Podwyższenie alimentów na jedno z dzieci.

Czy można ograniczyć prawa ojcu ale do jednego dziecka? Czy można podnieść alimenty tylko na jedno dziecko? Mamy dwójkę.
anonim cytuj
25-01-2024
Z czystej ciekawości i tak piszesz z anonima. Czemu pytasz o jedno dziecko są podzieleni czy o co chodzi?

anonim cytuj
25-01-2024
Ojciec interesuje się tylko córką, a syn jest niepełnosprawny jest osobą niewidomą i ma go gdzieś! Synek jak był po operacjach to ojciec powiedział, że nie odwiedzi go nie ma czasu na głupoty i szkoda mu dniówki.

anonim cytuj
25-01-2024

Sugerowane Tematy

Szkoła wystąpiła do Sądu Rodzinnego.
Witam mam pytanie, jeśli szkoła wystąpiła do sądu rodzinnego o nienależycie wykonywaną władzę rodzicielską ponieważ dziecko jest problemowe ( nazywając rzecz po imieniu Pyskate) i sąd nie znalazł przesłanek dla tego wniosku. Uznał że nie widzi tu żadnego argumentu który wskazywała by na winę rodziców. Czy w takim przypadku mogę wystąpić przeciwko szkole o " szykanowanie " mojej rodziny, czy też bezpodstawne pomówienia? Śmiem twierdzić ...
zapytanie w kwestii prawa rodzinnego
Dzień dobry Mam zapytanie w kwestii prawa rodzinnego. Może to klasyk ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i próbuje sobie pomóc: Rozwód z orzeczeniem dla winy męża. Dziecko od lat ze mną pod jednym dachem. Ojciec płaci alimenty i raczej wychowawczo się nie udziela. Dziecko ma zapewnione wszystko, moja opiekę, spokojny dom. Pracuje od lat by zapewnić wszystko w ramach rozsądku. Przyszedł bunt dojrzewania. Oczywista oczywistość że teraz dzi...
Zniesienie alimentów na dorosłe dziecko.
Płacę alimenty na córkę. W tym roku skończy 20 lat. Alimenty ściąga ze mnie komornik (nigdy nie miałem opóźnień w spłacie, alimenty komornik pobiera na życzenie mojej byłej żony). Od kilku już lat nie mam kontaktu z córką. Nie wiem czy się uczy, czy pracuje. Z pogłosek wiem, że podjęła pracę i studia zaoczne. Nie mam jednak pewności jak sytuacja wygląda aktualnie. W jaki sposób mogę się tego dowiedzieć. Czy jeśli pracuje i studiuje zaocznie mogę ...
Najem okazjonalny
Witam serdecznie, piszę tutaj poniewaz moze juz ktos mial podobne doswiadczenia i może mi poradzić co powinienem zrobić w tej sytuacji. Od ponad czterech lat wynajmuje mieszkania na umowie najmu okazjonalnego. Do tej pory mialem juz trzech lokatorów. Przy dwóch pierwszych nie bylo problemow. Mieszkanie zostało pozostawiane w stanie do posprzątania, lekkiego odświeżenia i mogłem wynająć je dalej. Przy ostatniej kobiecie odebrałem mieszkanie w moc...

Wyszukiwarka