Zakup przez internet

Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet.
Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kolejnych godzinach dostałam odpowiedź ,że to jest również niemożliwe ,bo paczka czeka na kuriera. Czy mam obowiązek odebrać takie zamówienie ? Skoro przed jego wysłaniem wyraźnie napisałam ,że w obecnej sytuacji go nie odbiorę . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Mam taką sytuację pierwszy raz .
anonim cytuj
01-12-2020
Musi Pani odstąpić od umowy.

anonim cytuj
01-12-2020
Napisałam dwukrotnie maila, grzecznie, że proszę o anulowanie zamówienia. Zamówienie nie zostało wysłane, było jedynie oddane do realizacji na magazyn. W tym sklepie już nie pierwszy raz mam taki problem. Jednak dla świętego spokoju zamówienia odbierałam. Nie wiem jaki problem jest w zatrzymaniu zamówienia, skoro nie zostało wysłane, a jest dopiero kompletowane. Tym bardziej, że razem z zamówieniem wysłałam maila z info, że brakuje w zamówieniu gratisy.

anonim cytuj
01-12-2020
Ale to nie jest Pani problem.

anonim cytuj
01-12-2020
nic Pani już nie musi robić. Proszę nie odbierać paczki, jeśli jednak Pani czy domownik odbierze to proszę ją odesłać. Już sam ten fakt stanowi odstąpienie od umowy kupna-sprzedaży. Pozdrawiam.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Wyrok nakazowy, czy da się coś z tym zrobić?
Witam Mam nakaz zapłaty jeszcze nie odebrany ale wiem z portalu e-sądu suma do zapłaty 10 tyś a koszty sądowe to 5 tyś czy ja coś mogę z tym zrobić jeszcze? Chodzi o czynsz i wyrok jest nakazowy....
Naruszenie dóbr osobistych.
Założyłem sprawę jako prywatny oskarżyciel osobie która naruszyła moje dobra osobiste. Sprawa nie mogła się rozpocząć przez prawie rok ze względu na uniki oskarżonego (min. mataczenie z adresem swojego miejsca zamieszkania)...kiedy już doszło do pierwszej rozprawy pojednawczej oskarżony przyznał się do winy i zaproponował śmiesznie niską kwotę zadośćuczynienia. Nie zgodziłem się i sprawa weszła na wokandę. Trwało to następny prawie rok, ze wzgl...
Prawo jazdy.
Zostało mi odmówione wydanie polskiego prawa jazdy na podstawie prawa jazdy angielskiego które zdałem mieszkając w uk w roku 2017. W roku 2011 zostało mi zabrane prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem na okres 2 lat . W 2013 przeprowadziłem się do Anglii gdzie w roku 2017 zdałem prawo jazdy. W zeszłym roku przeprowadziłem się z powrotem do Polski i złożyłem wniosek o wymianę prawa jazdy. Zostałem poinformowany iż prawo jazdy muszę zdawać o...
Gwarancja na wymienione części w urządzeniu.
Witam, Oddałem urządzenie elektryczne na gwarancje , została uznana i podczas rozmowy telefonicznej dowiedziałem się,ze praktycznie wszystko zostało wymienione co jest w środku, „ze starych rzeczy została tylko obudowa” . Produkt kupiony w tym roku w marcu i podlega 2 letniej gwarancji. Po naprawie Pan z serwisu powiedział, ze na nowe części zostaje udzielona tylko 6 miesięczna gwarancja. Czy jest to uregulowane jakos prawnie ? Na wszystkich str...

Wyszukiwarka