Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Kto odpowiada za stan utrzymania drogi/alejki na terenie Rodzinnych Ogrodów Działkowych?
Pytam z uwagi na uszkodzenie pojazdu o wystający z ziemi element ogrodzenia, który w wysokiej trawie ,pomiędzy koleinami po ostatnich deszczach nie był widoczny. Zahaczenie podwoziem skutkowało dość poważnymi uszkodzeniami pojazdu. Zarząd działek nie chce wskazać numeru polisy ubezpieczyciela ROD celem naprawy uszkodzenia twierdząc, że winę ponoszę ja bo bez jakichkolwiek ustaleń stwierdza że : bagażnik był załadowany, ja nie dostosowałem prędkoś...
mam obowiązek informowania byłej partnerki co robi nasz syn u mnie na wakacjach?
Dzień dobry mam problem z była partnerka dostaje od niej obraźliwe sms z wyzwiskami czepia się wszystkiego Czy można coś z tą sprawą zrobic ? Jeśli syn przebywa u mnie na wakacjach czy mam obowiązek informowania byłej partnerki co robi itd (syn ma 12 lat ma swój telefon) Czy była partnerka musi znać mój obecny numer tel...
Podział majątku po rozwodzie, a kredyt hipoteczny.
Mam wspólny kredyt na mieszkanie z byłym partnerem. Mieszkanie jest dwupokojowe. Mieszkanie kupiliśmy biorąc kredyt w banku za 165 tysięcy. Mam jeszcze do spłaty w banku około 63 tysiące. Jego mama na początku wpłaciła 79 tysięcy w formie darowizny na kredyt. Rata się nam zmniejszyła. Rozstaliśmy się z byłym partnerem. On twierdzi, że mi się należy 30 tysięcy. A ja jakbym go miała spłacić to on chce 150 tysięcy. Jak miałabym go s...
Czy przysługuje jakiś zasiłek osobie bezrobotnej? (lekki stopień orzeczenia o niepełnosprawności)
Dzień dobry Piszę z pytaniem. Czy przysługuje jakiś zasiłek osobie bezrobotnej, która nigdy nie pracowała i nie może znaleźć pracy też ze względów zdrowotnych (choruje na epilepsje i posiada lekki stopień orzeczenia o niepełnosprawności). Nie chodzi tutaj o zasiłek stały, tylko tymczasowy, póki nie znajdzie sobie pracy. Z góry dziękuję za odpowiedź....

Wyszukiwarka