Przyjęcie spadku, a konto bankowe.

Witam. Przejęłam spadek po ojcu ma on konto w banku, na którym jest dwóch właścicieli. Jak mam odzyskać pieniądze z konta.
anonim cytuj
03-04-2024
Jeśli konto ma dwóch właścicieli to powinno to było być rozpatrzone w sprawie spadkowej. Z prawomocnym wyrokiem idziesz do banku I wtedy bank dopiero może wypłacić środki.

anonim cytuj
03-04-2024
Kto jest drugim właścicielem? Tej osobie się nic nie należy że spadku?

anonim cytuj
03-04-2024
Ze spadku jak ze spadku, ale pewnie te pieniądze na koncie (przynajmniej w części) są jej.

anonim cytuj
03-04-2024
O ile w ogóle środki z konta należą do masy spadkowej, to powinna Pani udać się do banku z aktem poświadczenia dziedziczenia lub sądowym stwierdzeniem nabycia spadku.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Pożyczka wzięta dla kogoś.
Mam taki problem ponieważ kilka miesięcy temu wziąłem pożyczke dla kolegi. Nie spisalismy żadnej umowy. Pożyczka w wysokości 1000 zł do spłaty 1900 w prowidencie. po pewnym czasie przestał się odzywać i mnie unikał. Dał mi tylko na 1 ratę i mam takie pytanie chce iść zgłosić to zajście na policję. Czy np. Takie smsy mogą w czymś pomóc : " JESTEŚ MOIM WAFLEM BO SPŁACIŁEŚ MI PROWIDENTA FAJO"... Lub " A TY JESTEŚ TAKI PUSTY ŻE ZA MNI...
Mieszkanie z licytacji komorniczej.
Witam, jakiś czas temu wylicytowałam mieszkanie na licytacji komorniczej. Po wygranej licytacji dłużnicy zapytali się mnie czy mogli by to mieszkanie wynajmować (są to starsze, schorowane osoby, a ja aktualnie mieszkam za granicą, więc mieszkanie jest zakupione póki co jako inwestycja). Zgodziłam się na to i zostało to zapisane w protokole. Aktualnie 2 tygodnie temu zapłaciłam za mieszkanie i czekam na pismo w sprawie przysądzenia własności, aby...
Czy kwarantanna obowiązuje przed wyniakami testu na Covid
Dzien dobry.Mam pytanie .Bylam dzis u lekarza z kaszlem juz na wstepie nawet prrzed badanien uskyszalam ze trzeba zrobic testy covidowe ,po zbadaniu okazalo sie ze zapalenie oskrzeli i dostalam antybiotyk.Na testy mam isc jutro w sobote miedzy 14a 16 i Pani doktor powiedziala ,ze do jutra mam miec kwarantanne a w poniedzialek beda dzwonic z wynikami .i teraz pytania 1 czy musze robic ten test obowiazkowo? 2 czy wszyscy domownicy maja kwaranta...
Przyłączenie się do egzekucji z nieruchomości.
Witam! Sytuacja wygląda następująco: 1 wierzyciel rozpoczął egzekucje z nieruchomości i jest na ten temat wpis w księdze wieczystej. 2 wierzyciel przyłączył się do egzekucji z nieruchomości i także jest wpis w kw. 1 wierzyciel został w całości spłacony i złożył wniosek o umorzenie postępowania egzekucyjnego. Z 2 wierzycielem została zawarta ugoda i postepowanie egzekucyjne zostało zawieszone. Czy znikną dwa wpisy z KW czy tylko wpis 1 wierzyciela...

Wyszukiwarka