Meldunek a długi.

Mam takie zapytanie mieszkam z mama mieszkanie jest na nią od czterech lat mieszka z nami jej partner okazało się że ma mnóstwo długów i komornik go szuka jest zameldowany u nas tymczasowo ?czy może zająć coś z mojego i mamy mieszkania na poczet jej partnera ?nie mają ślubu po prostu mieszka z nami.
anonim cytuj
08-11-2023
Meldunek nie daje żadnych praw do mieszkania i tego co jest tam w środku, jak komornik by przyszedł to tak nic by nie mógł wziąć z mieszkania.
Właśnie o to mi chodziło dziękuję ślicznie za odpowiedź mieszka tu mama zameldowała go na tym czasie i bałam się że może coś zabrać nam z mieszkania ale wszystko na mnie i na mamę jest na niego nic ale typu tv laptop nie mam paragonów na to więc może zająć coś z domu?

anonim cytuj
08-11-2023
On może jedynie zająć co do niego należy i co może komornik łatwo sprawdzić np. samochód, konto, komórkę. Jak przyjdzie to powiedzieć, że partner przyszedł jedynie z ciuchami na zmianę. Ja nie widzę podstawy, abyście coś musiały udowadniać, że należy do was w mieszkaniu Twojej mamy, co innego jak była by sytuacja, że ktoś mieszka u dłużnika i trzeba by wtedy udowodnić, że to nie jest dłużnika.

anonim cytuj
08-11-2023
Komornik może prowadzić egzekucję nie tylko z tych ruchomości, które należą do dłużnika, ale również z tych, które są w jego posiadaniu (czyli niekoniecznie należą do niego, a jedynie się nimi posługuje). Nie podlegają jednak zajęciu ruchomości, jeżeli z ujawnionych w sprawie okoliczności wynika, że nie stanowią one własności dłużnika. Czyli w razie potrzeby trzeba będzie uprawdopodobnić, że nie rzeczy nie należą do dłużnika.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Zakaz zbliżania oraz zakaz kontaktowania się.
Witam. Bardzo proszę o poradę. Mój były mąż ma wyrok za znęcanie się psychiczne i fizyczne nade mną oraz zakaz kontaktowania się i zbliżania. Mamy dwoje dzieci. Ze względu że były mąż mieszka dość daleko od nas, gdy przyjeżdża wynajmuje hotel i tam zabiera dzieci i spędza z nimi czas. Kontakty ustalone sądownie. Ja pracuje w hotelarstwie. Mój były mąż wynajął pokój w hotelu w którym ja pracuje i przez pewien okres zamierza w nim mieszkać wraz...
Prawo pacjenta.
Czy lekarz może nie wydać mi, na moją prośbę, moich wyników badań? Dostałam skierowanie na prześwietlenie od lekarza. Wynik, czyli zdjęcie i opis dostarczyłam mu w oryginale, nie mam żadnej kopii. Czy lekarz może mi nie oddać tego prześwietlenia? Czy jest to zgodne z prawem? Poproszę o akty prawne. Z góry dziękuję za odpowiedź...
Koniec umowy a zaległy urlop.
Witam mam takie pytanie kończy mi się umowa pod koniec listopada nie mam zamiaru jej przedłużać i mam ok 20 dni urlopu , czy na koniec umowy dostać ekwiwalent za 20 dni pracy czy po prostu na ostatnie 20 dni będę miał urlop od pracodawcy , bo on sam mnie już grafik wypisał do końca umowy , więc raczej on sam nie chce zwalniać Ogólnie czy jeśli pracodawca nie chce przedłużać komuś umowy , musi dać przed jego końcem zaległy urlop czy moze a nie mu...
Braki towarowe a rozliczenie premii
Cześć, jestem przedstawicielem medycznym i w mojej firmie permanentnie wystepują braki towarowe - leki, które promuję są niedostępne. Czy pracodawca ma prawo mnie z tego rozliczać ? Czy jeśli mam nałożony plan na dany lek i jest on ciągle niedostępny to pracowawdca ma prawo brać jego realizację do całościowego wyniku ?...

Wyszukiwarka