Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
Powiedzcie Mi jak to jest. Był proces karny o pobicie. Agresor został skazany na zawiasy i zadośćuczynienie. Jednak oczywiscie tego nie zapłacił. Więc wystąpiłam o klauzulę wykonalności na wyrok i poszłam do komornika. Jednak komornik po roku wydał postanowienie o umorzeniu postępowania, gdyż jak twierdzi nie ma z czego ściągnąć. Sąd przysłał pismo z zapytaniem czy skazany uiścił zapłatę. Odpisałam, że nie i zw komornik umorzyl postępowanie. Co d...
Dostałem dzisiaj z banku wiadomość SMS odnośnie blokady konta. Wszedłem na konto i mam tam informacje o zajęciu komorniczym...
Jedyna informacja na koncie to:
Uwaga! Na rachunkach znajdują się zajęcia egzekucyjne.
oraz
Wierzyciel: INTRUM JUSTITIA DEBT FUND 1 FUNDUSZ INWESTYCYJNY ZAMKNIĘTY NIESTANDARYZOWANY FUNDUSZ SEKURYTYZACYJNY
Przez ponad 8 lat lat posiadam stały numer telefonu i adres zameldowania. Nie otrzymałem jakiegokolwiek wezwania ...
Kochani mam kolejną prośbę o opinię. Syn po szkole 19 lat, zaczął pracę w jednym z wiodących marketów budowlanych. Nie miał rozmowy rekrutacyjnej, zapytano tylko czy chce pracować i polecono przyjść dnia następnego na stanowisko pracy- dział majsterkowanie i ogrodnictwo. Przez 2 tyg. syn nie otrzymywał umowy, choć go ,, cisnęłam,, aby się upomiał. We wtorek syn uległ wypadkowi w miejscu pracy, ma ucięty palec i paznokieć. Natychmiast udał się na ...