Zajęcie komornicze.

Dzień dobry, mam pytanie. Narzeczony ma zadłużenie ale po rozmowie z Panią komornik ustalili że nie będzie miał zajęcia na koncie bo będzie wpłacał ustalona kwotę co miesiąc. Kwota zostaje co miesiąc wpłacona taka jaka została ustalona i faktycznie zajęcia nie ma na koncie bankowym. Moje pytanie jest takie jeżeli rozliczył się z podatku to dlaczego urząd przekierował kwotę do zwrotu do Pani Komornik ? Czy jest w ogóle taka możliwość jeżeli Pani komornik i narzeczony ustalili comiesięczna wpłatę na zadłużenie?
anonim cytuj
26-03-2024
Bo komornik działa na zlecenie wierzyciela. Należało rozmawiać z wierzycielem.

anonim cytuj
26-03-2024
Ale nawet jeżeli komornik nie zajął konta bankowego po wcześniejszej rozmowie, to jest taka możliwość aby pieniądze trafiły do komornika ?

anonim cytuj
26-03-2024
Tak.

anonim cytuj
26-03-2024
A jeżeli skontaktuje się z wierzycielem to jest szansa na zwrot tych pieniędzy na konto, a wpłacać będzie ustaloną kwotę którą podał komornik? Czy raczej nie?

anonim cytuj
26-03-2024
Jeśli zwrot został zajęty to wątpię aby wierzyciel był skłonny oddać Wam pieniądze i czekać, aż mu dobrowolnie spłacicie. On jest zainteresowany przecież jak najszybszą spłatą.

anonim cytuj
26-03-2024
Tak zwrot został przekierowany na konto do Pani Komornik.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Ustanie stosunku pracy.
Czy będąc na L4 od 08.10 i nadal jestem. Z Informacji od Pani z ZUS wiem, że z moim pracodawcą ustał stosunek pracy z dniem 4.11, a ja nadal nie mam świadectwa pracy dodam, że wcześniej sprawa była zgłoszona do PIP z powodu niewypłacenia wynagrodzenia za miesiąc wrzesień i październik oraz nie dostałam ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. Moje pytanie brzmi czy pracodawca może wysłać owe świadectwo pracy listownie ?? A jeżeli tak to czy w ogóle ...
Czy po rozwodzie zonie będzie się cos należało?
Zamierzam się rozwieść. Przed ślubem uległem wypadkowi, za pieniądze z odszkodowania kupiłem dom. Później go sprzedałem, a w zamian kupiłem 2 mieszkania już po ślubie. Zone uczyniłem współwłaścicielka obu z nich. W akcie notarialnym nie ma wzmianki o tym skąd pochodziły pieniądze na ich zakup. Zona dołożyła do remontu, ale nie ma na to żadnych dowodów w postaci umów, faktur.. Czy po rozwodzie zonie będzie się cos należało?...
rozwiązanie umowy przedstępnej
Witam. Wynajęłam mieszkanie niepełnoletniego syna do dnia 30.09.2021 r. za zgodą Sądu. Syn w mojej obecności ( ja umowę pisałam, jeśli to ważne) podpisał przedwstępną umowę najmu od dnia1.10.2021 r do dnia 31.07.2022r, umowa najmu miała być podpisana 6.10.2021 r. - wtedy syna będzie pełnoletni. Dzisiaj powiedział lokatorom, że mają 3 dni na wyprowadzkę. Jakie konsekwencje mogą go czekać? Co lokatorzy mają/ mogą zrobić z nie dotrzymaniem umowy? ...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry, Od ponad 2lat nie utrzymuje kontaktów z toksycznym ojcem dzięki pójściu na terapie. Ojciec całe życie znęcał się nade mną i moją siostrą psychicznie i fizycznie. Teraz ojciec chce podać nas z siostrą o alimenty, bo żyje, jak twierdzi, w niedostatku, a my nie utrzymujemy z nim kontaktu i mu nie pomagamy. Chciałbym zrzec się dziedziczenia po nim, ale czy uchroni mnie to przed ewentualnym płaceniem alimentów na niego? Ojciec chce by...

Wyszukiwarka