Co zrobić w sytuacji, gdzie dostałem pismo od komornika o wszczęciu postępowania, ale za Chiny ludowe nie wiem o co chodzi, jest jeszcze w sprawie druga osoba, o tym samym nazwisku, dzwoniliśmy do osoby która złożyła jakieś wnioski znaleźliśmy ją w Internecie, ale ona nic o mnie nie wie, tylko o innej osobie o tym samym imieniu i nazwisku. To nie moje długi, a jest podane moje imię nazwisko oraz adres, gdzie składać skargę? Chcą ode mnie wyłudzić 25 tysięcy.
Kiedy dostałeś pismo od komornika? Czy byłeś w kancelarii komorniczej obejrzeć akta? Ustaliłeś sąd który wydał nakaz? Nie należy składać żadnego sprzeciwu jeśli nakazu nie otrzymałeś. Ewentualnie zwrócić się do sądu o dostarczenie nakazu na właściwy adres a potem sprzeciw.
anonim cytuj
19-01-2024
Przyszło w cholerę papierów, z jakiś innych spraw, o których nie mamy pojęcia, bo to nie chodzi o mojego brata, sekretarka wczoraj, że oni mają wyrok i działają, papiery są o wykazie majątków itd. dziś jedziemy tam osobiście, bo wczoraj znaleźliśmy prawdziwych sprawców, że tak to nazwę. Sądzą się jako firma, a że mój brat ma to samo imię i nazwisko to ktoś to albo celowo pomylił, albo jest totalnym debilem.. bo wzięli sobie jego NIP z Internetu, tzn. nie wiadomo kto, bo dwóch pełnomocników tych panów co się sądzą się wypierają.
anonim cytuj
19-01-2024
Jeśli został wydany nakaz zapłaty na ciebie faktycznie to sprzeciw od nakazu.
anonim cytuj
19-01-2024
Komornik nawet nas nie wpuścił, kazali pisać zażalenie do sądu. Wierzyciel podał zły numer NIP, a komornik nic do tego nie ma, oni mają nakaz z sądu.
anonim cytuj
19-01-2024
Nie można wnieść sprzeciwu jeśli nie otrzymało się nakazu. Należy wnieść o dostarczenie nakazu na właściwy adres a po otrzymaniu nakazu wnieść sprzeciw.
anonim cytuj
19-01-2024
Dzwoniliśmy, odebrała sekretarka powiedziała, że oni mają wyrok z sądu i będą działać, ale znaleźliśmy i tą osobę o tych samych danych i jej pełnomocnika i strony przeciwne, okazało się, że ktoś.. nie wiemy kto, bo jedna strona zwala na drugą, podała imię nazwisko mojego brata oraz jego NIP, bo to sprawa o jakieś usługi.. najlepsze, że początkowo jeden z pełnomocników wypierał się, że na pewno sprawdził 5 razy nip w Internecie... A po wysłaniu mu screenów, że się bankowo pomylił, bo firma widnieje przy tej drugiej osobie o tych samym imieniu i nazwisku nie wiedział co powiedzieć.. zaczął coś kręcić, powiedzieli, że postarają się to odkręcić do 2 dni. Parodia. Nie wiemy co z tym fantem dalej robić.
Dzień dobry,
Zmarła babcia byłego męża. Odrzucił on spadek teraz w kolejności powinny go odrzucić nasze dzieci. Wiadomo że do wniosku do sądu rodzinnego należy dołączyć odrzucenie spadku przez ojca oraz akt zgonu babci. Co mogę zrobić w przypadku gdy ojciec dzieci nie chcę dać mi ksero tych dokumentów? Spadek zawiera długi i nie chcę by były tym obarczone....
Konto zajęte przez komornika... aktualana suma na koncie 1035 zl , jutro mamie z MOPSu na to konto wplynie 880 zł czy komornik coś zajmie? Łącznie będzie 1915 zł ... kwota wolna od podatku niby 1950 zł czy może się myle ? Jest się co martwić?...
Witam.
Moja mama dostaje alimenty na mnie od mojego taty. Ja mam skończone 18 lat i chciałabym żeby alimenty wpływały na moje konto. Jak to trzeba zrobić?...
Witam, jestem zatrudniony na umowę zlecenie. Czy mogę pracować ciągiem np 36h? Z tego co wiem żaden kodeks pracy mnie nie ogranicza. Z góry dziękuję za odpowiedzi
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: