Umowa najmu lokalu u notariusza.

Mam do wynajęcia dom, potrzebuje umowę między mną i najemca, która będzie bezpieczna dla obu stron. Proszę o pomoc.
anonim cytuj
05-03-2024
Polecam bardzo dużo, naprawdę dużo, poczytać o najmie okazjonalnym. Posiadając już stosowną wiedzę warto zawrzeć umowę o najem okazjonalny. Dobrze sporządzona umowa o najem okazjonalny pozwala zminimalizować wszelakie ryzyko wynikające z najmu.

anonim cytuj
05-03-2024
Dokładnie, też taką podpisywałam parę lat temu wraz z właścicielem oraz moimi rodzicami byliśmy u notariusza .bardzo dobra to umowa .w tej umowie tzw. poddanie się egzekucji i podany adres meldunku stałego podpisany przez rodziców czyli właścicieli nieruchomości, oraz mój i właściciela nieruchomości wynajmowanej. Godna polecenia.

anonim cytuj
05-03-2024
Przede wszystkim umowa spisana u notariusza i tzw. umowa poręczenia, wynajmujący muszą mieć osobę którą ma mieszkanie na własność że przyjmie ich do siebie w razie nieopłacania czynszu bądź wypowiedzenia umowy przez wynajmującego.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie z polisy OC.
Witam, mój tata miał wypadek na rowerze. Został potrącony przez samochód (kobieta najechała na niego od tyłu), został zabrany do szpitala, na miejscu była również policja. Proszę o poradę w jaki sposób przygotować pismo do ubezpieczyciela osoby która spowodowała wypadek, jakie informacje należy w nim zawrzeć aby skutecznie wywalczyć sprawiedliwe odszkodowanie z polisy OC. Jakie załączniki dołączyć do pisma?...
Praca w trakcie zwolnienia lekarskiego.
Jestem zatrudniony w korporacji (powyżej 1tys. osób w fabryce) na umowę, na czas nieokreślony. W ostatnim czasie uległem wypadkowi - zerwałem ścięgno Achillesa. Moje pytania: 1. Czy za zwolnienie lekarskie wystawione przez szpital jest 100%? 2. Czy ciągłość zwolnienia lekarskiego, o ile zostanie przedłużone przez innego lekarza również jest płatne 100%? (czy zachowanie ciągłości zwolnienia daje 100% wynagrodzenia) 3. Czy podczas zwolnienia l...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry, Od ponad 2lat nie utrzymuje kontaktów z toksycznym ojcem dzięki pójściu na terapie. Ojciec całe życie znęcał się nade mną i moją siostrą psychicznie i fizycznie. Teraz ojciec chce podać nas z siostrą o alimenty, bo żyje, jak twierdzi, w niedostatku, a my nie utrzymujemy z nim kontaktu i mu nie pomagamy. Chciałbym zrzec się dziedziczenia po nim, ale czy uchroni mnie to przed ewentualnym płaceniem alimentów na niego? Ojciec chce by...
Zakłócanie ciszy nocnej, zo robić?
Wczoraj wprowadziłam się wraz z mężem do świeżo kupionego mieszkania i okazało się, że nad nami od niedawna mieszka patologia.. Całą noc nie spałam przez ich libację alkoholową, myślałam, że może w końcu pójdą spać, ale nie. Około 10 tak zaczęli się drzeć, ktoś tam krzyczał „ałaaaa”, czymś zaczęli rzucać. Zadzwoniłam na policję i zgłosiłam jako przemoc domowa. Przyjechali, byli z 10 minut, pojechali i powtórka z rozrywki.. Dodatkowo przed wprowad...

Wyszukiwarka