Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji

Witam,
Mam problem i w związku z nim pytanie...
Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę.
Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Choroba jest niezwykle zarazliwa, uciążliwa i trudna do leczenia, co generuje koszty (wizyty u wet, leki, kolejne badania, może to trwać bardzo dlugo).
Pytanie.
Kto w tej sytuacji jest zobowiązany do pokrycia kosztów leczenia mojej kocicy?
PS W umowie brak informacji o takiej sytuacji
anonim cytuj
06-10-2021
ty dom i opiekę? Przyjmując zwierzę na podstawie takiej umowy - ty. Kwarantanna powinna być przed kontaktem z innymi domowymi zwierzętami. Chyba, że w umowie jest coś więcej bądx zapewnienie, że kot jest zdrowy.

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?
Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia? Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień". Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodni...
Działalność gospodarcza
Prowadzę sklep internetowy od 2017 roku. Przyjmuje zamówienia tylko tam z obowiązkiem płatności przelewem. Jak długo muszę przechowywać informacje z zamówienia? Chodzi mi o dokładnie: 1. Numer zamówienia 2. Produkty i ich cena 3. Dane do wysyłki/faktury i wszelkiego kontaktu z kupującym w tym adres mailowy i nr telefonu. Czy mogę te zamówienia po prostu usuwać jeśli zostały zrealizowane i w regulaminie sklepu umieścić informację, że te da...
Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą?
Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą? Lekarz przestał udzielać informacji o stanie zdrowia, leczeniu, nie odbiera telefonu, pielęgniarka niewiele mówi. Odmówiono choćby krótkich odwiedzin na oiomie, w szpitalu. Tata w momencie zabrania do szpitala był w stanie agonalnym, był pod opieką mamy która odmawiała pomocy lekarskiej, domowego wsparcia pielęgniarki. Był odwodniony, zaglodzony, nerki nie pracowały, z 4 litrami moczu...
Mieszkanie na kredyt.
Witam, kupiłam mieszkanie w kredycie, właściciel mieszkania oburzony czemu tak długo trwa uruchomienie kredytu, do końca października ma mieć pieniądze na koncie od banku ale on stwierdził że jak do jutra nie będzie kasy to on wyjeżdża na 3 tygodnie I klucze I mieszkanie zda za 3 tygodniu. Umowa notarialna również jest do końca października ze do tego czasu musi zdać mieszkanie. Co mogę zrobić w tej sytuacji jeżeli on naprawdę wyjdzie ?...

Wyszukiwarka