Czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania?

Witam czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania? Ja jestem właścicielką lokalu. Jak to zrobić?
anonim cytuj
03-04-2024
Mąż mieszka w tym mieszkaniu czy nie mieszka?

anonim cytuj
03-04-2024
Nie mieszka od roku, mieszka z partnerką w innym lokalu.

anonim cytuj
03-04-2024
Wyprowadził się na dobre? Spakował swoje rzeczy i nie przychodzi do mieszkania?

anonim cytuj
03-04-2024
Tak, nie pozostało nic z jego rzeczy.

anonim cytuj
03-04-2024
W tej sytuacji wystarczy wymeldować ex męża na drodze administracyjnej. Złożyć wniosek o wymeldowanie we właściwym urzędzie gminy/miasta.

anonim cytuj
03-04-2024
Pani urzędniczka zapomniała powiedzieć o tym, że może Pani złożyć wniosek o wymeldowanie. Przecież nie zaciągnie Pani exa na siłę do urzędu ani nie zmusi do wystawienia upoważnienia, jeśli tego nie będzie chciał.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Sprawa o ustalenie kontaktów.
Mam z była partnerka roczną córkę. Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka. Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3...
Dziedziczenie mieszkania po rodzicach.
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie podziału mieszkania po rodzicach a dokładniej sytuacja wygląda tak, moja mama wyszła drugi raz za mąż i ma z tego związku córkę. Mieszkanie kupili wspólnie z moim ojczymem. Jak teraz ja i moja przyrodnia siostra dziedziczymy?...
Ustanie stosunku pracy.
Czy będąc na L4 od 08.10 i nadal jestem. Z Informacji od Pani z ZUS wiem, że z moim pracodawcą ustał stosunek pracy z dniem 4.11, a ja nadal nie mam świadectwa pracy dodam, że wcześniej sprawa była zgłoszona do PIP z powodu niewypłacenia wynagrodzenia za miesiąc wrzesień i październik oraz nie dostałam ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. Moje pytanie brzmi czy pracodawca może wysłać owe świadectwo pracy listownie ?? A jeżeli tak to czy w ogóle ...
Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Problemy z płatnością i z kontaktem.
Witam, Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Umowa najmu okaznalnego oraz dokument że poddają się dobrowolnie egzekucji komorniczej. Okazało się, że w momencie podpisania umowy, Pani była w ciąży więc jest już teraz dwoje dzieci o czym nie wiedziałam. Od początku roku zaczęły się problemy z płatnością i z kontaktem z najemcami. Były to opóźnienia dwa, trzy dni. Aktualnie opóźnienie wynosi 3 tyg. I nie zanosi się aby zostało to opłacone. Każdeg...

Wyszukiwarka