Pomówienie.

Witam, miało miejsce zdarzenie w szkole. Podobnież Pani od ojca dziecka wyczuła alkohol, nie zachowała się zgodnie z tym co mają w przepisach, wydała dziecko ojcu, następnego dnia dopiero zgłosiła do opieki społecznej że niby ojciec dziecka przyszedł pod wpływem, pisze „niby” bo nie sprawdziła tego w żaden sposób, nawet nic nie powiedziała mi matce dziecka, ani partnerowi że takie coś miało miejsce. Oczywiście opieka społeczna wysłała pismo do Sądu, mamy przez domysły nauczycielki nieprzyjemności związane z kuratorem, Przez całą sytuację czekają nas zeznania w sądzie i niestety została od razu nałożona niebieska karta na partnera, karta jest już teraz w trakcje zamknięcia bo dzielnicowy nie ma do nas żadnych zastrzeżeń, w opiece społecznie też byliśmy pierwszy raz właśnie na rozmowie o tej sytuacji, opieka społeczna nie zna nas bo nie pobieramy nic od nich. Mogę prosić o poradę co zrobić z domysłami nauczycielki? Jakie kroki podjąć ?
anonim cytuj
22-03-2024
Ona nie ma jak tego udowodnić. To pomówienia. Jeżeli miała podejrzenie, że przyszedł pod wpływem to wzywa się dyrekcję i ona zastanawia się co dalej. Przeważnie wzywa się służby i bada taką osobę alkomatem. Pani nie zrobiła nic, wydała dziecko. Więc generalnie zero dowodów na cokolwiek. Na ten moment to są jedynie pomówienia. Proszę się nie martwić. Nawet jeśli będzie sprawa. Wg mnie nic partnerowi nie grozi. Zwłaszcza, że nie był agresywny, normalnie przyszedł po dziecko. To, że tej pani coś się wydawało to jest jej problem - jak napisałam wyżej, załatwia się to inaczej. Teraz to sobie dużo może. Trzeba od razu weryfikować takie rzeczy, są osoby chore na cukrzycę przykładowo od których można wyczuć amoniak i przypomina to wyziew procentowy. Ja bym się nie przejmowała.

anonim cytuj
22-03-2024
Skoro zgłosiła, że ojciec był pod wpływem a wydała mu dziecko, to sama sobie narobiła kłopotów. Zgłoś to do kuratorium ale na wstępne porozmawiaj z dyrektorem szkoły.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Sprzedaż samochodu
Witam, sprawa wygląda następująco. Sprzedałem samochód używany marki Chrysler klientowi z Katowic, ja mieszkam w szczecinie. Kupujący zadzwonił po tygodniu że w aucie uległa uszkodzeniu uszczelka pod głowicą. Dzwoni do mnie ze to jest wada ukryta i żąda zwrotu kosztów naprawy. Co mam zrobić w takim wypadku? Proszę o pomoc. Dzięki....
Wysoki czynsz za mieszkanie.
Od początku roku miałam już z 5 razy podnoszony czynsz mieszkanie w wspólnocie mieszkaniowej, mieszkanie własnościowe. Główne pytanie. Czy mogę ubiegać się o wgląd do dokumentów ile współdzielenia płaci zaliczki za centralne ogrzewanie .?W tym roku miałam stawki 6zl za metr kw. Teraz już mam 8 i zastanawiam się czy aby spółdzielnia nie nakłada sobie sama takich kwot. Doszły do mnie słuchy że właściciel budynków ma gdzieś zadłużenie....
Pomyłka kuriera, dostarczył paczkę pod zły adres? co mogę zrobić?
Witam mam pewną sprawę i nie za bardzo wiem jak mam ja ugryźć a więc: Zamówiłam buty internetowo ( sklep super wywiązał się z wysyłką) zaznaczyłam kuriera DPD , buty miały być w piątek, o godzinie 9.30 dostałam maila ze przesyłka doręczona ( oczywiście nie do mnie ) osoba odbierająca " A..A " nie moje inicjały, kilkukrotnie próbowałam skontaktować się z kurierem tego dnia bez skutku ( na smsy również nie odpowiadał ) , nie wiele myś...
Ekwiwalent pieniężny za niewykorzystany urlop.
Witam, mam problem z byłym pracownikiem. W okresie swojej pracy wykorzystał 5 dni urlopu wypoczynkowego w tym 1 dzień na żądanie. Na świadectwie księgowa wpisała że wykorzystał 20 dni. Został naliczony ekwiwalent za 15 dni nie wykorzystanych. On nie chce przyjąć tego świadectwa i karze je poprawić bo on chce mieć napisane że wykorzystał 5 dni nie 20. Czy ma takie prawo i księgowa musi to poprawić ?...

Wyszukiwarka