Czy jeśli biuro nieruchomości pobrało prowizje od najemców 1700 zł przy wynajmie mieszkania za 2000 zł to jest fair decyzja?
Czyli od razu przy umowie zapłaciłam 1700 zł prowizja + 2000 zł kaucja + 1700 zł wynajem.
Na ogłoszeniu było tylko napisane, że biuro pobiera prowizje. Nie pisało ile.
W umowie nie ma NIC o prowizji, tylko było w ogłoszeniu że biuro pobiera prowizje.
anonim cytuj
07-04-2024
To skąd zdziwienie?
anonim cytuj
07-04-2024
Bo biuro pobiera do 5% prowizji.
anonim cytuj
07-04-2024
Może Pani wkleić regulamin biura ze strony internetowej, treść ogłoszenia, cokolwiek?
Nie rozumiem pytania: czy to jest fair decyzja? Aby cokolwiek napisać potrzebujemy treści umowy.
anonim cytuj
07-04-2024
Usługa pośrednictwa nieruchomości jest usługa płatną, o czym informacja była w ogłoszeniu.
Przepisy nie regulują widełek procentowo-wartościowych dla tego typu usług.
Z tego co rozumiem to Pani już zapłaciła i wynajęła mieszkanie - co Pani chce osiągnąć w tym momencie? Czy zgłaszała Pani zastrzeżenia co do ceny pośrednikowi?
Witam ,mam problem a mianowicie pracuje w oparciu o umowę o pracę na pełny etat za najniższą krajową. I tutaj pojawia się problem bo za miesiąc lipiec wypłacono mi 2671 zł netto wliczając w to godziny nocne . A druga sprawa to umowa zlecenie także za miesiąc czerwiec wypłacono mi stawkę godzinową po 18.50 zł . Czy wszystko w porządku ? Czy to tak powinno wyglądać ?Przepracowałem pełny miesiąc, nie brałem bezpłatnego urlopu i nie jestem zapisany d...
Witam. W zeszłym tygodniu sprzedałam pewnemu panu przez portal OLX telefon. Pan przelał na moje konto opłatę za telefon + koszt wysyłki do paczkomatu. Po otrzymaniu przelewu od razu nadałam paczkę w paczkomacie i przekazałam panu nr do śledzenia przesyłki. Kiedy paczka już dotarła pan miał 48 godzin na odbiór. Na śledzeniu przesyłki widziałam, że nie odbierał jej, więc kiedy zostało około 6 godzin napisałam do niego, aby odebrał paczkę lub przedł...
Mam problem z byłą partnerką. Kupiliśmy wspólnie mieszkanie za 120000 zł, na ten cel zaciągnęliśmy wspólnie kredyt hipoteczny. Obecnie mieszkanie warte jest około 300000 zł, a kredytu do spłaty jeżeli chodzi o kapitał pozostało około 90000 zł. Swoją połowę będę sprzedawał byłej, ona uważa że należy mi się tylko około 30000 zł, czyli połowa kwoty spłaconych już rat z odsetkami, moim zdaniem powinna spłacić mnie w kwocie 150000 czyli połowa obecnej...
Cześć, mam takie pytanie, składając wniosek o ubezwłasnowolnienie, można wnioskować o wyłączenie ze sprawy osobę, której wniosek dotyczy? Nie chodzi o pominięcie biegłych, a brak konieczności bycia na sprawie, dla tej osoby będzie to bardzo duży stres, co potwierdza sam wniosek, nie chciałbym musieć targać tej osoby po sądach i tak nachodzi się po biegłych, z resztą już nie pierwszy raz....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: