Czy jeśli biuro nieruchomości pobrało prowizje od najemców 1700 zł przy wynajmie mieszkania za 2000 zł to jest fair decyzja?
Czyli od razu przy umowie zapłaciłam 1700 zł prowizja + 2000 zł kaucja + 1700 zł wynajem.
Na ogłoszeniu było tylko napisane, że biuro pobiera prowizje. Nie pisało ile.
W umowie nie ma NIC o prowizji, tylko było w ogłoszeniu że biuro pobiera prowizje.
anonim cytuj
07-04-2024
To skąd zdziwienie?
anonim cytuj
07-04-2024
Bo biuro pobiera do 5% prowizji.
anonim cytuj
07-04-2024
Może Pani wkleić regulamin biura ze strony internetowej, treść ogłoszenia, cokolwiek?
Nie rozumiem pytania: czy to jest fair decyzja? Aby cokolwiek napisać potrzebujemy treści umowy.
anonim cytuj
07-04-2024
Usługa pośrednictwa nieruchomości jest usługa płatną, o czym informacja była w ogłoszeniu.
Przepisy nie regulują widełek procentowo-wartościowych dla tego typu usług.
Z tego co rozumiem to Pani już zapłaciła i wynajęła mieszkanie - co Pani chce osiągnąć w tym momencie? Czy zgłaszała Pani zastrzeżenia co do ceny pośrednikowi?
Dziecko lat 15. Nie chce nosić nazwiska ojca, którego na oczy widziała raz.
Ojciec nie interesuje się, nie mieszka w Polsce.
Czy łatwo zmienić nazwisko w takiej sytuacji?
...
Problem dotyczy kierowniczki mojej mamy.
Mam pracuje w laboratorium, od prawnie 30 lat.
Nowa kierowniczka niema pojęcia, wiedzy, ani kompetencji odnoście kierowania laboratorium.
Codziennie są jakieś problemy, zwala winę na innych, tuszuje afery swoich pupilków, fałszuje wyniki, zabroniła pracownikom korzystać z firmowego ekspresu, wyzywa pracowników, zaniża wypłaty niektórym osobom albo pomija je gdy są podwyżki.
Sytuacja jest nie do zniesie...
Mam pytanie odnośnie prawa do rachunku bankowego.
Ojciec zapisał obcej osobie w spadku nieruchomość, jestem jedynym spadkobierca ustawowym( wiem o zachowku).
Sprawa jest obecnie w sądzie na etapie gdzie dostałem pismo z sądu że jestem uczestnikiem i miesiąc temu upłynął termin odpowiedzi. W piśmie strony było że oni chcą spadek w całości. Jak to jest ? Wiem że na koncie była duża suma, w testamencie jest zapisana nieruchomość a strona chce cało...
Hej.
Chciałam prosić o porady w kwestii sprzedaży mieszkania. Kupująca chce już umowę przedwstępną podpisywać u notariusza dla swojego bezpieczeństwa ale dla nas to również pierwsza sprzedaż nieruchomości więc też chcemy być bezpieczni. Na co zwrócić uwagę, co tam powinno być a na jakie zapisy lepiej uważać?
Z góry dziękuję za każdą poradę....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: