Dom jednorodzinny i mieszkanie które też ogrzewam. Czy przysługuje mi dodatek osłonowy?

Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć, czy przysługuje mi dodatek osłonowy. Mieszkam w domu jednorodzinnym razem z mężem, ale mam jeszcze mieszkanie które też ogrzewam. Mieszkanie jest moje, a nie wspólne z mężem.
anonim cytuj
31-08-2022
Dodatek przysługuje na jedno gospodarstwo domowe, nie na piec, nie na mieszkanie, tylko na gospodarstwo domowe

anonim cytuj
01-09-2022
Podepnę się pod pytanie.. A co w sytuacji gdy mama ma inne nazwisko, brat inne ale mieszkamy w tym samym domu? Czy oboje muszą składać deklaracje i przysługuje dodatek?

anonim cytuj
01-09-2022
Jeżeli tworzą jedno gospodarstwo to jeden wniosek, wg definicji gospodarstwo domowe mogą tworzyć nawet niespokrewnione osoby, więc nazwisko nie ma nic do rzeczy.

anonim cytuj
01-09-2022
Jeśli ktoś cię już wpisał w skład gospodarstwa domowego przy składaniu wniosku to nie przysługuje. Jeśli jeszcze nikt z Twojego gospodarstwa domowego wniosku nie składał to możecie złożyć.

anonim cytuj
01-09-2022
Uzupelnie, że nie tylko przy wniosku o dodatku węglowym, przy każdym innym również, czy to osłonowy, czy jakikolwiek zasiłek

anonim cytuj
02-09-2022
W poście akurat jest o osłonowy, co do węglowego podobno maja być jeszcze jakieś zmiany z tym gospodarstwem domowym.

anonim cytuj
02-09-2022

Sugerowane Tematy

Jak bezpiecznie kupić zadłużoną nieruchomość?
Witam. Zamierzam kupić dom od małżeństwa, którzy mają długi i komornika. Z tego co wiem, to komornik ma odebrać dług u notariusza i resztę pieniędzy im oddać. Ludzie ci chcą za te pieniądze kupić mieszkanie. Są to alkoholicy i obawiam się, że pieniądze szybko znikną a oni się nie wyprowadzą. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć? Co zrobić, żeby w razie czego eksmisja była skuteczna?...
Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem.
Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem , odmawia spotkań lub nie zezwala na opiekę bez jej obecności . Podczas jej obecności zbiera informacje którymi później mataczy oraz reżyseruje . Co mogę zrobić w takiej sytuacji ? Jak zabezpieczyć kontakt z dzieckiem ?...
Wpis do KW.
Dzień dobry, mam zagwozdkę jak ruszyć ze sprawą o uregulowanie treści księgi wieczystej, na której postawiony jest mój lokal mieszkalny może od początku, matka, aktem własności ziemi nabyła gospodarstwo rolne, (informacja o nabyciu gospodarstwa przez matkę nie została wpisana do KW, nadal wpisanym jest poprzedni właściciel) Matka zmarła, spadek po matce przypadł dla mnie i mojego brata, W postępowaniu działowym, sąd wyodrębnił z jednego budyn...
Zmiana nazwy stanowiska.
Dzień dobry, od 1.12.2023 pracodawca wdrożył nowy regulamin wynagradzania, porządkując i zmieniając tym samym nazwy stanowisk. Np. pracownik na kategorii zaszeregowania 10 do tej pory miał nazwe stanowiska Starszy Specjalista ds. ..., od 1.12 będzie miał nazwe stanowiska Specjalista ds. .... . Regulamin został ogłoszony. Jak w tej sytuacji nalezy wdrożyć nowe nazwy stanowisk? Czy ogłoszenie samego regulaminu jest wystarczające czy trzeba podpisyw...

Wyszukiwarka