Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

wypadek ze skutkiem śmiertelnym/odszkodowanie
Witam serdecznie.Mam pytanie odnośnie odszkodowania rodzinie z powodu wypadku drogowego matki,która niestety z tego powodu zmarła po przebywaniu 1,5 msca w szpitalu. Czyli wypadek drogowy ze skutkiem śmiertelnym.Dziś odbyła się druga sprawa w sądzie i zapadł wyrok zawieszenia sprawy na rok. Sprawczyni wypadku poczuła się do winy. Czy rodzina może ubiegać się o odszkodowanie z polisy osoby winnej,która jest osobą oskarżoną na tym etapie ?.Przepras...
Czy faktycznie nie można z danym pracownikiem podpisywać nowej umowy co 3msc?
Witam, słyszałem opinie o tym jakoby umowę zlecenie można byłoby podpisać z jednym pracownikiem tylko na jakiś okres czasu, że w czasie roku potrzeba zrobić przerwę w umowie łącznie 3msc aby nie było kolejności przekształcania tego w umowę o pracę. Jak to wygląda? Czy faktycznie nie można z danym pracownikiem podpisywać nowej umowy co 3msc? Trzeba robic przerwy?...
Kradziez
Witam zrobiłam straszna glopote nie zeskanowalam wszystkich rzeczy w rosmannie przyłapał mnie ochroniarz wezwali policję powiedzieli że co najmniej jestem na 5 nagraniach . Nie dali mandatu tylko kazali się zgłosić we wtorek na policję . Myślę że za te rzeczy nie wyjdzie 800 zł . Co mi grozi bardzo się boje . Zapisałam się na terapię . Nie potrafię wyjaśnić swojego postępowania. Mam dwójke dzieci proszę o pomoc ...
Przejęcie alimentów od rodzica po ukończeniu pełnoletniości
Witam. Moja mama dostaje alimenty na mnie od mojego taty. Ja mam skończone 18 lat i chciałabym żeby alimenty wpływały na moje konto. Jak to trzeba zrobić?...

Wyszukiwarka