Czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania?

Witam czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania? Ja jestem właścicielką lokalu. Jak to zrobić?
anonim cytuj
03-04-2024
Mąż mieszka w tym mieszkaniu czy nie mieszka?

anonim cytuj
03-04-2024
Nie mieszka od roku, mieszka z partnerką w innym lokalu.

anonim cytuj
03-04-2024
Wyprowadził się na dobre? Spakował swoje rzeczy i nie przychodzi do mieszkania?

anonim cytuj
03-04-2024
Tak, nie pozostało nic z jego rzeczy.

anonim cytuj
03-04-2024
W tej sytuacji wystarczy wymeldować ex męża na drodze administracyjnej. Złożyć wniosek o wymeldowanie we właściwym urzędzie gminy/miasta.

anonim cytuj
03-04-2024
Pani urzędniczka zapomniała powiedzieć o tym, że może Pani złożyć wniosek o wymeldowanie. Przecież nie zaciągnie Pani exa na siłę do urzędu ani nie zmusi do wystawienia upoważnienia, jeśli tego nie będzie chciał.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Ile wynosi prowizja biura nieruchomości?
Czy jeśli biuro nieruchomości pobrało prowizje od najemców 1700 zł przy wynajmie mieszkania za 2000 zł to jest fair decyzja? Czyli od razu przy umowie zapłaciłam 1700 zł prowizja + 2000 zł kaucja + 1700 zł wynajem. Na ogłoszeniu było tylko napisane, że biuro pobiera prowizje. Nie pisało ile....
Czy inwestor musi zapłacić umówiona na początku kwotę?
Została zawarta umowa ustna między inwestorem a wykonawcą. Wykonawca miał poprawić i dokończyć pracę po kimś. Istotne było to by zrobić to szybko ze względu na pogodę. Praca i materiały zostały wycenione na 2250 zł i inwestor zgodził się na podaną kwotę. Ze względu na pogodę praca została wykonana od razu w ciągu weekendu. Zakończenie pracy zostało zgłoszone inwestorowi po czym inwestor poprosił o numer konta celem przelania ustalonej kwoty za wy...
Współwłasność konta po zmarłym dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie?
Witam. Mam taką sprawę. Zmarł mój dziadek, który uczynił mnie współwłaścicielem swojego konta ponad 8 lat temu. Żyje 2 bezpośrednich spadkobierców po dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie? Zaznaczam, że wpływów z mojej strony na konto nie było. Chce zamknąć konto i podzielić pieniądze. Czy jakaś część tych pieniędzy należy się mnie czy tylko dwóm spadkobiercom, którzy nie są w żaden sposób upoważnieni do konta? Z góry dzięku...
Odrzucenie spadku po zmarłym.
Witam. Będę pisała do sądu pismo z prośbą o zrzeczenie się spadku w imieniu syna po dziadku. Czy jest może ktoś to by mi podpowiedział w jaki sposób mam takie pismo napisać, byłabym ogromnie wdzięczna....

Wyszukiwarka