Dom jednorodzinny i mieszkanie które też ogrzewam. Czy przysługuje mi dodatek osłonowy?

Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć, czy przysługuje mi dodatek osłonowy. Mieszkam w domu jednorodzinnym razem z mężem, ale mam jeszcze mieszkanie które też ogrzewam. Mieszkanie jest moje, a nie wspólne z mężem.
anonim cytuj
31-08-2022
Dodatek przysługuje na jedno gospodarstwo domowe, nie na piec, nie na mieszkanie, tylko na gospodarstwo domowe

anonim cytuj
01-09-2022
Podepnę się pod pytanie.. A co w sytuacji gdy mama ma inne nazwisko, brat inne ale mieszkamy w tym samym domu? Czy oboje muszą składać deklaracje i przysługuje dodatek?

anonim cytuj
01-09-2022
Jeżeli tworzą jedno gospodarstwo to jeden wniosek, wg definicji gospodarstwo domowe mogą tworzyć nawet niespokrewnione osoby, więc nazwisko nie ma nic do rzeczy.

anonim cytuj
01-09-2022
Jeśli ktoś cię już wpisał w skład gospodarstwa domowego przy składaniu wniosku to nie przysługuje. Jeśli jeszcze nikt z Twojego gospodarstwa domowego wniosku nie składał to możecie złożyć.

anonim cytuj
01-09-2022
Uzupelnie, że nie tylko przy wniosku o dodatku węglowym, przy każdym innym również, czy to osłonowy, czy jakikolwiek zasiłek

anonim cytuj
02-09-2022
W poście akurat jest o osłonowy, co do węglowego podobno maja być jeszcze jakieś zmiany z tym gospodarstwem domowym.

anonim cytuj
02-09-2022

Sugerowane Tematy

Udostępnienie mieszkania na okresie wypowiedzenia.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...
Podwyższenie alimentów.
Potrzebuje porady, otóż miałam sprawę w sądzie, w 2019 córka wtedy nie miała roku. Teraz ma w tym roku 5 lat czy mogę iść po podwyżkę. Mam zasadzone alimenty w wysokości 450 zł. Córka jeszcze w tym roku idzie do przedszkola. Kolejna sprawa mój były nie płaci na córkę od roku alimentów. Czy w ogóle jest sens iść do sądu jeśli nie płaci teraz alimentów?...
Podpisałam "lojalkę" na 3 lata. Czy w momencie zwalniała się z pracy jestem zobowiązana oddać pieniądze?
Dzień dobry, Pracodawca wysłał mnie na kilkumiesięczne szkolenie tematycznie w ramach stanowiska pracy. Na kurs uczęszczam weekendowo i uczę się w domu (poza czasem pracy). Kurs ma na zadanie pogłębienie wiedzy na moim stanowisku. Podpisałam "lojalkę" na 3 lata. Czy w momencie gdybym się zwalniała z pracy jestem zobowiązana oddać pieniądze?...
Wymeldowanie współmałżonka w trakcie złożonej sprawy o podział majątku
Witam czy można byłego współmałżonka wymeldować z domu w trakcie złożonej sprawie o podział majątku wspólnego? (budowa domu)...

Wyszukiwarka