1-miesięczny okres wypowiedzenia.

Proszę o pomoc. Kiedy zacznie się 3 miesięczny okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, dla osoby zatrudnionej 16.06.21 chodzi mi o to kiedy jest ostatni moment, żeby złożyć wypowiedzenie zachowując 1-miesięczny okres wypowiedzenia.
anonim cytuj
26-03-2024
Czyli składając wypowiedzenie powiedzmy w połowie kwietnia 2024 umowa skończy się 31 maja?

anonim cytuj
26-03-2024
Tak.

anonim cytuj
26-03-2024
Najpóźniej w ostatnim dniu kwietnia 2024, wówczas umowa zakończy się 31 maja 2024. Wypowiedzenie złożone 1 maja już zakończy się 31 sierpnia 2024. Proszę złożyć wypowiedzenie na początku kwietnia aby pracodawca mógł się z nim zapoznać - okres wypowiedzenia i tak skończy się 31 maja.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Odstąpienie od umowy deweloperskiej.
Zawarłam umowę rezerwacyjną na zakup nieruchomości. Wpłaciłam zaliczkę. Nieruchomość miała zostać sfinansowana ze sprzedaży innej - niestety klient nie otrzymał kredytu, co za tym idzie ja jestem zmuszona zrezygnować ze swojego zakupu. Problem: 1. Umowę rezerwacyjna zawierałam do 25.01 w formie pisemnej. Info z umowy: „Umowa niniejsza ulega rozwiązaniu po upływie okresu rezerwacji, jeżeli strony w tym okresie nie zawarły umowy sprzedaży, za...
Czy komornik może zająć moje konto bankowe i zabrać całe moje wynagrodzenie za pracę?
Czy komornik może zająć mi konto bankowe i zabrać całe moje wynagrodzenie za pracę? Pracuje na umowę o pracę....
Upadłość konsumencka a egzekucja komornicza.
Dziś odebrałem 2 listy. Jeden z 21.11.23 - postanowienie upadłości konsumenckiej o którą się staram. Drugi z 29.11.23 z urzędu skarbowego który poszedł również do agencji pracy która zatrudnia mnie na umowę zlecenie. Jest tam napisane aby pracodawca nie uiszczał wynagrodzenia do wysokości tam 3500 z groszami zobowiązanemu. Raz że to jedyne moje źródło dochodu. Prace rozpocząłem od 2 listopada za 24zł brutto po 5 h dziennie. Ja około 2000 zarobię....
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Witam mam następujące pytanie: Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy. Moje pytanie: Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalen...

Wyszukiwarka