Zmiana nazwiska.

Witam! Chciałabym zmienić nazwisko, na nazwisko moich dziadków (panieńskie Matki). Moi rodzice są po rozwodzie, jednak ojciec się mną nie interesował. Kiedyś zabierał mnie do siebie, jednak po czasie stwierdził, ze nie ma pieniędzy. Od około 2 lat nie mam z nim żadnego kontaktu, i chciałabym zmienić nazwisko, czy jest to możliwe?
anonim cytuj
08-02-2024
Jeżeli jesteś pełnoletnią to możesz zmienić na dowolne nazwisko. Wniosek do usc z uzasadnieniem i czekać na decyzje.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Nieuczciwy handlarz samochodowy.
Witajcie, mój problem polega na tym że chciałem kupić auto z zagranicy od handlarza z ogłoszenia internetowego. Pojechałem zobaczyłem, po wstępnych oględzinach byłem zainteresowany, auto było sprawne oprócz silnika wycieraczek, handlarz zaproponował, że to naprawi a także w okazyjnej cenie zrobi serwis tego auta (rozrząd, filtry itp.) Zgodziłem się, zapłaciłem 500zl zaliczki, a handlarz pokwitował jej odbiór na piśmie. Umówiliśmy się ze jeśli sam...
Zwrot pieniędzy blikiem??
Witam jakie są szanse odzyskania pieniędzy wysłanych za pomocą blika? sytuacja wygląda tak znajomy wysłał bratu pieniądze za pomocą jego numeru telefonu ale okazało się że otrzymany numer na abonament ktoś kiedyś używał i ktoś ma podpięty pod swój bank i pieniądze poszły do obcej osoby a nie do brata. Co robić jakie są szanse na odzyskanie pieniędzy?...
Sprzedaż domu po rozwodzie.
Dzień dobry. Po rozwodzie mamy z byłą żoną dom do sprzedania - podział majątku. Sąd wysłał rzeczoznawcę sądowego który wycenił naszą nieruchomość na 575tyś złotych . Przez biuro nieruchomości chcieliśmy sprzedać dom za 590tyś zł. Umowę z biurem nieruchomości podpisaliśmy z byłą żoną na sprzedaż domu za w/w kwotę . Problem się zaczął jak przez biuro nieruchomości znależliśmy klientkę na zakup domu . Kiedy żona ( która obecnie mieszka w tym do...
Zatrudnianie pracowników młodocianych.
Dzień dobry, będę mieć pytanie dotyczące umowy młodocianej czyli umowa o prace w celu przygotowania zawodowego. Dziewczyna jest na drugim roku szkoły zawodowej i odbywa praktykę we wtorki i środy, pozostałe dni to nauka w szkole. Szefowa każe jej obowiązkowo przychodzić w każdą sobotę i pracować całe wakacje czyli lipiec i sierpień jako praktykę, odbyła tez praktykę dwa tygodnie , codziennie przez ferie zimowe. Czy to jest zgodne z przepisami? Wy...

Wyszukiwarka