Zakup przez internet

Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet.
Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kolejnych godzinach dostałam odpowiedź ,że to jest również niemożliwe ,bo paczka czeka na kuriera. Czy mam obowiązek odebrać takie zamówienie ? Skoro przed jego wysłaniem wyraźnie napisałam ,że w obecnej sytuacji go nie odbiorę . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Mam taką sytuację pierwszy raz .
anonim cytuj
01-12-2020
Musi Pani odstąpić od umowy.

anonim cytuj
01-12-2020
Napisałam dwukrotnie maila, grzecznie, że proszę o anulowanie zamówienia. Zamówienie nie zostało wysłane, było jedynie oddane do realizacji na magazyn. W tym sklepie już nie pierwszy raz mam taki problem. Jednak dla świętego spokoju zamówienia odbierałam. Nie wiem jaki problem jest w zatrzymaniu zamówienia, skoro nie zostało wysłane, a jest dopiero kompletowane. Tym bardziej, że razem z zamówieniem wysłałam maila z info, że brakuje w zamówieniu gratisy.

anonim cytuj
01-12-2020
Ale to nie jest Pani problem.

anonim cytuj
01-12-2020
nic Pani już nie musi robić. Proszę nie odbierać paczki, jeśli jednak Pani czy domownik odbierze to proszę ją odesłać. Już sam ten fakt stanowi odstąpienie od umowy kupna-sprzedaży. Pozdrawiam.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Zakup nieruchomości z wynajmującymi.
Zastanawiamy się nad zakupem mieszkania od osoby prywatnej. Niestety jest ono aktualnie wynajmowane przez rodzinę z dziećmi. Umowa najmu bezterminowa. Sprzedający oraz wynajmujący zapewniają, że w chwili sprzedaży mieszkania zostanie rozpoczęty okres wypowiedzenia, który oni sobie w umowie ustalili na miesiąc. Wiem, że sprzedaż mieszkania nie powoduje wypowiedzenia umowy, ale oni tak są między sobą dogadani. Wynajmujący twierdzą, że bez problemu ...
Jaka będzie kwota wypłacana na L4 jeśli mam przepracowane 3 miesiące?
Pracuje na umowie zlecenie , 12 grudnia będzie 90 dni więc w teorii mogę iść już na L4 ciążowe , lekarz nalega ze względu na ciężka ciążę. Wiem że wysokość l4 jest wyliczana ze średniej z ostatnich 12 miesięcy , a co jeśli nie pracowałam wcześniej ? Jeśli było przepracowane tylko te 3 miesiące ? Z tych trzech miesięcy średnia będzie wyliczana ? W sensie wynagrodzenie z tych trzech miesięcy dzielone na 12 miesięcy ? I to będzie kwota wypłacana na ...
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...
57statystyka-publiczna
Czyli zaniechanie nie jest karalne? Powiedzmy że czekam a telefon od rachmistrza ...

Wyszukiwarka