wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie

Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej korzystała z ich usług. Proszę uwzględnić, że zwrócony sprzęt został oddany z opóźnieniem, ale w nienagannym stanie.
anonim cytuj
01-09-2023
Oto propozycja wzoru pisma:

[Imię i nazwisko nadawcy]
[Adres nadawcy]
[Telefon kontaktowy]
[Adres e-mail]

Plus Bank S.A.
z siedzibą w Warszawie
ul. Postępu 17c
02-676 Warszawa

[Data, np. 2 września 2023 r.]

Dotyczy: wniosku o anulowanie kary umownej za niezdanie dekodera w terminie

Szanowna Pani / Szanowny Panie,

w nawiązaniu do kary umownej w kwocie 1000 złotych nałożonej na mnie za niezdanie dekodera w wyznaczonym terminie, składam niniejszym wniosek o jej anulowanie.

W uzasadnieniu chciałabym podkreślić, że nie dokonałam zwrotu sprzętu w wyznaczonym terminie z powodu mojej nieobecności w Polsce. Niemniej jednak, zwrócony sprzęt został oddany, choć z pewnym opóźnieniem, lecz w nienagannym stanie.

Jestem wieloletnim klientem Plusa, zawsze terminowo regulującym swoje zobowiązania finansowe. Korzystam nie tylko z usług telewizyjnych, ale również z innych produktów oferowanych przez Plus. Mimo zaistniałej sytuacji, jestem bardzo zadowolona z jakości świadczonych przez Państwa usług i mam zamiar dalej korzystać z oferty Plusa.

Wierzę, że moja dotychczasowa bezproblemowa współpraca z Plus, jak również fakt, że sprzęt został zwrócony w idealnym stanie, przekonają Państwa do uwzględnienia mojego wniosku i anulowania nałożonej kary umownej.

Z wyrazami szacunku,
[Podpis]
[Imię i nazwisko nadawcy]

anonim cytuj
02-09-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania z kredytem po rozstaniu.
Mam problem z byłą partnerką. Kupiliśmy wspólnie mieszkanie za 120000 zł, na ten cel zaciągnęliśmy wspólnie kredyt hipoteczny. Obecnie mieszkanie warte jest około 300000 zł, a kredytu do spłaty jeżeli chodzi o kapitał pozostało około 90000 zł. Swoją połowę będę sprzedawał byłej, ona uważa że należy mi się tylko około 30000 zł, czyli połowa kwoty spłaconych już rat z odsetkami, moim zdaniem powinna spłacić mnie w kwocie 150000 czyli połowa obecnej...
Moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów
Dzień dobry, Proszę o poradę - moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Dzisiaj pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów, twierdząc że jako rodzic ponoszę odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez moje dziecko. Jednak dziecko było w tym czasie pod opieką szkoły, więc nie uważam abym to ja była temu winna. Trochę głupio mi w stosunku do Pani nauczycielki, ale dlacz...
Wykup leasingu konsumenckiego.
Zamierzam wcześniej spłacić leasing konsumencki. Przedmiotem leasingu jest samochód. Samochód chcę najlepiej w tym samym miesiącu sprzedać. Oferta zaproponowana przez klienta jest oczywiście niższa niż kwota za którą kupiłem auto z salonu - czyli nic na tym nie zarabiam, a wręcz tracę. Jestem osobą prywatną i nie prowadzę żadnej działalności, a leasing to leasing konsumencki, a nie zwykły. Czy w takim wypadku muszę płacić jakiś podatek albo zgła...
Ograniczenie praw rodzicielskich.
Witam czy miał ktoś ostatnio sprawę o ograniczenie praw ? Chciałam podpytać jakie sąd zadaje pytania, czego się mniej więcej spodziewać . Przemoc psychiczna , zaniedbywanie ,wyzywanie córki czy warto wchodzić w szczegóły ?...

Wyszukiwarka