Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Zniesienie współwłasności nieruchomości.
Dzień dobry. Jestem współwłaścicielem posesji ( dwa budynki). Powołałem biegłego sadowego by dokonał wyceny. Złożyłem wniosek w sadzie o zniesienie współwłasności. Współwłaścicielowi zaproponowałem wykup jego części. Moja sytuacja finansowa się zmieniła i podjąłem decyzje o sprzedaży. Chce powołać biegłego by raz jeszcze wycenił nieruchomość ( motywuje to tym że ceny nieruchomości wzrosły). Pieniędzmi ze sprzedaży podzielimy się z współwłaścicie...
Współwłasność.
Jesteśmy para jednopłciową, partnerka odziedziczyła działkę, na której chcemy razem budować dom. Chcemy żeby zarówno działka i przyszły dom były wspólne na wzór małżeńskiej wspólnoty majątkowej. Jak do tego podejść, żeby było najkorzystniej? Darowizna połowy? Współwłasność? Założenie spółki (wiem, że to może brzmieć śmiesznie ale rozpatrujemy różne opcje)?...
Pytania dotyczące zachowku (ewentualne uzupełnienie zachowku)
Witam Proszę o poradę, 15 lat temu rodzice kupili mi małe używane mieszkanie w bloku 29,6 M2. Brat dołożył do niego 90 tyś. A w zamian dostał dom rodzinny z wielkim ogrodem i hektary pola. W tym domu mieszkali rodzice, tata zmarł dawno, mama rok temu. Brat mieszka w kamienicy żony ulicę obok domu rodzinnego. Jest jeszcze siostra, której wcześniej niż mi też kupili malutkie mieszkanko w innym mieście. Myślę, że nic więcej nie dostała. Ja m...
Odebranie praw rodzicielskich.
Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady ....

Wyszukiwarka