Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Dyscyplinowanie pracownika.
Mam problem z pracownicą. Ma więcej zwolnień lekarskich niż dni w pracy. Nie informuje mnie, kiedy wraca ze zwolnienia. Spóźnia się. Nie przypominam sobie nawet dnia, kiedy przyszła o czasie. Zamiast wykonywać obowiązki ogląda telewizor. Zwracam uwagę, że ma nieuprzątnięte stanowisko pracy, odpowiada, że ma czysto. Aneksowałam umowę, zmniejszając etat- poszła na zwolnienie. Nie jest medykiem, udziela porad medycznych. Regularnie ją dyscyplinuję,...
Jakie są moje prawa, gdy jestem zwalniany z pracy?
no więc tak... jestem w mega dołku, bo szefostwo postanowiło się mnie pozbyć. Robiłem w tej firmie od 6 lat, i tak nagle, z dnia na dzień... zwolnienie. Przygotowali mi jakieś papiery, mówią, że z winy pracownika i coś tam jeszcze. Niby niby ale ja tam się nie znam, prawo to dla mnie czarna magia, więc stwierdziłem, że zapytam się was, bo na dlajurysty.pl zawsze ktoś pomoże, co nie? Po pierwsze, to czy mogą mnie tak po prostu zwolnić? Czy nie ...
GOPS odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko.
W tym roku musiałem zawiesić działalność, ale w zeszłym roku miałem dosyć dobry zarobek. Teraz pytanie- gops odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko (żona nie pracuje bo zajmuje się niepełnosprawnym synem) z powodu że działalność mam zawieszoną a nie zamkniętą.. To gdybym zamknął działalność wtedy dochód za zeszły rok nie ma znaczenia a jak jest zawieszona to ma???...
Spis inwentarza.
Komornik dostał zadanie zrobić spis inwentarza.Teraz odzywa się i informuje że nie może kont sprawdzić bo musi mieć poświadczenie dziedziczenia ..O co tu chodzi bo nie rozumiem.? Chce wiedzieć co i ile jest na kontach do sprawy spadkowej. Jak to ugryźć....

Wyszukiwarka