Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Ile czasu ma córka na odrzucenie spadku po wujku
Witam. Mój mąż odrzucił długi po swoim bracie. To w takim razie ile ma czasu nasza córka czy 6 miesiąc od momentu kiedy mąż odrzucił długi po bracie?? Dodam brat męża zmarł w maju tego roku a mąż się odpisał w październiku....
Odstąpienie od umowy kupna samochodu, zastraszanie.
Witam serdecznie. W sobotę sprzedałam mój 14 letni samochód. Pan, który po niego przyjechał oglądał, sprawdzał, jeździł itp. itd. przez prawie 2 godziny. W ostateczności kupił samochód za 16500 zł i odjechał. Dziś mija 4 dzień od zakupu I zadzwonił do mnie, że jestem oszustką, bo zataiłam wyciek oleju... co jest nieprawdą, jeździłam tym samochodem od 2 lat każde naprawy robiłam regularnie. Panu oddałam wszystkie faktury co było robione w samochod...
2 dni wolnego na poszukiwanie pracy
Dzień dobry. Mam pytanie o 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Mąż dostał wypowiedzenie, okres wypowiedzenia 1 miesiąc. Przysługują mu 2 dni wolnego na poszukiwanie pracy. Maz pracuje 12 h/dzień. Czy dzień wolnego pokrywa 8h pracy czy mozna przyjąć że 12h? Z góry dziękuję za odpowiedź....
Odbiór techniczny mieszkania od dewelopera a inne formalności.
Dzień dobry. Mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale. Otóż wczoraj odebrałem mieszkanie od dewelopera, podpisanie aktu jest dopiero w październiku. Deweloper będzie jeszcze wykonywał wskazane poprawki. Czy na chwilę obecną powinienem dokonać jakichś formalności w urzędach/wodociągach/energetyce/zgłoszeniu śmieci? Czy dopiero po przeniesieniu własności poprzez akt? Jakie kroki powinienem teraz poczynić....

Wyszukiwarka