Proszę o pomoc. Kiedy zacznie się 3 miesięczny okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, dla osoby zatrudnionej 16.06.21 chodzi mi o to kiedy jest ostatni moment, żeby złożyć wypowiedzenie zachowując 1-miesięczny okres wypowiedzenia.
Czyli składając wypowiedzenie powiedzmy w połowie kwietnia 2024 umowa skończy się 31 maja?
anonim cytuj
26-03-2024
Tak.
anonim cytuj
26-03-2024
Najpóźniej w ostatnim dniu kwietnia 2024, wówczas umowa zakończy się 31 maja 2024. Wypowiedzenie złożone 1 maja już zakończy się 31 sierpnia 2024. Proszę złożyć wypowiedzenie na początku kwietnia aby pracodawca mógł się z nim zapoznać - okres wypowiedzenia i tak skończy się 31 maja.
Dzień dobry chciałabym się dowiedzieć czy istnieje szansa na to bym po 19 latach zaczęła dostawać alimenty od ojca? Mam 19 lat moja siostra prawie 17 obydwie się uczymy jeszcze w technikum i planujemy później pójść na studia. Z ojcem nie mamy wcale kontaktu zdradził i zostawił naszą mamę jak była w ciąży z siostrą. Od tej pory mieszkamy z babcią. Alimenty są osadzone w wysokości 300 zł płatne do ręki których nigdy nawet nie zapłacił . Mama nie ch...
Potrzebuje porady co mogę zrobić. Otóż 26czerwca kupiłam ubrania na transmisji. Poprosiłam o paczkę otwartą ponieważ chciałam jeszcze coś domówić. 30czerwca została wysłana i otrzymałam ja 1lipca i od razu napisałam do butiku jakie ciuchy chciałabym z niej zwrócić a które zostają. Ogólnie od razu był wielki problem z Panią z butiku bo powiedziała że nie ma zwrotów. Powołalam się na prawo konsumenckie do zwrotu w ciągu 14dni od daty otrzymania tow...
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uz...
Mam problem z pracownikiem, który ma ochronę przedemerytalna. Chciałbym zakończyć z nim współpracę ale nie wiem czy jest na to jakiś sposób. Owy pracownik przez swoje kłamstwa i wymysły powoduje koszmarna atmosferę w zespole. Proszę o jakąś pomoc, co mogę w tej sytuacji zrobić bo inni pracownicy chcą odejść....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: