Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Witam, chciałabym złożyć pozew o podwyższenie alimentów syn ma 10 lat alimenty zostały przyznane gdy miał roczek w wysokości 500zl. Nie wiem kompletnie jak to zrobić a alimenty będę podnosić pierwszy raz....
Czy z racji tego, że miałam kiedyś konflikt z prawem może być problem z widzeniem?
Mam pytanie. W 2018 roku miałam dwa wyroki. Jeden skończył się grzywną, drugi odróbkami. Grzywna została zapłacona, odróbki wykonane i wszystko zamknięte. Aktualnie mój partner przebywa w ZK i moje pytanie brzmi. Czy z racji tego, że miałam kiedyś konflikt z prawem może być problem z widzeniem? Dodam, że skazana nigdy nie byłam...
Przysposobienie dziecka a dziedziczenie.
Dzien dobry, mam dziecko z poprzedniego związku, mój syn teraz będzie miał 10 lat, natomiast była żona weszła w nowy związek małżeński, i jej obecny mąż chciałby przysposobić syna. Jak wygląda kwestia spadkowa po przysposobieniu? Dodam, że niedawno urodziła mi się córka i chciałbym dopytać jak to wygląda od strony prawnej....
Opóźnienie w alimentach od dłużnika.
Komornik co miesiąc przelewa mi alimenty na dziecko ściągnięte od dłużnika. W Internecie przeczytałam, że niezwłocznie powinien mi te alimenty przekazać, jednak otrzymuję je po ponad tygodniu. W tytule przelewu jest informacja "alimenty na dzień 13..." a na moje konto wpływają po 20.... Czy to tak może być?...

Wyszukiwarka