Zaprzeczenie ojcostwa przed rozwodem.

Czy można zrzec się ojcostwa przed rozwodem? Jak to wygląda?
anonim cytuj
15-03-2024
Nawet gdy będziecie państwo już po rozwodzie a żona urodzi dziecko gdy nie minie 300 dni to i tak automatycznie dziecko zostanie przypisane Panu takie domniemanie ojcostwa.

anonim cytuj
15-03-2024
Jeśli dziecko urodziło się w związku małżeńskim automatycznie ojcostwo jest przypisane mężowi.

anonim cytuj
15-03-2024
Zapomniałem dodać, że jeszcze żona obecnie jest w ciąży z innym facetem, a my jesteśmy w trakcie rozwodu.

anonim cytuj
15-03-2024
No to nadal będzie to Pana dziecko, jeśli urodzi się do 300 dni po rozwodzie. Na 100% nie jest Pan biologicznym ojcem? Jakie jest stanowisko żony? I ewentualnego ojca?

anonim cytuj
15-03-2024
Czyli nie mogę w trakcie rozwodu zrzec się ojcostwa?

anonim cytuj
15-03-2024
Chodzi Panu o to, żeby w czasie postępowania o rozwód to zrobić?

anonim cytuj
15-03-2024
Tak.

anonim cytuj
15-03-2024
Pozew o zaprzeczenie ojcostwa Pan oraz żona możecie złożyć dopiero po urodzeniu się dziecka. Pozew wnosi się do sądu rejonowego - jest to sprawa odrębna od postępowania rozwodowego.

anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

wykonanie zlecenia (brak zapłaty)
Zleceniodawca zlecil prace, praca zostala wykonana. Umowa byla ustna (znajomy). W ustaleniach bylo omowione Kwota za dzien roboczy (200 zl za 9h pracy) Wyplata miala byc wyplacona od razu po wykonaniu zlecenia. Prace wykonywaly dwie osoby (w roznym stopniu, jedna mniej druga wiecej) Natomiast odgornie osoby mialy otrzymac takie samo wynagrodzenie za dzien roboczy. Zleceniodawca zgodzil sie na te warunki. Przez cale zlecenie, zleceniodawca...
Alimenty po 25 roku życia
Dzień dobry, chciałam się dowiedzieć jak wygląda sprawa płacenia alimentów na dziecko, które ukończyło 25 rok życia i nadal się uczy? Mój ojciec jakiś czas przed moimi urodzinami wysłał pismo, w którym poinformował, że po ukończeniu przeze mnie 25 lat przestaje płacić na mnie alimenty, przy czym nie podał żadnej podstawy prawnej, tylko napisał, że taką wiadomość uzyskał w ZUSie. Znalazłam w internecie informacje z zeszłego roku, że w sejmie trwał...
Jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje?
Jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje? Dotychczasowy pracodawca twierdzi, że 3 miesiące, a ten u którego chce się zatrudnić twierdzi że miesiąc. Od maja 2007 r. do końca 2009 r. byłam zatrudniona w firmie w ramach umowy o pracę. W między czasie w styczniu 2009 r. firma przekształciła się w spółkę z.o.o . Potem świadczyłam usługi w ramach działalności gospodarczej. Od maja 2021 r. ponownie zostałam zatrudniona w ramach umowy o pracę. W tym...
JEDNORAZOWE ZLECENIE (UMOWA O DZIEŁO)
Chciałabym jednorazowo zatrudnić sprzątaczkę do sprzątnięcia mieszkania po remoncie, całość zajmie maksymalnie dwie godziny. W jaki sposób muszę to zrobić, aby odbyło się to legalnie, w jaki sposób jako osoba prywatna sporządzić umowę? Czy chcąc zatrudnić osobę prywatną (nie firmę sprzątającą) muszę to gdzieś zgłaszać?...

Wyszukiwarka