Dzień dobry, firma, w której pracuje złożyła wniosek o upadłość. Niestety już za marzec nie dostałam wypłaty, pierwszy raz znajduje się w takiej sytuacji i nie wiem co mam robić. Nie wszyscy mają taką poduszkę finansową by przeżyć przez 1 miesiąc, nie opłacając rachunków oraz kredytów. Obecnie przebywam na L4, które również płaci pracodawca. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i wie jak się zachować? Gdzie się udać jak najszybciej i zdobyć swoje pieniądze?
Jeżeli to jest umowa o pracę, to PIP. Być może to wystarczy, żeby pracodawca wypłacił zaległe wynagrodzenie, jeżeli przestraszy się dodatkowych kłopotów i kosztów, trzeba próbować.
anonim cytuj
10-04-2024
To syndyk będzie spłacał w pierwszej kolejności należności dla pracowników, jednak w żadnym razie nie można liczyć na to, że będzie to szybko, sprawy upadłościowe nieraz ciągną się latami, albo, ze w ogóle nastąpi, jeśli firma nie ma nic.
W tym roku musiałem zawiesić działalność, ale w zeszłym roku miałem dosyć dobry zarobek. Teraz pytanie- gops odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko (żona nie pracuje bo zajmuje się niepełnosprawnym synem) z powodu że działalność mam zawieszoną a nie zamkniętą.. To gdybym zamknął działalność wtedy dochód za zeszły rok nie ma znaczenia a jak jest zawieszona to ma???...
Mam problem z kimś kto cały czas staje od 3 tygodni na moim miejscu parkingowym. Nie jestem wstanie nawet postawić blokady parkingowej. Z takim chamstwem i bezczelnością spotkałem się pierwszy raz w życiu. Facetowi zostawiłem kartki z info, nic, kartki znikały. Straż miejska i policja nic nie chcą zrobić bo mówią, że nic nie mogą. Jakieś rady jak usunąć ten samochód?
Dodam, że osiedle jest ogrodzone ze szlabanem. Każdy kto ma dostęp do osiedla w...
Moja mama poinformowała mnie, że chce wszystko przepisać na mojego brata i nic mi i siostrze nie zostawić. Siostra dostała za życia od niej już dom, ja mam swoje mieszkanie na kredyt, który spłacam, natomiast brat ze względu na długi i problemy z prawem mieszka pół Polski od mamy i nie utrzymuje z nią kontaktu. Ja mieszkam najbliżej mamy i to ja mam z nią ciągły kontakt z całego rodzeństwa. Czy można coś zrobić w takiej sytuacji jakby okazało się...
Mam wspólny kredyt na mieszkanie z byłym partnerem.
Mieszkanie jest dwupokojowe.
Mieszkanie kupiliśmy biorąc kredyt w banku za 165 tysięcy.
Mam jeszcze do spłaty w banku około 63 tysiące.
Jego mama na początku wpłaciła 79 tysięcy w formie darowizny na kredyt.
Rata się nam zmniejszyła.
Rozstaliśmy się z byłym partnerem.
On twierdzi, że mi się należy 30 tysięcy.
A ja jakbym go miała spłacić to on chce 150 tysięcy.
Jak miałabym go s...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: