Nawet gdy będziecie państwo już po rozwodzie a żona urodzi dziecko gdy nie minie 300 dni to i tak automatycznie dziecko zostanie przypisane Panu takie domniemanie ojcostwa.
anonim cytuj
15-03-2024
Jeśli dziecko urodziło się w związku małżeńskim automatycznie ojcostwo jest przypisane mężowi.
anonim cytuj
15-03-2024
Zapomniałem dodać, że jeszcze żona obecnie jest w ciąży z innym facetem, a my jesteśmy w trakcie rozwodu.
anonim cytuj
15-03-2024
No to nadal będzie to Pana dziecko, jeśli urodzi się do 300 dni po rozwodzie. Na 100% nie jest Pan biologicznym ojcem? Jakie jest stanowisko żony? I ewentualnego ojca?
anonim cytuj
15-03-2024
Czyli nie mogę w trakcie rozwodu zrzec się ojcostwa?
anonim cytuj
15-03-2024
Chodzi Panu o to, żeby w czasie postępowania o rozwód to zrobić?
anonim cytuj
15-03-2024
Tak.
anonim cytuj
15-03-2024
Pozew o zaprzeczenie ojcostwa Pan oraz żona możecie złożyć dopiero po urodzeniu się dziecka. Pozew wnosi się do sądu rejonowego - jest to sprawa odrębna od postępowania rozwodowego.
Pytam z uwagi na uszkodzenie pojazdu o wystający z ziemi element ogrodzenia, który w wysokiej trawie ,pomiędzy koleinami po ostatnich deszczach nie był widoczny. Zahaczenie podwoziem skutkowało dość poważnymi uszkodzeniami pojazdu. Zarząd działek nie chce wskazać numeru polisy ubezpieczyciela ROD celem naprawy uszkodzenia twierdząc, że winę ponoszę ja bo bez jakichkolwiek ustaleń stwierdza że : bagażnik był załadowany, ja nie dostosowałem prędkoś...
Co można zrobić z chorym psychicznie (schizofrenia paranoidalna) on jest naszym sąsiadem, wszystko trwa już kilkanaście lat, są różne epizody był nawet zamknięty na 1 rok i 8 miesięcy w zakładzie psychiatrycznym został zwolniony bo siostra go wzięła na swoją odpowiedzialność ale po kilku latach sama zrezygnowała bo miała dość. On od kilku lat terroryzuje całą kamienice ,wychodzi ubliża nam wszystkim ,ostatnio już zaczyna brać w ręce różne rzeczy ...
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Witam wszystkich. Znalazłem dzisiaj w skrzynce pocztowej pismo z firmy windykacyjnej w sprawie spłaty długu wynikającego z nieopłacenia składki OC przez mojego dziadka który zmarł w 2014 roku. Przez wiele lat nie było żadnego kontaktu w tej sprawie, sprawdziłem więc sobie skrzynkę mailową i ostatni kontakt miał miejsce 5 lat temu w 2017 roku, sprawa stanęła wtedy na tym iż przesłałem akt zgonu dziadka i więcej żadnego kontaktu w tej sprawie nie b...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: