Pozwanie i odszkodowanie od szpitala

Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala.
Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się je przetkać. Ból był niesamowity, więc na pewno problem był z przetykaniem). Poszłam potem do innego ginekologa na konsultacje z drugiej ręki (który prowadził moją pierwszą ciążę) i szczerze mówiąc facet się załamał. Torbiel 4 cm na jajniku, która jak mówi nie ma szans aby była niewidoczna. Usg prywatnie u lekarki nie miałam ani razu, w szpitalu miałam przed tym przetykaniem jajowodów. Na wypisie ze szpitala nic nie mam o torbieli. Na szczęście okazało się że to potworniak (nowotwór niezłośliwy), ale mimo tego może on prowadzić do skrętu jajowodów i zamartwicy, więc jest czymś czego nie wolno bagatelizować. Mam operację usunięcia go w lutym. Jaka mam szanse na odszkodowanie od szpitala, w którym temat olali? Jakiego adwokata szukać i jakie są realne szanse? Dziękuję z góry za odpowiedzi
anonim cytuj
26-01-2021
Szanse na pozwanie ma Pani stuprocentowe, bo każdy każdego może pozwać za cokolwiek. Szanse na wygraną oceni specjalista po zapoznaniu się z dokumentacją. Jakiego adwokata? Dobrego, specjalizującego się w danej dziedzinie.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Kupiłem samochód z wadą ukrytą, co teraz moge zrobić?
Parę dni kupiłem samochód, gdzie przed kupnem byłem z nim na stacji diagnostycznej. Wady, które udało się diagnoście wykryć były dla mnie w porządku, obaj wiedzieliśmy, że owe istnieją (no tam z wyjątkiem paru pomniejszych rzeczy), podpisaliśmy umowę wszystko spoko. Nagle po 1 dniu jazdy zaświecił się check engine, a z rury wydechowej (czego też diagnosta na stacji diagnostycznej nie zauważył) przy ciepłym silniku wydobywa się biały dym. Po sk...
Zaległe alimenty.
Witam, czy ktoś podpowie? Jeśli dłużnik dopiero w tym roku zaczął spłacać zaległe alimenty a na dziecko dalej nie płaci czy dalej popełnia przestępstwo ? I co można zrobić w tej sprawie?...
Co żonie się należy po ślubie i jaki jest podział w czasie rozwodu??
Dzień dobry, 1) Jeżeli mąż przed ślubem otrzymał w darowiznę działkę , na której postawił dom - odbiór domu był miesiąc po ślubie czy ewentualnie po rozwodzie należy się żonie połowa domu i połowa działki ? 2) Jeżeli zona będąc Panna otrzymała notarialnie z zapisem dożywocia działkę z nieruchomością to czy ewentualnie po rozwodzie mężowi należałaby się połowa lub jakąś część? 3) Jeżeli żona po ślubie otrzymałabym notarialnie z zapisem dożywoc...
Kara za niezawiadomienie policji o przestępstwie.
Ponad 3 msce temu u mnie w domu na imprezie jeden z gości pod wpływem alkoholu zabrał moje auto pokryjomu przejechał dosyć spory kawałek i się nim rozbił. Pojechałem ze znajomymi go wyratować czyli zamówiliśmy lawetę i nie zgłaszaliśmy tego na policje. Spisałem z nim umowę że w ciągu 3mscy ma mi spłacić samochód. Niedługo po tym wydarzeniu on i tak poszedł siedzieć tyle tylko że za alimenty. I tak 3msce minęły w ciągu których miałem być spłacony ...

Wyszukiwarka