Meldunek a długi.

Mam takie zapytanie mieszkam z mama mieszkanie jest na nią od czterech lat mieszka z nami jej partner okazało się że ma mnóstwo długów i komornik go szuka jest zameldowany u nas tymczasowo ?czy może zająć coś z mojego i mamy mieszkania na poczet jej partnera ?nie mają ślubu po prostu mieszka z nami.
anonim cytuj
08-11-2023
Meldunek nie daje żadnych praw do mieszkania i tego co jest tam w środku, jak komornik by przyszedł to tak nic by nie mógł wziąć z mieszkania.
Właśnie o to mi chodziło dziękuję ślicznie za odpowiedź mieszka tu mama zameldowała go na tym czasie i bałam się że może coś zabrać nam z mieszkania ale wszystko na mnie i na mamę jest na niego nic ale typu tv laptop nie mam paragonów na to więc może zająć coś z domu?

anonim cytuj
08-11-2023
On może jedynie zająć co do niego należy i co może komornik łatwo sprawdzić np. samochód, konto, komórkę. Jak przyjdzie to powiedzieć, że partner przyszedł jedynie z ciuchami na zmianę. Ja nie widzę podstawy, abyście coś musiały udowadniać, że należy do was w mieszkaniu Twojej mamy, co innego jak była by sytuacja, że ktoś mieszka u dłużnika i trzeba by wtedy udowodnić, że to nie jest dłużnika.

anonim cytuj
08-11-2023
Komornik może prowadzić egzekucję nie tylko z tych ruchomości, które należą do dłużnika, ale również z tych, które są w jego posiadaniu (czyli niekoniecznie należą do niego, a jedynie się nimi posługuje). Nie podlegają jednak zajęciu ruchomości, jeżeli z ujawnionych w sprawie okoliczności wynika, że nie stanowią one własności dłużnika. Czyli w razie potrzeby trzeba będzie uprawdopodobnić, że nie rzeczy nie należą do dłużnika.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Przedawnienie mandatu.
Cześć, mam pytanie odnośnie podniesienia zarzutu przedawnienia (mandat MPK) Mianowicie w 2009 roku otrzymałam mandat za brak biletu, miałam wtedy 13 lat, w 2016 kontaktowałam się z ZTM, ponieważ chciałam spłacić wszystkie swoje zadłużenia i Pani powiedziała mi, że wszystkie moje mandaty zostały sprzedane firmom windykacyjnym i u nich żadnego mandatu nie mam, teraz zupełnie przez przypadek okazało się, że jednak mam nieopłacony mandat z 2009 ro...
Partner złożył wniosek o RKO na dziecko. Jest to moje pierwsze dziecko a jego drugie. Czy ZUS będzie weryfikował??
Witam.Dowiedziałam się, że partner z którym już nie mieszkam bo się rozeszliśmy złożył wniosek o RKO na dziecko, które jest jego drugim dzieckiem (moim pierwszym). Rzecz w tym, że nie powinien bo nie mieszka i nie wychowuje tego dziecka. Czy ZUS będzie weryfikował to, czy ten rodzic mieszka z tym dzieckiem, czy trzeba samemu to zgłosić? ...
Związek nieformalny.
Witam, sytuacja prezentuje się następująco: 1. Będąc w nieformalnym związku jakiś czas temu zakupiłem sobie i ówczesnej partnerce bilety na koncert, który miał się odbyć w 2020 roku. 2. Koncert został przeniesiony na rok 2022 ze względu na pandemię. 3. Na początku tego roku rozstaliśmy się, ustaliliśmy kwestię podziału pieniędzy, ruchomości itd., dodatkowym ustaleniem było to, iż miałem przekazać, teraz już ex-partnerce bilet na koncert najpó...
Bezpodstawne wzywanie opieki społecznej.
Dzień dobry. Co można zrobić gdy jedna osoba z różnych kont e-mail zgłasza nas do mopsu bezpodstawnie ? Jest na to jakiś paragraf ?...

Wyszukiwarka