Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
Po jakim czasie przedawnia się dług? W 2012 r. zaciągałam pożyczkę, teraz przyszedł list ze sądu, tzn. tak powiedział listonosz, mama nie odbiera listów dlatego, że nas nie ma w kraju. Podobny list odebrałam w tamtym roku i był to od komornika....
Witam wszystkich serdecznie, potrzebuję pomocy w kwestii dotyczącej wynajmu mieszkania. Mianowicie... Aktualnie wynajmuję mieszkanie za kwotę 2000 zł miesięcznie. Na moją prośbę za misiące maj, czerwiec, lipiec kwota ta została zmniejszona na 1800 zł za zgodą właścicielki ze względu na panującą sytuację epidemiologiczną. Teraz, kiedy chcę wyprowadzić się z tego mieszkania - właścicielka żąda zwrotu różnicy z tych 3 miesięcy. Posiadam zapis do umo...
Mąż pojechał po konkretny lek bez recepty dla mnie który wiedziałam ze mogę zastosować, farmaceutka stwierdziła ze jest od dwóch lat wycofany (nie jest)
I dała inny lek mężowi, kiedy zapytał czy można go stosować jeśli karmi się piersią usłyszał oburzenie „przecież tego się nie połyka to czemu nie można by było karmić” (a nawet nie których kremów przecież nie można) jednak z oburzona mina, farmaceutka wyciągnęła ulotkę i przeczytała ze nic nie j...
Jestem właścicielem mieszkania, a umowa na gaz była na osobę zamieszkałą, która umarła.
Po śmierci tej osoby chciałem przepisać na siebie tę umowę, ale gazownia twierdzi, że nie ma takiej możliwości. Wg nich może to zrobić tylko spadkobierca.
Nie interesuje ich, że to ja jestem właścicielem mieszkania, a osoba z umowy gazowej nie żyje. (mam akt zgonu tej osoby i prawo własności).
Co mogę zrobić?
Spadkobierca nie jest zainteresowany ani zostan...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: