Ujadający pies

Będzie długo.. Proszę o pomoc...
Nasz pies cierpi na lek separacyjny, niestety... Robimy wszystko co jest zalecane w tej sytuacji i staramy się praktycznie w ogole nie zostawiać go samego... Niestety czasami są sytuacje gdy musi zostać sam np. Godzinę kazdej niedzieli lub jakieś szybkie zakupy w tygodniu... Niestety sasiedzi skarża się na ujdanie gdy wychodzimy - mamy kamerkę w domu i nie zawsze ujadają gdy sasiedzi to zgłaszają... Pies nigdy nie zostaje sam w nocy. Sasiedzi (oczywiście anonimowo) piszą skargi do administracji i dzwonia nagminnie na policję, która nawet nie zostawia żadnego zawiadomienia, że była... Bo oczywiście przyjeżdżają jak nas nie ma w domu... Pies ujada z przerwami np. Jak w niedziele nas nie ma z godzinę to 5 minut ujadaz, pozniej 10 minut nic, 10 ujada, 15 nic... Itd. Sasiedzi grożą nam eksmisja (mieszkanie własnościowe) pisząc karteczki bo osobiście nikt nie jest chętny na rozmowe... Pies był konsultowany z behawiorystmi itd ale niestety marny skutek... To nie jedyny pies, który szczeka w bloku ale fakt, inne az tak nie wyja jak kojoty... Dzieciak sasiadow potrafi specjalnie zadzwonic dwokiem do drzwi czy domofonem by pies szczekał... Gdy jest ktoś w domu to siedzi cicho jak mysz pod miotła i nawet nie szczeknie, chyba że ktoś akurat chodzi do nas ale to też tylko chwilowe. Czuję się zaszczuta i boje się wyjść nawet z dzieckiem na spacer zostawiając psa samego... Czy prawnie mogą nam rzeczywiście cos zrobić? Czy w obronie możemy się na coś powoływać? Nie chcemy waśni z sąsiadami... Robimy wszystko co w naszej mocy by nie wyły no ale... Heh...
anonim cytuj
09-09-2020
"Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
Zakłócanie spokoju lub prządku publicznego jest pojęciem bardzo szerokim, a ciągłe ujadanie zwierzaka w mieszkaniu lub na balkonie jak najbardziej może mieścić się w jego granicach. Podobnie jak w przypadku ciszy nocnej – pora nocna nie ma tu żadnego znaczenia. Każdy ma prawo do spokoju o każdej porze dnia i nocy,,
Grzywna wynosi od 500 do 5000 zł.

anonim cytuj
09-09-2020

Sugerowane Tematy

Reklamacja rozdartej paczki w firmie kurierskiej.
Jestem konsumentem - zakupiłem towar wysyłkowo. Wyslalem go do reklamacji na swój koszt. Sklep odmowil odbioru przesyłki od kuriera bo opakowanie było rozdarte. Co jeśli czegos brakuje? Jeśli rzecz jest uszkodzona? Kto za to poniesie koszt ja czy sklep? Wątpię ze kurier rozpatrzy reklamacje pozytywnie. Jak się ewentualnie bronić? Przesyłka dotrze do mnie z powrotem jutro. Mam spakować paczkę na nowo i sklep chce wysłać po odbiór swojego kurie...
zatrzymanie sprzętu elektronicznego
W grudniu ubiegłego roku funkcjonariusze CBŚP przeszukali moje mieszkanie i zatrzymali sprzęt elektroniczny, który trafił w ręce biegłego z zakresu informatyki. Głównym zainteresowanym prokuratury i prowodyrem całego zamieszania był członek rodziny, który nie mieszka ze mną od wielu lat. Jego obecny dom również przeszukano, a on sam trafił do aresztu śledczego, w którym przebywa do dziś. Z dokumentu postanowienia wynika, że moje mieszkanie został...
Czy pracodawca może narzucić wykorzystanie urlopu?
Mam do wykorzystania 5 dni urlopu. Pracuję na zmiany. Nie przedłużam umowy, która kończy się 31.12. Grafik jest wystawiony od 1.12 Czy to ode mnie zależy, kiedy wykorzystam urlop? Czy pracodawca może mi narzucić, abym wzięła urlop w wolne dni? Czy mogę wziąć urlop w dni, które pracuję?...
Współwłasność konta po zmarłym dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie?
Witam. Mam taką sprawę. Zmarł mój dziadek, który uczynił mnie współwłaścicielem swojego konta ponad 8 lat temu. Żyje 2 bezpośrednich spadkobierców po dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie? Zaznaczam, że wpływów z mojej strony na konto nie było. Chce zamknąć konto i podzielić pieniądze. Czy jakaś część tych pieniędzy należy się mnie czy tylko dwóm spadkobiercom, którzy nie są w żaden sposób upoważnieni do konta? Z góry dzięku...

Wyszukiwarka