Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Służebność drogi.
Sąsiad chce ode mnie służebność drogi a ja w zamian chce od niego kawałek jego działki która graniczy z moją działką. Jak uważacie, jak duży powinien to być kawałek? Równy całej drogi z której będziemy razem korzystać? W końcu to ja, już zawsze jako właściciel będę płacił podatek za tą całą drogę, no i przy ewentualnej sprzedaży mojej działki to chyba nikt mi nie zapłaci za ten kawałek drogi obciążony służebnością, a już chyba na pewno nie tyl...
Alimenty a brak adresu pozwanego.
Występuje o alimenty na syna, natomiast nie wiem gdzie ojciec przebywa, nie chce podać mi adresu. Musiałam podać adres zameldowania jako korespondencyjny, ale istnieje możliwość, że ojciec dziecka nie odbierze wezwania do sądu. Co w takim przypadku? Czy pismo będzie uznane pi tych 14 dniach jako odebrane? Co jeśli nie pojawi się na rozprawie? Czy mam obowiązek poinformować ojca np. telefonicznie?...
Przesłuchanie dziecka w sprawie rozwodowej.
Dzień dobry. Jestem w trakcie sprawy rozwodowej. Mamy dwójkę wspólnych dzieci, mąż ma jeszcze syna 9-letniego z poprzedniego małżeństwa. Nie sprawuje nad nim opieki, ale często u nas bywał. Zawsze starałam się mieć z nim dobre relacje, ale jak między mną a mężem zaczęło się psuć to on zaczął go nastawiać przeciwko mnie. Opowiadał mu różne kłamstwa, np. że mieszkanie jest tylko taty, bo ja się do rachunków nie dokładam, a on później mi to mówił i ...
Dwóch właścicieli (jeden z nich ma długi)
Witam, Proszę o radę. Samochód ma dwóch właścicieli, jeden z nich ma długi. Moje pytanie czy komornik może sprzedać samochód na poczet długów jednego z nich ?...

Wyszukiwarka