Co zrobić gdy wycena szkody jest za niska?

Pan wjechał w mój samochód. Wina tego mężczyzny. Ubezpieczyciel wyliczył szkodę na 600 zł, zaproponował 1 000 zł
Byłam w 3 warsztatach i każdy "startuje" z naprawą od 2 500 tyś.
Niby szkoda mała bo 3 elementy porysowane, ale jak tłumaczą każdy trzeba zdjąć, zrobić, założyć. Takie koszta i już.
Zgodzę się na zaproponowaną kwotę przez ubezpieczyciela to nie starczy mi na zrobienia szkody. Jak do tego podejść? Co zrobić?
anonim cytuj
23-02-2024
Kosztorys z warsztatu i rozliczyć rachunkami, najlepiej upoważniając warsztat.

anonim cytuj
23-02-2024
Chciej naprawy auta od ubezpieczyciela, a nie kasy.

anonim cytuj
23-02-2024
Miałam taką sytuację, dałam samochód do serwisu, któremu ufam. Od nich miałam samochód zastępczy ( nie możesz zostać bez auta, zwłaszcza, jeśli to nie ty zawiniłaś/eś ). Serwis wszystko załatwił za mnie. Nie zgadzają się na używane części, jeśli samochód masz stosunkowo nowy.

anonim cytuj
23-02-2024
Oddaj do serwisu, zrób naprawdę bezgotówkowa. Nic cię nie obchodzi, a jeszcze samochód zastępczy dostaniesz na czas naprawy.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Jakie są konsekwencje braku badań medycyny pracy?
Chciałam się dopytać jakie są konsekwencje braku badań medycyny pracy, zarówno wstępnych jak i okresowych? Pracuje w mojej obecnej firmie na umowę o pracę od ponad 4 latach lat i nigdy nie miałam zleconych żadnych badań - ani na początku ani później. Dopiero ostatnio ktoś ze znajomych wspomniał że wybiera się na te badania i dopiero wtedy zaświeciła mi się lampka w głowie. Wiem że to moja własna głupota i powinnam tego dopilnować, ale wcześnie...
Umowa dożywocia
Chciałam zapytać czy dobrze rozumiem jedną rzecz. Mniej więcej nakreślę sytuacje- mój brat zmarł, jednak ma córkę (nieletnią) która w zeszłym roku w spadku nabyła część mojego rodzinnego domu z części mojego ojca, w skrócie ja i ona mamy po 1/6 domu moja mama ma 4/6. Jej matka jest złą kobietą i chce abyśmy my we dwie miały po połowie (strasznie się sądziła z nami po śmierci brata, podła baba, nie chcemy do tego dopuścić, zwłaszcza że ja nie mam ...
Powyzszenie alimentow
Witam. Miałem sprawe o podwyższenie alimentow z 500 zł podwyższono mi na 1400 zł i dodatkowo musze zwrócić koszty sadowe w wysokości 3000 zł co mam zrobić w takiej sytuacji odwołać się? Czy muszę zapłacić te koszty? Zarabiam miesięcznie Ok 5000 mam oprócz tego dziecka na które place alimenty jeszcze dwójkę z obecnego małżeństwa, których sad nie wziął pod uwagę ...
Spadek po siostrze.
Siostra nie miała dzieci, zmarła , dziedziczy rodzeństwo. Zostawiła testament chcąc celowo aby jeden z braci (brat D) nic nie dostał z mieszkania, które posiadła. Ale ujęła to w testamencie tak: 47 % siostra A 43 % siostra B 10% brat C Zmarła chciała celowo wydziedziczyć brata D, ale ani nie ujęła w testamencie aby brat D był wydziedziczony, ani nie napisała brat D 0%. Czy w tej sytuacji brat D ma prawo do zachowku. Jak zostanie wezwany do t...

Wyszukiwarka