Niewypłacone wynagrodzenie.

W skrócie, 3 miesięczne niezapłacone wynagrodzenie. Z uwagi na zaległości poszłam na urlop - ustaliliśmy z szefem że rozliczy się do końca mojego urlopu i wtedy rozwiążemy umowę za porozumieniem stron. Obie strony nie chciały już razem pracować. Rozliczenie jednak nie nastąpiło, na początku szef odbierał Tel i mówił że rozliczy się wkrótce, a teraz nie odbiera Tel, zmienił tez adres biura firmy, ale firma nadal pracuje. Z uwagi na to że nie odbiera Tel nie została tez jeszcze rozwiązana umowa. Na PUE widzę, że wysyła zerowe deklaracje do ZUS. Co zrobić w takiej sytuacji ?
anonim cytuj
25-01-2024
PIP mają infolinię. Zadzwoń , zapytaj, złóż skargę , przetrzepią firmę.

anonim cytuj
25-01-2024
Dzwoniłam. Radzą żeby jakoś próbować kontaktować się z szefem żeby rozwiązać umowę... I ewentualnie do sądu pracy w kwestii wynagrodzeń... Ale nie ma jak skontaktować się.. Ile może trwać proces w sądzie pracy ?

anonim cytuj
25-01-2024
najpierw zgłoś do PIP pisemnie. Pip ma 30 dni aby zacząć kontrolę w firmie. W sądzie pracy może to trwać latami niestety i trzeba będzie za sprawę zapłacić. Pip jest darmowy, szybszy i skuteczniejszy.

anonim cytuj
25-01-2024
To nie pomoże, były już jakieś kontrole, szef potrafi się z nimi dogadać i ma tylko upomnienia i niby zobligowuje się do wypłat...ale bezskutecznie. Jeśli sąd pracy może trwać latami to też nie ma sensu bo z tego co wiem będzie już realizował nowe transakcje na nową firmę, więc za kilka miesięcy już żadnych wpływów nie będzie miał na konto starej firmy...

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

jak pomóc osobie dotkniętej przemocą domową?
Dobry wieczór wszystkim, mam pytanie. Znam osobę pełnoletnią dotkniętą przemocą domową ze strony rodziców. Chodzi przede wszystkim o ciągłe obrażanie, szantaż emocjonalny (np. grożenie samobójstwem oprawcy), ingerowanie w prywatną korespondencję, uniemożliwianie kontaktu, wchodzenie do łazienki w trakcie mycia. Ogólnie naprawdę jest słabo. Trwa to od klilku lat. Nie pomagały słowa otuchy, pomoc w wyprowadzce. Rozmawialiśmy z dzielnicowym, który...
Sprzedaż pojazdu po nabyciu spadku.
Mama, siostra i ja otrzymałyśmy spadek po tacie -motor(bez testamentu). Chcemy go sprzedać szwagrowi( ogólnie on go kupił i mieszka za granicą tylko zarejestrowany był na tatę) bo żadna z nas nie ma prawa jazdy. Żadna z nas nie pomyślała żeby zgłosić śmierć taty do ubezpieczalni i po 10 miesiącach odezwała się ubezpieczalnia. Co mamy zrobić w tej sytuacji? Jakie dokumenty potrzebne są i czy musimy być wszystkie do sprzedaży?...
Spadek - testament.
Siostra mojego dziadka zmarła ponad pół roku temu, jest testament w którym przepisała na mnie mieszkanie. Żyjącymi krewnymi są: siostra zmarłej(Irena) oraz dzieci zmarłego również brata (Grzegorz i Sławek). Jakie dokumenty oraz w ilu egzemplarzach muszę złożyć w sądzie o otwarcie sprawy o spadek?...
Jestem uczniem a nie mam ubezpieczenia.
Potrzebuję porady, bo nie wiem co powinienem w tej sytuacji zrobić. Mam 19 lat, uczęszczam do technikum więc aktualnie nie pracuję na umowę. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, za każdą wizytę muszę płacić, a nie ukrywajmy że nie są to tanie rzeczy. Moja mama aktualnie nie pracuje na umowę ze względu na komornika. Mój ojciec jest na rencie i nie utrzymuje ze mną kontaktu, do tego stopnia że postanowiłem zmienić nazwisko na mamy panieńskie....

Wyszukiwarka