Czy będą konsekwencje z tego ze najemca będzie wnioskował o dodatek mieszkaniowy?
Jestem wynajmującą mieszkanie i osoba, która je wynajmuje, czyli najemca zapytał mnie, czy nie będzie problemu, jeśli podczas najmu zgłosi wniosek do urzędu miasta i otrzyma dodatek mieszkaniowy do czynszu? Czy ja jako wynajmująca nie poniosę z tego powodu żadnych konsekwencji? Czy ja będę musiała składać do urzędu jakieś dokumenty? Co miesiąc odprowadzam podatek od wynajmu. Czy taki dodatek mieszkaniowy wpływa w jakikolwiek sposób na ten podatek? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Wynajmuje pani legalnie najemca ma prawo zlożyć wniosek o dodatek nawet nie mając zgody właściciela, bo to w niczym nie koliduje i nie wpływa na podatek, który właściciel opłaca wystarczy umowa najmu
anonim cytuj
22-11-2022
W momencie otrzymania decyzji najemca płaci pani tyle mniej ile dopłaca miasto. Pieniądze bezpośrednio dostaje administracja/społdzielnia
anonim cytuj
23-11-2022
O dodatek mieszkaniowy starają się osoby z niskimi dochodami i jak nazwa wskazuje jest to dopłatą do czynszu. To nie są pieniążki do ręki tylko np. do spółdzielni jako opłata czynszu. Przyznanie dodatku ma wiele czynników i w zasadzie trudno go otrzymać.
anonim cytuj
23-11-2022
Nie trudno go otrzymać i nie jest to tylko dla osób z niskim dochodem
anonim cytuj
23-11-2022
W dodatku mieszkaniowym jest próg dochodowy, liczba osób przypadająca na 1m2jesli jest nadmetraż to nie przysługuje. osoba z niepełnosprawnością może mieć większy metraż. tak jak napisałam jest wiele czynników które wskazują na jego przyznanie bądź odmowę
anonim cytuj
23-11-2022
O dodatek mieszkaniowy starają się osoby z niskimi dochodami i jak nazwa wskazuje jest to dopłatą do czynszu. To nie są pieniążki do ręki tylko np. do spółdzielni jako opłata czynszu. Przyznanie dodatku ma wiele czynników i w zasadzie trudno go otrzymać.
anonim cytuj
24-11-2022
Wniosek o dodatek mieszkaniowy składa najemca na podstawie umowy najmu z właścicielem, nic pani z tego tytułu nie grozi.Najemcy albo go przyznają, albo nie, jeśli tak, to kwota przyznana będzie wpływać bezpośrednio do zarządcy i o tę kwotę mniej zapłacą czynszu.
Witam . Od 5 lat zbieram się o podanie matki mojego obecnie 8 letniego syna o alimenty. Tydzień temu poszła siedzieć, jest w więzieniu. Nie wiem za co ale nie interesuje mnie to. Pytanie: jak w takiej sytuacji sąd rozstrzyga wysokość alimentów skoro rodzic jest w zakładzie karnym?...
Mieszkamy cały czas razem.Zgodnie z wyliczeniami rozliczałem się z żoną za koszty domu i dzieci. Jedno jest pełnoletnie. Na drugie koszt miesieczny wychodził średniorocznie ok 1300 zl. Na mnie 650. Dla prostoty analizy załużmy że całą kwotę wysyłałem w gotówce. Część kwoty wydawałem i przedstawiałem paragony a część przelewalem na konto. Nie sprzeciwiała się wysłanemu jej mojemu wyliczeniu a nawet okazywała zadowolenie na messengerze. Jednak nadm...
Art. 212kk, mój ex partner w kolejnym piśmie do sądu pomawia mnie o zaburzenia psychiczne jako sposób na kontratak, wcześniej pomawiał o przemoc wobec dzieci (bicie i głodzenie) przez co miałam nadzór kuratora, sprawozdania wszystkie na moją korzyść, ani szkoła która widziała odwrotne działania z mojej strony ani przedszkole i kuratorka nie dopatrzyli się niczego złego, biegli również wykluczyli przemoc z mojej strony. Jednak występując do sądu z...
Mam pytanie czy uważacie, że warto budować dom bez ślubu ? Czy ktoś z Państwa miał takie doświadczenia. Mam partnera jesteśmy ze sobą od prawie 7 lat. Spodziewamy się dziecka. Mamy kupiona działkę przez akt notarialny : 30% moja własność 70% jego. Jeśli zaczniemy budować dom i moja wartość na pewno przekroczy wkład własny na budowę domu to czy jest szansa , że przy rozstaniu odzyskam te pieniądze jeśli ten dom i tak nie będzie mój i będę musia...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: