Zaprzeczenie ojcostwa przed rozwodem.

Czy można zrzec się ojcostwa przed rozwodem? Jak to wygląda?
anonim cytuj
15-03-2024
Nawet gdy będziecie państwo już po rozwodzie a żona urodzi dziecko gdy nie minie 300 dni to i tak automatycznie dziecko zostanie przypisane Panu takie domniemanie ojcostwa.

anonim cytuj
15-03-2024
Jeśli dziecko urodziło się w związku małżeńskim automatycznie ojcostwo jest przypisane mężowi.

anonim cytuj
15-03-2024
Zapomniałem dodać, że jeszcze żona obecnie jest w ciąży z innym facetem, a my jesteśmy w trakcie rozwodu.

anonim cytuj
15-03-2024
No to nadal będzie to Pana dziecko, jeśli urodzi się do 300 dni po rozwodzie. Na 100% nie jest Pan biologicznym ojcem? Jakie jest stanowisko żony? I ewentualnego ojca?

anonim cytuj
15-03-2024
Czyli nie mogę w trakcie rozwodu zrzec się ojcostwa?

anonim cytuj
15-03-2024
Chodzi Panu o to, żeby w czasie postępowania o rozwód to zrobić?

anonim cytuj
15-03-2024
Tak.

anonim cytuj
15-03-2024
Pozew o zaprzeczenie ojcostwa Pan oraz żona możecie złożyć dopiero po urodzeniu się dziecka. Pozew wnosi się do sądu rejonowego - jest to sprawa odrębna od postępowania rozwodowego.

anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

Testament po śmierci.
Dzień dobry, mój Tata po ciężkiej chorobie raka trzustki umiera. Niestety nie zdążyliśmy zrobić przepisu majątku jak i zobowiązań Taty na mnie w formie aktu notarialnego. Jak możemy to teraz zrobić?? Tata oczywiście żyje ale jest bardzo słaby nie chcemy go ciągać po notariuszach. W grę wchodzi tylko złożony podpis Taty więcej myślę, że będzie zbyt dużym wysiłkiem. Czy mogę napisać jakieś oświadczenie w formie testamentu gdzie Tata się podpisze i ...
Zbieg egzekucji komorniczej
Witam. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu mojej sprawy egzekucji komorniczej. Nastąpił zbieg egzekucji komorniczej 3 komorników. W aplikacji banku widnieją 3 blokady na kwotę 600,2700 i 5000 zł. Komornik za sprawę karna 5k wystosował pismo do pracodawcy o zajęcie wynagrodzenia(cały etat),kwota wolna od zajęcia wynosiła ok.2600 i taką kwotę otrzymałem od pracodawcy,kwota 900 została przekazana komornikowi. W międzyczasie doszły 2 kolejne blokady na 600 ...
Czy zapis w umowie jest dla mnie bezpieczny ?
Dzień dobry. Nie wiem czy w dobrym dziale zakładam ten temat, ale zapis o który pytam spotkałam w umowie o pracę na okres próbny, którą muszę za 2 dni oddać podpisaną. Zakładam więc, że dotyczy to prawa pracy. O co chodzi w poniższym zapisie i czy jest on bezpieczny dla mnie? Czy w tym zapisie nie jest ukryte, że mogę nie otrzymać pensji, gdy pracodawca uzna, że to co robię jest dziełem a nie pracą? W ramach pracy będę pisała programy komputerow...
Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?
Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać? Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć...

Wyszukiwarka