Podział majątku po rozwodzie.

Mieszkanie kupione w połowie z darowizny, którą otrzymałam od rodziców. Na drugą połowę mieszkania wzięliśmy z mężem wspólny kredyt hipoteczny. Niestety doszło do rozwodu. Jak sąd może do tego podejść? Czy dobrze rozumiem że ex należy się 1/4 wartości mieszkania?
anonim cytuj
26-02-2024
A darowizna była na papierze i zgłoszona do US?

anonim cytuj
26-02-2024
Mam umowę darowizny z tatą poświadczenia przelewu gdzie jest napisane darowizna dla córki na zakup mieszkania. I tak, wszystko było zgłoszone do US.

anonim cytuj
26-02-2024
A czy mąż jest współwłaścicielem mieszkania?

anonim cytuj
26-02-2024
Na akcie notarialnym niestety tak. Bo notariusz mimo, że wiedział, że moja darowizna pokrywa połowę mieszkania, nie doradził mi żeby zrobić zapis procentowy.

anonim cytuj
26-02-2024
No i tutaj jest duży błąd. Bo w tym momencie mąż ma w pewnym sensie rację. Jedynie co ciebie ratuje to to, że masz umowę darowizny i możesz w trakcie sprawy o podział majątku to przedstawić, że ty wniosłaś taką i taką kwotę na zakup mieszkania co pokrywało połowę zakupu, a z mężem wzięłaś kredyt na drugą część mieszkania. Może się uda ale zależy pewnie dużo od sądu.

anonim cytuj
26-02-2024

Sugerowane Tematy

174kpc
Да, все может быть ????????? ???? ????, ?? ?????????????? ???? ?????, ??? [url=http://mirdverey-biysk.ru/interroom/printsip/gladkaya-53-detail/]http://mirdverey-biysk.ru/interroom/printsip/gladkaya-53-detail/[/url] ???????? ????. 3. ????????????????: ?????????????????? ????? ???? ?????????? ????, ?? ????????, ????????? ??? ?????????....
Rozwiązanie umowy za wypowiedzeniem
Witam mam pytanie. Pracuje w firmie np. KFC w Bochni już 1,5 roku na umowie o pracę. Tydzień temu pracodawca chce rozwiązać umowę za wypowiedzeniem bez ujawniania czy przyczyny. Okres trwania umowy miesiąc czasu czyli do końca Maja. Podpisałem bo atmosfera mi już nie odpowiada jestem załamany. Ale mam do was jedno pytanie czy po rozwiązaniu umowy za wypowiedzeniem przez pracodawcę, jest możliwość żebym mógł wrócić pracować ale już na innym obi...
Sprzedaż garażu z byłym mężem.
Kobieta po rozwodzie, jest właścicielką miejsca postojowego w hali garażowej, drugim właścicielem jest jej były mąż. Nie ma z nim kontaktu. Jak sprzedać w takiej sytuacji to miejsce? Jak się go pozbyć? Co zrobić?...
Czy mogę zmienić nazwisko swojemu dziecku?
Witam czy jeśli ojciec ma ograniczone prawa i nie widuje dziecka od ponad roku czy mogę zmienić nazwisko na moje jako matki rodowe....

Wyszukiwarka