Czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania?

Witam czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania? Ja jestem właścicielką lokalu. Jak to zrobić?
anonim cytuj
03-04-2024
Mąż mieszka w tym mieszkaniu czy nie mieszka?

anonim cytuj
03-04-2024
Nie mieszka od roku, mieszka z partnerką w innym lokalu.

anonim cytuj
03-04-2024
Wyprowadził się na dobre? Spakował swoje rzeczy i nie przychodzi do mieszkania?

anonim cytuj
03-04-2024
Tak, nie pozostało nic z jego rzeczy.

anonim cytuj
03-04-2024
W tej sytuacji wystarczy wymeldować ex męża na drodze administracyjnej. Złożyć wniosek o wymeldowanie we właściwym urzędzie gminy/miasta.

anonim cytuj
03-04-2024
Pani urzędniczka zapomniała powiedzieć o tym, że może Pani złożyć wniosek o wymeldowanie. Przecież nie zaciągnie Pani exa na siłę do urzędu ani nie zmusi do wystawienia upoważnienia, jeśli tego nie będzie chciał.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

opieka nad dzieckiem, zasiłek i praca zdalna
Dzień dobry! Chciałam zapytać Was o opiekę nad dzieckiem związaną z covidem. Pracuję w dwóch miejscach-w jednym na cały etat a w drugim mam codziennie 1 godzinę. Tę godzinę mogę pracować zdalnie,z domu. Pierwszyi pracodawca (gdzie mam cały etat) nie daje mi takiej możliwości. Mam możliwość pójścia na ten zasiłek - mam w domu 7-latka. Czy jest opcja żeby opiekę wziąć tylko w jednej pracy (skoro jeden z pracodawców daje mi możliwość pracy zdalne...
odzież ochronna
Zna się tutaj ktoś na przepisach pracy? Chodzi o pobieranie odzieży ochronnej rękawic, kamizelek itp. Żeby cokolwiek wziąć trzeba przejść około 3km. Jak to się ma gdy jest cały czas robota i nie ma czasu iść? Mam to załatwiać po pracy? Przysługuje tylko po max 2 komplety...
Podpisanie umowy z obywatelem Ukrainy.
Jeśli chce wynająć Ukraińcom mieszkanie, umowa spisana notarialnie to czy musi być w języku ukraińskim? Będzie ich przyjaciel jako tłumacz (ale nie jest zawodowym tłumaczem). Jednak czy umowa podpisana w języku polskim będzie ważna? Bardzo dziękuje za odpowiedzi....
Nieuczciwa konkurencja.
Pracowałem przez dłuższy czas na zasadzie umowy o współpracę (świadczyłem usługi jako jednoosobowa działalność gospodarcza). Bez zapisów o zakazie konkurencji, ale z klauzulą poufności. Jakiś czas temu nasze drogi z pracodawcą się rozeszły (umowa o współpracy wypowiedziana). Ja świadczyłem sobie usługi dalej we już na własną rękę dla nowych klientów. Ostatnio jednak jeden z klientów mojej starej firmy, którego bardzo zaniedbano po moim odejściu ...

Wyszukiwarka