wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie

Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej korzystała z ich usług. Proszę uwzględnić, że zwrócony sprzęt został oddany z opóźnieniem, ale w nienagannym stanie.
anonim cytuj
01-09-2023
Oto propozycja wzoru pisma:

[Imię i nazwisko nadawcy]
[Adres nadawcy]
[Telefon kontaktowy]
[Adres e-mail]

Plus Bank S.A.
z siedzibą w Warszawie
ul. Postępu 17c
02-676 Warszawa

[Data, np. 2 września 2023 r.]

Dotyczy: wniosku o anulowanie kary umownej za niezdanie dekodera w terminie

Szanowna Pani / Szanowny Panie,

w nawiązaniu do kary umownej w kwocie 1000 złotych nałożonej na mnie za niezdanie dekodera w wyznaczonym terminie, składam niniejszym wniosek o jej anulowanie.

W uzasadnieniu chciałabym podkreślić, że nie dokonałam zwrotu sprzętu w wyznaczonym terminie z powodu mojej nieobecności w Polsce. Niemniej jednak, zwrócony sprzęt został oddany, choć z pewnym opóźnieniem, lecz w nienagannym stanie.

Jestem wieloletnim klientem Plusa, zawsze terminowo regulującym swoje zobowiązania finansowe. Korzystam nie tylko z usług telewizyjnych, ale również z innych produktów oferowanych przez Plus. Mimo zaistniałej sytuacji, jestem bardzo zadowolona z jakości świadczonych przez Państwa usług i mam zamiar dalej korzystać z oferty Plusa.

Wierzę, że moja dotychczasowa bezproblemowa współpraca z Plus, jak również fakt, że sprzęt został zwrócony w idealnym stanie, przekonają Państwa do uwzględnienia mojego wniosku i anulowania nałożonej kary umownej.

Z wyrazami szacunku,
[Podpis]
[Imię i nazwisko nadawcy]

anonim cytuj
02-09-2023

Sugerowane Tematy

Zasiłek chorobowy
Witam. Mam pytanie. Z końcem roku 2023 skończyła mi się umowa o prace. Tydzień po rozwiązaniu rozpocząłem l4 które trwa. Jesli nie zgłosiłem zwolnienia do pracodawcy ani do ZUS czy jest jeszcze szansa na zasiłek chorobowy? Pozdrawiam ...
Wyrok sądu, kiedy i jak do mnie dotrze?
Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą....
Skarga na komornika.
Mam takie pytanie, złożyłam skargę na komornika, ponieważ od kilku miesięcy po wpłacie przez dłużnika pieniędzy nie wypłaca mi ich. Czy ja w trakcie postępowania mogę wycofać egzekucję? Z góry dziękuję za odpowiedź. Edit. Zależy mi na informacji czy podczas trwania postępowania wobec komornika mogę wycofać egzekucję?...
Śmierć sprzedającego
Dziś w godzinach porannych podpisany akt u notariusza zakup domu. Część środków własnych część z kredytu bankowego. Kredyt jeszcze nie uruchomiony, pieniądze nie przelane. W tym samym dniu sprzedający umiera. Co w takiej sytuacji? Umowa jest ważna? Jutro muszę dostarczyć do banku akt notarialny celem uruchomienia kredytu. W akcie jest nr rachunku osoby która już nie żyje. Co teraz?...

Wyszukiwarka