Co zrobić gdy wycena szkody jest za niska?

Pan wjechał w mój samochód. Wina tego mężczyzny. Ubezpieczyciel wyliczył szkodę na 600 zł, zaproponował 1 000 zł
Byłam w 3 warsztatach i każdy "startuje" z naprawą od 2 500 tyś.
Niby szkoda mała bo 3 elementy porysowane, ale jak tłumaczą każdy trzeba zdjąć, zrobić, założyć. Takie koszta i już.
Zgodzę się na zaproponowaną kwotę przez ubezpieczyciela to nie starczy mi na zrobienia szkody. Jak do tego podejść? Co zrobić?
anonim cytuj
23-02-2024
Kosztorys z warsztatu i rozliczyć rachunkami, najlepiej upoważniając warsztat.

anonim cytuj
23-02-2024
Chciej naprawy auta od ubezpieczyciela, a nie kasy.

anonim cytuj
23-02-2024
Miałam taką sytuację, dałam samochód do serwisu, któremu ufam. Od nich miałam samochód zastępczy ( nie możesz zostać bez auta, zwłaszcza, jeśli to nie ty zawiniłaś/eś ). Serwis wszystko załatwił za mnie. Nie zgadzają się na używane części, jeśli samochód masz stosunkowo nowy.

anonim cytuj
23-02-2024
Oddaj do serwisu, zrób naprawdę bezgotówkowa. Nic cię nie obchodzi, a jeszcze samochód zastępczy dostaniesz na czas naprawy.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak napisać testament?
Zaczynam myśleć o spisaniu testamentu. Sytuacja jest taka: 1. Żyję w związku nieformalnym; 2. Mam dorosłe dziecko 3. Mam nieletnie dziecko. Majątek jakiś jest, mieszkanie póki co na hipotekę. Chciałbym aby żadne z nich nie było pokrzywdzone (zwłaszcza partnerka) a po mojej śmierci wszelkie decyzje na tematy związane z np. pochówkiem czy decyzjami co dalej podejmowała partnerka. Jak to ogarnąć? Z tego co wiem to tak czy owak dzieciom należy...
Jak przeprowadzić ubezwłasnowolnienie bliskiej osoby?
Jak wygląda sprawa z ubezwłasnowolnieniem rodzica chorego na alzheimera. Rodzic nie jest w stanie podejmować samodzielnie decyzji. Czy są jakieś kruczki prawne w tym całym procesie i potem po? Czy ja jako opiekun prawny podejmuje decyzje np. w szpitalu, u lekarza itd. czy sąd? Jak to wygląda? Czy ktoś z was ma w tej sprawie doświadczenie?...
Świadczenia dla opiekuna osoby niepełnosprawnej.
Szanowni Państwo, proszę o informację czy istnieją lub w jaki sposób mógłbym zebrać dane na temat dostępnych świadczeń dla opiekuna osoby niepełnosprawnej BEZ KRYTERIUM DOCHODOWEGO. Krótki opis: - opiekun opiekuje się osobą niezdolną do samodzielnej egzystencji, bezterminowo z orzeczeniem o niepełnosprawności, - osoba niepełnosprawna ma męża, lecz >75 lat, stąd nie jest w stanie się nią opiekować, - opiekun nie podejmuje pracy ze względu ...
Czy kierownik ma prawo wymagać od pracowników dodatkowego czasu pracy?
Pracuje w dużej korporacji gdzie obowiązują karty do odbijania czasu pracy oraz zmiana stroju na odzież roboczą (jestem pracownikiem umysłowym praca przy komputerze ale zasada zmiany ubrania obowiązuje wszystkich pracowników). W uop mam zapis: 8-16 (łącznie 8h), natomiast kierownictwo działu wymaga bym najpóźniej odbijał się kartą 7:55 a wybijał 16:05 argumentując, ze mam być przy komputerze 8-16, a ten dodatkowy czas jest wymagany na zmianę ubra...

Wyszukiwarka