Pomówienie.

Witam, miało miejsce zdarzenie w szkole. Podobnież Pani od ojca dziecka wyczuła alkohol, nie zachowała się zgodnie z tym co mają w przepisach, wydała dziecko ojcu, następnego dnia dopiero zgłosiła do opieki społecznej że niby ojciec dziecka przyszedł pod wpływem, pisze „niby” bo nie sprawdziła tego w żaden sposób, nawet nic nie powiedziała mi matce dziecka, ani partnerowi że takie coś miało miejsce. Oczywiście opieka społeczna wysłała pismo do Sądu, mamy przez domysły nauczycielki nieprzyjemności związane z kuratorem, Przez całą sytuację czekają nas zeznania w sądzie i niestety została od razu nałożona niebieska karta na partnera, karta jest już teraz w trakcje zamknięcia bo dzielnicowy nie ma do nas żadnych zastrzeżeń, w opiece społecznie też byliśmy pierwszy raz właśnie na rozmowie o tej sytuacji, opieka społeczna nie zna nas bo nie pobieramy nic od nich. Mogę prosić o poradę co zrobić z domysłami nauczycielki? Jakie kroki podjąć ?
anonim cytuj
22-03-2024
Ona nie ma jak tego udowodnić. To pomówienia. Jeżeli miała podejrzenie, że przyszedł pod wpływem to wzywa się dyrekcję i ona zastanawia się co dalej. Przeważnie wzywa się służby i bada taką osobę alkomatem. Pani nie zrobiła nic, wydała dziecko. Więc generalnie zero dowodów na cokolwiek. Na ten moment to są jedynie pomówienia. Proszę się nie martwić. Nawet jeśli będzie sprawa. Wg mnie nic partnerowi nie grozi. Zwłaszcza, że nie był agresywny, normalnie przyszedł po dziecko. To, że tej pani coś się wydawało to jest jej problem - jak napisałam wyżej, załatwia się to inaczej. Teraz to sobie dużo może. Trzeba od razu weryfikować takie rzeczy, są osoby chore na cukrzycę przykładowo od których można wyczuć amoniak i przypomina to wyziew procentowy. Ja bym się nie przejmowała.

anonim cytuj
22-03-2024
Skoro zgłosiła, że ojciec był pod wpływem a wydała mu dziecko, to sama sobie narobiła kłopotów. Zgłoś to do kuratorium ale na wstępne porozmawiaj z dyrektorem szkoły.

anonim cytuj
22-03-2024

Sugerowane Tematy

Wymiana drzwi w mieszaniu komunalnym
Witam.Mam taki problem, mieszkam w bloku 3 piętrowym.Mieszkanie nie jest własnościowe dostałem je od miasta.Wyremontowalem całe mieszkanie rok temu wymieniłem także drzwi od mieszkania tyle ze jak większość sąsiadów otwieranie na zewnątrz, teraz spółdzielnia napisała mi list że przyjdą i będą wymieniać mi drzwi żeby otwierały się do wewnątrz i tyle zero dodatkowych info tzn jakie drzwi itd..rozumiem przepisy pożarowe itd ale pytanie czy mogą rozw...
Jak uzyskać adwokata z urzędu do rozwodu?
Witam, proszę o radę jak uzyskać adwokata z urzędu do rozwodu?...
Zawyżanie płacy u studenta.
Cześć. Mój poprzedni pracodawca zawyżał dość mocno mocno moją płacę. Dostawałem do ręki 3 tysie brutto=netto (mam status ucznia/studenta), ale na papierze było 6 tysi. Moje pytanie brzmi co pracodawca z tego miał? Miał większe koszta pracodawcy, ale jak on z tego korzystał? Mógł sobie odliczyć od podatku, czy coś? Jeżeli tak, to ile na tym skorzystał? Czy jeżeli by go na tym nakrył np. ZUS, albo jakakolwiek instytuacja, która na tym ucierpiała, ...
Czy można wynajmować mieszkanie bez umowy?
Witam czy można wynajmować mieszkanie bez umowy (umowa ustna/słowna) Co grozi właścicielowi lokalu, a co wynajmującym? Co wynajmujący mogą zrobić w tej sytuacji gdy od dłuższego czasu proszą właściciela o umowę pisemną najmu mieszkania, a on mówi że nie chce. Rodzina z 2 latkiem....

Wyszukiwarka