Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Przerejestrowanie auta po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie. W trakcie małżeństwa nabyliśmy dwa pojazdy, oba zarejestrowane na mnie, w tym jeden użytkuje była żona. Jak najrozsądniej "podzielić się" autami? 1. Chciałbym to auto przerejestrować na nią. Jak tego dokonać? 2. Co z autem, które ja użytkuję?...
Złośliwe niepokojenie.
Ktoś zaczął złośliwie wpisywać mój numer telefonu i adres mail na różnych wnioskach, prośbach o kontakt w sprawie kredytów, różnych zamówień, przez co wydzwaniają do mnie najróżniejsi konsultanci. Staje się to mocno uciążliwe. Czy kwalifikuje się to pod jakikolwiek paragraf? Czy cokolwiek mogę z tym zrobić? Pozdrawiam...
Podszywanie się i wykorzystywanie wizerunku jednego z rodziców.
Witam serdecznie I proszę o poradę. Syn mojej znajomej mieszkający z nią skradł tożsamość swojej matki i założył co najmniej kilkanaście kont w różnych sklepach internetowych podając tam jej nazwisko i adres oraz swój adres mailowy /matka nie wie jaki. Ciągle zamawia drogie rzeczy. Pod nieobecność matki odbiera paczki. Matka dowiaduje się o tym często dopiero gdy przychodzą ponaglenia zapłaty. Matka płaci wszystkie rachunki i tylko kilkakrotnie...
Brat mieszka w bloku i ma 2 psy, jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada. Policja nie chce przyjąć zawiadomienia o nękaniu.
Witam może ktoś będzie w stanie pomóc co zrobić . Brat mieszka w bloku i ma 2 psy jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada i już kilka razy wzywał straż miejska był też na wizycie patrol Animals psy są zadbane żadnych uwag . Sąsiad raz już napisał na drzwiach cyt ,, ucisz te psy kur .... ,, Były też liściki na temat uciszenia psów . Była policja dzielnicowy i nic wczoraj brat poszedl po psy i wyszedł wieczorem pod jego nieobecność sąsiad zadzwo...

Wyszukiwarka