Problem z sąsiedztwem.

Emerytka mieszka sama w swoim mieszkaniu 30 lat. Niedawno piętro niżej wprowadziła się starsza kobieta, która co jakiś czas zgłasza na policję, że emerytka hałasuje, zakłóca jej spokój, a teraz że emerytka jej grozi. Pod adresem emerytki nigdy nie było interwencji policji.
Starsza kobieta jest bez rodziny i ma przydzieloną opiekunkę, jest osobą niedosłyszącą i prawdopodobnie ma zaburzenia psychicznie - wszyscy sąsiedzi o tym wiedzą.
Pytanie co może zrobić emerytka? Co zrobić jeśli jest bezpodstawnie po raz kolejny oskarżana?
Dodam, że obie Panie ze sobą nie rozmawiają.
anonim cytuj
22-10-2023
Nie chce się stresować sytuacją, ma problemy z sercem i denerwuje się przy każdym takim oskarżeniu, wizycie na komisariacie. Myślałam, że może jest jakieś wyjście z sytuacji, oskarżenie o nękanie? O pomówienia? Jakoś zareagować, a nie czekać na kolejne wezwania na policję.
Na problemy z sercem to pomaga kardiolog - na pewno nie pomogą procesy sądowe. A w sytuacji kiedy potencjalny sprawca ma zaburzenia psychiczne wchodzenie na droga prawna w ogóle mija się z celem. niech emerytka jak się tak przejmuje uda się do prawnika aby sporządził w jej imieniu pismo do sąsiadki wzywające ja do zaprzestania takich działań

anonim cytuj
22-10-2023

Sugerowane Tematy

Głośna muzyka u sąsiada
Od jakiegoś tygodnia. Sąsiad słucha strasznie głośno muzyki i mi to przeszkadza, tylko że słucha jej gdzieś od 19 gdzie po pracy chce odpocząć czy nawet w spokoju chce spędzić wieczór. Gdyby była to normalna muzyka to bym jeszcze zrozumiała, a nie bas na cały regulator żeby wszystko podskakiwało. Czy mogę coś z tym zrobić czy niestety nie?...
Jak wynająć mieszkanie bez ryzyka?
Jak zabezpieczyć się przed lokatorami? Będę wynajmować mieszkanie i nie chciałabym znaleźć się w sytuacji ze ktoś nie będzie płacić i zajmować mieszkanie. Czy można np. spisać taka umowę ze jeśli osoba nie będzie płacić to wyraża zgodę na eksmisję z mieszkania? Czy to będzie poprawne prawnie i obroni mnie?...
Współwłaściciel odmawia udostępnienia samochodu.
Witam. Jestem współwłaścicielem samochodu wraz z byłą partnerką. Partnerka odeszła, zabierając m.in. nasz samochód na posesję jej matki w innym mieście. Zabrała także wszystkie dokumenty, w tym moją kopię umowy kupna-sprzedaży, lecz jestem wpisany jako współwłaściciel w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu. Kilkukrotnie zażądałem przez telefon, SMS i email, aby udostępniła mi auto na kilka dni - odmawia. Zabrania także wejścia na posesję. Za...
Czy mogę zostać oskarżony o zniesławienie za opinię wyrażoną na forach internetowych?
Mam pewien problem związany z wypowiedzią, którą umieściłem na jednym z forów internetowych. Otóż, jakiś czas temu wziąłem udział w dyskusji na temat pewnej firmy, która moim zdaniem nieuczciwie traktowała swoich klientów. Byłem bardzo niezadowolony z usług, które otrzymałem od tej firmy i chciałem podzielić się swoją opinią z innymi. W moim poście użyłem dość mocnych słów i wyraziłem swoje rozczarowanie jakośćią usług, którą otrzymałem. Może ...

Wyszukiwarka