Pozwanie i odszkodowanie od szpitala

Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala.
Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się je przetkać. Ból był niesamowity, więc na pewno problem był z przetykaniem). Poszłam potem do innego ginekologa na konsultacje z drugiej ręki (który prowadził moją pierwszą ciążę) i szczerze mówiąc facet się załamał. Torbiel 4 cm na jajniku, która jak mówi nie ma szans aby była niewidoczna. Usg prywatnie u lekarki nie miałam ani razu, w szpitalu miałam przed tym przetykaniem jajowodów. Na wypisie ze szpitala nic nie mam o torbieli. Na szczęście okazało się że to potworniak (nowotwór niezłośliwy), ale mimo tego może on prowadzić do skrętu jajowodów i zamartwicy, więc jest czymś czego nie wolno bagatelizować. Mam operację usunięcia go w lutym. Jaka mam szanse na odszkodowanie od szpitala, w którym temat olali? Jakiego adwokata szukać i jakie są realne szanse? Dziękuję z góry za odpowiedzi
anonim cytuj
26-01-2021
Szanse na pozwanie ma Pani stuprocentowe, bo każdy każdego może pozwać za cokolwiek. Szanse na wygraną oceni specjalista po zapoznaniu się z dokumentacją. Jakiego adwokata? Dobrego, specjalizującego się w danej dziedzinie.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Czy dostaje swoje 80% wynagrodzenia za okres zwolnienia lekarskiego?
Zleceniobiorca jako osoba fizyczna z umową zlecenie od 27 września do 31 października, w dniu 22 października idzie na zwolnienie lekarskie opłacawszy dobrowolnie składkę na ubezpieczenie chorobowe i posiadając ciągłość ubezpieczenia chorobowego na dużo ponad 90 dni, ponieważ opłacał to wcześniej w ramach prowadzonej jednoosobowej działalności gospodarczej, zanim podjął się tej umowy zlecenie. Płacone ma za godzinę. Przepisy mówią, że podstawę do...
Do kogo należą pieniądze gromadzone na wspólnym koncie?
Zakładamy taką sytuację: Osoba A otrzymuje na wspólne konto wynagrodzenie w wysokości 6000 zł. Osoba B, będąca współwłaścicielem konta otrzymuje na nie wynagrodzenie w wysokości 4000 zł. Osoba A prowadzi niezależnie dodatkowy, osobisty rachunek bankowy, którego jest jedynym właścicielem. Z konta wspólnego co miesiąc przelewa na rachunek osobisty kwotę w wysokości 1000 zł - w ramach tworzenia własnych oszczędności. Właściciele konta w świetle ...
Prywatna droga dojazdowa do osiedla.
Planujemy z mężem kupić dom w zabudowie szeregowej, droga prowadząca do osiedla jest drogą prywatną. Będziemy mieć w akcie prawnym wpisane użytkowanie tej drogi. Czy istnieją jakieś niebezpieczeństwa z racji tego, ze nie jest to droga publiczna? Czy może być taka sytuacja, ze dojazd do osiedla będzie utrudniony lub uniemożliwiony przez właściciela takiej drogi? Jak wygląda utrzymanie takiej drogi? Kto zajmuje się odśnieżaniem/naprawą ? Czy właści...
Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?
Witam Zmieniaj miejsce zamieszkania i zameldowania trzeba zmienić swoją przychodnie lekarza rodziinnego(wieś)? Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?...

Wyszukiwarka