Czy jeśli biuro nieruchomości pobrało prowizje od najemców 1700 zł przy wynajmie mieszkania za 2000 zł to jest fair decyzja?
Czyli od razu przy umowie zapłaciłam 1700 zł prowizja + 2000 zł kaucja + 1700 zł wynajem.
Na ogłoszeniu było tylko napisane, że biuro pobiera prowizje. Nie pisało ile.
W umowie nie ma NIC o prowizji, tylko było w ogłoszeniu że biuro pobiera prowizje.
anonim cytuj
07-04-2024
To skąd zdziwienie?
anonim cytuj
07-04-2024
Bo biuro pobiera do 5% prowizji.
anonim cytuj
07-04-2024
Może Pani wkleić regulamin biura ze strony internetowej, treść ogłoszenia, cokolwiek?
Nie rozumiem pytania: czy to jest fair decyzja? Aby cokolwiek napisać potrzebujemy treści umowy.
anonim cytuj
07-04-2024
Usługa pośrednictwa nieruchomości jest usługa płatną, o czym informacja była w ogłoszeniu.
Przepisy nie regulują widełek procentowo-wartościowych dla tego typu usług.
Z tego co rozumiem to Pani już zapłaciła i wynajęła mieszkanie - co Pani chce osiągnąć w tym momencie? Czy zgłaszała Pani zastrzeżenia co do ceny pośrednikowi?
Po dziwnej sytuacji z policją mimo że nie kierowałem autem w momencie zatrzymania, zatrzymano mi prawo jazdy. Zabrano na badania krwi, z których wyszło, że w krwi w miałem środki odurzające podobno do alkoholu.
Posiadam adwokata z Urzędu, który na rozprawie wniósł wniosek o powołanie biegłego toksykologa, który najprawdopodobniej przechyliłby sprawę na moją korzyść. Wniosek został odrzucony z ja prawo jazdy zostało mi zatrzymane na jeszcze kilka...
Dzień dobry. Chciałbym sprzedać samochód 3 miesiące po jego zakupie. Cena na umowie wynosi 20 tys. zł, natomiast podatek PCC-3 zapłaciłem od kwoty 28 tys. zł. Jeżeli sprzedam samochód za 30 tys. zł to podatek 12% muszę zapłacić od kwoty, która jest na umowie czy od 28 tys. zł?...
Dzień dobry. Mam takie pytanie. Siostra przebywa tydzień na L4, ponieważ jej syn zachorował. Zwolnienie ma do jutra włącznie. Dziecko już jest zdrowe. I tu pytanie - czy może iść jutro do przedszkola, czy jednak nie bo nadal obowiązuje L4, czy może siostra powinna je przerwać (nie wiem czy coś takiego jest) Jak to wygląda prawnie, żeby nie bylo problemów? Dziękuję i pozdrawiam...
Witam, mój problem polega na tym iz w piątki o godzinie 20.30 muszę odprowadzać syna do ojca,czyli jego miejsca zamieszkania. Lecz co drugi tydzień ojciec dziecka pracuje do 22:00 i zawsze odbierali go dziadkowie. Niestety ex robi pod górkę,i mówi że dziadki już nie będą go odbierać i że to ja muszę go do nich odprowadzić bo tak wymaga prawo. Ale jeśli sądownie mamy ustalone że w miejsce zamieszkania dziecka to czy muszę pod inny adres? Dodam że ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: