Sprawa dotyczy zrzeczenia się spadku.
Rok temu zmarl moj ojciec. Jako że był zadłużony, zrzekliśmy się z rodzeństwem spadku w imieniu naszym i naszych dzieci. Zrzekliśmy się w sierpniu 2023 za nas, w styczniu 2024 za dzieci.
W międzyczasie (w listopadzie 2023) dowiedzieliśmy się o kolejnym „spadku” po zadłużonej ciotce. Spadkobiercą został nasz zmarły ojciec, automatycznie więc przeszło na nas. Dodam, że ciotka zmarła pół roku przed ojcem, ale dopiero po 1,5 roku pozrzekali się jej bliżsi krewni i doszło do nas. Notariusz stwierdził, że w tym momencie nie jesteśmy spadkobiercami, bo zrzekliśmy się spadku po ojcu. Znajomy prawnik powiedział jednak, że tamten nie ma racji i trzeba się zrzec. Przyznam, że mam mętlik w głowie. Czy musimy się zrzekać tego „spadku”? A nasze dzieci?
Ten znajomy prawnik to adwokat lub radca prawny? Bo nie ma racji.
Jeśli ciotka zmarła przed ojcem, to spadek po niej on odziedziczył. Potem zmarł ojciec i odrzuciliście po nim cały spadek. Na tym koniec.
anonim cytuj
11-04-2024
Ale w momencie śmierci ojca i zrzekania się on jeszcze nie był spadkobiercą. Kolejka doszła do niego dopiero później. Czyli gdy się zrzekaliśmy on jeszcze nie miał tego „spadku”. I czy to jakby zrywa linie? Nie musimy się zrzekać jako następni w kolejce po nim?
anonim cytuj
11-04-2024
Ale to wszystko ocenia się na dzień otwarcia spadku (śmierci spadkodawcy). Każdy, kto składa oświadczenie o odrzuceniu spadku traktowany jest jakby nie dożył otwarcia spadku. Więc krąg spadkobierców określa się na moment śmierci spadkodawcy. W tym czasie ojciec żył, więc jeśli nie odrzucił spadku po ciotce (a z oczywistych względów wiemy, że nie), to odziedziczył spadek po niej.
2.03 rozwiązano ze mną umowę o pracę na czas nieokreślony. Tego samego dnia dostałem "zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy". Oba dokumenty podpisane przez kierownika lokalu.
6.04 (wczoraj) zadzwoniono do mnie z tej firmy i nakazano wrócić do pracy, bo ten, który dał mi rozwiązanie umowy i zwolnienie z obowiązku nie miał upoważnienia do wystawienia mi takiego zwolnienia.
Powiedziano mi, że jeśli nie przyjdę do pracy, to mi nie zapł...
Czy pracodawca ma prawo żądać ode mnie oświadczenia, że nie będę korzystać do końca stażu ze zwolnień lekarskich?
Odbywam staż organizowany przez urząd pracy. Staż zaczęłam w lipcu. Jestem na drugim zwolnieniu lekarskim, pierwsze zwolnienie miałam 3tygodnie ze względu na zapalenie płuc. Wróciłam po nim do pracy na tydzień i niestety znowu musiałam iść na zwolnienie 2tygodniowe. W poniedziałek wracam do pracy. Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z urz...
Moja skarga dotyczy dyskryminacji w miejscu pracy oraz spraw związanych z urlopami. Pracuję w systemie zadaniowym 2 na 2 (dwa dni pracy dwa wolnego). Praca w ruchu ciągłym również w weekendy i święta.
Od początku doświadczam dyskryminacji. Nie mam dzieci i jako jedyny jestem singlem. Kiedy któregoś z pracowników nie ma, bo jest na urlopie lub L4, zmienia się grafik i jestem wrzucany na weekend, który akurat mam wolny wg grafiku.
W lipcu był...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: