Zakup przez internet

Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet.
Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kolejnych godzinach dostałam odpowiedź ,że to jest również niemożliwe ,bo paczka czeka na kuriera. Czy mam obowiązek odebrać takie zamówienie ? Skoro przed jego wysłaniem wyraźnie napisałam ,że w obecnej sytuacji go nie odbiorę . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Mam taką sytuację pierwszy raz .
anonim cytuj
01-12-2020
Musi Pani odstąpić od umowy.

anonim cytuj
01-12-2020
Napisałam dwukrotnie maila, grzecznie, że proszę o anulowanie zamówienia. Zamówienie nie zostało wysłane, było jedynie oddane do realizacji na magazyn. W tym sklepie już nie pierwszy raz mam taki problem. Jednak dla świętego spokoju zamówienia odbierałam. Nie wiem jaki problem jest w zatrzymaniu zamówienia, skoro nie zostało wysłane, a jest dopiero kompletowane. Tym bardziej, że razem z zamówieniem wysłałam maila z info, że brakuje w zamówieniu gratisy.

anonim cytuj
01-12-2020
Ale to nie jest Pani problem.

anonim cytuj
01-12-2020
nic Pani już nie musi robić. Proszę nie odbierać paczki, jeśli jednak Pani czy domownik odbierze to proszę ją odesłać. Już sam ten fakt stanowi odstąpienie od umowy kupna-sprzedaży. Pozdrawiam.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Rozbieżność w metrażu nowego domu.
Cześć, w czerwcu 2023 kupiłem dom z działka na kredyt hipoteczny. Dom według informacji ustnych od sprzedającego posiada około 160m użytkowych. Mam na to pisemne potwierdzenie ze źródeł: - świadectwo energetyczne 151 metrów użytkowych - poprzedni akt notarialny sprzedającego z informacją o około 160 metrach użytkowych - zapisane strony z ogłoszeniami z treścią o 160 metrach całkowitej W naszej umowie notarialnej nie ma informacji o metrażu d...
Czy szpital może obciążyć mnie kosztami leczenia?
Mój partner jest chory, będzie miał operację kręgosłupa. Rentę mu odebrali, odwołanie nic nie dało. Złożyliśmy nowy wniosek o rentę, który jest w toku..... I teraz pytanie, czyy jeśli dostanie decyzję odmowną, a będzie akurat w szpitalu na operacji, to na drugi dzień nie będzie podlegał darmowej opiece medycznej i obciąża nas kosztami leczenie. Co w takiej sytuacji zrobić ? Mama jego na emeryturze. My nie mamy ślubu, dzieci nie mamy. Mops nie...
czy urlop wychowawczy jest płatny?
Witam, czy kończąc urlop macierzyński należy mi się urlop wychowawczy i czy jest on również płatny jak zasiłek macierzyński 80%?...
Co robić, gdy drugi rodzic nie płaci alimentów?
Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to po...

Wyszukiwarka