Czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania?

Witam czy mogę sądownie wymeldować byłego męża z mieszkania? Ja jestem właścicielką lokalu. Jak to zrobić?
anonim cytuj
03-04-2024
Mąż mieszka w tym mieszkaniu czy nie mieszka?

anonim cytuj
03-04-2024
Nie mieszka od roku, mieszka z partnerką w innym lokalu.

anonim cytuj
03-04-2024
Wyprowadził się na dobre? Spakował swoje rzeczy i nie przychodzi do mieszkania?

anonim cytuj
03-04-2024
Tak, nie pozostało nic z jego rzeczy.

anonim cytuj
03-04-2024
W tej sytuacji wystarczy wymeldować ex męża na drodze administracyjnej. Złożyć wniosek o wymeldowanie we właściwym urzędzie gminy/miasta.

anonim cytuj
03-04-2024
Pani urzędniczka zapomniała powiedzieć o tym, że może Pani złożyć wniosek o wymeldowanie. Przecież nie zaciągnie Pani exa na siłę do urzędu ani nie zmusi do wystawienia upoważnienia, jeśli tego nie będzie chciał.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Umowa przedwstępna - czy da się zrezygnować?
Witam. W poniedziałek podpisałem umowę przedwstępną na rozpoczęcie pracy w nowej firmie nie później niż do 2.10 (mój okres wypowiedzenia w obecnej firmie kończy się z końcem września). Umowa ma być na czas określony 6 miesięcy (do marca 2024). W umowie jest punkt, który mówi, że zobowiązuję się zapłacić jednomiesięczne wynagrodzenie (13000 brutto), na które się z nimi umówiłem jeśli nie dojdzie do podpisania umowy z mojej winy. 1. Pytanie do ...
Umyślne potrącenie przez samochód.
Witam, kilka dni temu zostałem potrącony umyślnie przez samochód w strefie mieszkalnej. Miedzy mną a "sąsiadem", a raczej osobą która masowo kupuje mieszkania i daje pod wynajem doszło do sprzeczki a w zasadzie zniszczył moje mienie i oddalił się z miejsca. Nie wiele myśląc poszedłem za nim, stanąłem naprzeciwko maski samochodu aby uniemożliwić mu odjazd i wyciągnąłem telefon w celu poinformowania Policji o zajściu. Pan "Z" si...
Zakaz zbliżania oraz zakaz kontaktowania się.
Witam. Bardzo proszę o poradę. Mój były mąż ma wyrok za znęcanie się psychiczne i fizyczne nade mną oraz zakaz kontaktowania się i zbliżania. Mamy dwoje dzieci. Ze względu że były mąż mieszka dość daleko od nas, gdy przyjeżdża wynajmuje hotel i tam zabiera dzieci i spędza z nimi czas. Kontakty ustalone sądownie. Ja pracuje w hotelarstwie. Mój były mąż wynajął pokój w hotelu w którym ja pracuje i przez pewien okres zamierza w nim mieszkać wraz...
Pracodawca zamiast płacić ZUS wpisywał urlopy bezpłatne
Pracodawca zamiast płacić ZUS wpisywał urlopy bezpłatne. Gdy pracownicy się zorientowali zamyka firmę. Zgłoszone do kontroli PIP i ZUS. PIP nie robi kontroli ze względu na pandemię. Gdy zakład się zamknie pracodawca nie będzie już pracodawcą ani przedsiębiorcą. Proszę o porady....

Wyszukiwarka