Niewypłacone wynagrodzenie.

W skrócie, 3 miesięczne niezapłacone wynagrodzenie. Z uwagi na zaległości poszłam na urlop - ustaliliśmy z szefem że rozliczy się do końca mojego urlopu i wtedy rozwiążemy umowę za porozumieniem stron. Obie strony nie chciały już razem pracować. Rozliczenie jednak nie nastąpiło, na początku szef odbierał Tel i mówił że rozliczy się wkrótce, a teraz nie odbiera Tel, zmienił tez adres biura firmy, ale firma nadal pracuje. Z uwagi na to że nie odbiera Tel nie została tez jeszcze rozwiązana umowa. Na PUE widzę, że wysyła zerowe deklaracje do ZUS. Co zrobić w takiej sytuacji ?
anonim cytuj
25-01-2024
PIP mają infolinię. Zadzwoń , zapytaj, złóż skargę , przetrzepią firmę.

anonim cytuj
25-01-2024
Dzwoniłam. Radzą żeby jakoś próbować kontaktować się z szefem żeby rozwiązać umowę... I ewentualnie do sądu pracy w kwestii wynagrodzeń... Ale nie ma jak skontaktować się.. Ile może trwać proces w sądzie pracy ?

anonim cytuj
25-01-2024
najpierw zgłoś do PIP pisemnie. Pip ma 30 dni aby zacząć kontrolę w firmie. W sądzie pracy może to trwać latami niestety i trzeba będzie za sprawę zapłacić. Pip jest darmowy, szybszy i skuteczniejszy.

anonim cytuj
25-01-2024
To nie pomoże, były już jakieś kontrole, szef potrafi się z nimi dogadać i ma tylko upomnienia i niby zobligowuje się do wypłat...ale bezskutecznie. Jeśli sąd pracy może trwać latami to też nie ma sensu bo z tego co wiem będzie już realizował nowe transakcje na nową firmę, więc za kilka miesięcy już żadnych wpływów nie będzie miał na konto starej firmy...

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Rozwód i majątek.
Witam ja z pytaniem czy dom nabyty jako darowizna podlega podziałowi majątku jeżeli tylko żona jest prawnym właścicielem i nabywcą darowizny. I czy po sprawie rozwodowej z alkoholikiem sąd może nakazać mężowi natychmiastowe opuszczenie domu czy trzeba złożyć osobny pozew o eksmisję....
Czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę?
Dzień dobry. Mam pytanie czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę? Córka lat 3 skakała na tramopolnie niefortunnie upadła, spuchła jej ręką. Udaliśmy się na izbę przyjęć tam lekarz ortopeda stwierdził że nie ma złamania i jedyne ci jej założył to ala temblak z cienkiego bandarzu. Zaufalam lekarzowi że jutro powinno byc lepiej. Następnego dnia córkę bardziej bolała ręką i bardziej spuchła poszliśmy na...
Włamanie na Allegro i zakup.
Dobry wieczór, Wczoraj wieczorem ktoś włamał mi się na konto w portalu Allegro.pl (zmienił adres mailowy, hasło oraz numer telefonu), dokonał zakupów i posłużył się moimi kartami płatniczymi, które były zapisane jako metody płatności. Zakupów dokonał posługując się moim imieniem i nazwiskiem, jednak swoim numerem telefonu oraz adresem w innym mieście. Chcę złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, jednak nie wiem jak określić j...
Czy publiczne udostępnienie rozmowy dwóch osób jest legalne??
Dzień dobry. chciałabym zapytać czy publiczne udostępnienie rozmowy dwóch osób (nie byłam członkiem tej rozmowy), jest prawnie legalne? Czy wystarczy zasłonić dane w konwersacji żeby udostępnić taką rozmowę, natomiast w dodatkowym opisie wskazać członków? ...

Wyszukiwarka