Zaprzeczenie ojcostwa przed rozwodem.

Czy można zrzec się ojcostwa przed rozwodem? Jak to wygląda?
anonim cytuj
15-03-2024
Nawet gdy będziecie państwo już po rozwodzie a żona urodzi dziecko gdy nie minie 300 dni to i tak automatycznie dziecko zostanie przypisane Panu takie domniemanie ojcostwa.

anonim cytuj
15-03-2024
Jeśli dziecko urodziło się w związku małżeńskim automatycznie ojcostwo jest przypisane mężowi.

anonim cytuj
15-03-2024
Zapomniałem dodać, że jeszcze żona obecnie jest w ciąży z innym facetem, a my jesteśmy w trakcie rozwodu.

anonim cytuj
15-03-2024
No to nadal będzie to Pana dziecko, jeśli urodzi się do 300 dni po rozwodzie. Na 100% nie jest Pan biologicznym ojcem? Jakie jest stanowisko żony? I ewentualnego ojca?

anonim cytuj
15-03-2024
Czyli nie mogę w trakcie rozwodu zrzec się ojcostwa?

anonim cytuj
15-03-2024
Chodzi Panu o to, żeby w czasie postępowania o rozwód to zrobić?

anonim cytuj
15-03-2024
Tak.

anonim cytuj
15-03-2024
Pozew o zaprzeczenie ojcostwa Pan oraz żona możecie złożyć dopiero po urodzeniu się dziecka. Pozew wnosi się do sądu rejonowego - jest to sprawa odrębna od postępowania rozwodowego.

anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

Darowizna dla rodziców.
Mam pytanie 3 lata temu otrzymałem od rodziców darowiznę na kwotę 37000zł. Zgłosiłem to do urzędu skarbowego z przelewem. Teraz mam sytuacje odwrotną, ze chce pomóc rodzicom bo mają problem i darować rodzicom kwotę około 40 000. Wiem, że będę musiał zgłosić to do US na druku SD Z2 z potwierdzeniem przelewu ale czy rodzice będą płacić od tego podatek? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem urzędnika ale chyba nie....
problem ze zwierzętami sąsiadów
Witam. Mam problem z sąsiadem. Nawet z dwoma. Jeden sąsiad ma około 10 kotów których ilość z roku na rok się powiększa, na wiosnę i jesień kotki chodzą w ciąży. Drugi też ma ale około pięciu. Te stworzonka całymi dniami siedzą u mnie koło domu, chodzą po samochodach rysując je, jak zostawię otwarty garaż lub piwnice od razu tam wchodzą i wszystko obsikują. Zostawię buty na zewnatrz? Już obsikane, urządziły sobie u mnie toaletę wszędzie są ich odc...
Zachowek od testamentu.
Babcia spisała przed śmiercią u notariusza testament. Miała 3 córki. Dwie z nich żyją, jedna z nich zmarła w 2020 roku (moja mama). Babcia zmarła w zeszłym roku. W testamencie ujęte są tylko dwie córki, które żyją i dziedziczą spadek każda po połowie. Moja mama ma dwoje dzieci. Czy mogę w związku z tym ubiegać się o zachowek? Rodzina twierdzi, że absolutnie nie, bo mama przecież nie żyje....
Odpady produkcyjne.
Wynajmowałem lokal spółce która pozostawiła przed lokalem na mojej posesji kilkanaście m3 odpadów poprodukcyjnych w tym część jakiś chemikaliów . Spółka raczej jest niewypłacalna, co zrobić żeby zmusić spółkę do utylizacji śmieci, gdzie można to zgłosić aby uzyskać skuteczną pomoc w tym zakresie....

Wyszukiwarka