Wypowiedzenie umowy o pracę na zwolnieniu chorobowym.

Dzień dobry, chciałabym zapytać o kwestię złożenia wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, pow. 3 lat. na zwolnieniu lekarskim. Według typu wystawionego przez lekarza l4 mogę się poruszać, jednak sprawia to spore trudności dlatego zastanawiam się w jaki sposób mogłabym to zrobić, aby takie wypowiedzenie było w mocy a okres wypowiedzenia rozpoczął się od przyszłego miesiąca - października. Zdaję sobie sprawę z tego, że można to zrobić pocztą polską za potwierdzeniem odbioru, ale nie jestem pewna czy osoba przełożona będzie wtedy obecna i czy zapozna się z treścią na czas. Oraz czy poczta polska zdąży doręczyć taki list na czas, czy go nie zgubi i tak dalej. Czy może lepszym rozwiązaniem jest przekazanie takiej przesyłki kurierem? Jak to wygląda w przypadku przekazania takiego wypowiedzenia na piśmie przez osobę trzecią? Czy jest taka możliwość i czy potrzebne jest do tego jakieś pisemne upoważnienie?
anonim cytuj
22-11-2023
Sposób dowolny - mąż, sąsiad , kurier , poczta - ważne żeby było potwierdzenie odbioru pisma.
Dwa pisma , tak żeby na jednym potwierdził przyjęcie pracodawca , a poczta , kurier wiadomo za zwrotką.

anonim cytuj
22-11-2023
W tym przypadku pozostaje już tylko doręczenie przez męża. Co w przypadku gdyby pracodawca nie był w tym dniu w obecny?

anonim cytuj
22-11-2023
To jest pewnie osoba lub dział HR która pocztę przyjmuje. Napisz upoważnienie.

anonim cytuj
22-11-2023
To skomplikowane, ponieważ nie ma działu HR, to bardzo mała firma, zaledwie kilku pracowników, czy istnieje osoba odpowiedzialna za odbieranie poczty, która mogłaby to podpisać tego nie wiem. Czasem może być to zwykły pracownik z biura który odbierze lub nie odbierze. Jak bardzo istotnym jest podpis na takim wypowiedzeniu? Czytałam o tym i wiem, że wystarczy aby pracodawca miał możliwość zapoznania się z treścią wypowiedzenia, że niekoniecznie musi złożyć podpis na samym wypowiedzeniu, tylko podczas nieobecności szefa może być problem z potwierdzeniem dostarczenia, zagmatwana sytuacja

anonim cytuj
22-11-2023
Chodzi o potwierdzenie przyjęcia pisma , jak później udowodnisz ze pracodawca miał możliwość zapoznania się z pismem ?

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Ile kosztuje odrzucenie spadku u notariusza?
Witam, mama zmarła pod koniec roku i chcemy razem z bratem odrzucić spadek ze względu na zadłużenie. Jaki to koszt u notariusza? Znajomy powiedział że 600 zł. Czy to możliwe? Można to zrobić za jednym razem? Mieszkamy w innych miastach i ciężko ogarnąć czas ze względu na pracę....
Nabycie spadku po zmarłym.
Pewnie nikt mi nie podpowie ale zapytam, mój tata kiedyś kupil ciągnik, zmarł 5 lat temu. Zawsze myślałem że ten ciągnik nie ma dokumentów itd a jednak po parunastu latach znalazłem dokumenty i rejestrację tego ciągnika w domu. Dowód i rejestracja jest na poprzedniego wlasciciel., Na tatę jest jedynie umowa kupna. Dawno po sprawach spadkowych itd. Jak to teraz zrobić żebym mógł ciągnik zarejestrować na siebie? Bardzo mi na tym zależy....
Przymusowe leczenie.
Cześć! Mam w domu alkoholika - ojca. Przez alkohol już stracił prawo jazdy oraz pracę (aktualnie znalazł nową). Pije od zawsze odkąd pamiętam, raz mniej raz więcej. Był na odwyku dwa miesiące ale nic to nie dało. Większość majątku jest zdobyta przez mamę i ona nie chce mu oddać połowy bo mu się nie należy więc męczy się z tym człowiekiem pod jednym dachem. Jednak psychicznie się to bardzo odbija na rodzinie. Czy można go gdzieś zgłosić? Jakie...
Umowa dożywocia.
W czerwcu moi teściowie przepisali na mnie i na męża swój dom w ramach umowy dożywocia. Generalnie teraz to my powinniśmy być jego właścicielami. Dzisiaj w wyszukiwarce ksiąg wieczystych zobaczyłam że dalej oni widnieją jako właściciele a jedynie w którymś tam dziale jest tylko wpis że jest użytkowanie dożywotnie. O mnie i o mężu nie jest nigdzie napisane że jesteśmy teraz właścicielami domu. Czy to jest prawidłowo zapisane czy po prostu KW nie z...

Wyszukiwarka