Umowa najmu lokalu u notariusza.

Mam do wynajęcia dom, potrzebuje umowę między mną i najemca, która będzie bezpieczna dla obu stron. Proszę o pomoc.
anonim cytuj
05-03-2024
Polecam bardzo dużo, naprawdę dużo, poczytać o najmie okazjonalnym. Posiadając już stosowną wiedzę warto zawrzeć umowę o najem okazjonalny. Dobrze sporządzona umowa o najem okazjonalny pozwala zminimalizować wszelakie ryzyko wynikające z najmu.

anonim cytuj
05-03-2024
Dokładnie, też taką podpisywałam parę lat temu wraz z właścicielem oraz moimi rodzicami byliśmy u notariusza .bardzo dobra to umowa .w tej umowie tzw. poddanie się egzekucji i podany adres meldunku stałego podpisany przez rodziców czyli właścicieli nieruchomości, oraz mój i właściciela nieruchomości wynajmowanej. Godna polecenia.

anonim cytuj
05-03-2024
Przede wszystkim umowa spisana u notariusza i tzw. umowa poręczenia, wynajmujący muszą mieć osobę którą ma mieszkanie na własność że przyjmie ich do siebie w razie nieopłacania czynszu bądź wypowiedzenia umowy przez wynajmującego.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Wyrobienie PKK przy wynajmowanym mieszkaniu.
Witam córka chce zrobić kurs na prawo jazdy poszła do wydziału komunikacji i okazało się że nie można wyrobić PKK bo nie posiada meldunku. Mieszka ze mną w wynajmowanym mieszkaniu od 4 lat. Czy jest jakiś sposób na wyrobienie PKK bez meldunku gdyż właściciele mieszkania nie chcą nas zameldować nawet czasowo....
Nękanie ze strony byłej partnerki o zwrot jej własności.
Sytuacja wygląda następująco, od kilku miesięcy była partnerka nęka mnie z domaganiem się oddania jej własności, ale nie chce po to przyjechać, bo ją to będzie kosztować ponad czterokrotnie, ani też nie odbiera wysyłek za pobraniem, bo ubzdurała sobie, że ma to być na mój koszt i ostatnio praktycznie co tydzień idzie na policję w tej sprawie, że ja mam jej rzecz i jej nie wysyłam, potem policjant do mnie dzwoni i muszę mu to samo cały czas mówić,...
Szef stosuje wobec nas mobbing w pracy. Gdzie zgłosić mobbing? Co zrobić?
Witam , pracuje w firmie gastronomicznej od 1,5 roku , Szef stosuje wobec nas mobbing w pracy , między innymi wydarzyła się sytuacja że trafiłam do szpitala z przemęczenia , w zamian po powrocie ze szpitala szef daje mi tylko pracować 2 dni w tygodniu i o tą pracę jeszcze muszę prosić , prześmiewczo mówi że nie bo się ,,przemeczysz hehe " i chce dać mi umowę teraz na pół etatu. Czy muszę przyjąć umowę na pół etatu? Gdzie zgłosić mobbing? ...
Tato kupił auto od handlarza, okazało się, że auto ma usterkę o której nie został poinformowany. Jak to wygląda z punktu prawnego?
Tato kupił auto od handlarza (który na swoją firmę sprowadza auta z fakturą) okazało się, że auto ma usterkę , cieknący olej z wału korbowego i koszt naprawy to ponad 1000 zł. Sprzedający nas o tym nie poinformował, że jest usterka silnika. Jak to wygląda z punktu prawnego ? Auto aktualnie stoi u mechanika i czekamy na informacje zwrotną od handlarza jaki jest jego kolejny krok. Z góry dziękuję za odpowiedzi...

Wyszukiwarka