wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie

Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej korzystała z ich usług. Proszę uwzględnić, że zwrócony sprzęt został oddany z opóźnieniem, ale w nienagannym stanie.
anonim cytuj
01-09-2023
Oto propozycja wzoru pisma:

[Imię i nazwisko nadawcy]
[Adres nadawcy]
[Telefon kontaktowy]
[Adres e-mail]

Plus Bank S.A.
z siedzibą w Warszawie
ul. Postępu 17c
02-676 Warszawa

[Data, np. 2 września 2023 r.]

Dotyczy: wniosku o anulowanie kary umownej za niezdanie dekodera w terminie

Szanowna Pani / Szanowny Panie,

w nawiązaniu do kary umownej w kwocie 1000 złotych nałożonej na mnie za niezdanie dekodera w wyznaczonym terminie, składam niniejszym wniosek o jej anulowanie.

W uzasadnieniu chciałabym podkreślić, że nie dokonałam zwrotu sprzętu w wyznaczonym terminie z powodu mojej nieobecności w Polsce. Niemniej jednak, zwrócony sprzęt został oddany, choć z pewnym opóźnieniem, lecz w nienagannym stanie.

Jestem wieloletnim klientem Plusa, zawsze terminowo regulującym swoje zobowiązania finansowe. Korzystam nie tylko z usług telewizyjnych, ale również z innych produktów oferowanych przez Plus. Mimo zaistniałej sytuacji, jestem bardzo zadowolona z jakości świadczonych przez Państwa usług i mam zamiar dalej korzystać z oferty Plusa.

Wierzę, że moja dotychczasowa bezproblemowa współpraca z Plus, jak również fakt, że sprzęt został zwrócony w idealnym stanie, przekonają Państwa do uwzględnienia mojego wniosku i anulowania nałożonej kary umownej.

Z wyrazami szacunku,
[Podpis]
[Imię i nazwisko nadawcy]

anonim cytuj
02-09-2023

Sugerowane Tematy

Przedsądowe wezwanie do zwrotu zadatku.
13.08.2023 zawarłem jako sprzedający umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. Kupujący wpłacił 10tys zadatku. Po kilku dniach ustalilismy telefonicznie że odstępujemy od umowy. Kupujący zgodził się i poprosił o zwrot zadatku na konto, co uczyniłem i o sprawie zapomniałem. Lokalu nie sprzedałem. Dziś dostałem od prawnika przedsądowe wezwanie do zwrotu jeszcze raz zadatku (jako ze się nie wywiązałem z umowy). Co mogę zrobić w tej sytuacji? U...
Wycofanie umowy kupna-sprzedaży.
Wiem, że to dość nieodpowiedzialne ale po podpisaniu umowy kupna - sprzedaży i otrzymaniu zaliczki rozmyśliłem się i chciałbym odstąpić od sprzedaży. Zaliczkę otrzymałem w wyznaczonym w umowie terminie. Na końcowe sfinalizowanie transakcji umówiony jestem w nadchodzącym tygodniu. W treści umowy nie ma informacji na temat skutków rozwiązania umowy lub jakichkolwiek kar umownych w przypadku niesfinalizowania transakcji przez którąkolwiek ze stron....
Chciałabym ,żeby syn nosił nazwisko mojego męża.
Dzień dobry. Mam syna lat 12. Jego ojciec jest pozbawiony praw rodzicielskich. Od 7 lat jestem po ślubie i chciałabym ,żeby syn nosił nazwisko mojego męża. Mogę zmienić mu nazwisko?...
Co naprawia najemca, a co wynajmujący?
Wynajmuję mieszkanie, pani zadzwoniła i powiedziała, że zepsuła się pralka. Kto ma pokryć koszty naprawy? Wynajmujący czy najemca? Dodam, że pralka była sprawna jak umowa była podpisywana....

Wyszukiwarka