Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet.
Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kolejnych godzinach dostałam odpowiedź ,że to jest również niemożliwe ,bo paczka czeka na kuriera. Czy mam obowiązek odebrać takie zamówienie ? Skoro przed jego wysłaniem wyraźnie napisałam ,że w obecnej sytuacji go nie odbiorę . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Mam taką sytuację pierwszy raz .
anonim cytuj
01-12-2020
Musi Pani odstąpić od umowy.
anonim cytuj
01-12-2020
Napisałam dwukrotnie maila, grzecznie, że proszę o anulowanie zamówienia. Zamówienie nie zostało wysłane, było jedynie oddane do realizacji na magazyn. W tym sklepie już nie pierwszy raz mam taki problem. Jednak dla świętego spokoju zamówienia odbierałam. Nie wiem jaki problem jest w zatrzymaniu zamówienia, skoro nie zostało wysłane, a jest dopiero kompletowane. Tym bardziej, że razem z zamówieniem wysłałam maila z info, że brakuje w zamówieniu gratisy.
anonim cytuj
01-12-2020
Ale to nie jest Pani problem.
anonim cytuj
01-12-2020
nic Pani już nie musi robić. Proszę nie odbierać paczki, jeśli jednak Pani czy domownik odbierze to proszę ją odesłać. Już sam ten fakt stanowi odstąpienie od umowy kupna-sprzedaży. Pozdrawiam.
Witam,
Byłem zatrudniony na umowie B2B w ramach której świadczyłem usługi doradcze dla innej firmy.
Umowa skończyła się z dniem 31.06.2023, jednak po jej trwaniu wspólnie ustaliliśmy że będziemy ją przedłużać (słownie, posiadam screenshot rozmowy na Skype oraz nagrania z kamery samochodowej jak codziennie dojeżdżam do biura)
Świadczyłem usługi do 14.07 wtedy też z mojej strony pojawiła się inna opcja zatrudnienia bardziej dochodowego.
Wystawi...
Witajcie, napisałem na google opinię o tym jak firma źle wyważyła mi opony po czym jeden z pracowników chcial sprzedać mi używane opony letnie mówiąc że moje nowe (wielosezonowe) nie nadaja się do takie jazdy. Nie wiem czy wyważenie było specjalnie czy też nie, lecz nie bylo udane i przy prędkości powyżej 100 na godzine kierownica strasznie biła, udałem się do innego warsztatu i po prostu wyważyli opony jak trzeba. Mam nawet nagranie jak zachowu...
Chciałbym się dowiedzieć czy postępowanie spadkowe jest potrzebne czy zbędne. Moi rodzice byli właścicielami dwóch mieszkań, jednego spółdzielczego w Sopocie w bloku, które z czasem wykupili na własność oraz drugiego zakupionego bezpośrednio od developera w Gdyni. W obu przypadkach własność potwierdzona jest aktami notarialnymi. Niestety prawie 3 lata temu mój Tata zmarł a Mama żyje i zastanawia się czy zachodzi potrzeba uregulowania prawa własno...
Witam, jakie są prawne drogi na skierowanie osoby bliskiej, uzależnionej od alkoholu, na przymusowe leczenie ? Osoba uzależniona pod wpływem alkoholu kompletnie traci świadomość, sprowadza bezpośrednie zagrożenie swojego zdrowia i życia. Często zdarzają się wizyty na oddziale ratunkowym, oraz interwencje policji w związku z zakłócaniem porządku publicznego....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: