Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Samochód z wadą prawną.
Witam otóż kupiłem samochód nie drogi bo kosztował mnie 4 tysiące zł, chcąc go zarejestrować za kilka dni nie mogłem bo był zarejestrowany na inną osobę kilka dni wstecz. Więc dzwoniłem do osoby, która mi sprzedała, mówił mi że zaraz pójdzie zgłosić sprzedawcę auta i mogę za kilka dni z powrotem iść i zarejestrować na siebie. W między czasie po obejrzeniu dokładnie auta znalazłem w schowku umowę starą a wręcz nową. Właściciel auta sprzedał komuś ...
Wpis w księdze wieczystej.
Witam... Jestem opiekunem prawnym pani, która posiada w swoim majątku 2 nieruchomości z 2 księgami wieczystymi... W obu księgach wieczystych widnieje 3 właścicieli (moja podopieczna, brat podopiecznej i matka podopiecznej). Matka mojej podopiecznej zmarła 10 lat temu - nie było zrobione postępowanie spadkowe... Brat mojej podopiecznej zmarł 3 lata temu po którym moja podopieczna przyjęła spadek z dobrodziejstwem inwentarza... Teraz chciałaby...
Brak ściągalności zabezpieczenia alimentów
Dzień dobry. Mam pytanie w związku z brakiem ściągalności zabezpieczenia alimentów. Zabezpieczenie ściąga komornik z ojca dziecka. W tym miesiącu do matki dziecka nie wpłynęły te pieniądze. Jest 5 po terminie wyznaczonym przez sąd. Komornik nie odpowiada na maile i telefony. Co można zrobić?...
Zapomniana działka.
Witam. Tata z Mama kupili kiedyś działkę własnościowa , mała działeczka około 2000m, działka została zapomniana i nie jest opłacana od wielu lat( nie płacony ten roczny podatek od działki, tak zwana danina roczna ). Pytanie czy mogę ja wystawić na sprzedaż w takiej postaci ? Ewentualny kupiec odliczy sobie to od kwoty która będzie chciał dać za nieruchomość i opłaty zostaną uregulowane przez niego po zakupie?...

Wyszukiwarka