Zakup przez internet

Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet.
Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kolejnych godzinach dostałam odpowiedź ,że to jest również niemożliwe ,bo paczka czeka na kuriera. Czy mam obowiązek odebrać takie zamówienie ? Skoro przed jego wysłaniem wyraźnie napisałam ,że w obecnej sytuacji go nie odbiorę . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Mam taką sytuację pierwszy raz .
anonim cytuj
01-12-2020
Musi Pani odstąpić od umowy.

anonim cytuj
01-12-2020
Napisałam dwukrotnie maila, grzecznie, że proszę o anulowanie zamówienia. Zamówienie nie zostało wysłane, było jedynie oddane do realizacji na magazyn. W tym sklepie już nie pierwszy raz mam taki problem. Jednak dla świętego spokoju zamówienia odbierałam. Nie wiem jaki problem jest w zatrzymaniu zamówienia, skoro nie zostało wysłane, a jest dopiero kompletowane. Tym bardziej, że razem z zamówieniem wysłałam maila z info, że brakuje w zamówieniu gratisy.

anonim cytuj
01-12-2020
Ale to nie jest Pani problem.

anonim cytuj
01-12-2020
nic Pani już nie musi robić. Proszę nie odbierać paczki, jeśli jednak Pani czy domownik odbierze to proszę ją odesłać. Już sam ten fakt stanowi odstąpienie od umowy kupna-sprzedaży. Pozdrawiam.

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Jak zakończyć działalność nierejestrowaną?
Jak zakończyć działalność nierejestrowaną? Kiedyś zakładałam taką działalność aby próbować swoich sił w jednej branży, niestety nie wyszło. Zapomniałam o tym, że taka działalność była. Ostatnie wpływy były może jakoś 2 lata temu albo i więcej. Co mogę zrobić aby zakończyć? Czy z tego tytułu że nie było żadnych wpływów a wcześniej nie zakończyłam coś mi grozi?...
Urlop wychowawczy.
Dzień dobry. Jestem teraz na urlopie macierzyńskim, syn będzie miał rok pod koniec maja. Jestem zatrudniona w przedszkolu. Nie planuje wychodzić do pracy, ponieważ nie mogę oddać syna tak wcześnie do żłobka, za mały jest. Jak muszę postąpić dalej? Mogę na spokojnie przyjść i zwolnić się z pracy? Czy muszę coś odpracować za to, co teraz dostaje wypłatę? I kiedy muszę zrezygnować z pracy, czyli na przykład na następny dzień po roku syna? Dziękuję....
Kiedy jest możliwość pierwokupu?
Witam. Sprawa dotyczy pierwokupu działki. Moi rodzice od 30 lat dzierżawili działki od urzedu miasta. Umowa dzierzawy byla co 3 lata przedłużana. Dzisiaj dostaliśmy pismo z informacja o wypowiedzeniu umowy dzierżawy z okresem 1miesiac. W ciągu najbliższych miesięcy Urząd Miasta wystawi działki na przetarg. Urząd twierdzi, że nie mamy możliwość skorzystania z pierwokupu, czy mają rację?...
Moje dziecko często choruje, czy częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia z pracy?
Witam, mam 4 letnie dziecko, które chodzi do przedszkola,ale jest strasznie chorowita (brak pomocy zewnątrz) i rzadko do niego uczęszcza. Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?...

Wyszukiwarka