Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce.
Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore.
Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać.
Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie teraz jak powiedziałam, że nie zapłacę póki mi nie przedstawi wiarygodnych rachunków kazał mi się wynieść bo inaczej wymieni zamki co w tej sytuacji.
Ten Pan jest zwykłym naciągaczem, proszę powiedzieć, że dowód wpłat chce Pani, a rachunki to jego obowiązek. Nigdzie Pani nie wyrzuci jest okres ochronny. Ale szukałbym innego mieszkania i odszedł sam.
anonim cytuj
07-04-2024
Niech zasłoni dane i wyśle foto faktur. Proponuję również dokładnie umowę przeczytać. Skoro wynajmuje pani mieszkanie jest to teraz pani prywatność. Czy jest zapis, że właściciel może wejść do mieszkania bez poinformowania? To jest naruszenie miru domowego...pod kodeks karny...
Równie wtedy może pani coś zginąć z mieszkania. Na wszelki wypadek zainstalować kamerkę domową. Spróbować iść do oddziału z umową wynajmu w kwestii informacji co do wielkości rachunków. Na umowie są dane od kogo Pani wynajmuje?
Ponadto czy odprowadza podatek od wynajmu mieszkania? Może skarbówka się nim interesuje.
Witam, jeżeli mam zwolnienie lekarskie wypadkowe od dnia 11.08 do 30.09, i mam umówioną wizytę dopiero na 11.09, a lekarz chirurg może wystawić takie zwolnienie tylko 3 dni wstecz, to czy zwolnienie wypadkowe jest traktowane tak jak przepracowane 33 czy tam 30 dni w pracy i mogę np. wziąć zwykłe zwolnienie od jakiegoś lekarza na okres do 11.09?...
Planuje kupić mieszkanie od osoby, która ma swojego notariusza (który zajmował się sprawą spadkową tego mieszkania). Czy powinnam się obawiać, że zostanę w jakiś sposób oszukana? Jeśli tak to na co powinnam szczególnie zwrócić uwagę podczas podpisywania umowy? Chciałam wynająć swojego notariusza, jednak osoba sprzedająca upiera się przy swoim....
Dzień dobry,
Mam pytanie ws. alimentów na dziecko.
Ojciec biologiczny płaci alimenty na dziecko, zostały mu odebrane prawa rodzicielskie kilka lat temu. Matka dziecka wyszła za mąż za innego mężczyznę, ten adoptował dziecko i jest jego prawnym opiekunem (tata 2, jeśli tak można nazwać)
Para się rozstała, więc tata 2 również płaci alimenty na dziecko. Matka nie zgłosiła tego faktu, więc pobiera alimenty x 2
Pytanie 1.
Czy to zgodne z prawem...
Zmarła moja babcia, wczoraj dostałam sms od siostry z którą od wielu lat nie utrzymuję kontaktów, dotyczący terminu i miejsca odczytania testamentu, z dopiskiem że moja obecność jest obowiązkowa, w internecie na szybko znalazłam informacje, że taka obecność nie jest obowiązkowa, ale wolę mieć pewność, tak więc jak to wygląda w kwestii prawnej? Czy grożą mi jakieś konsekwencje jeśli jednak nie pojawię się w tym terminie we wskazanej kancelarii n...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: