Pozwanie i odszkodowanie od szpitala

Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala.
Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się je przetkać. Ból był niesamowity, więc na pewno problem był z przetykaniem). Poszłam potem do innego ginekologa na konsultacje z drugiej ręki (który prowadził moją pierwszą ciążę) i szczerze mówiąc facet się załamał. Torbiel 4 cm na jajniku, która jak mówi nie ma szans aby była niewidoczna. Usg prywatnie u lekarki nie miałam ani razu, w szpitalu miałam przed tym przetykaniem jajowodów. Na wypisie ze szpitala nic nie mam o torbieli. Na szczęście okazało się że to potworniak (nowotwór niezłośliwy), ale mimo tego może on prowadzić do skrętu jajowodów i zamartwicy, więc jest czymś czego nie wolno bagatelizować. Mam operację usunięcia go w lutym. Jaka mam szanse na odszkodowanie od szpitala, w którym temat olali? Jakiego adwokata szukać i jakie są realne szanse? Dziękuję z góry za odpowiedzi
anonim cytuj
26-01-2021
Szanse na pozwanie ma Pani stuprocentowe, bo każdy każdego może pozwać za cokolwiek. Szanse na wygraną oceni specjalista po zapoznaniu się z dokumentacją. Jakiego adwokata? Dobrego, specjalizującego się w danej dziedzinie.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Właściciel domu - nie mogę przepisać umowy na gaz po zgonie.
Jestem właścicielem mieszkania, a umowa na gaz była na osobę zamieszkałą, która umarła. Po śmierci tej osoby chciałem przepisać na siebie tę umowę, ale gazownia twierdzi, że nie ma takiej możliwości. Wg nich może to zrobić tylko spadkobierca. Nie interesuje ich, że to ja jestem właścicielem mieszkania, a osoba z umowy gazowej nie żyje. (mam akt zgonu tej osoby i prawo własności). Co mogę zrobić? Spadkobierca nie jest zainteresowany ani zostan...
Zrzeczenie się spadku za życia
Dzień dobry. Jak mogę za życia matki, zrzec się po niej spadku, jak i uchronić się przed płaceniem alimentów na nią. Czy istnieje w ogóle taka możliwość. Po prostu nie utrzymuje z nią kontaktu, relacji żadnych nie mamy. A po prostu wiem jakie są sądy w Polsce, a chce się zabezpieczyć przed płaceniem alimentów na matkę....
Zakupy przez internet.
Mąż kilka dni temu zrobił zakupy przez internet na stronie sklepu. Z niewiadomych przyczyn sklep naliczył bardzo duże rabaty. Mąż przed dokonaniem zakupu zadzwonił do sklepu, oni jednak nie widzieli u siebie problemu i byli zdziwieni sytuacją. Mąż dokonał zakupu za ponad 500 zł, został mu naliczony rabat na całą kwotę, z czego musiał jedynie zapłacić za przesyłkę. Teraz pytanie, bo w cuda nie wierzę. Czy mamy farta i przez dziwny błąd na stroni...
Uciążliwi sąsiedzi.
Od roku wynajmujemy mieszkanie w bloku. Niestety sąsiedzi, którzy mieszkają nad Nami są alkoholikami i codziennie się awanturują, jakby było mało nocą również. Mamy małe dziecko, które póki co całkiem nieźle sypia, ale niedługo zapewne może stać się to dla niego uciążliwe, dla mnie i partnera już jest i pomimo interwencji naszej czy policji (nic z tym nie mogą zrobić, bo oni ,, są u siebie'') jest to samo. Rozmawialiśmy z sąsiadami, którzy mieszk...

Wyszukiwarka