Eksmisja z domu.

Witam, zostałam wyrzucona wraz z 3-miesięcznym dzieckiem z domu, gdzie mam meldunek. Partner kopnął mnie i uderzył jak miałam dziecko na rękach. Jestem aktualnie w innym mieście u rodziców. Co powinnam teraz zrobić?
anonim cytuj
23-01-2024
Obdukcja, zgłoszenie o pobicie. Pozew o alimenty.

anonim cytuj
23-01-2024
Pozew o alimenty, ustalenie kontaktów ojca z dzieckiem i rozpoczęcie nowego życia z dala od osoby przemocowej. Od strony karnej zgłoszenie na policję/do prokuratury.

anonim cytuj
23-01-2024

Sugerowane Tematy

jak zabronic ojcu dziecka upubliczniać zdjecia dziecka
Witam. Kieruje się do Państwa z kilkoma Pytaniami. Odnośnie jestem w trakcie walki o odebranie władzy rodzicielskiej ojcu córki. Czy jeśli sąd odbierze już to władze rodzicielską ojciec będzie mógł w dalszym ciągu udostępniać zdjęcia córki na portalach społecznościowych? Dodam , że to nie mój sposób jakiejkolwiek zemsty na nim, a jedynie szukanie sposoby, by to zostało mu zabronienie, poprzez to że dopuszcza się licznych kradzieży w naszym mieści...
wezwanie w charakterze świadka
Hej, dostałam wezwanie w charakterze świadka na komisariat. Chodzi o art. 35 Ustawy o ochronie zwierząt - znecanie sie. W zwiazku z tym mam kilka pytań. Czy taka sprawa może trafić potem do sądu i mogę być wezwana kolejny raz ? Jestem osobą która opiekuje się tym psem aktualnie i wpisana jako właściciel, czy mam prawo rzadac kopie swoich zeznać? Czy w każdej chwili mogę zobaczyć w akta sprawy? Jak pytalam co dalej to odpowiedz jaka dostalam to z...
Wskazanie lokalu socjalnego.
Chciałbym się zapytać czy nie doszło do złamania prawa jeżeli chodzi o wskazanie lokalu socjalnego, który nie spełnia kryteriów i warunków pomieszczenia tymczasowego ( z mamą byliśmy eksmitowani w 2015 roku 20 kwietnia ), do sutereny, pomieszczenia piwnicznego, bez poziomu przy ziemi, z zawilgoconą przegrodą budowlaną wewnętrzną ( punkt 4 mówi o tym że przegrody budowlane nie mogą być zawilgocone ), budynek ma ponad 100 lat, do tego dochodzi zła ...
Opinia rzeczoznawcy.
Jestem w trakcie podziału majątku. Na skutek braku porozumienia z byłym mężem w ustaleniu wartości mieszkania i samochodu (jedno niebotycznie zawyżone przez niego drugie nierealnie niskie). Sąd powołał rzeczoznawców, których wycena jest zbieżna z wartościami podawanymi przeze mnie. Strategia mojego eks - to wykończenie mnie kosztami sądowymi, on pieniądze ma. Czy zawsze Sąd kosztami opinii obciąża strony po połowie? Postawa drugiej strony jest ni...

Wyszukiwarka