Umowa najmu lokalu u notariusza.

Mam do wynajęcia dom, potrzebuje umowę między mną i najemca, która będzie bezpieczna dla obu stron. Proszę o pomoc.
anonim cytuj
05-03-2024
Polecam bardzo dużo, naprawdę dużo, poczytać o najmie okazjonalnym. Posiadając już stosowną wiedzę warto zawrzeć umowę o najem okazjonalny. Dobrze sporządzona umowa o najem okazjonalny pozwala zminimalizować wszelakie ryzyko wynikające z najmu.

anonim cytuj
05-03-2024
Dokładnie, też taką podpisywałam parę lat temu wraz z właścicielem oraz moimi rodzicami byliśmy u notariusza .bardzo dobra to umowa .w tej umowie tzw. poddanie się egzekucji i podany adres meldunku stałego podpisany przez rodziców czyli właścicieli nieruchomości, oraz mój i właściciela nieruchomości wynajmowanej. Godna polecenia.

anonim cytuj
05-03-2024
Przede wszystkim umowa spisana u notariusza i tzw. umowa poręczenia, wynajmujący muszą mieć osobę którą ma mieszkanie na własność że przyjmie ich do siebie w razie nieopłacania czynszu bądź wypowiedzenia umowy przez wynajmującego.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Świadczenia rodzinne
przyjechałam właśnie do Polski z Niemiec . W Niemczech nie pobierałam niczego na dziecko gdyż nie posiadałam z synem nawet meldunku . Mój mąż pracuje w Niemczech ma gewerbe , mamy intercyzę i zaznaczam to nie jest Ojciec mojego syna, nie jest wpisany jako ojciec, złożyłam wniosek o 500 plus na dziecko miesiąc temu i dalej nic przyszła mi informacja z której nic nie rozumiem ponieważ wynika z niej że muszą sprawdzić czy mój mąż nie pobiera niczeg...
Zwrot pożyczki.
Sprawa wygląda tak: pozwany miał zwrócić pożyczkę do 30.06.2023r (umowa pożyczki).Wysłałam przedsądowe wezwanie do zapłaty- przesyłka odebrana, pozwany nie ustosunkował się do wezwania. Sprawa skierowana do sądu...czekam na termin i dzisiaj zaskoczenie-pozwany pisze SMS, żebym podała jemu numer konta ( nr.konta nie zmieniałam)bo chce mi przesłać jakąś część pożyczki, ale nie całość. Co w takim przypadku powinnam zrobić?...
Sprawca uciek z miejsca kolizji, co moge zrobić?
Dzień dobry. 30 września miałem kolizję z prawdopodobnie pijanym kierowcą. Sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia. Podałem policji Numer rejestracyjny, markę, kolor pojazdu oraz rysopis sprawcy. Po czym dostaje pismo po nowym roku z Komendy powiatowej policji że sprawa została umorzona z powodu niewykrycia sprawcy. Czy podałem zbyt mało informacji? Co mogę zrobić aby wyegzekwować rzetelne podejście do sprawy? Dziękuję i Pozdrawiam....
Zawieszenie postępowania komorniczego.
Jakiś czas temu spadł na mnie niespodziewany wyrok, na mocy którego miałam zapłacić pewnej spółce wysoką kwotę (to nie był mój dług). Wierzyciel szybko uzyskał dokumenty i skierował sprawę do komornika, po czym niezwłocznie doprowadziłam do podpisania ugody i w I miesiącu wpłaciłam na jego konto żądaną częściową kwotę. Złożył on wniosek do komornika o zawieszenie postępowania egzekucyjnego. Całkowita spłata została dokonana zgodnie z umową, trwał...

Wyszukiwarka