Dzień Dobry, mam pytanie chcielibyśmy zameldować się u teściowej (ja i mąz i dwójka dzieci) w mieszkaniu komunalnym.Tesciowa jest głownym najemcą. W tej chwili jesteśmy lokatorami TBS, ale chcemy zrezygnować z najmu TBS i zamieszkać u teściów. Czy jest możliwość meldunku w tym mieszkaniu komunalnym?
Musi być zgoda właściciela, czyli gminy bądź miasta, ale bardzo wątpię, że was całą rodziną zameldują, miasto się chroni przed takimi rzeczami, bo lokale komunalne nie mają dziedziczenia, więc później jest problem z wymeldowaniem, a jeszcze zapytam mąż był kiedykolwiek zameldowany w tym lokalu?
anonim cytuj
11-04-2024
Tak był zameldowany.
anonim cytuj
11-04-2024
Szkoda, że się wymeldował, no nic nie pozostaje jak złożyć prośbę o zameldowanie. Wy macie cały czas zapewne tytuł prawny do lokalu, więc dopóki nie rozwiążecie tego, to nie ma szans, a później to już decyzja urzędu, mnie się udało tylko tymczasowo.
Mam pewien problem, którego nie potrafię przeskoczyć, otóż mam dwoje dzieci, ojciec starszego dziecka jest pozbawiony praw całkowicie, nie ma kontaktu z dzieckiem. Mamy zasądzone alimenty których nigdy nie płacił, fundusz alimentacyjny wypłacał część. Z ojcem młodszego dziecka też nie jesteśmy razem, w tym wypadku dogadaliśmy się sami, bez sądu co do opieki nad córką i wysokością alimentów, które nie są udokumentowane. I teraz do sedna odkąd młod...
Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc....
Witam, mam problem. Rozwiązałem umowę o prace na czas nieokreślony (pracowałem tam 5 lat) i poprosiłem pracodawcy , by na świadectwie pracy był zapis, że rozwiązanie umowy o prace z przyczyny zmiany miejsca zamieszkania). Prawdziwym powodem była nieuczciwość pracodawcy, której nie mogłem już tolerować. Postanowiłem założyć własną działalność i wykorzystać dofinansowanie z urzędu pracy jednak musze poczekać do nowego roku na złożenie wniosku...
Witam. Moje pytanie dotyczy sytuacji gdy najemca zrezygnował z wynajmu na kilka dni przed wprowadzeniem, a znalezienie kolejnego zajęło dwa tygodnie po umówionej dacie wprowadzenia i zostało ostatecznie wynajęte po niższej cenie. Czy jako wynajmujący mogę odliczyć sobie z pobranej kaucji dni w których mieszkanie stało puste i różnicę ceny czynszu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: