Witam, jak to wyglada pod względem prawnym? Chłopak miał mamę, mama zmarła, było na nią i 2 innych członków rodziny mieszkanie. Spadek w formie mieszkania i działek przeszedl na niego, wiec ma 1/3 w tym wszystkim. Te dwie osoby wzięły pod jego niewiedzę pare lat temu, gdy chłopak był niepełnoletni, kredyt pod to mieszkanie. Obiecują, ze gdy zgodzi się na sprzedaż wszystkich działek przepiszą wyzej wymienione mieszkanie na niego, zrzekając się swoich czesci. Mieszkanie jest zadłużone na podobno ponad 30 tysięcy, kwota dokładna jest niewiadoma. Co zrobić z tym fantem? Jakieś rady? Czy to nie jest tak ze gdy nieruchomość jest zadłużona nie można jej od tak przepisać?
anonim cytuj
18-10-2021
Jesli była umowa słowna i sa świadkowie tylko Sad moze o tym zdecydować ,niestety jesli chłopak przyjął w całości spadek to znaczy ze przyjął z długami . I niestety ale to On musi spłacać . A dopiero po spłaceniu udowodnić ze kredyt był wzięty bez niego . A dowodem będzie to ile mail lat wtedy gdy brał kredyt i sad sam stwierdzi iż nie było mozliwe aby małolat pod zastaw domu ,mieszkania brał kredyt . I wtedy do Banku z tym . Tu bez dobrego adwokata nic sie nie ogarnie . Zwłaszcza ze teraz sady wymagają adwokatów . A moze dostac z Urzędu Adwokata w zależności od jego zarobków
Jestem współwłaścicielem auta razem z tatą, tata zmarł w czerwcu. Czy mogę przekazać darowizną swoją część mamie? Tak by za jakiś czas mogła sprzedać auto bez konieczności robienia sprawy spadkowej ?...
Witam.
Zatrudnilam się w firmie. Zaczęłam od 3.11. Szefowa powiedziała że po 2 tyg dostanę umowę. Dostałam umowę o pracę na 3/4 etatu od 16.11. Według ustaleń niestety ustnych miałam zarabiać 1900zl na rękę. To co w umowie plus "dodatek". Umowę mam Na 3 miesiące z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia. Szefowa powiedziała że te dni za okres próbny tzn od 3 do 16.11. zapłaci mi normalnie (nie mam tego na pismie)
Niestety zdrowie odmówił...
Witam. Jeżeli moja babcia skończyła 75lat, i ma niską emeryturę ale jest zdrowa i samodzielną to może się ubiegać o 500+ czy nie? Wszędzie czytam co innego i mam już mętlik w głowie....
Witam.
Mój tato wziął rozwód z moją mamą. Ożenił się drugi raz. Czyli żona mojego ojca to macocha. Nigdy mnie nie przysposobiła.
Mam męża.
Czy macocha może odmówić składania zeznań twierdząc, że jest rodziną dla niego męża?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: