Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Okres wypowiedzenia na L4
Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie; Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy. Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021). Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końc...
Niechciani lokatorzy
Dzień dobry. Nie wiem za bardzo co zrobić w sytuacji w jakiej znalazła się moja rodzina i pisze w prośba do osób, które znają się na tym temacie o pomoc. Moja babcia ma 80 lat, przez większość życia wychowywała mojego kuzyna, mieszkał u niej ponad 30 lat. Jego matka nie interesowała sie nim za bardzo. Dodam, ze w tym samym bloku, w którym mieszka babcia z kuzynem, piętro niżej mieszka jego druga babcia, matka jego ojca, która nie uznaje go za swo...
Zachowek po zmarłej babci
Dzień dobry Mam pytanie w sprawie prawa spadkowego. Moja Babcia w wieku 75 lat ponownie wyszła za mąż ( była wdowa ). W miedzy czasie zmarł jej drugi mąż. Mieszkanie, które Babcia miała umowa darowizny z dożywotnią służebnością przepisała na "wnuczka" z drugiego małżeństwa. 12 miesięcy temu zmarła, a mieszkanie przejął ten "wnuczek". Czy należy mi się zachowek w tej sytuacji (po mamie, która była jej córka)? z góry dziękuj...
Praca ponad normę.
Witam. Jakie mam prawo, gdyż pracuje ogólnie od poniedziałku do piątku. Nagle w sytuacji musze przyjść w sobotę i w niedzielę do pracy ale za te dni mi nie zapłacą. Czy też z automatu należą mi się za te dni dwa dni wolne?? Też forma pracy na orzeczeniu niepełnosprawności....

Wyszukiwarka