Meldunek a długi.

Mam takie zapytanie mieszkam z mama mieszkanie jest na nią od czterech lat mieszka z nami jej partner okazało się że ma mnóstwo długów i komornik go szuka jest zameldowany u nas tymczasowo ?czy może zająć coś z mojego i mamy mieszkania na poczet jej partnera ?nie mają ślubu po prostu mieszka z nami.
anonim cytuj
08-11-2023
Meldunek nie daje żadnych praw do mieszkania i tego co jest tam w środku, jak komornik by przyszedł to tak nic by nie mógł wziąć z mieszkania.
Właśnie o to mi chodziło dziękuję ślicznie za odpowiedź mieszka tu mama zameldowała go na tym czasie i bałam się że może coś zabrać nam z mieszkania ale wszystko na mnie i na mamę jest na niego nic ale typu tv laptop nie mam paragonów na to więc może zająć coś z domu?

anonim cytuj
08-11-2023
On może jedynie zająć co do niego należy i co może komornik łatwo sprawdzić np. samochód, konto, komórkę. Jak przyjdzie to powiedzieć, że partner przyszedł jedynie z ciuchami na zmianę. Ja nie widzę podstawy, abyście coś musiały udowadniać, że należy do was w mieszkaniu Twojej mamy, co innego jak była by sytuacja, że ktoś mieszka u dłużnika i trzeba by wtedy udowodnić, że to nie jest dłużnika.

anonim cytuj
08-11-2023
Komornik może prowadzić egzekucję nie tylko z tych ruchomości, które należą do dłużnika, ale również z tych, które są w jego posiadaniu (czyli niekoniecznie należą do niego, a jedynie się nimi posługuje). Nie podlegają jednak zajęciu ruchomości, jeżeli z ujawnionych w sprawie okoliczności wynika, że nie stanowią one własności dłużnika. Czyli w razie potrzeby trzeba będzie uprawdopodobnić, że nie rzeczy nie należą do dłużnika.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Jak liczy się czas pracy w delegacji?
Pracodawca wysyła mnie i innych pracowników na szkolenie wyjazdowe, które odbywa się w miejscu oddalonym o 240 km od miejsca pracy. Szkolenie odbywa się w godzinach 10-17, więc aby dotrzeć na miejsce, czas wyjazdu musi być o godzinie 7:30, a powrót do miejsca pracy nastąpi najwcześniej o godzinie 19:30. Czy osobie, której zostają dodatkowo powierzone obowiązki kierowcy (zostanie w tym dniu wydany pojazd służbowy), czas dojazdu będzie wliczać się...
Wypowiedzenie umowy wcześniej niż przewiduje umowa.
To mój pierwszy post, dlatego chciałbym się na początek serdecznie przywitać. Moje pytanie dotyczy umowy dzierżawy gruntu rolnego, a dokładniej, jestem dzierżawcą stawu, w którym hoduję ryby. Umowa dzierżawy jest zawarta na czas określony do 31.12.2024 roku. Zmienił się właściciel gruntu, czyli de facto Wydzierżawiający. Czy nowy właściciel gruntu - nowy Wydzierżawiający ma prawo wypowiedzieć mi umowę i kazać mi się wyprowadzić przed czasem 31...
Czy na czas remontu i prac ekipy remontowej można zainstalować w mieszkaniu monitoring?
Czy na czas remontu i prac ekipy remontowej można zainstalować w mieszkaniu monitoring? Jak to wygląda jeśli chodzi o RODO, czy ekipa musi coś podpisywać, lub być o czymś poinformowana? Czy ekipa może odmówić pracy jeśli jest monitoring mieszkania? ...
Wycinka drzewa i kontrola po terminie.
Witam, 2 października złożyłem zawiadomienie do gminy (wraz z załącznikami), że zamierzam wyciąć drzewa. Buduję sie i geolog na piśmie stwierdził konieczność stabilizacji gruntu co oznacza wycięcie kilkunastu drzew sadzonych jeszcze przez mojego dziadka. W zeszłym tygodniu, 25 października, wobec braku jakiejkolwiek reakcji gminy wyciąłem drzewa. A dzisiaj, to jest 30 października przyjechała pani z urzędu na kontrolę. Nie wyrobili się wcześniej,...

Wyszukiwarka