Pozwanie i odszkodowanie od szpitala

Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala.
Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się je przetkać. Ból był niesamowity, więc na pewno problem był z przetykaniem). Poszłam potem do innego ginekologa na konsultacje z drugiej ręki (który prowadził moją pierwszą ciążę) i szczerze mówiąc facet się załamał. Torbiel 4 cm na jajniku, która jak mówi nie ma szans aby była niewidoczna. Usg prywatnie u lekarki nie miałam ani razu, w szpitalu miałam przed tym przetykaniem jajowodów. Na wypisie ze szpitala nic nie mam o torbieli. Na szczęście okazało się że to potworniak (nowotwór niezłośliwy), ale mimo tego może on prowadzić do skrętu jajowodów i zamartwicy, więc jest czymś czego nie wolno bagatelizować. Mam operację usunięcia go w lutym. Jaka mam szanse na odszkodowanie od szpitala, w którym temat olali? Jakiego adwokata szukać i jakie są realne szanse? Dziękuję z góry za odpowiedzi
anonim cytuj
26-01-2021
Szanse na pozwanie ma Pani stuprocentowe, bo każdy każdego może pozwać za cokolwiek. Szanse na wygraną oceni specjalista po zapoznaniu się z dokumentacją. Jakiego adwokata? Dobrego, specjalizującego się w danej dziedzinie.

anonim cytuj
26-01-2021

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie.
Czy jest możliwe dochodzenie odszkodowania na drodze cywilnej w procesie karnym z art. 158p1kk. Co to jest obowiązek naprawienia szkody ? Kiedy pismo z powyższym powinno być złożone? Jak wycenić szkodę?...
Zamiana grzywny na pracę społeczną użyteczną.
Miałem nie zapłaconą grzywnę za wykroczenie drogowe. Komornik uznał egzekucje za bezskuteczną i sąd wysłał pismo o zamianie grzywny na prace społeczne i umorzenie kosztów sądowych (2000zł grzywna i 320zł koszta sądowe). Komornik wyegzekwował 47zł. Udało mi się zebrać kwotę grzywny i opłaciłem tą grzywnę na rachunek bankowy sądu miałem 7 dni na złożenie zażalenia (czy jak się zwie) w ostatnim dniu czyli dzisiaj opłaciłem tą grzywnę i złożyłem wn...
Darowizna od babci.
Babcia chce mi zrobić darowiznę pieniężną. Wiem, że kwota 36tys jest wolna od podatku i nie muszę tego zgłaszać do US. Jak to zrobić aby wszystko było zgodnie z prawem... Jeśli babcia jest osobą nie chodząca i nie wychodzi z domu. Ja dostanę tą kwotę do ręki ale nie chcę tych pieniędzy trzymać w domu tylko chcę je wpłacić na swoje konto. I tu jest pytanie... Czy jak sama sobie wpłacę tą kwotę i nadam tytuł "darowizna od babci" będzie w ...
Praca w innym miejscu niż na umowie.
Aktualnie mamy biuro i magazyn w jednym budynku ale szef zdecydował, że magazyn będzie przeniesiony do innej miejscowości. Ja pracuje jako pracownik biurowy i nie czuje się ja siłach przez tydzień pracować ciężko fizycznie i dźwigać towary, oraz ustawiać regały do wysokiego składowania. Czy jako pracownik biurowy, mam prawo odmówić jazdy 20 km do innej miejscowości? Dźwigania tam rzeczy przez cały tydzień? Oczywiście wszystko jest na słowo, nie d...

Wyszukiwarka