Witam! Chciałabym zmienić nazwisko, na nazwisko moich dziadków (panieńskie Matki). Moi rodzice są po rozwodzie, jednak ojciec się mną nie interesował. Kiedyś zabierał mnie do siebie, jednak po czasie stwierdził, ze nie ma pieniędzy. Od około 2 lat nie mam z nim żadnego kontaktu, i chciałabym zmienić nazwisko, czy jest to możliwe?
Jak wygląda sytuacja zagranicznej matki rodzącej polskiego obywatela? Z dziewczyną spodziewamy się dziecka i chcielibyśmy przeprowadzić się, rodzić w Polsce i mieszkać tu na stałe. Czy taka osoba jest traktowana jak zwykły obcokrajowiec, czy jako matka Polaka ma specjalne prawa stałego pobytu, ubezpieczenia, ubiegania się o obywatelstwo itp.? Szukam przepisów, ale nie widzę nic na ten temat....
Czy ktoś jest w stanie pomoc w sprawie wypowiedzenia umowy o prace na czas nieokreślony od strony pracodawcy?
Podobno powinno być uzasadnione dlaczego dana osoba została zwolniona. Na rozwiązaniu umowy jest tylko mowa o likwidacji stanowiska pracy. ( z czego druga osoba która zajmowała się tym samym, tylko miała inna nazwę stanowiska, została). Czy można żądać od pracodawcy uzasadnienia?
...
Witam.
1.czy można prosić dzielnicowego żeby był podczas zabierania swoich rzeczy z domu?
(18 -latka wyrzucona z domu boi się sama odebrać swoje rzeczy )
Uczy się została bez grosza i dachu.(18 lat skończyła w czerwcu)
Czy może starać się o alimenty co ma zrobić od czego zacząć?...
Dzień dobry.Mam pytanie- czy w przypadku śmierci ojca dziedziczy tylko jego żona, czy dzieci również ( jest nas 5). Czy sąd bierze dzieci pod uwagę przy podziale majątku, czy to kwestia dogadania się miedzy nami? Z matką nie mamy najlepszych relacji.Ojciec nie zostawił testamentu
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: