Prace społeczne.

Mam do odpracowywania 30godzin miesięcznie, czy pomimo pracy zawodowej na 3 zmiany, można będzie to jakoś pogodzić? w sensie chodzi o to czy pani kurator będzie mogła się ze mną dogadać co do godzin w danym tyg. w którym to będę mógł odpracować?
anonim cytuj
14-11-2023
To Twój problem, żeby pogodzić pracę zawodową z otrzymaną karą. Nikt nie będzie pytał czy masz czas i ewentualnie kiedy. A w poszczególnych podmiotach bywa różnie. Niektóre placówki przygotowują z góry grafik pracy na dany miesiąc dla każdego skazanego, a inne określają tylko przedziały czasu np. że można się zgłaszać od poniedziałku do piątku od 6.00 do 14.00.

anonim cytuj
14-11-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedaż mieszkania w trakcie umowy najmu.
Od 6 lat wynajmuję mieszkanie. Zawsze w terminie robię opłaty. Kilka dni temu właściciel poinformował mnie, że mieszkanie zostało wystawione na sprzedaż, a ja mam prawo pierwokupu. Niestety Bank nie udzieli mi tak wysokiego kredytu, a jedynie 1/3 potrzebnej kwoty. W rozmowie właściciel powiedział, że w związku z tym da mi wymówienie. Nie mam dokąd się wyprowadzić. Jak ta sytuacja ma się prawnie. Może mnie po prostu wyrzucić? Proszę o pomoc. D...
Adoptowaliśmy dwa psy ze schroniska, umowa adopcyjna na narzeczonego. Jakie kroki mogę podjąć żeby psy zostały ze mną?
Dzień dobry! Otóż 2 lata temu adoptowaliśmy dwa psy ze schroniska. Umowa adopcyjna została spisana na narzeczonego. W związku z zakończeniem związku partner wyprowadza się ze wspólnego mieszkania, w którym mieszkaliśmy od początku razem, bierze psy ze sobą. Jakie kroki mogę podjąć żeby psy zostały ze mną lub inne, przychylne dla mnie rozwiązanie tej sprawy? Dziękuję....
Czy jest zgodne z prawem zaniżenie kwoty zakupu samochodu?
Chciałam zakupić auto i sprzedawca zaproponował, żeby na umowie napisać mniejszą kwotę zakupu, czy to jest zgodne z prawem? ...
Co może firma windykacyjna?
Dzień dobry, mam parę pytań: 1. Czy firma windykacyjna może powiększać sumę zadłużenia o koszty prowadzonych czynności windykacyjnych? 2. Czy wysyłając wezwanie do zapłaty firma windykacyjna musi wskazać jakiej wierzytelności dotyczy dług oraz kiedy powstał? 3. Jeżeli w wezwaniu (dot. pkt. 2) nie wskaże jakiej wierzytelności dotyczy dług oraz kiedy powstał można od niej tego zażądać? 4. Czy dłużnik po odebraniu wezwania do zapłaty może zażąd...

Wyszukiwarka