Niewypłacone wynagrodzenie.

W skrócie, 3 miesięczne niezapłacone wynagrodzenie. Z uwagi na zaległości poszłam na urlop - ustaliliśmy z szefem że rozliczy się do końca mojego urlopu i wtedy rozwiążemy umowę za porozumieniem stron. Obie strony nie chciały już razem pracować. Rozliczenie jednak nie nastąpiło, na początku szef odbierał Tel i mówił że rozliczy się wkrótce, a teraz nie odbiera Tel, zmienił tez adres biura firmy, ale firma nadal pracuje. Z uwagi na to że nie odbiera Tel nie została tez jeszcze rozwiązana umowa. Na PUE widzę, że wysyła zerowe deklaracje do ZUS. Co zrobić w takiej sytuacji ?
anonim cytuj
25-01-2024
PIP mają infolinię. Zadzwoń , zapytaj, złóż skargę , przetrzepią firmę.

anonim cytuj
25-01-2024
Dzwoniłam. Radzą żeby jakoś próbować kontaktować się z szefem żeby rozwiązać umowę... I ewentualnie do sądu pracy w kwestii wynagrodzeń... Ale nie ma jak skontaktować się.. Ile może trwać proces w sądzie pracy ?

anonim cytuj
25-01-2024
najpierw zgłoś do PIP pisemnie. Pip ma 30 dni aby zacząć kontrolę w firmie. W sądzie pracy może to trwać latami niestety i trzeba będzie za sprawę zapłacić. Pip jest darmowy, szybszy i skuteczniejszy.

anonim cytuj
25-01-2024
To nie pomoże, były już jakieś kontrole, szef potrafi się z nimi dogadać i ma tylko upomnienia i niby zobligowuje się do wypłat...ale bezskutecznie. Jeśli sąd pracy może trwać latami to też nie ma sensu bo z tego co wiem będzie już realizował nowe transakcje na nową firmę, więc za kilka miesięcy już żadnych wpływów nie będzie miał na konto starej firmy...

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Granica działki.
Witam. Mam pytanie może nie do końca natury prawnej, ale może znajdzie się ktoś, kto jest zorientowany w temacie. Jakiś czas temu kilka posesji od mojej została wyznaczona granica działki. Od tego czasu sąsiadka twierdzi, że należy jej się u mnie ok 1m. Pomierzyła szerokości poszczególnych działek po kolei, no i tak jej wyszło. I teraz pytanie: Czy granica działki kilka posesji dalej jest jakimś wyznacznikiem? Czy geodeta brałby to pod uwagę, czy...
Pożyczka dla znajomego.
Rok temu pożyczyłam pieniądze znajomemu napisał mi kartkę i się podpisał. Dzwonię do niego i dowiaduje się od jego żony że jest chory i nie wiadomo czy wyjdzie z tego. Dodam że żona nie ma pojęcia że pożyczał pieniądze. Co w takiej sytuacji zrobić? Jak w przypadku śmierci można odzyskać pieniądze od rodziny?...
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali, czy mam podstawę aby domagać się odszkodowania od sali zabaw?
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali lądujac na proste nogi doznała nadwyrężenia ścięgien w obu nogach. Prześwietlenie, dwie wizyty na Sor tydzień po tygodniu. Obecnie drugi tydzień porusza się tylko o kulach. Nie chodzi do szkoły, na zajęcia dodatkowe itd. Zjeżdżalnia w sali zabaw jest dosyć stroma, może budzić obawy co do bezpieczenstwa - nasze wzbudziła za późno. Moje pytanie: czy mam podstawę aby domagać s...
Czy można wnioskowac o zmienjszenie alimentów?
Dzień dobry. Znajomy ma ogromny problem.. Kilka lat temu podczas sprawy rozwodowej, zostały zasadzone alimenty adekwatne do jego zarobkow(pracował za granicą). Od kilku miesięcy wrócił do Polski, z czego zarobki znacznie się zmniejszyły,dlatego też nie stać go na płacenie takiej kwoty. Pytanie brzmi czy ma jakąś realną szansę na wygraną?...

Wyszukiwarka