Witam, proszę o pomoc. Lokatorów w wynajmowanym mieszkaniu od kilku dni notorycznie nachodzi sąsiadka z dołu strasząc policja bo ZA GŁOŚNO CHODZĄ, tłumaczy że to wina podłogi, która nie ma odpowiedniego wyciszenia( podłoga od 15 lat ta sama). Najemcy mają już dość wizyt sąsiadki i chcą się wyprowadzić. Co można zrobić aby sąsiadka przestała ich nachodzi. Rozmowa nie pomogła.
Zgłosić na policję, to jest nękanie ona będzie miała problemy.
anonim cytuj
08-02-2024
Zakłóca Wam mir rodzinny, nachodzi i zastrasza. Napisać do dzielnicowego. Wystarczy podać przy tym rewir, tj. ulicę, jak nie znacie nazwiska. Za chwilę skrzypiące łóżko będzie jej przeszkadzać czy inne rzeczy. Takie są uroki bloków. Jednemu to, drugiemu tamto przeszkadza. Nawet w kostnicy cisza też by przeszkadzała.
Witam.
Pracuje w firmie 8 lat. Ostatni rok bylam na macierzyńskim. W tym czasie były podwyżki, które mnie ominęły. Po powrocie poszłam o wyrównanie stawki do wysokości stawki pracowników, którzy mają przepracowane podobne lata na tym samym stanowisku. Usłyszałam od szefa odpowiedź " w ostatnim roku nie przyczyniła się Pani do rozwoju firmy." Zaznaczę, że moja stawka równa jest z osobami, które pracują od roku.
Czy taka odpowiedź szef...
Mam niepełnosprawnego członka rodziny, nie jestem opiekunem aczkolwiek biorę na siebie odpowiedzialność za pomoc przy wizytach lekarskich - jest to osoba na wózku. I tutaj mam pytanie, chciałam w pracy skorzystać z urlopu z tytułu siły wyższej, aczkolwiek pracodawca uważa że to nie kwalifikuje się pod to. Dodam, że grafik pracy mamy układany na miesiąc i dopiero po ułożeniu go dowiedziałam się, że odbędzie się wizyta lekarska. Czy pracodawca ma r...
Mam pytanie dotyczące najmu okazjonalnego.
W zasadzie powinien on zabezpieczać moje interesy w wypadku problemów z Najemcami, ale zastanawiam mnie jedna kwestia.
Podpisałam umowę najmu i umowę najmu okazjonalnego u notariusza z pewnym mężczyzną, ale dowiedziałam się niedawno, że ma nową partnerką, z którą mieszka.
Co z nią jeśli zaczną się problemy i dojdzie do jego eksmisji?
Będę musiała bawić się w sąd mimo, że zabezpieczyłam się przed ...
Brałam udział w kolizji, w której policja stwierdziła moje sprawstwo i zarzuciła mi wykroczenie z art. 86 par. 1 k.w. Nie przyjęłam mandatu. Dzień później pozyskałam nagranie z kamery monitoringu, z którego wynika wina tego drugiego kierowcy. Złożyłam nagranie na Policji i złożyłam wyjaśnienia. Policja stwierdziła, że faktycznie popełnili błąd, ale nic nie może już zrobić i i tak musi skierować sprawę do Sądu, który mnie uniewinni. Co mogę zrobić...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: