Brak płatności za alimenty.

Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
anonim cytuj
08-01-2024
Dziadkowie są zobowiązani do regulowania jedynie alimentów uzupełniających.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Uzasadnienie wyroku.
Witam dziś minęło 14 dni od momentu złożenia wniosku o uzasadnienie wyroku. Do dnia dzisiejszego nie mam uzasadnienia. Co dalej Drodzy Państwo ?...
Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia?
Czy można wypowiedzieć umowę zlecenie bez zachowania okresu wypowiedzenia? W umowie jest zapis, że każda ze stron może rozwiązać umowę, zachowując tygodniowy okres wypowiedzenia. Można to jakoś obejść i się zwolnić z dnia na dzień? Mam dość mobbingu, arogancji, chamstwa i osób, które są tam "za karę". W takiej atmosferze nie da się normalnie funkcjonować....
L4 po ustaniu zatrudnienia
Witam. Pod koniec października zostało mi przyznane l4, stosunek mojej pracy kończył się 1 listopada, kiedy byłam na zwolnieniu. Niebawem kończy mi się l4, lecz z pewnością będę miała je przedłużone. Czy lekarz wystawiający mi l4 ma jakąś informację w systemie, że nie pracuję już w tej firmie? ...
Całkowita spłata kredytu.
Złożyliśmy deklaracje całkowitej spłaty kredytu hipotecznego, w umowie zapis że ma nastąpić spłata bez dodatkowych kosztów tzn. bez prowizji banku. Bank jednak zabrał prowizję prawie 4tys. Co teraz zrobić?...

Wyszukiwarka