Zmiana stanowiska pracy

Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten sposób,poprzez zamianę 2 pracowników między 2 wydziałami, pracodawca chce zażegnać konflikt pomiędzy kierownikiem wydziału do którego chce mnie przenieść a obecnym jego pracownikiem X. Taka zmiana stanowiska pracy, choć wiązałaby się w ocenie pracodawcy z awansem (stanowisko wyższe rangą, wyższe wynagrodzenie), dla mnie jest mniej korzystna z uwagi na fakt, iż wiąże się z węższym zakresem obowiązków (dla mnie mniej ciekawe) i bardzo dużym stresem (dysfunkcyjne relacje w wydziale, w ciągu kilku ostatnich lat z uwagi na stres i zachowania kierownika (na granicy mobbingu) tego wydziału, kilkukrotnie zmieniała się obsada wydziału - pracownik X jest którymś z kolei pracownikiem który z uwagi na konflikty z bezposrrdnim przelozonym i stres ma zmieniać stanowisko pracy na inne). Czy mam możliwość odmowy zmiany stanowiska pracy i pozostania na swoim dotychczasowym stanowisku (cenię sobie stabilizację i lubię swoją dotychczasową pracę i obowiązki - dobrze się w nich spełniam) bez ponoszenia konsekwencji tj zwolnienia z pracy (obawiam się otrzymania wypowiedzenia zmieniającego).
anonim cytuj
24-09-2024

Sugerowane Tematy

Zwrot kosztów wysyłki.
Sprzedałem osobie prywatnej odkurzacz. Działał podobno kilka dni. Kupujący chce zwrotu pieniędzy. ok, nie neguje tego. kupujący opłacił przy zakupie koszta sprzętu + wysyłka. natomiast ja zapłaciłem z własnej kieszeni za kuriera który ten zwrot miał odebrał od klienta. Kupujący zapłacił za wysyłkę 18 zł a ja za odbiór od niego 22 zł. Czy mogę odliczyć koszt wysyłki od kwoty zwrotu do kupującego ? Ja oraz kupujący jesteśmy osobami prywatny...
Uciążliwy sąsiad.
Witam. Mam bardzo uciążliwego sąsiada, pali śmieciami, podpieprza każdego możliwego sąsiada o cokolwiek. Mieszka w domu, który odziedziczył po ojcu na pół ze swoją siostrą(mieszka tam sam, siostra się wyprowadziła) Człowiek ten jest chory psychicznie, jest zbieraczem. Sprowadza do domu bezdomnych, gromadzi śmieci. Przychodzę z następującym pytaniem. Nasze domy ze sobą sąsiadują. Okna z jego garażu są niecałe pół metra od ogrodzenia ( czy to jes...
Darowizna od rodziców.
Dostałam przelew od rodziców 25 tys 7 miesięcy temu i 10 tysięcy 4 miesiące temu. Chciałam to zgłosić do US, ale wiem że jestem spóźniona z tym pierwszym przelewem miesiąc. Czy mogę jakoś to nadrobić? Proszę o porady...
Samochód z wadą prawną.
Kupiłem auto jakiś czas temu, dzisiaj próbując je przerejestrować okazało się, że nie mogę tego zrobić, gdyż poprzedni właściciel nie dopilnował podpisu współwłaściciela pojazdu od którego nabył auto. Jaka jest szansa na odstąpienie od umowy bądź zwrot pieniędzy po półtora roku czasu od kupna?...

Wyszukiwarka