Ubezpieczenie PZU.

Dzień dobry,
mam dodatkowe ubezpieczenie PZU grupowe, które opłacam w pracy. Jest tam zawarty wariant odszkodowania w wypadku śmierci bliskich.
Czy należy mi się odszkodowanie z tytułu śmierci teścia - zmarł w XI 2022 r., gdy jestem po rozwodzie z jego synem już od 15 lat? Z teściem utrzymywałam przyjazne kontakty.
Proszę o odpowiedź
anonim cytuj
23-08-2023
Odpowiedź będzie w OWU.
A po najmniejszej linii oporu zgłoś szkodę, najwyżej dostaniesz odmowę.

anonim cytuj
23-08-2023
Odpowiedź będzie w OWU.
A po najmniejszej linii oporu zgłoś szkodę, najwyżej dostaniesz odmowę.

Powinowactwo nadal jest.
Art. 61(8 ). KRiO
§ 1. Z małżeństwa wynika powinowactwo między małżonkiem
a krewnymi drugiego małżonka. Trwa ono mimo ustania małżeństwa.
To jest podstawa prawna na którą bym się powołał, chyba że jak wskazano wcześniej jest to uregulowane odmiennie w OWU.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

zatrzymanie sprzętu elektronicznego
W grudniu ubiegłego roku funkcjonariusze CBŚP przeszukali moje mieszkanie i zatrzymali sprzęt elektroniczny, który trafił w ręce biegłego z zakresu informatyki. Głównym zainteresowanym prokuratury i prowodyrem całego zamieszania był członek rodziny, który nie mieszka ze mną od wielu lat. Jego obecny dom również przeszukano, a on sam trafił do aresztu śledczego, w którym przebywa do dziś. Z dokumentu postanowienia wynika, że moje mieszkanie został...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Dzień dobry, Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odw...
Zasiłek dla bezrobotnych
Osoba planuje się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna z dniem 28 grudnia 2022 r. Z dniem 27 grudnia 2021 roku wyrejestrowała się z up ze względu na podjęcie zatrudniania ( prawo do zasiłku dla bezrobotnych). W okresie od 27 grudnia 2021 do 26 marca 2022 była zatrudniona na pełen etat, następnie była 91 dni na zasiłku chorobowym z ZUS i kolejno do 22 grudnia na świadczeniu rehabilitacyjnym. Licząc od dnia 28 grudnia 2022 wstecz 18...
Błąd sprzedawcy. była zła cena podana i anulował zamówienie, czy może tak zrobić? co w takiej sytuacji?
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę. Mój brat z przyszłą bratową chcieli zamówić zaproszenia ślubne. weszli na stronę internetową która ich interesowała i wybrali sobie zaproszenia . Na stronie głównej zaproszenie kosztowało 14 zł, ale po tym jak kliknęło się w dane zaproszenie pokazała się cena około 7 zł lub 7 zł z groszami. Moja bratowa postanowiła zamówić, ponieważ była to duża różnica cenowa i doszła do wniosku, że może jest jakaś Promoc...

Wyszukiwarka