Wypowiedzenie umowy o pracę na zwolnieniu chorobowym.

Dzień dobry, chciałabym zapytać o kwestię złożenia wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, pow. 3 lat. na zwolnieniu lekarskim. Według typu wystawionego przez lekarza l4 mogę się poruszać, jednak sprawia to spore trudności dlatego zastanawiam się w jaki sposób mogłabym to zrobić, aby takie wypowiedzenie było w mocy a okres wypowiedzenia rozpoczął się od przyszłego miesiąca - października. Zdaję sobie sprawę z tego, że można to zrobić pocztą polską za potwierdzeniem odbioru, ale nie jestem pewna czy osoba przełożona będzie wtedy obecna i czy zapozna się z treścią na czas. Oraz czy poczta polska zdąży doręczyć taki list na czas, czy go nie zgubi i tak dalej. Czy może lepszym rozwiązaniem jest przekazanie takiej przesyłki kurierem? Jak to wygląda w przypadku przekazania takiego wypowiedzenia na piśmie przez osobę trzecią? Czy jest taka możliwość i czy potrzebne jest do tego jakieś pisemne upoważnienie?
anonim cytuj
22-11-2023
Sposób dowolny - mąż, sąsiad , kurier , poczta - ważne żeby było potwierdzenie odbioru pisma.
Dwa pisma , tak żeby na jednym potwierdził przyjęcie pracodawca , a poczta , kurier wiadomo za zwrotką.

anonim cytuj
22-11-2023
W tym przypadku pozostaje już tylko doręczenie przez męża. Co w przypadku gdyby pracodawca nie był w tym dniu w obecny?

anonim cytuj
22-11-2023
To jest pewnie osoba lub dział HR która pocztę przyjmuje. Napisz upoważnienie.

anonim cytuj
22-11-2023
To skomplikowane, ponieważ nie ma działu HR, to bardzo mała firma, zaledwie kilku pracowników, czy istnieje osoba odpowiedzialna za odbieranie poczty, która mogłaby to podpisać tego nie wiem. Czasem może być to zwykły pracownik z biura który odbierze lub nie odbierze. Jak bardzo istotnym jest podpis na takim wypowiedzeniu? Czytałam o tym i wiem, że wystarczy aby pracodawca miał możliwość zapoznania się z treścią wypowiedzenia, że niekoniecznie musi złożyć podpis na samym wypowiedzeniu, tylko podczas nieobecności szefa może być problem z potwierdzeniem dostarczenia, zagmatwana sytuacja

anonim cytuj
22-11-2023
Chodzi o potwierdzenie przyjęcia pisma , jak później udowodnisz ze pracodawca miał możliwość zapoznania się z pismem ?

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Prawo przejścia i przejazdu.
Witam serdecznie, Nabyłem kilka działek, do których przylega prywatna działka z głównej drogi do jeziora (5m szer i ok 220m długości). Wraz z sąsiadem posiadamy służebność gruntowa polegająca na prawie przejścia i przejazdu wpisane w księgę wieczysta. Na działce znajdują się drzewa, krzewy i jest nieprzejezdna. Czy można wymusić na właścicielu usunięcie drzew (wszystkie drzewa poniżej 50cm obwodu itd) ? Czy właściciel może nie zgodzić się na wyc...
Dział spadku.
Odziedziczyłem po zmarłym ojcu mieszkanie razem ze swoją matką (akt poświadczenia dziedziczenia). Obecnie chce zrobić dział spadku i swoją cześć przepisać na mamę (względy osobiste). Obecnie brat mojego zmarłego Ojca zajął się sprawą spadkową po ich zmarłych wcześniej rodzicach. W tym momencie jest orzeczenie sądu że zarówno mi jak i mojej matce przypada jakaś cześć tego spadku (ziemia, grunty, itd.). Brat ojca ma nasze pełnomocnictwo i sprzedaje...
Hotel zmienił pokój za dopłatą, co robić?
Dzisiaj zadzwonili do nas z hotelu (tydzień przed wyjazdem) w którym zrobiliśmy rezerwację i wpłaciliśmy zaliczkę, że nie mają dla nas pokoju 4os który zarezerwowaliśmy, a w zamian mogą nam dać dwa pokoje dwu osobowe, do których musielibyśmy dużo dopłacić, jesteśmy 4os rodziną i chcieliśmy pokój na cztery osoby. Co mamy zrobić w tej sytuacji?...
Po raz pierwszy chciałabym wynająć mieszkanie. O czym powinnam pamiętać?
Dzień dobry, Po raz pierwszy chciałabym wynająć mieszkanie. Mieszkać mają w nim trzy studentki. Czy umowę podpisuję z wszystkimi trzema dziewczynami, czy z rodzicami ? Czy jest to uregulowane jakoś prawnie? O czym powinnam pamiętać przy wynajmie, aby jak najbardziej zabezpieczyć swój interes jako właściciela mieszkania. Wiem, że istnieje takie coś jak najem okazjonalny, aby taką umowę zawrzeć to kto powinien iść ze mną do notariusza?...

Wyszukiwarka