Chcę wymeldować z mieszkania członka rodziny bez jego zgody

Dzień dobry
Chcę wymeldować z mieszkania członka rodziny, która jednak pozostaje w tym domu, ja jestem właścicielem. Czy jest taka możliwość? I czy da się to załatwić mimo, że ona może się na to nie zgadzać?
anonim cytuj
22-11-2022
Właściciel ma prawo zameldować, a i wymeldować osobę. Jeśli nie mieszka można złożyć wniosek do gminy, przeprowadzają wizję lokalna i wymeldowują. Można wymeldować za zgodą zainteresowanego. Czyli ma prawo decydować o swojej własności.

anonim cytuj
22-11-2022
Meldunek to czynność administracyjna, Pan nie może nikogo meldować i wymeldowywać. Ten przywilej należy do zainteresowanego i odpowiednich urzędów

anonim cytuj
23-11-2022
Jak mieszka to nie ma możliwości wymeldowania

anonim cytuj
23-11-2022

Sugerowane Tematy

Dziecko nie chce jeżdzić do ojca na widzenia
Dzień dobry. Mamy z byłym mężem ustalone kontakty z dzieckiem ale syn nie chce jeździć do ojca , co przyjedzie po niego to dziecko płacze i mówi że chce zostać w domu. Najchętniej bym go wtedy nie dawała ponieważ bardzo mi go szkoda i wiadomo , wiem też że ojciec będzie delikatnie na niego krzyczał że mówi mi takie rzeczy że tam się go wiecznie czepiają że wszytko jest na niego i on za nim nie stanie . Czy mogę coś z tym zrobić czy już niestety n...
Zwrot pieniędzy za polisę OC.
Zakupiłem przez internet polisę OC którą opłacie ale zaraz agent znalazł mi lepszą ofertę ( bardziej rozbudowaną) i stwierdził żebym kupił tą nową oraz wypisał wypowiedzenie OC tej pierwszej polisy ( od razu tak zrobiłem). 18 listopada minął miesiąc od wypowiedzenia polisy i niestety do teraz nie mogę się doprosić ubezpieczalni o zwrot pieniędzy, agent twierdzi że robi co może i pospiesza centrale w tej sprawie. Najlepsze jest to ze w aplikacji d...
Świadczenie pielęgnacyjne.
Mam 24 lata, jakiś czas temu zamieszkałam z moją babcią, która przeszła trzy udary. Wzięłam na siebie całą opiekę, której zresztą babcia wymaga non stop, jest leżąca, przez udary cała lewa strona jest nie władna więc musimy sobie jakoś radzić. Zrezygnowałam z pracy żeby móc poświęcić jej jak najwięcej czasu i do tej pory utrzymywałyśmy się z emerytury babci, natomiast są to na tyle małe pieniądze, że po prostu zaczyna brakować. Babcia ma syna, ...
Czy sprzedawca, może odrzucić możliwość zwrotu podręczników?
Zakupiłem on-line podręczniki do nauki. Jako, że chodzi o naukę języka, który wykorzystuje zawodowo do zakupu wziąłem fakturę. Podręczniki okazały się słabe i chciałem je zwrócić. Sprzedawca odrzucił możliwość zwrotu powołując się na klauzurę: "Oświadczam, że zawierana przeze mnie umowa sprzedaży jest bezpośrednio związana z prowadzoną przeze mnie działalnością gospodarczą, a także posiada ona dla mnie charakter zawodowy wynikający z pr...

Wyszukiwarka