Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zachowała się nie w porządku w stosunku do nas.
No niestety tak może być z tym, że musi wcześniej ustalić godzinę i dzień.
anonim cytuj
03-04-2024
To normalne, ja wynajmując tez tak miałam. Oczywiście za moją zgodą i tylko, gdy byłam obecna w mieszkaniu. Pieniądz goni pieniądz.
anonim cytuj
03-04-2024
U mnie taka klauzula była wpisana w umowę najmu ostatnio ( o udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia). Jeżeli się nie zgodzę, to tracę kaucję.
Pracowałam 4 lata na umowę zlecenie u jednego pracodawcy w prowadzeniu zajęć dodatkowych w różnych placówkach oświatowych.
Co roku podpisywałam umowy zlecenia z tym jednym zleceniodawcą w których miałam zapis o zakazie konkurencji i prowadzeniu takich lub podobnych zajęć tylko za zgodą byłego zleceniodawcy w tych konkretnych placówkach przez okres 3 lat od zakończenia umowy pod rygorem kary pieniężnej. Czy te umowy się sumują i nie mogę wykonyw...
Witam. Mam pytanie. Mam 20 dni urlopu z czego 10 wykorzystałam, 10 mi zostaje czy szef za te 10 dni może mi zapłacić? Gdy jest sytuacja że są mi potrzebne pieniądze. Jeśli tak , to poproszę o podanie paragrafu bym mogła się na niego powołać.
...
Dostałam sądowy nakaz zapłaty (sprawa dotyczyła niezwróconej pożyczki od osoby prywatnej. Udało mi się w ratach spłacić 1500 zł, zostało drugie tyle do spłacenia. W tym miesiącu nie miałam środków na czas i wierzyciel nie zgodził się na przesunięcie wpłaty. Dostałam informację, że w dniu jutrzejszym składa wniosek do komornika o rozpoczęcie egzekucji komorniczej.
Nie mam skąd na dziś wziąć tych pieniędzy, stąd moje pytania:
1. Mieszkam w wynajm...
Będę wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi na następujące pytanie: czy po około 42-44 latach można sprawdzić czy działkę w której posiadaniu jest mój wujek on sam nabył czy dostał od swojego ojca? Wujek oczywiście twierdzi że ją kupił, ale dziadek jeszcze dwóm swoim synom w akcie darowizny dał działki tylko ten jeden twierdzi że ją odkupił od ojca. Dziadek zmarł miesiąc temu, nie zostawił testamentu a z tego co czytałam to jest to różnica przy us...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: