Zniesienie współwłasności nieruchomości.

Dzień dobry.
Jestem współwłaścicielem posesji ( dwa budynki). Powołałem biegłego sadowego by dokonał wyceny. Złożyłem wniosek w sadzie o zniesienie współwłasności. Współwłaścicielowi zaproponowałem wykup jego części. Moja sytuacja finansowa się zmieniła i podjąłem decyzje o sprzedaży. Chce powołać biegłego by raz jeszcze wycenił nieruchomość ( motywuje to tym że ceny nieruchomości wzrosły). Pieniędzmi ze sprzedaży podzielimy się z współwłaścicielem.
Czy mogę wycofać wniosek o zniesienie współwłasności?
Jakie kroki muszę podjąć?
anonim cytuj
18-10-2023
No a współwłaściciel zgadza się na takie rozwiązanie i będzie chciał sprzedać na rynku zamiast odsprzedać udziały tobie?

anonim cytuj
18-10-2023
Dlatego chce się dowiedzieć czy mam możliwość wycofania wniosku o zniesienie współwłasności. Jeśli mam takie prawo to z automatu złoże mu tę propozycje. Myślę, że jest to lepsze opcja dla niego gdyż biegły w owym czasie może wycenić naszą własność wyżej.

anonim cytuj
18-10-2023
Możesz w dowolnym momencie.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania.
Witam. Chce sprzedać mieszkanie, aby zakupić większe. Właścicielem jestem ja i w drugiej równej części mój małoletni syn . Muszę złożyć wniosek do sądu o pozwolenie na sprzedaż, ale na wniosku jest zapisek, o podaniu nr konta bankowego małoletniego do jego części. W jaki sposób w następnej kolejności mam zakupić nieruchomość z tą częścią syna, czy to znowu oznacza wniosek do sądu? Druga kwestia, to samo mieszkanie jest w stanie do generalnego rem...
Ustanie stosunku pracy.
Czy będąc na L4 od 08.10 i nadal jestem. Z Informacji od Pani z ZUS wiem, że z moim pracodawcą ustał stosunek pracy z dniem 4.11, a ja nadal nie mam świadectwa pracy dodam, że wcześniej sprawa była zgłoszona do PIP z powodu niewypłacenia wynagrodzenia za miesiąc wrzesień i październik oraz nie dostałam ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. Moje pytanie brzmi czy pracodawca może wysłać owe świadectwo pracy listownie ?? A jeżeli tak to czy w ogóle ...
Sprawa o ojcostwo.
Witam. Jestem po rozwodzie, w trakcie małżeństwa urodziło się dziecko, w akcie jestem ja wpisany jako ojciec (ojcem biologicznym dziecka jest kto inny), dziecko ma obecnie 2 lata. Płace alimenty, ale z każdym miesiącem jest mi ciężej płacić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy zostaje mi tylko płacić do usamodzielnienia się dziecka?...
Wycena wartości auta po kolizji.
Cześć, mam pytanie ostatnio miałam stłuczkę nie z mojej winy - dostałam takiego maila od rzeczoznawcy, ale na infolinii nikt nie potrafi odpowiedzieć i mówią, że oddzwonią jednak nikt nie dzwoni. Czy dobrze rozumiem, że kalkulacja którą zrobili mimo, że jest niższa niż koszt naprawy przysługuje mi w 100% plus samochód zostaje u mnie? Czy mam to interpretować w inny sposób? "Informujemy, iż w powyższej sprawie sporządzona kalkulacja kosztó...

Wyszukiwarka