Zaprzeczenie ojcostwa przed rozwodem.

Czy można zrzec się ojcostwa przed rozwodem? Jak to wygląda?
anonim cytuj
15-03-2024
Nawet gdy będziecie państwo już po rozwodzie a żona urodzi dziecko gdy nie minie 300 dni to i tak automatycznie dziecko zostanie przypisane Panu takie domniemanie ojcostwa.

anonim cytuj
15-03-2024
Jeśli dziecko urodziło się w związku małżeńskim automatycznie ojcostwo jest przypisane mężowi.

anonim cytuj
15-03-2024
Zapomniałem dodać, że jeszcze żona obecnie jest w ciąży z innym facetem, a my jesteśmy w trakcie rozwodu.

anonim cytuj
15-03-2024
No to nadal będzie to Pana dziecko, jeśli urodzi się do 300 dni po rozwodzie. Na 100% nie jest Pan biologicznym ojcem? Jakie jest stanowisko żony? I ewentualnego ojca?

anonim cytuj
15-03-2024
Czyli nie mogę w trakcie rozwodu zrzec się ojcostwa?

anonim cytuj
15-03-2024
Chodzi Panu o to, żeby w czasie postępowania o rozwód to zrobić?

anonim cytuj
15-03-2024
Tak.

anonim cytuj
15-03-2024
Pozew o zaprzeczenie ojcostwa Pan oraz żona możecie złożyć dopiero po urodzeniu się dziecka. Pozew wnosi się do sądu rejonowego - jest to sprawa odrębna od postępowania rozwodowego.

anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

Zgoda ojca na wyjzad dziecka?
Czy muszę mieć zgodę ojca, który ma takie prawa do dziecka jak ja, gdybym chciała polecieć z rodziną na wakacje, z moim mężem i synem?...
Wniosek o upadłość konsumencką.
Potrzebuję porady w zakresie wypełnienia wniosku o upadłość konsumencką , mianowicie chodzi mi o rubrykę (SPIS WIERZYCIELI ) w tej rubryce jest 5 pul każde pole dla jednego wierzyciela ,więc mogę dodać tylko pięciu wierzycieli a co jeśli mam 7 wierzycieli? . Wtedy muszę dodać kolejne 6 i 7 na kartce a4 i moje pytanie czy każdy dodatkowy wierzyciel musi być na osobnej kartce a4 czy razem na jednej kartce ponumerowany jako szósty i siódmy. i jak tą...
Niezwrócone pieniądze za faktury opłacane z własnych pieniędzy.
Dzień dobry, Chciałabym prosić o rade do kogo i do jakiej instytucji można się zwrócić o niezwrócone pieniądze za faktury. Już tłumacze: latem w 2022 kolega pracował w restauracji nad Wisłą, przeprowadzał prace konserwatorskie i remontowe. Kolega kupował niezbędne materiały i narzędzia z własnych pieniędzy umawiając się z przełożonym, ze wszystko zostanie mu zwrócone. Kolega brał faktury na firmę. Do dziś księgowość nie zwróciła wszystkich pieni...
Podział majątku bez ślubu.
Mam następujący problem. Kupiłem z partnerką mieszkanie na wspólny kredyt. Wyremontowałem to mieszkanie ze swoich oszczędności i po 2 latach się rozstaliśmy. Oboje jesteśmy zgodni że mieszkanie chcemy przepisać na nią, a ona zwróci mi pieniądze które włożyłem w to mieszkanie. Z przepisaniem mieszkania na nią raczej nie będzie problemu. W jaki jednak sposób mogę uzyskać od niej na papierze potwierdzenie że jest mi winna pieniądze? Chciałbym aby m...

Wyszukiwarka