Pracodawca nie chce podpisać urlopu.

Szef nie chce podpisać mi urlopu na 2 tygodnie, twierdzi że nie może ponieważ w tym samym czasie bierze inna osoba urlop boi się że kolejny urlop przerwie ciągłość w pracy gdy w tym samym czasie np. jeszcze ktoś poszedł np. na L4.
Moje pytanie jakich użyć argumentów kiedy mam już opłacone ferie które spędzam z 7 latkiem(tata wychowujący sam dzieci)
Czytałem coś na temat tych nowych urlopów, które weszły w życie czy mogę złożyć wniosek o taki urlop jest on chyba bezpłatny. Tylko czy pracodawca może mi odmówić też tego urlopu.
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca ma bowiem prawo przesunąć pracownikowi termin urlopu, jeśli jest to uzasadnione szczególnymi potrzebami pracodawcy i nieobecność pracownika spowodowałaby poważne zakłócenia toku pracy.

anonim cytuj
14-01-2024
Jeżeli pracodawca odwołuje pracownikowi wcześniej zaplanowany urlop, do którego ten się przygotował - to znaczy na przykład wykupił wycieczkę w biurze podróży lub zamówił bilety - to powinien w takiej sytuacji zwrócić mu koszty związane z anulowaniem wakacyjnych planów.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak odzyskać zaliczkę?
W tym tygodniu we wtorek zostawiłam zaliczkę za towar w sklepie, sprzedawca wypisał mi druczek z nazwą towaru i kwotą zaliczki. Niestety jednak nie mogę sfinalizować transakcji bo najprościej mówiąc powinęła mi się noga. W piątek poszłam do sklepu wyjaśnić sytuację i odebrać zaliczkę - nie udało się. Dodam że wcześniej w sklepie nie wspomniano, że "w razie W" zaliczkę tracę. Podpowiedzcie, czy jest jakieś prawo mówiące o tym, że sklep m...
Czy pracodawca może pytać pracownika o powód choroby?
Witam, jestem na zwolnieniu lekarskim tzw. L4 od 24.01. Od 05.02. jestem na zwolnieniu od psychiatry, póki co mam zwolnienie do 01.03. W dniu dzisiejszym mój przełożony zadzwonił do mnie o powód mojego zwolnienia lekarskiego. Spanikowałam i też wstydziłam się powiedzieć, że mam załamanie nerwowe i powiedziałam, że mam inne problemy ze zdrowiem. Czy mogę mieć za to jakieś konsekwencje? Nie chcę mówić o powodzie zwolnienia....
Wycena wartości auta po kolizji.
Cześć, mam pytanie ostatnio miałam stłuczkę nie z mojej winy - dostałam takiego maila od rzeczoznawcy, ale na infolinii nikt nie potrafi odpowiedzieć i mówią, że oddzwonią jednak nikt nie dzwoni. Czy dobrze rozumiem, że kalkulacja którą zrobili mimo, że jest niższa niż koszt naprawy przysługuje mi w 100% plus samochód zostaje u mnie? Czy mam to interpretować w inny sposób? "Informujemy, iż w powyższej sprawie sporządzona kalkulacja kosztó...
Mieszkanie z licytacji komorniczej.
Witam, jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...

Wyszukiwarka