Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Wspólnoty mieszkaniowe.
Witam, WM powstają w określonych ustawą okolicznościach i z mocy prawa. Muszą wtedy dokonać pewnych czynności (NIP, konto, zarząd, etc.). Czy, wzgl. kto może/ma prawo kontrolować czy te czynności zostały dokonane ?...
Pożyczka/zwrot pożyczki
Dostałam przelew na konto od znajomej na kwotę ponad 40.000 zł tytułem pożyczka. Zwróciłam jednak na konto spowrotem te pieniądze tego samego dnia tytułem zwrot pożyczki. Czy muszę zgłaszać ta pożyczkę do US? Czy rezygnacja z pożyczki i odesłanie tego samego dnia może być powodem do braku konieczności zgłaszania??...
Spadek po śmierci ojca.
Witam, zgłaszam się z prośbą co mam dalej zrobić w tej sytuacji. Mój tato po śmierci ojca dostał wezwanie do sądu w sprawie podział majątku pomiędzy dwójkę braci. Decyzją sądu był podział majątku na pół. Mój dziadek posiadał działkę rolną, więc każdy z nich ma po połowie. Po około 4 miesiącach tato dostał pismo że widnieje wraz z wujkiem jako właściciele tej działki. Mój tato swoją część działki chce przepisać na mnie w darowiźnie ale nie w...
Nie otwarłam drzwi policjantom
Witam. Czy grozi mi coś jeśli nie otwarłam drzwi policjantom, którzy przyjechali na interwencję (awantura domowa)? Dwa miesiące temu również była podobna interwencja, wcześniej policjanci zostali przeze mnie wpuszczeni. Czy tym razem mam spodziewać się jakichś konsekwencji za nie otwarcie drzwi? Dziękuję....

Wyszukiwarka