Czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania?

Witam czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania? Ja jestem właścicielką lokalu. Jak to zrobić?
anonim cytuj
03-04-2024
Mąż mieszka w tym mieszkaniu czy nie mieszka?

anonim cytuj
03-04-2024
Nie mieszka od roku, mieszka z partnerką w innym lokalu.

anonim cytuj
03-04-2024
Wyprowadził się na dobre? Spakował swoje rzeczy i nie przychodzi do mieszkania?

anonim cytuj
03-04-2024
Tak, nie pozostało nic z jego rzeczy.

anonim cytuj
03-04-2024
W tej sytuacji wystarczy wymeldować ex męża na drodze administracyjnej. Złożyć wniosek o wymeldowanie we właściwym urzędzie gminy/miasta.

anonim cytuj
03-04-2024
Pani urzędniczka zapomniała powiedzieć o tym, że może Pani złożyć wniosek o wymeldowanie. Przecież nie zaciągnie Pani exa na siłę do urzędu ani nie zmusi do wystawienia upoważnienia, jeśli tego nie będzie chciał.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Jaki jest czas na odrzucenie spadku?
Czy na odrzucenie spadku po dziadkach jest 6 miesięcy od śmierci czy 6 miesięcy po odrzuceniu spadku przez rodziców? Czytam w Internecie różne artykuły i jest różnie napisane....
Jakie są moje prawa, gdy jestem zwalniany z pracy?
no więc tak... jestem w mega dołku, bo szefostwo postanowiło się mnie pozbyć. Robiłem w tej firmie od 6 lat, i tak nagle, z dnia na dzień... zwolnienie. Przygotowali mi jakieś papiery, mówią, że z winy pracownika i coś tam jeszcze. Niby niby ale ja tam się nie znam, prawo to dla mnie czarna magia, więc stwierdziłem, że zapytam się was, bo na dlajurysty.pl zawsze ktoś pomoże, co nie? Po pierwsze, to czy mogą mnie tak po prostu zwolnić? Czy nie ...
Zmiana miejsca zamieszkania dziecka po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...
Dziecko z zaburzeniami depresyjnymi.
Pytanie dotyczy dziecka uczęszczającego do szkoły. Czy nauczyciel ma prawo ośmieszać przed całą klasą dziecko z zaburzeniami depresyjnymi po próbach samobójczych mówiąc słowa ,, co zaspałaś czy twoja mama zaspała ,, po tych słowach cała klasa zaczęła się śmiać. Dodam że dziecko jest od tamtego roku szykanowane przez uczniów, dziecko jest kopane, wyśmiewane, przezywane, rzucali kamieniem, zniszczyli plecak, żaden z uczniów z dzieckiem nie rozmaw...

Wyszukiwarka