Pomówienie.

Witam, miało miejsce zdarzenie w szkole. Podobnież Pani od ojca dziecka wyczuła alkohol, nie zachowała się zgodnie z tym co mają w przepisach, wydała dziecko ojcu, następnego dnia dopiero zgłosiła do opieki społecznej że niby ojciec dziecka przyszedł pod wpływem, pisze „niby” bo nie sprawdziła tego w żaden sposób, nawet nic nie powiedziała mi matce dziecka, ani partnerowi że takie coś miało miejsce. Oczywiście opieka społeczna wysłała pismo do Sądu, mamy przez domysły nauczycielki nieprzyjemności związane z kuratorem, Przez całą sytuację czekają nas zeznania w sądzie i niestety została od razu nałożona niebieska karta na partnera, karta jest już teraz w trakcje zamknięcia bo dzielnicowy nie ma do nas żadnych zastrzeżeń, w opiece społecznie też byliśmy pierwszy raz właśnie na rozmowie o tej sytuacji, opieka społeczna nie zna nas bo nie pobieramy nic od nich. Mogę prosić o poradę co zrobić z domysłami nauczycielki? Jakie kroki podjąć ?
anonim cytuj
22-03-2024
Ona nie ma jak tego udowodnić. To pomówienia. Jeżeli miała podejrzenie, że przyszedł pod wpływem to wzywa się dyrekcję i ona zastanawia się co dalej. Przeważnie wzywa się służby i bada taką osobę alkomatem. Pani nie zrobiła nic, wydała dziecko. Więc generalnie zero dowodów na cokolwiek. Na ten moment to są jedynie pomówienia. Proszę się nie martwić. Nawet jeśli będzie sprawa. Wg mnie nic partnerowi nie grozi. Zwłaszcza, że nie był agresywny, normalnie przyszedł po dziecko. To, że tej pani coś się wydawało to jest jej problem - jak napisałam wyżej, załatwia się to inaczej. Teraz to sobie dużo może. Trzeba od razu weryfikować takie rzeczy, są osoby chore na cukrzycę przykładowo od których można wyczuć amoniak i przypomina to wyziew procentowy. Ja bym się nie przejmowała.

anonim cytuj
22-03-2024
Skoro zgłosiła, że ojciec był pod wpływem a wydała mu dziecko, to sama sobie narobiła kłopotów. Zgłoś to do kuratorium ale na wstępne porozmawiaj z dyrektorem szkoły.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Zajęcie komornicze wspólnej nieruchomości.
Dostałem pismo od komornika że moja żona ma zadłużenie w swojej firmie , i że zostaje zajęta nasza wspólna nieruchomość ( dom) i będzie podjęta egzekucja z tej nieruchomości . W ciągu 3 dni złożyłem komornikowi sprzeciw , ponieważ nic nie wiedziałem o długach żony i nie podpisywałem żadnych dokumentów firmowych faktur itp. , komornik przyjął go i powiedział że wpis w księgach zostanie usunięty , wczoraj dostałem pismo z ksiąg wieczystych że wykre...
Zmiana nazwiska. Jestem po drugim rozwodzie - czy jest możliwość aby wrócić do swojego nazwiska panieńskiego?
Witam, chciałabym zmienić nazwisko. Jestem po drugim rozwodzie - czy jest możliwość aby wrócić do swojego nazwiska panieńskiego, które miałam przed zawarciem pierwszego małżeństwa?...
Kilka pytań odnosnie spadku
Mam kilka pytań odnośnie spadku. Mój mąż ma dużo długów, w tym alimentacyjny. Jest osobą nieodpowiedzialną finansowo, ciągle robi kolejne długi (porada o zmianie męża albo "widziały galy co braly" jest zbędna, człowiek czasem nie wie w co się pakuje...). Nie wiem jak planuje płacić w przyszłości alimenty swojej eks, ale mogę zgadywać, że będzie to rosło, bo raz płaci jej a raz mówi, że nie ma pieniędzy i płaci tylko trochę. Mieszkamy...
Czy właściciel może podnieść mi czynsz za wynajem mieszkania z dnia na dzień?
Witam, czy właściciel może podnieść mi czynsz za wynajem mieszkania z dnia na dzień i tylko dlatego że jest nowy rok? Czy nowy czynsz może wejść w życie dopiero za 3 miesiące?...

Wyszukiwarka