Dzień dobry! Prowadzę mały żłobek. Zatrudniam dwóch opiekunów i sama również pełnię funkcję opiekuna. Jeden pracownik na umowie na czas nieokreślony poszedł na długie L4 (będzie minimum 2,5m-ca), więc aby zapewnić prawidłową opiekę dzieciom byłam zmuszona zatrudnić dodatkowego pracownika. Ze względu na brak informacji na temat terminu planowanego powrotu nie jest to umowa na zastępstwo, a na czas określony. Wiem, że pracownik przebywający na l4 szuka pracy i raczej do nas nie wróci, ale jeśli zdecydował by się na powrót, to chciała bym wypowiedzieć umowę z zachowaniem 3-miesiecznego okresu wypowiedzenia ponieważ wiem, że powrót byłby na chwilę, aż nie znajdzie lepszej oferty pracy. W dodatku brak konkretnego terminu powrotu (mimo, że leczone schodzenie jest popularne i czas rekonwalescencji można spokojnie z zapasem skalkulować przy odrobinie dobrej woli) powoduje trudności w organizacji, długofalowo może prowadzić do bardzo częstych zmian w składzie personelu. Aktualnie zatrudniony pracownik jest już drugą osobą zatrudnioną na to stanowisko w zamian za pracownika. Dodatkowo nowy pracownik świetnie radzi sobie na tym stanowisku, został szybko zaakceptowany przez dzieci i rodziców. Praca z tak małymi dziećmi jest bardzo specyficzna i wszelkie zmiany personalne bardzo odbijają się na komforcie dzieci. Wpływają również negatywnie na obraz placówki. Wiem, iż konieczne jest podanie przyczyny wypowiedzenia. I tutaj moje pytanie: czy podanie przyczyny: „długa usprawiedliwiona nieobecność powodująca dezorganizację zakładu pracy oraz konieczność zatrudnienia dodatkowych pracowników” będzie dobrym powodem wypowiedzenia?
Znajomy oddał auto do warsztatu samochodowego. Robione były m.in. wtryski... Odebrał auto, w drodze do domu auto mu się zapaliło. Jako że zdarzenie nastąpiło zaraz po odebraniu auta z warsztatu, domniemana wina warsztatu. Sprawa zgłoszona do ubezpieczyciela z oc warsztatu. Był rzeczoznawca, stwierdził że to wina warsztatu, że nie użyli klucza dynamometrycznego. Dzisiaj przyszło pismo o odmowie wypłaty odszkodowania. Co w tym przypadku zrobić? Jak...
Witam, narzeczona po urodzeniu została zostawiona przez biologiczną mamę, bo zabrali jej prawa. Po 2 tygodniach została wzięta do rodziny zastępczej gdzie zmieniono jej imię i nazwisko, w późniejszym terminie została zaadoptowana przez te same osoby co ją wzięły pod rodzinę zastępczą. Czy w tym momencie, gdy narzeczona ma już 22 lata będzie mogła powrócić do starego imienia i nazwiska, czy będzie z tym problem?...
Dzień dobry,
Sprawa karna dotyczy znalezienia 100g mdma w samochodzie (Art. 62 ust 2) , w mieszkaniu nic nie znaleziono, zastosowano poręczenie majątkowe wobec oskarżonego. Nigdy wcześniej nie karany na terenie Polski (3 lata temu w Niemczech za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu)
Jaką najlepiej obrać linie obrony sadzie?
Przewóz środków odurzających jako kurier czy może jako konsument substancji? Brak dowodów na handel oraz oskarżony nie ...
Witam serdecznie,
Nabyłem kilka działek, do których przylega prywatna działka z głównej drogi do jeziora (5m szer i ok 220m długości). Wraz z sąsiadem posiadamy służebność gruntowa polegająca na prawie przejścia i przejazdu wpisane w księgę wieczysta. Na działce znajdują się drzewa, krzewy i jest nieprzejezdna. Czy można wymusić na właścicielu usunięcie drzew (wszystkie drzewa poniżej 50cm obwodu itd) ? Czy właściciel może nie zgodzić się na wyc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: