Podpisałam umowę o pracę na miesiąc. Ile będzie trwał okres wypowiedzenia?

Dzień dobry.
Podpisałam umowę o pracę na miesiąc, na umowie nie ma okresu wypowiedzenia. Praca niezbyt mi się podoba, a właściwie spotkało mnie coś tutaj bardzo niemiłego, ile będzie trwał okres wypowiedzenia? Można to też jakoś inaczej rozwiązać jeśli nie chcę już do niej przychodzić? Proszę o zrozumienie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
anonim cytuj
04-09-2022
Jeśli umowa jest zawarta na okres próbny to masz tygodniowy okres wypowiedzenia art 34 KP, reguluje to kodeks pracy nie trzeba umieszczać żadnych zapisów w umowie.
Możesz spróbować rozwiązania umowy za porozumieniem stron o ile pracodawca się zgodzi.

anonim cytuj
04-09-2022
Dziękuję, a czy to musi być gdzieś zapisane na umowie, że jest to okres próbny?

anonim cytuj
04-09-2022
Tak, jeśli nie jest to wskazane to przy umowie na czas określony okres wypowiedzenia wynosi dwa tygodnie.

anonim cytuj
04-09-2022
Zwrócę tylko uwagę, że terminy wypowiedzenia wyrażone w tygodniach kończą się w sobotę, tak żeby nie było wątpliwości.

anonim cytuj
04-09-2022
Rozumiem.. Dziękuję!

anonim cytuj
05-09-2022

Sugerowane Tematy

Jak uchylić sądowy zakaz zbliżania? A najlepiej jak go uniknąć?
Szanowni Państwo, jestem osobą pokrzywdzoną przestępstwem stalkingu zagrożonym obecnie karą pozbawienia wolności do lat ośmiu. W trakcie postępowania bliska mi osoba przyznała się do winy. Byłem wściekły więc nie cofnąłem wniosku o ściganie i ukaranie sprawcy. Minęło jednak trochę czasu, szczerze porozmawialiśmy, wyjaśniliśmy sobie wszystko, ta osoba wyraziła skruchę, więc jej wybaczyłem i staramy się odbudować nasze relacje. Z racji iż nękan...
Właściciel wymienił zamki w drzwiach
Dzień dobry. Mam problem z wynajmującym mieszkanie. Dokładnie 4 dni się opóźniłem z zapłatą za mieszkanie. W tym czasie nie było mnie w domu bo leżałem chory i w tym samym czasie właściciel mieszkania wymienił zamki do drzwi i nie chcę oddać moich ubrań i innych rzeczy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę wejść do mieszkania z policją i ślusarzem? Chodzi mi tylko o ubrania i bieliznę bo resztę rzeczy takich jak tv i inne chcę zostawić wł...
Czy będą konsekwencje z tego ze najemca będzie wnioskował o dodatek mieszkaniowy?
Jestem wynajmującą mieszkanie i osoba, która je wynajmuje, czyli najemca zapytał mnie, czy nie będzie problemu, jeśli podczas najmu zgłosi wniosek do urzędu miasta i otrzyma dodatek mieszkaniowy do czynszu? Czy ja jako wynajmująca nie poniosę z tego powodu żadnych konsekwencji? Czy ja będę musiała składać do urzędu jakieś dokumenty? Co miesiąc odprowadzam podatek od wynajmu. Czy taki dodatek mieszkaniowy wpływa w jakikolwiek sposób na ten podatek...
Praca w sobotę na umowie zlecenie.
Czy na umowie zlecenie trzeba pracować w soboty ? Wiem że na tej umowie nie ma limitów jeśli chodzi o godziny pracy itd.. Ale ja np. chce pracować od poniedziałku do piątku. Czy zleceniodawca może zażądać mojego przyjścia w sobotę albo zwolnić mnie gdy omówię pracy w sobotę ?...

Wyszukiwarka