Czy jeśli biuro nieruchomości pobrało prowizje od najemców 1700 zł przy wynajmie mieszkania za 2000 zł to jest fair decyzja?
Czyli od razu przy umowie zapłaciłam 1700 zł prowizja + 2000 zł kaucja + 1700 zł wynajem.
Na ogłoszeniu było tylko napisane, że biuro pobiera prowizje. Nie pisało ile.
W umowie nie ma NIC o prowizji, tylko było w ogłoszeniu że biuro pobiera prowizje.
anonim cytuj
07-04-2024
To skąd zdziwienie?
anonim cytuj
07-04-2024
Bo biuro pobiera do 5% prowizji.
anonim cytuj
07-04-2024
Może Pani wkleić regulamin biura ze strony internetowej, treść ogłoszenia, cokolwiek?
Nie rozumiem pytania: czy to jest fair decyzja? Aby cokolwiek napisać potrzebujemy treści umowy.
anonim cytuj
07-04-2024
Usługa pośrednictwa nieruchomości jest usługa płatną, o czym informacja była w ogłoszeniu.
Przepisy nie regulują widełek procentowo-wartościowych dla tego typu usług.
Z tego co rozumiem to Pani już zapłaciła i wynajęła mieszkanie - co Pani chce osiągnąć w tym momencie? Czy zgłaszała Pani zastrzeżenia co do ceny pośrednikowi?
Miałam stabilną pracę w pewnej firmie przez prawie 6 lat ale niezbyt dobrze płatną. Znalazłam kolejna pracę, firma złożyła mi ofertę, naciskała na skrócenie wypowiedzenia z 3 do 2 ms. Obecna firma się zgodziła. Z nową firmą podpisałam umowę jeszcze przed rozpoczęciem stosunku pracy. Kilka tygodni przed rozpoczęciem nowej pracy nowa firma dała wypowiedzenie umowy dodając zapis, że w ciągu 3 tygodni mogę odwołać się do sądu. W starej firmie kończy ...
Dzień dobry.
Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że auto zostało zabrane na parking policyjny z niewiadomych przyczyn. Właściciel auta nie żyje, auto na parkingu stało ponad 6 msc. Aktualnie trwa postępowanie o podział spadku, który odziedziczę. Na dzisiejszej wizycie na parkingu policyjnym dowiedzieliśmy się, że auto zostało zlicytowane przez gminę/miasto. Czy jest to możliwe, żeby gmina mogła wylicytować auto z niezakończoną sytuacja prawną? Przy...
Witam wszystkich. Proszę o poradę w sprawie: odsetki zapisane umownie i niezapłacone pomimo wezwania. Jaki byłby koszt założenia sprawy z zastępstwem procesowym? Kwota niezapłaconych odsetek około 3800 zł. Czy w takim układzie że mam umowę i konkretne zapisy jestem w praktyce wygrany? Czy koszty adwokata pokryje dłużnik po przegranym procesie. Ile może trwać sprawa w sądzie?...
Dzień dobry, jestem wezwana jako świadek na rozprawę do Opola (5 lutego).Trasa z miejsca mojego zamieszkania do Opola to 350 km. Czy istnieje coś takiego jak możliwość wnioskowania o składanie zeznań w miejscu mojego zamieszkania?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: