Pomówienie.

Witam, miało miejsce zdarzenie w szkole. Podobnież Pani od ojca dziecka wyczuła alkohol, nie zachowała się zgodnie z tym co mają w przepisach, wydała dziecko ojcu, następnego dnia dopiero zgłosiła do opieki społecznej że niby ojciec dziecka przyszedł pod wpływem, pisze „niby” bo nie sprawdziła tego w żaden sposób, nawet nic nie powiedziała mi matce dziecka, ani partnerowi że takie coś miało miejsce. Oczywiście opieka społeczna wysłała pismo do Sądu, mamy przez domysły nauczycielki nieprzyjemności związane z kuratorem, Przez całą sytuację czekają nas zeznania w sądzie i niestety została od razu nałożona niebieska karta na partnera, karta jest już teraz w trakcje zamknięcia bo dzielnicowy nie ma do nas żadnych zastrzeżeń, w opiece społecznie też byliśmy pierwszy raz właśnie na rozmowie o tej sytuacji, opieka społeczna nie zna nas bo nie pobieramy nic od nich. Mogę prosić o poradę co zrobić z domysłami nauczycielki? Jakie kroki podjąć ?
anonim cytuj
22-03-2024
Ona nie ma jak tego udowodnić. To pomówienia. Jeżeli miała podejrzenie, że przyszedł pod wpływem to wzywa się dyrekcję i ona zastanawia się co dalej. Przeważnie wzywa się służby i bada taką osobę alkomatem. Pani nie zrobiła nic, wydała dziecko. Więc generalnie zero dowodów na cokolwiek. Na ten moment to są jedynie pomówienia. Proszę się nie martwić. Nawet jeśli będzie sprawa. Wg mnie nic partnerowi nie grozi. Zwłaszcza, że nie był agresywny, normalnie przyszedł po dziecko. To, że tej pani coś się wydawało to jest jej problem - jak napisałam wyżej, załatwia się to inaczej. Teraz to sobie dużo może. Trzeba od razu weryfikować takie rzeczy, są osoby chore na cukrzycę przykładowo od których można wyczuć amoniak i przypomina to wyziew procentowy. Ja bym się nie przejmowała.

anonim cytuj
22-03-2024
Skoro zgłosiła, że ojciec był pod wpływem a wydała mu dziecko, to sama sobie narobiła kłopotów. Zgłoś to do kuratorium ale na wstępne porozmawiaj z dyrektorem szkoły.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy zachowek należy się przy umowie dożywocia?
Witam. Sprawa wygląda następująco. Moi rodzice mieli dwóch synów czyli mnie i brata. Przed ich śmiercią w darowiźnie mój brat dostał cały majątek czyli domy traktory zabudowy samochody działki itp. Ja nie dostałem nic. Mój brat przepisał wszystko w umowie dożywocia mojemu synowi. Czy ja mogę od syna rościć zachowek z racji że nie dostałem zachowku od brata?...
Tato kupił auto od handlarza, okazało się, że auto ma usterkę o której nie został poinformowany. Jak to wygląda z punktu prawnego?
Tato kupił auto od handlarza (który na swoją firmę sprowadza auta z fakturą) okazało się, że auto ma usterkę , cieknący olej z wału korbowego i koszt naprawy to ponad 1000 zł. Sprzedający nas o tym nie poinformował, że jest usterka silnika. Jak to wygląda z punktu prawnego ? Auto aktualnie stoi u mechanika i czekamy na informacje zwrotną od handlarza jaki jest jego kolejny krok. Z góry dziękuję za odpowiedzi...
Zgłoszenie nabycia pojazdu.
Witam. Czy jest obowiązek zgłaszania nabycia pojazdu w terminie do 30 dni od zakupu? W internecie widnieje informacja, że obowiązek ten został zniesiony 26.05.2023r. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy opłacenie podatku za nabycie pojazdu jest równoważne ze zgłoszeniem jego nabycia?...
Jak wyegzekwować od byłego partnera zasiłek rodzinny, który pobiera za granicą?
Witam chciałam zapytać co mogę zrobić , jak wyegzekwować od byłego partnera pieniążki, które pobiera za granicą (zasiłek rodzinny ) na nasze wspólne dziecko . Od jakiegoś czasu nie wysyła tego zasiłku na nieletnią . Pozew o alimenty złożony wraz z zabezpieczeniem , sąd wydał postanowienie o płaceniu zabezpieczenia do czasu rozprawy ....

Wyszukiwarka