Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Brak zwrotu kaucji.
Ścigam wynajmującego o zwrot kaucji, po wezwaniu do zapłaty brak reakcji, termin przekroczony. Czy jest sens wnosić to najpierw do e-sądu tzn. EPU, czy lepiej od razu wnosić sprawę do zwykłego sądu? Przy odwołaniu od EPU podobno sprawa i tak idzie do zwykłego sądu....
wypowiedzenie umowy o pracę
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie... Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...
Zrzeczenie się dziedziczenia.
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy jestem w stanie sam się wydziedziczyć i czy będzie to miało wpływ na moje dzieci? Nie chcę żeby długi mojego ojca przeszły na mnie i moje potomstwo. Dodam, że od lat nie utrzymujemy z ojcem kontaktu i nie potrzebny mnie ani mojej rodzinie taki "prezent". Pozdrawiam....
Problem z komornikiem.
Z racji, że jeden z moich rodziców, nie dotrzymywał obowiązku alimentacyjnego, złożyłam wniosek do komornika o ściganie, oczywiście po kilku miesiącach dostałam informacje, że sprawa jest nieskuteczna gdyż dłużnik przebywa poza granicami Polski i praktycznie nie ma żadnych środków na koncie. W roku 2022 w styczniu złożyłam wniosek o zlicytowanie 1/2 części nieruchomości dłużnika. W międzyczasie dostałam informacje o to, że komornik po prostu ...

Wyszukiwarka