Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
Cześć, wczoraj napisała do nas właścicielka mieszkania, że w dniu dzisiejszym o 18 przyjedzie wręczyć nam wypowiedzenie najmu, z tego powodu, że chcę sprzedać to mieszkanie w którym mieszkamy i jej się śpieszy.
Czy musimy to podpisywać? Z tego co wiem to sprzedaż mieszkania nie jest powodem wypowiedzenia najmu okazjonalnego. Nie uszkodziliśmy nic w mieszku, nigdy nie zalegaliśmy z kasą i nie podejmowaliśmy nikomu. Umowę mamy do 1.06.2024 r....
Witam mam pewien problem mój mąż od stycznia starał się o rentę sprawa była w toku 8 października mąż zmarł,9 października przyszło na konto z ZUS niecałe tysiąc złotych po kilku dniach przyszły kolejne pieniądze ok. 17 tysięcy myślę że to spłata od stycznia bo na obecną chwilę nie przyszła żadna decyzja, teraz ZUS żąda oddania całej kwoty. Czy muszę zwrócić całą kwotę co z pieniędzmi od stycznia do 8 października gdy mąż żył....
Opisze sprawę w kilku słowach. Na początku roku była już partnerka mojego taty kupiła samochód używany bezpośrednio na niego i dała mu go jako prezent. Umowa kupna sprzedaży była więc podpisana przez mojego ojca bezpośrednio z byłym właścicielem więc jakby bez udziału tej kobiety ale tato nie mógł z innych przyczyn mieć tego auta na siebie wiec przepisał je na swojego ojca (sporządził z nim umowę kupna sprzedaży). Dziś ona chce by on ten samochód...
Potrzebuję pomocy, jestem osobą dorosłą, studentką, ojciec pozwał mnie o zmniejszenie alimentów, które na mnie płaci. Właśnie piszę odpowiedź dla sądu, uwzględniającą moje koszta miesięczne, potrzeby etc.
Wynajmuję mieszkanie z partnerką, jesteśmy oby dwie uwzględnione na umowie najmu. Sąd może zapytać z kim wynajmuje mieszkanie, jesteśmy w związku homoseksualnym, boję się, że może to wpłynąć jakkolwiek na stronniczość i ogólnie na moją niekorzy...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: