Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zachowała się nie w porządku w stosunku do nas.
No niestety tak może być z tym, że musi wcześniej ustalić godzinę i dzień.
anonim cytuj
03-04-2024
To normalne, ja wynajmując tez tak miałam. Oczywiście za moją zgodą i tylko, gdy byłam obecna w mieszkaniu. Pieniądz goni pieniądz.
anonim cytuj
03-04-2024
U mnie taka klauzula była wpisana w umowę najmu ostatnio ( o udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia). Jeżeli się nie zgodzę, to tracę kaucję.
Mama koleżanki ma długi, które "zawdzięcza" zmarłemu mężowi. Niestety ta kwota jest spora i boi się że do końca życia jej nie spłaci. Mieszka u córki, bo sama nie ma żadnego majątku poza emeryturą. Pytanie w jaki sposób córka może uchronić się na przyszłość spadkowo. Czy lepiej na przyszłość odrzucić spadek w całości czy przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, aby postępowanie szybciej się zakończyło bez ścigania dalekich krewnych ? Jeśli...
Witam, mam pytanie odnośnie obywatelstwa dla córki, mama jest francuska, wiec aktualnie posiada paszport francuski, urodziła sie w UK wiec przysługuje jej również obywatelstwo angielskie, z tego co nam tłumaczono to wystarczy wypełnić dokument i wyslac a paszport przyjdzie do domu pocztą, jednak obawiam sie ze nie dostanie wtedy obywatelstwa polskiego ponieważ ktos mi mówił ze mozna posiadac tylko dwa obywatelstwa... Czy jest sens robić wogole po...
Czy przy umowie o dzieło np pomalowanie pokoju jako osoba fizyczna też obowiązuje limit kwotowy połowa minimalnej krajowej jak przy działalności nierejestrowanej?...
Chcemy adoptować kilkuletniego psa od osoby prywatnej z innego miasta (400 km). Poprosiliśmy właściciela, żeby dostarczył nam książeczkę zdrowia. Okazało się, że pies jest zarejestrowany na małżonkę (małżeństwo jest w trakcie rozwodu i partnerka utrudnia wszelkie działania) i książeczka jest u niej. Weterynarz nie chce wydać panu żadnych dokumentów. Co my, jako przyszli właściciele mamy zrobić w takiej sytuacji, żeby nie mieć problemów?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: