Co zrobić gdy wycena szkody jest za niska?

Pan wjechał w mój samochód. Wina tego mężczyzny. Ubezpieczyciel wyliczył szkodę na 600 zł, zaproponował 1 000 zł
Byłam w 3 warsztatach i każdy "startuje" z naprawą od 2 500 tyś.
Niby szkoda mała bo 3 elementy porysowane, ale jak tłumaczą każdy trzeba zdjąć, zrobić, założyć. Takie koszta i już.
Zgodzę się na zaproponowaną kwotę przez ubezpieczyciela to nie starczy mi na zrobienia szkody. Jak do tego podejść? Co zrobić?
anonim cytuj
23-02-2024
Kosztorys z warsztatu i rozliczyć rachunkami, najlepiej upoważniając warsztat.

anonim cytuj
23-02-2024
Chciej naprawy auta od ubezpieczyciela, a nie kasy.

anonim cytuj
23-02-2024
Miałam taką sytuację, dałam samochód do serwisu, któremu ufam. Od nich miałam samochód zastępczy ( nie możesz zostać bez auta, zwłaszcza, jeśli to nie ty zawiniłaś/eś ). Serwis wszystko załatwił za mnie. Nie zgadzają się na używane części, jeśli samochód masz stosunkowo nowy.

anonim cytuj
23-02-2024
Oddaj do serwisu, zrób naprawdę bezgotówkowa. Nic cię nie obchodzi, a jeszcze samochód zastępczy dostaniesz na czas naprawy.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy?
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda od strony prawnej zmuszanie pracownika do wykorzystywania urlopu wypoczynkowego ze względu na brak pracy. W tej chwili został mi jeden dzień urlopu a nie został mi zapewniony 14-sto dniowy wypoczynek który powinien raz do roku być zachowany. Co w takiej sytuacji może zrobić pracownik? I jeszcze jak może zareagować drugi pracodawca jeżeli zmienił bym pracę bez jakiegokolwiek dnia urlopu z poprzedniego za...
Wycena wartości auta po kolizji.
Cześć, mam pytanie ostatnio miałam stłuczkę nie z mojej winy - dostałam takiego maila od rzeczoznawcy, ale na infolinii nikt nie potrafi odpowiedzieć i mówią, że oddzwonią jednak nikt nie dzwoni. Czy dobrze rozumiem, że kalkulacja którą zrobili mimo, że jest niższa niż koszt naprawy przysługuje mi w 100% plus samochód zostaje u mnie? Czy mam to interpretować w inny sposób? "Informujemy, iż w powyższej sprawie sporządzona kalkulacja kosztó...
Czy komornik może zająć rozliczenie PIT?
Witam. Jeśli rozliczam się z Urzędem Skarbowym z Pit-11 to czy Komornik może zabrać cała kwotę rozliczenia czy jak to wygląda? Czy ma takie prawo? Nie znam się zbytnio na tym więc stąd to pytanie...
Uznany za trupa
Potrzebuje porady/pomocy prawnej pro bona 29 kwietnia 2025 bylem w Londynskim konsulacie odnowic paszport , boten mi wygasa 7 go Maja 2025. Tam sie dowiedzialem ze decyzja sadu rejonowego lublin wschod zostalem uznany za zmarlego, mimo ze zyje 10 lat temu tez w tym konsulacie wyrabialem biometryczny paszport, ten ktory obecnie posiadam, ktory wyrabialem na podstawie paszportu wyrobionego w konsulacie wieden w 2004. W konsulacie otrzymalem sig...

Wyszukiwarka