Co zrobić w sytuacji, gdzie dostałem pismo od komornika o wszczęciu postępowania, ale za Chiny ludowe nie wiem o co chodzi, jest jeszcze w sprawie druga osoba, o tym samym nazwisku, dzwoniliśmy do osoby która złożyła jakieś wnioski znaleźliśmy ją w Internecie, ale ona nic o mnie nie wie, tylko o innej osobie o tym samym imieniu i nazwisku. To nie moje długi, a jest podane moje imię nazwisko oraz adres, gdzie składać skargę? Chcą ode mnie wyłudzić 25 tysięcy.
Kiedy dostałeś pismo od komornika? Czy byłeś w kancelarii komorniczej obejrzeć akta? Ustaliłeś sąd który wydał nakaz? Nie należy składać żadnego sprzeciwu jeśli nakazu nie otrzymałeś. Ewentualnie zwrócić się do sądu o dostarczenie nakazu na właściwy adres a potem sprzeciw.
anonim cytuj
19-01-2024
Przyszło w cholerę papierów, z jakiś innych spraw, o których nie mamy pojęcia, bo to nie chodzi o mojego brata, sekretarka wczoraj, że oni mają wyrok i działają, papiery są o wykazie majątków itd. dziś jedziemy tam osobiście, bo wczoraj znaleźliśmy prawdziwych sprawców, że tak to nazwę. Sądzą się jako firma, a że mój brat ma to samo imię i nazwisko to ktoś to albo celowo pomylił, albo jest totalnym debilem.. bo wzięli sobie jego NIP z Internetu, tzn. nie wiadomo kto, bo dwóch pełnomocników tych panów co się sądzą się wypierają.
anonim cytuj
19-01-2024
Jeśli został wydany nakaz zapłaty na ciebie faktycznie to sprzeciw od nakazu.
anonim cytuj
19-01-2024
Komornik nawet nas nie wpuścił, kazali pisać zażalenie do sądu. Wierzyciel podał zły numer NIP, a komornik nic do tego nie ma, oni mają nakaz z sądu.
anonim cytuj
19-01-2024
Nie można wnieść sprzeciwu jeśli nie otrzymało się nakazu. Należy wnieść o dostarczenie nakazu na właściwy adres a po otrzymaniu nakazu wnieść sprzeciw.
anonim cytuj
19-01-2024
Dzwoniliśmy, odebrała sekretarka powiedziała, że oni mają wyrok z sądu i będą działać, ale znaleźliśmy i tą osobę o tych samych danych i jej pełnomocnika i strony przeciwne, okazało się, że ktoś.. nie wiemy kto, bo jedna strona zwala na drugą, podała imię nazwisko mojego brata oraz jego NIP, bo to sprawa o jakieś usługi.. najlepsze, że początkowo jeden z pełnomocników wypierał się, że na pewno sprawdził 5 razy nip w Internecie... A po wysłaniu mu screenów, że się bankowo pomylił, bo firma widnieje przy tej drugiej osobie o tych samym imieniu i nazwisku nie wiedział co powiedzieć.. zaczął coś kręcić, powiedzieli, że postarają się to odkręcić do 2 dni. Parodia. Nie wiemy co z tym fantem dalej robić.
Kilku współwłaścicieli mieszkania. Przeprowadzone postępowanie spadkowe (bez działu spadku) jeden ze współwłaścicieli mieszkający tam narobił długów. Czy całości zadłużenia mogą ściągać z kogo chcą, czy odpowiadamy taka częścią jaki mamy udział w spadku ?...
Witam.
Ogólnie sytuacja wygląda w ten sposób.
Miałam wypadek przy pracy i trzy dni urlopu.
Dzisiaj po zwolnienieniu lekarskim wróciłam do pracy i kierowniczka dala mi oto takie pismo.
W pracy uderzyłam głowa w metalowa szafkę i zwolnienie było od chirurga.
Majster napisał notatkę, że był wypadek przy pracy i sam kazał mi do szpitala jechać.
Ogólnie moja kierowniczka to straszna baba. Ma ewidentnie od samego początku jakiś problem do mn...
Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: