Witam, jak to wyglada pod względem prawnym? Chłopak miał mamę, mama zmarła, było na nią i 2 innych członków rodziny mieszkanie. Spadek w formie mieszkania i działek przeszedl na niego, wiec ma 1/3 w tym wszystkim. Te dwie osoby wzięły pod jego niewiedzę pare lat temu, gdy chłopak był niepełnoletni, kredyt pod to mieszkanie. Obiecują, ze gdy zgodzi się na sprzedaż wszystkich działek przepiszą wyzej wymienione mieszkanie na niego, zrzekając się swoich czesci. Mieszkanie jest zadłużone na podobno ponad 30 tysięcy, kwota dokładna jest niewiadoma. Co zrobić z tym fantem? Jakieś rady? Czy to nie jest tak ze gdy nieruchomość jest zadłużona nie można jej od tak przepisać?
anonim cytuj
18-10-2021
Jesli była umowa słowna i sa świadkowie tylko Sad moze o tym zdecydować ,niestety jesli chłopak przyjął w całości spadek to znaczy ze przyjął z długami . I niestety ale to On musi spłacać . A dopiero po spłaceniu udowodnić ze kredyt był wzięty bez niego . A dowodem będzie to ile mail lat wtedy gdy brał kredyt i sad sam stwierdzi iż nie było mozliwe aby małolat pod zastaw domu ,mieszkania brał kredyt . I wtedy do Banku z tym . Tu bez dobrego adwokata nic sie nie ogarnie . Zwłaszcza ze teraz sady wymagają adwokatów . A moze dostac z Urzędu Adwokata w zależności od jego zarobków
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...
Toczy się sprawa o niezgodny dział spadku .Wnioskodawca został całkowicie zwolniony z kosztów sądowych w całości Do tej pory byli powoływani liczni biegli ale nikt nie był zobowiązany do zapłaty zaliczki na biegłych. Przychodziły pisma z sądu dotyczące wysokości wynagrodzeń dla biegłych sądowych. Kto w ostateczności pokryje koszty tych biegłych po zakończeniu postępowania spadkowego. Wszyscy 4rej spadkobiercy dziedziczyli w częściach równych....
Kupiliśmy kilka miesięcy temu tj. na wiosnę garaż. Umowa u notariusza. Żadnych wad nie stwierdzono. W środku świeżo pomalowany na biało...
Teraz okazało się, że dach przecieka. Mamy tam meble i część zamokła.
Co możemy zrobić?...
Od 6 lat nie mieszkam z ojcem dziecka. Wtedy tez sad zasądził alimenty w wysokości 450 zł. Syn w tym roku skończy 8 lat.
Dotychczas kontakty ojca z synem były przez nas ustalane na bierząco-w sumie pewnie z 97% z podawanych przez ojca terminów dochodziło do skutku-nigdy nie robiłam problemów, bo uważam ze ojciec jest tak samo ważny w życiu dziecka jak matka. Ostatnio niestety tworzą się problemy na zasadzie ciągłego udowadniania mi, że jestem p...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: