Zmiana stanowiska pracy

Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten sposób,poprzez zamianę 2 pracowników między 2 wydziałami, pracodawca chce zażegnać konflikt pomiędzy kierownikiem wydziału do którego chce mnie przenieść a obecnym jego pracownikiem X. Taka zmiana stanowiska pracy, choć wiązałaby się w ocenie pracodawcy z awansem (stanowisko wyższe rangą, wyższe wynagrodzenie), dla mnie jest mniej korzystna z uwagi na fakt, iż wiąże się z węższym zakresem obowiązków (dla mnie mniej ciekawe) i bardzo dużym stresem (dysfunkcyjne relacje w wydziale, w ciągu kilku ostatnich lat z uwagi na stres i zachowania kierownika (na granicy mobbingu) tego wydziału, kilkukrotnie zmieniała się obsada wydziału - pracownik X jest którymś z kolei pracownikiem który z uwagi na konflikty z bezposrrdnim przelozonym i stres ma zmieniać stanowisko pracy na inne). Czy mam możliwość odmowy zmiany stanowiska pracy i pozostania na swoim dotychczasowym stanowisku (cenię sobie stabilizację i lubię swoją dotychczasową pracę i obowiązki - dobrze się w nich spełniam) bez ponoszenia konsekwencji tj zwolnienia z pracy (obawiam się otrzymania wypowiedzenia zmieniającego).
anonim cytuj
24-09-2024

Sugerowane Tematy

Wyjazd dziecka za granice bez zgody drugiego rodzica
Na wstępie, oboje z byłym partnerem mamy pełne prawa do dziecka. A więc tak, chce zabrać dziecko na 2/3 dniową wycieczkę za granicę . Czy obowiązkowo potrzebuje pisemnej zgody ojca? Czy może wystarczy dokładne poinformowanie o miejscu przebywania i długości pobytu? Ojciec lubi dla czystej zasady zrobić po złości I obawiam się że nie wyrazi zgody nawet na tak krótki wyjazd, a jest on dla nas dość ważny....
Rozliczenie PIT.
Dzień dobry mam bardzo ważne pytanie odnośnie rozliczenia pit na dzieci. Jestem po rozwodzie 2 lata Ale mieszkamy z byłym mężem i dziećmi w jednym mieszkaniu ponieważ ja nie mam gdzie iść on też. Płaci mi na dzieci alimenty w kwiecie 900zl i tylko tyle,ja gotuje osobno on osobno każdy robi sobie zakupy itp Ja robię wszystkie rachunki itp opłaty w szkołach,ubrania on tylko 900zl nic więcej go nie interesuje Ale chodzi mi o to jak będzie z roz...
Komornik zajął mi konto.
Wchodzę na konto i okazuje się że komornik zajął mi konto na niebotyczną kwotę. Jestem przerażona bo nie mam długów, nie mam pojęcia za co to. Oczywiście jutro jadę i wyjaśniam ale zastanawia mnie dlaczego nie dostałam żadnego pisma że coś się takiego dzieje, że jest jakiś dług.. no nie mam pojęcia. Nie przejęłam żadnego spadku po zmarłym bo wiem że długi też się dziedziczy... nie wiem.. jestem w ciężkim szoku. Mam nadzieję że jutro to wyjaśnię i...
Podział majątku wspólnego.
Witam. Proszę o poradę. Chce rozwieźć się z mężem. Mamy mieszkanie kupione w trakcie małżeństwa, oraz dom który odziedziczyłam po rodzicach w trakcie małżeństwa, dwa auta jedno na mnie drugie na męża. Jak wygląda moja sytuacja, czy mas może domagać się spłaty rzeczy ruchomych tj. tv, suszarka. Zaznaczę że praktycznie nie ma faktur VAT ale dochody z zagranicy. Jak z autami ?...

Wyszukiwarka