Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
Witam, jestem właścicielem mieszkania które wynajmuje, wynajęłam je na 4 miesiące osobie X natomiast osoba X nie mieszka w tym lokalu tylko jej syn, niestety ale X spóźnia się z opłatą 1 miesiąc, co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy mogę wyrzucić syna osoby X z mieszkania?...
Rozstałam się z mężem (separacja).
Mieszkaliśmy przez 5 lat w mieszkaniu mojej mamy bez żadnej umowy.
Płaciliśmy tylko czynsz i media.
Mieszkanie i wszystkie urządzenia były przez nas używane.
Mama twierdzi, że powinniśmy zrobić remont mieszkania.
Czy powinnam zwrócić się do męża, aby partycypował w kosztach?...
Czy jeżeli osoba ,tylko własnoręcznie na tzw. kartce podpisze, że zgodnie z jego wolą jest ,aby jego majątek po śmierci należał ,tylko do jego siostry ,to będzie to ważny dokument? Tak po prostu, między bratem a siostra ,bez osób trzecich....
Mam 2 samochody na siebie niestety kupione po ślubie teraz czekam.na sprawę rozwodową. I chciała bym sprzedać drugi samochód bo nie są mi potrzebne 2. Ale "jeszcze" mąż nie chce oddać mi ani samochodu ani dowodu rejestracyjnego żebym mogła auto na siebie przerejestrować. Dodam ze auto stoi na mnie ubezpieczenie także. Policjant kiedyś mi powiedział, że jeśli auto jest na mnie i ubezpieczenie tez to ja decyduje kto jeździ samochodem, al...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: