Witam jeżeli ojciec nie płaci alimentów fundusz też nie płaci bo matka poszła do pracy to kto może jeszcze płacić. Czy dziadkowie mogą taki obowiązek spełnić. Dodam że dług wynosi 50 tys. i nawet prokuratura umywa ręce.
Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?...
Czy na odrzucenie spadku po dziadkach jest 6 miesięcy od śmierci czy 6 miesięcy po odrzuceniu spadku przez rodziców? Czytam w Internecie różne artykuły i jest różnie napisane....
Czy pracownik, który w pierwszym wniosku o urlop z powodu siły wyższej wybrał na przykład 2 godziny może w kolejnym wniosku wybrać w całości 1 dzień roboczy (8 godzin)....
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie darowizny pieniężnej. Ok 2 lata temu dostałam od mamy darowiznę 20 tys. Zgłosiłam darowiznę w US. W tym miesiącu znów otrzymałam od niej 10 tys. Czy zgłaszając tę darowiznę, muszę zsumować obie czy są one "niezależne" i teraz muszę zgłosić tylko to 10tys. Pozdrawiam...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: