Reklamacja rozdartej paczki w firmie kurierskiej.

Jestem konsumentem - zakupiłem towar wysyłkowo.
Wyslalem go do reklamacji na swój koszt. Sklep odmowil odbioru przesyłki od kuriera bo opakowanie było rozdarte. Co jeśli czegos brakuje? Jeśli rzecz jest uszkodzona? Kto za to poniesie koszt ja czy sklep? Wątpię ze kurier rozpatrzy reklamacje pozytywnie. Jak się ewentualnie bronić?
Przesyłka dotrze do mnie z powrotem jutro. Mam spakować paczkę na nowo i sklep chce wysłać po odbiór swojego kuriera.
anonim cytuj
10-01-2024
Pewnie powiedzą, że paczka była źle spakowana . Słowo przeciwko słowu, będzie ciężko.

anonim cytuj
10-01-2024
Ale ze sklepu powinni wziąć za to odpowiedzialność? Ze to do nich szło?
Nie chcieli odebrać paczki bo sądzą, że jest uszkodzona.

anonim cytuj
10-01-2024
A czemu mieli by wziąć odpowiedzialność za coś jak zostało źle przez Pana spakowane ?

anonim cytuj
10-01-2024
Bo to była reklamacja do nich.

anonim cytuj
10-01-2024
Nie ma znaczenia, skoro produkt do reklamacji został źle zapakowany i w trakcie transportu uległ ewentualnemu zniszczeniu.

anonim cytuj
10-01-2024
Oby środek nie został uszkodzony i można było normalnie zareklamować w sklepie.
Oczywiście jeśli coś zostało uszkodzone można złożyć reklamację do dostawcy ale będzie ciężko.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Reklamacja złożona po upływie 24 miesięcy, lecz zauważona wcześniej
Cześć, czy jeżeli wada (kupujący to osoba prywatna) ujawniona/zauważona została przed upływem 24 miesięcy, a reklamacja zostaje złożona już po upływie tych 24 miesięcy to mieścimy się w terminie? Liczy się data stwierdzenia/zauważenia/wystąpienia czy data złożenia reklamacji? 2. Czy przyjmując reklamację sprzedawca może ją odrzucić tylko i wyłącznie na podstawie tego, że została złożona po upływie 24ch miesięcy (pisze o tym wprost) - bez analiz...
Zachowek/Przekazanie nieruchomości.
Otóż sprawa wygląda następująco. Postaram nakreślić się sprawę od początku. Moi rodzice mają/mieli trójkę rodzeństwa. Jestem ja, brat i siostra, która zmarła (posiada niepełnoletnie dzieci). Rodzice chcą przekazać mi mieszkanie. Z bratem nie mam problemu tylko z drugą stroną, a ściśle mówiąc z dziećmi siostry, chodzi mi o to żebym nie miał problemu z jakimiś zachowkami itp. Rozważałem kilka opcji. Pierwsza darowizna - z tym, że musi minąć 10 l...
Spółdzielcze własnościowe prawo własności bez księgi wieczystej.
Witam proszę wytłumaczyć mi co dokładnie oznacza sformułowanie "mieszkanie posiada spółdzielcze własnościowe prawo własności bez księgi wieczystej"? Czy warto kupić takie mieszkanie? Jakie ewentualne niebezpieczeństwa na mnie czyhają?...
Odpowiedzialność pracownika za uszkodzenie mienia.
Praca jako kierowca. Samochód nie jest na stałe przypisany do kierowcy. Zdarzają się sytuacje że poruszają się pracownicy różnymi samochodami należącymi do pracodawcy. W przypadku spowodowania wypadku zniszczenia samochodu przez pracownika pracodawca może żądać zwrócenia kosztów takiej naprawy od pracownika? Czy jest to wszystko zależne od tego czy samochód miał AC ale jak ma pracownik sprawdzić czy takie AC ma samochód którego ma pracownik prz...

Wyszukiwarka