Ujadający pies

Będzie długo.. Proszę o pomoc...
Nasz pies cierpi na lek separacyjny, niestety... Robimy wszystko co jest zalecane w tej sytuacji i staramy się praktycznie w ogole nie zostawiać go samego... Niestety czasami są sytuacje gdy musi zostać sam np. Godzinę kazdej niedzieli lub jakieś szybkie zakupy w tygodniu... Niestety sasiedzi skarża się na ujdanie gdy wychodzimy - mamy kamerkę w domu i nie zawsze ujadają gdy sasiedzi to zgłaszają... Pies nigdy nie zostaje sam w nocy. Sasiedzi (oczywiście anonimowo) piszą skargi do administracji i dzwonia nagminnie na policję, która nawet nie zostawia żadnego zawiadomienia, że była... Bo oczywiście przyjeżdżają jak nas nie ma w domu... Pies ujada z przerwami np. Jak w niedziele nas nie ma z godzinę to 5 minut ujadaz, pozniej 10 minut nic, 10 ujada, 15 nic... Itd. Sasiedzi grożą nam eksmisja (mieszkanie własnościowe) pisząc karteczki bo osobiście nikt nie jest chętny na rozmowe... Pies był konsultowany z behawiorystmi itd ale niestety marny skutek... To nie jedyny pies, który szczeka w bloku ale fakt, inne az tak nie wyja jak kojoty... Dzieciak sasiadow potrafi specjalnie zadzwonic dwokiem do drzwi czy domofonem by pies szczekał... Gdy jest ktoś w domu to siedzi cicho jak mysz pod miotła i nawet nie szczeknie, chyba że ktoś akurat chodzi do nas ale to też tylko chwilowe. Czuję się zaszczuta i boje się wyjść nawet z dzieckiem na spacer zostawiając psa samego... Czy prawnie mogą nam rzeczywiście cos zrobić? Czy w obronie możemy się na coś powoływać? Nie chcemy waśni z sąsiadami... Robimy wszystko co w naszej mocy by nie wyły no ale... Heh...
anonim cytuj
09-09-2020
"Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
Zakłócanie spokoju lub prządku publicznego jest pojęciem bardzo szerokim, a ciągłe ujadanie zwierzaka w mieszkaniu lub na balkonie jak najbardziej może mieścić się w jego granicach. Podobnie jak w przypadku ciszy nocnej – pora nocna nie ma tu żadnego znaczenia. Każdy ma prawo do spokoju o każdej porze dnia i nocy,,
Grzywna wynosi od 500 do 5000 zł.

anonim cytuj
09-09-2020

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po rodzicach.
Wczoraj mąż się dowiedział o śmierci swojej matki Matka mojego męża go nie wychowywała, natomiast miała zasądzone alimenty, które spłacała do samej śmierci. Mąż się zastanawia czy musi się zrzec spadku po zmarłej matce skoro wychowywany był przez ojca od 16 roku życia i nie utrzymywał z matką kontaktu. Nie wie czy miała jakieś długi prócz długu alimentacyjnego. Mamy 3 letnie dziecko i czy w jego imieniu też musimy się zrzec ? Jak to prawnie w...
Podwyższenie alimentów.
Mam pytanie, czy można starać się podnieść alimenty 16 letniej córce z 800 zł na 1600. Dodam, że zaszły duże zmiany w życiu córki. Aparat ortodontyczny + wizyty po 300zł miesięcznie, bilet MPK, szkoła średnia- koszt książek, dodatkowo wielka inflacja, wzrost kosztów mieszkania i innych rzeczy. Odeszły tatusiowi alimenty na pełnoletnie dziecko. Dodam tylko, że ojciec nie ma kontaktu i ja sama w 100% zajmuje się córką. Sama już nie wyrabiam....
Odrzucenie długów
Mam takie pytanie. Moja teściowa zmarła pod koniec roku, po czym zostawiła długi(odrzucili wszyscy najbliżsi), ale matka zmarłej nie, czy ona miała też te pierwsze pół roku, czy pół roku od odrzucenia wszystkich najbliższych(liczę w tym dzieci i męża zmarłej), teraz drugie pytanie, rodzeństwo zmarłej grozi sądem rodzinę, że oni nie będą zrzekać się spadku,że mamy wszystko spłacić itp....
Gdzie mogę się ubezpieczyć jeśli nie pracuje?
Wróciłam z dziećmi zza granicy. Byłam tam ubezpieczona jako osoba pracująca ale po zwolnieniu sią ubezpieczenie wygasło. Mąż ma firmę w Czechach i tam się ubezpiecza. A ja co powinnam zrobić? Pracy póki co nie planuje zaczynać. Mąż nas niby dopisał do swojego ubezpieczenia ale od poł roku nie mamy potwierdzenia że ten proces się powiódł. Poza tym i tak się nie będę leczyć za granica skoro mieszkam w Polsce. Póki co chodzę prywatnie gdy coś trzeba...

Wyszukiwarka