Pismo od komornika.

Co zrobić w sytuacji, gdzie dostałem pismo od komornika o wszczęciu postępowania, ale za Chiny ludowe nie wiem o co chodzi, jest jeszcze w sprawie druga osoba, o tym samym nazwisku, dzwoniliśmy do osoby która złożyła jakieś wnioski znaleźliśmy ją w Internecie, ale ona nic o mnie nie wie, tylko o innej osobie o tym samym imieniu i nazwisku. To nie moje długi, a jest podane moje imię nazwisko oraz adres, gdzie składać skargę? Chcą ode mnie wyłudzić 25 tysięcy.
anonim cytuj
19-01-2024
Kiedy dostałeś pismo od komornika? Czy byłeś w kancelarii komorniczej obejrzeć akta? Ustaliłeś sąd który wydał nakaz? Nie należy składać żadnego sprzeciwu jeśli nakazu nie otrzymałeś. Ewentualnie zwrócić się do sądu o dostarczenie nakazu na właściwy adres a potem sprzeciw.

anonim cytuj
19-01-2024
Przyszło w cholerę papierów, z jakiś innych spraw, o których nie mamy pojęcia, bo to nie chodzi o mojego brata, sekretarka wczoraj, że oni mają wyrok i działają, papiery są o wykazie majątków itd. dziś jedziemy tam osobiście, bo wczoraj znaleźliśmy prawdziwych sprawców, że tak to nazwę. Sądzą się jako firma, a że mój brat ma to samo imię i nazwisko to ktoś to albo celowo pomylił, albo jest totalnym debilem.. bo wzięli sobie jego NIP z Internetu, tzn. nie wiadomo kto, bo dwóch pełnomocników tych panów co się sądzą się wypierają.

anonim cytuj
19-01-2024
Jeśli został wydany nakaz zapłaty na ciebie faktycznie to sprzeciw od nakazu.

anonim cytuj
19-01-2024
Komornik nawet nas nie wpuścił, kazali pisać zażalenie do sądu. Wierzyciel podał zły numer NIP, a komornik nic do tego nie ma, oni mają nakaz z sądu.

anonim cytuj
19-01-2024
Nie można wnieść sprzeciwu jeśli nie otrzymało się nakazu. Należy wnieść o dostarczenie nakazu na właściwy adres a po otrzymaniu nakazu wnieść sprzeciw.

anonim cytuj
19-01-2024
Dzwoniliśmy, odebrała sekretarka powiedziała, że oni mają wyrok z sądu i będą działać, ale znaleźliśmy i tą osobę o tych samych danych i jej pełnomocnika i strony przeciwne, okazało się, że ktoś.. nie wiemy kto, bo jedna strona zwala na drugą, podała imię nazwisko mojego brata oraz jego NIP, bo to sprawa o jakieś usługi.. najlepsze, że początkowo jeden z pełnomocników wypierał się, że na pewno sprawdził 5 razy nip w Internecie... A po wysłaniu mu screenów, że się bankowo pomylił, bo firma widnieje przy tej drugiej osobie o tych samym imieniu i nazwisku nie wiedział co powiedzieć.. zaczął coś kręcić, powiedzieli, że postarają się to odkręcić do 2 dni. Parodia. Nie wiemy co z tym fantem dalej robić.

anonim cytuj
19-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak odrzucić spadek bez aktu zgonu??
Dzień dobry, Zmarła babcia byłego męża. Odrzucił on spadek teraz w kolejności powinny go odrzucić nasze dzieci. Wiadomo że do wniosku do sądu rodzinnego należy dołączyć odrzucenie spadku przez ojca oraz akt zgonu babci. Co mogę zrobić w przypadku gdy ojciec dzieci nie chcę dać mi ksero tych dokumentów? Spadek zawiera długi i nie chcę by były tym obarczone....
czy komornik zajmie swiadcznia socjalne?
Konto zajęte przez komornika... aktualana suma na koncie 1035 zl , jutro mamie z MOPSu na to konto wplynie 880 zł czy komornik coś zajmie? Łącznie będzie 1915 zł ... kwota wolna od podatku niby 1950 zł czy może się myle ? Jest się co martwić?...
Przejęcie alimentów od rodzica po ukończeniu pełnoletniości
Witam. Moja mama dostaje alimenty na mnie od mojego taty. Ja mam skończone 18 lat i chciałabym żeby alimenty wpływały na moje konto. Jak to trzeba zrobić?...
Ile godzin ciągiem mogę pracować na umowe zlecenie?
Witam, jestem zatrudniony na umowę zlecenie. Czy mogę pracować ciągiem np 36h? Z tego co wiem żaden kodeks pracy mnie nie ogranicza. Z góry dziękuję za odpowiedzi ...

Wyszukiwarka