Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zachowała się nie w porządku w stosunku do nas.
No niestety tak może być z tym, że musi wcześniej ustalić godzinę i dzień.
anonim cytuj
03-04-2024
To normalne, ja wynajmując tez tak miałam. Oczywiście za moją zgodą i tylko, gdy byłam obecna w mieszkaniu. Pieniądz goni pieniądz.
anonim cytuj
03-04-2024
U mnie taka klauzula była wpisana w umowę najmu ostatnio ( o udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia). Jeżeli się nie zgodzę, to tracę kaucję.
Otóż jestem dłużnikiem alimentacyjnym mój dług obecnie wynosi około 22.000 tys, obecnie zaczynam spłatę tego długu tj. spłaciłem łącznie 5700zl ale zostałem wezwany na jutro na policje w celu postawienia zarzutów.
-W tej sytuacji chciałbym zapytać czy od jutrzejszego przesłuchania grozi mi więzienie?
-czy po postawieniu zarzutów będę musiał stawić się na rozprawę?
-czy to ze alimenty zacząłem płacić jest jakimś plusem i mogę nie dostać wyrok...
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedzi na następujące pytanie:
Jestem z partnerem xxx czasu, wychowuje ze mną moje dzieci ale nie jest opiekunem prawnym. Oboje chcielibyśmy aby został również on opiekunem prawnym a nie tylko ja. Ojciec dzieci pozbawiony władzy rodzicielskiej
Nie chcemy adopcji ponieważ utrace alimenty na dzieci.
Chodzi o to że jak będę na wyjeździe służbowym mógłby np. Pojechać na sor bo corka miała wypadek I podpisać dok...
Witam bardzo serdecznie mam pewien problem ponieważ kupiłem kurs u pewnej pani w szkole jazdy na kategorię C plus E po czym ta pani rozwiązała firmę i nie oddała mi kasy mało tego nie dostałem paragonu ani żadnego kwitka więc odsyła mnie cały czas właściwie odsyłała pisałem maile cały czas byłem zbywany któregoś dnia Nie wytrzymałem i jakiś miałem zły dzień i napisałem jej że wiem gdzie mieszka wiem gdzie do jakiej szkoły chodzę mniej dzieci i że...
Znajomy oddał auto do warsztatu samochodowego. Robione były m.in. wtryski... Odebrał auto, w drodze do domu auto mu się zapaliło. Jako że zdarzenie nastąpiło zaraz po odebraniu auta z warsztatu, domniemana wina warsztatu. Sprawa zgłoszona do ubezpieczyciela z oc warsztatu. Był rzeczoznawca, stwierdził że to wina warsztatu, że nie użyli klucza dynamometrycznego. Dzisiaj przyszło pismo o odmowie wypłaty odszkodowania. Co w tym przypadku zrobić? Jak...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: