Aktualnie mamy biuro i magazyn w jednym budynku ale szef zdecydował, że magazyn będzie przeniesiony do innej miejscowości. Ja pracuje jako pracownik biurowy i nie czuje się ja siłach przez tydzień pracować ciężko fizycznie i dźwigać towary, oraz ustawiać regały do wysokiego składowania. Czy jako pracownik biurowy, mam prawo odmówić jazdy 20 km do innej miejscowości? Dźwigania tam rzeczy przez cały tydzień? Oczywiście wszystko jest na słowo, nie dostałem żadnego pisma, że mam tam pracować.
Tak, możesz odmówić ustawiania regałów, tym bardziej ze przy pracy na wysokości potrzebne są badania.
anonim cytuj
24-01-2024
To nie oznacza pracy na wysokości (choć niekoniecznie). Zależne jest od procesu technologicznego montażu takich regałów. Ale jak nie pojedzie to nie przekona się. Pracownik biurowy nie powinien wykonywać takich czynności.
anonim cytuj
24-01-2024
A czy to że miejscem wykonywania pracy w umowie o pracę jest inne miasto niż nowa lokalizacja magazynu ma znaczenie? Można się tym podeprzeć w rozmowie z szefem?
Praca nie jest ja wysokości bo jest wózek widłowy ale będziemy nosić pakunki z towarem i ręcznie metalowe kraty podłogowe o wadze 30 kg przez cały tydzień . I tych krat się też boję
anonim cytuj
24-01-2024
Praca powyżej 1 m już jest traktowana jako na wysokości
Wózek widłowy nie złoży elementów wysokiego składowania
Powinieneś mieć badania lmp , instruktaż stanowiskowy na taką prace O ILE WYRAZISZ ZGODE - pracodawca nie może sie "podpierać " ewentualnym zapisem " i inne polecenia pracodawcy
anonim cytuj
24-01-2024
Bez uprawnień UDT nie dotknąłbym widlaka..
Z opisu wynika, że ma być praca na środku transportu poziomego.
Generalnie, pracodawcę poniosło, żeby nieprzeszkolonego pracownika biurowego wysyłać na magazyn jako montażystę.
Zażądałbym polecenia na piśmie i odmówiłbym również pisemnie.
W razie wypadku - prokurator dla pracodawcy.
anonim cytuj
24-01-2024
Transport poziomy to może być paleciak (bez uprawnień) Czytamy to samo a każdy widzi co chce. Cytowałem jakie prace będą wykonywane. Nie ma wzmianki o pracy na widlaku tylko że "bo jest wózek widłowy". To że on jest nie znaczy, że będzie nim jeździć.
Córka 10lat , podczas rozmowy przez kamerkę oznajmiła mi że za rok mama z nowym partnerem będzie brać ślub, powiedziałem że to super, na co córka że nie bo mama mi będzie chciała zmienić nazwisko a tego nie chce ...
Nie mam ograniczonych praw
Place alimenty.
Czy jeśli się nie zgodzę to będzie i tak mogła je zmienić?...
Witam. Potrzebuje porady. Wczoraj podczas mojej nieobecności w domu, prawdopodobnie ktoś nieumyślnie wypuścił mojego psa z posesji. Gdy byłam w pracy, sąsiadka zadzwoniła że pies został potrącony przez samochód i leżał na środku drogi. Kierowca uciekł i nie udzielił mu żadnej pomocy, inny kierowca po sprawdzeniu co z psem, ocenił że niestety już nic nie można zrobić, przełożył go na bok żeby nie utrudniać ruchu, później ja go zabrałam. Zdarzenie ...
Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wysze...
Przebywam właśnie na chorobowym, jest to mój pierwszy dzień. Wcześniej nigdy nie korzystałem z tego przywileju osoby pracującej. Będąc dociekliwym chciałem zorientować się co mogę będąc na L4. Większość formułek jest dla mnie w zupełności zrozumiała, ale dwie kwestie tworzą wyłącznie niejasności i chciałbym uzyskać od życzliwej osoby wyjaśnienie.
1." Czy nie wykorzystuje zwolnienia lekarskiego od pracy w sposób niezgodny z jego celem."...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: