Zameldowanie rodziny w mieszkaniu komunalnym.

Dzień Dobry, mam pytanie chcielibyśmy zameldować się u teściowej (ja i mąz i dwójka dzieci) w mieszkaniu komunalnym.Tesciowa jest głownym najemcą. W tej chwili jesteśmy lokatorami TBS, ale chcemy zrezygnować z najmu TBS i zamieszkać u teściów. Czy jest możliwość meldunku w tym mieszkaniu komunalnym?
anonim cytuj
11-04-2024
Musi być zgoda właściciela, czyli gminy bądź miasta, ale bardzo wątpię, że was całą rodziną zameldują, miasto się chroni przed takimi rzeczami, bo lokale komunalne nie mają dziedziczenia, więc później jest problem z wymeldowaniem, a jeszcze zapytam mąż był kiedykolwiek zameldowany w tym lokalu?

anonim cytuj
11-04-2024
Tak był zameldowany.

anonim cytuj
11-04-2024
Szkoda, że się wymeldował, no nic nie pozostaje jak złożyć prośbę o zameldowanie. Wy macie cały czas zapewne tytuł prawny do lokalu, więc dopóki nie rozwiążecie tego, to nie ma szans, a później to już decyzja urzędu, mnie się udało tylko tymczasowo.

anonim cytuj
11-04-2024

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy ugody
Witam, kilka miesięcy temu zawarłam umowę ugody ze swoim dłużnikiem, której przedmiotem jest ratalna spłata długu. Zgodnie z zapisami ww. umowy do czerwca 2025 r. mam uzyskać całą sumę. Jednakże, chciałabym wcześniej skierować sprawę do sądu i żądać całości wierzytelności. W umowie znajduje się zapis o możliwości odstąpienia od umowy na wypadek niewywiązywania się dłużnika z obowiązku terminowej spłaty. Czy tym samym jestem pozbawiona możliwości...
Czy pracodawca ma prawo ujawnić chorobę pracownika?
Po kilkunastu latach pracy w charakterze kierownika zakładu, trafiłem do firmy dla której wyzysk i "zajeżdżanie" pracowników to norma. Po roku pracy znalazłem się na L4 - od psychiatry - wypalenie zawodowe. Dziś dowiedziałem się, że szef w/w firmy na spotkaniach przekazał pracownikom od jakiego lekarza mam zwolnienie. Już chyba nie ma osoby, która nie wie. Czy takie zachowanie nie jest poważnym naruszeniem moich praw? Pomimo, że nie pla...
Jakiś czas nie płacone alimenty. Jak spłacać aby było ok? (dług)
Znajomy jakiś czas nie płacił alimentów. Alimenty z FA, komornik. Teraz chce zacząć normalnie płacić alimenty, wysłał przekazem pocztowym na adres byłej żony. Ale ona go nie odebrała i napisała, że nie będzie odbierała, żeby kontaktował się z komornikiem i przez niego wysyłał pieniądze (żeby pierwsze spłacić dług). Czy to świadczy na jej niekorzyść? Jak znajomy ma dalej płacić aby było ok?...
Umorzenie zaległych alimentów.
Witam, mojej narzeczonej od około 3 lat wpływają środki z zaległych alimentów(jej biologiczny ojciec nie płacił alimentów przez 18 lat) teraz poszedł gdzieś do pracy i co jakiś czas komornik coś jej przeleje ale np. w tamtym roku było to jakieś 2 tyś bo jej biologiczny ojciec albo nie miał pracy albo pracował na lewo, teraz zaczął wypisywać do teściowej że idzie do sądu i będzie się starał o umorzenie alimentów, czy ma do tego prawo?...

Wyszukiwarka