Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Sprecyzowanie wniosku a pismo przygotowawcze.
Witam Ponieważ otrzymuję sprzeczne informacje, uprzejmie proszę (zdezorientowana i sfrustrowana) o pomoc przez udzielenie odpowiedzi na pytania: Czy zobowiązanie wobec sądu do ustosunkowania się do wniosku (z określonego dnia) jest jednoznaczne z zarządzeniem sędzi do złożenia pisma przygotowawczego? i w odpowiedzi ustosunkowanie się może zostać określone jako "Pismo Przygotowawcze"? Czy sędzia zarządzający złożenie pisma przygotowaw...
Podział majątku po rozwodzie.
Mam straszny problem z samochodem, który kupiłam z mężem jeszcze w trakcie trwania małżeństwa. Ja jestem współwłaścicielem tego samochodu. Chciałam go sprzedać i oddać mu połowę pieniędzy za niego, tak by było najprościej. Niestety jest człowiekiem zawistnym i samochód zabrał i ja w obecnej chwili nie mam do tego samochodu żadnego dostępu ani do dokumentów. W tej chwili wyjechał i ma to daleko gdzieś. Teraz zaczęły mi przychodzić wezwania do zapł...
wypowiedzenie umowy o pracę
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie... Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...
Komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu, co w takiej sytuacji?
Witam, mam pytanie, jesli komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu ani nie ma mozliwosci spotkania i dogadania sie co w takiej sytuacji zrobic, nie mam zamiaru rozmawiac z asystentami tylko z komornikiem, celem dogadania splaty...

Wyszukiwarka