Umowa najmu lokalu u notariusza.

Mam do wynajęcia dom, potrzebuje umowę między mną i najemca, która będzie bezpieczna dla obu stron. Proszę o pomoc.
anonim cytuj
05-03-2024
Polecam bardzo dużo, naprawdę dużo, poczytać o najmie okazjonalnym. Posiadając już stosowną wiedzę warto zawrzeć umowę o najem okazjonalny. Dobrze sporządzona umowa o najem okazjonalny pozwala zminimalizować wszelakie ryzyko wynikające z najmu.

anonim cytuj
05-03-2024
Dokładnie, też taką podpisywałam parę lat temu wraz z właścicielem oraz moimi rodzicami byliśmy u notariusza .bardzo dobra to umowa .w tej umowie tzw. poddanie się egzekucji i podany adres meldunku stałego podpisany przez rodziców czyli właścicieli nieruchomości, oraz mój i właściciela nieruchomości wynajmowanej. Godna polecenia.

anonim cytuj
05-03-2024
Przede wszystkim umowa spisana u notariusza i tzw. umowa poręczenia, wynajmujący muszą mieć osobę którą ma mieszkanie na własność że przyjmie ich do siebie w razie nieopłacania czynszu bądź wypowiedzenia umowy przez wynajmującego.

anonim cytuj
05-03-2024

Sugerowane Tematy

Urząd nie zgadza się na zmianę mojego imienia.
Witam państwa, piszę tutaj w bardzo ważnej dla mnie sprawie mianowicie od bardzo wielu lat zastanawiam się nad zmianą swojego imienia, którego szczerze nienawidzę byłam w swoim urzędzie stanu cywilnego gdzie kierownik powiedział mi że nie mam o czym marzyć ponieważ imię nie jest ani ośmieszające ani nie widzi innego powodu żeby taki wniosek został pozytywnie rozpatrzony. Nie ukrywam że jestem szczerze załamana już dwa razy próbowałam rozmawiać z ...
Zapis mieszkania w testamencie.
Cześć, Mieszkanie (poprzez sprawę sądową, testament) zostało podzielone na trzy osoby, tylko jedna z nich jest pełnoletnia i z tego wzgledu mam pytanie- •czy rodzice dwójki małoletnich po sprzedaży dostaną pieniądze normalnie, czy musza być one w jakiś sposób zamrożone do skończenia osiemnastego roku życia przez dzieci? •I czy podatek musi być zapłacony przez wszystkie strony by mieszkanie mogło iść na sprzedaż?...
Podstawa zasiłku chorobowego i macierzyńskiego
W czerwcu zeszłego roku urodziłam pierwsze dziecko (umowa o pracę skończyła się w dniu porodu, zasiłek macierzyński wypłacał ZUS). Jestem obecnie w drugiej ciąży, zatrudnienie od 1 sierpnia umowa o pracę na czas nieokreślony. Mam problemy zdrowotne, nie wiem ile będę w stanie pracować - czy zasiłek macierzyński który był wypłacany przez ZUS będzie się wliczał do podstawy obliczenia ewentualnego zasiłku chorobowego? I idąc dalej do podstawy oblic...
Klient nie odbiera wykonanych dla niego obrazów
Witam. Moja dziewczyna wykonuje okazyjnie obrazy na zamówienie. Umówiła się z klientem przez messengera na 2 obrazy. Podała wycenę za jeden obraz w granicach 300-400zł, co było wyraźnie napisane w wiadomości. Obrazy zostały wykonane terminowo, klient ich nie odbiera od miesiąca. Dziewczyna napisała w wiadomości, czy można się umówić w końcu na odbiór albo czy przynajmniej może dostać zapłatę przelewem za dwa obrazy - 660zł. Tutaj klient odpisał, ...

Wyszukiwarka