Czy jeśli biuro nieruchomości pobrało prowizje od najemców 1700 zł przy wynajmie mieszkania za 2000 zł to jest fair decyzja?
Czyli od razu przy umowie zapłaciłam 1700 zł prowizja + 2000 zł kaucja + 1700 zł wynajem.
Na ogłoszeniu było tylko napisane, że biuro pobiera prowizje. Nie pisało ile.
W umowie nie ma NIC o prowizji, tylko było w ogłoszeniu że biuro pobiera prowizje.
anonim cytuj
07-04-2024
To skąd zdziwienie?
anonim cytuj
07-04-2024
Bo biuro pobiera do 5% prowizji.
anonim cytuj
07-04-2024
Może Pani wkleić regulamin biura ze strony internetowej, treść ogłoszenia, cokolwiek?
Nie rozumiem pytania: czy to jest fair decyzja? Aby cokolwiek napisać potrzebujemy treści umowy.
anonim cytuj
07-04-2024
Usługa pośrednictwa nieruchomości jest usługa płatną, o czym informacja była w ogłoszeniu.
Przepisy nie regulują widełek procentowo-wartościowych dla tego typu usług.
Z tego co rozumiem to Pani już zapłaciła i wynajęła mieszkanie - co Pani chce osiągnąć w tym momencie? Czy zgłaszała Pani zastrzeżenia co do ceny pośrednikowi?
Jestem zatrudniony na 0,5 etatu czyli tak na logikę powinienem pracować 4 godziny dziennie. Po raz kolejny w nowym grafiku na listopad ani razu nie mam dnia z czterema godzinami w pracy. Ja rozumiem: jestem zatrudniony w równoważnym systemie czasu pracy, ale czy to nie jest przesada ? A może wręcz mobbing: bo to wpływa na moje życie bo już kilka lat temu odrzuciłem z przyczyn właśnie osobistych propozycję przejścia na 0,75 etatu....
Posiadam prawomocny wyrok sądowy z klauzulą wykonalności.
w wyroku zasądzone są:
1) odszkodowanie za niesłuszne zwolnienie z pracy
2) odprawa
3) koszty postępowania
4) odsetki ustawowe
Sąd ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku spółki.
Teraz powinienem zgłosić moją wierzytelność do Sędziego Komisarza
mam jednak mały (wielki) problem
Nie wiem, w której kategorii mieszczą się moje wierzytelności....