Umowa najmu lokalu u notariusza.

Mam do wynajęcia dom, potrzebuje umowę między mną i najemca, która będzie bezpieczna dla obu stron. Proszę o pomoc.
anonim cytuj
05-03-2024
Polecam bardzo dużo, naprawdę dużo, poczytać o najmie okazjonalnym. Posiadając już stosowną wiedzę warto zawrzeć umowę o najem okazjonalny. Dobrze sporządzona umowa o najem okazjonalny pozwala zminimalizować wszelakie ryzyko wynikające z najmu.

anonim cytuj
05-03-2024
Dokładnie, też taką podpisywałam parę lat temu wraz z właścicielem oraz moimi rodzicami byliśmy u notariusza .bardzo dobra to umowa .w tej umowie tzw. poddanie się egzekucji i podany adres meldunku stałego podpisany przez rodziców czyli właścicieli nieruchomości, oraz mój i właściciela nieruchomości wynajmowanej. Godna polecenia.

anonim cytuj
05-03-2024
Przede wszystkim umowa spisana u notariusza i tzw. umowa poręczenia, wynajmujący muszą mieć osobę którą ma mieszkanie na własność że przyjmie ich do siebie w razie nieopłacania czynszu bądź wypowiedzenia umowy przez wynajmującego.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

zaświadczenie zwalniające z zakrywania ust i nosa (egzamin)
Dzień dobry, zwracam się do Państwa z pewną kwestią. Na wstępie zaznaczę, że POSIADAM ZAŚWIADCZENIE lekarskie zwalniajace mnie z jakiegokolwiek zasłaniania twarzy. Otóż mając dzisiaj egzamin w ZORDZIE(oczywiście pokazałam zaświadczenie), Pan egzaminator nie chciał mnie dopuścić do egzaminu bez maski. - ma takie prawo? Mimo posiadania zaświadczenia? Inni egzaminatorzy twierdzili, że nie, ale on twardo stał przy swoim. Jeśli miał takie prawo - ...
Pozew przeciwny egzekucyjny.
Witam, potrzebuje porady kogoś kto się zna w temacie ściągania komorniczego za długi mieszkaniowe. Moja żona była zameldowana w mieszkaniu u rodziców mimo że mieszkała ze mną . Moi teściowie nie płacili czynszu( moja żona nie miała o tym pojęcia) Teściowie dostali eksmisję ale dług jaki narobili na ok. 90 tys. Komornik ściga moja żonę, bo była zameldowana tam. Dodam że chodzi o lata 07 - 12. Jak da się wyjść z tej sytuacji?? Może to już jest prze...
Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego.
Ojciec dziecka zaprzestał płacenia zabezpieczenia alimentacyjnego (zasądzona kwota w marcu tego roku i płacił do września), sprawa rozwodowa, alimenty w toku, kolejna rozprawa w grudniu. Sprawa u komornika już zgłoszona, mam pismo od komornika o kosztach i kwocie jaką ma zapłacić. Pytanie moje brzmi: po jakim czasie i co musi się wydarzyć, żeby pozwać rodziców (dziadków) o alimenty?...
Czy mogę wycofać się ze sprzedaży produktu?
Witam. Proszę o informację czy sprzedając przez internet jako osoba fizyczna mam prawo wycofać się ze sprzedaży i nie wysłać towaru gdy kupujący oświadczył, że zrobił przelew. Na grupie sprzedażowej wystawiłam przedmiot jak się okazało w rażąco niskiej cenie. Kilku grupowiczów po fakcie poinformowało mnie o realnej cenie. Towar wystawiłam za 5 % jego wartości. Proszę o informację i podstawę prawną czy muszę wysłać towar....

Wyszukiwarka