Zajęcie komornicze.

Dzień dobry, mam pytanie. Narzeczony ma zadłużenie ale po rozmowie z Panią komornik ustalili że nie będzie miał zajęcia na koncie bo będzie wpłacał ustalona kwotę co miesiąc. Kwota zostaje co miesiąc wpłacona taka jaka została ustalona i faktycznie zajęcia nie ma na koncie bankowym. Moje pytanie jest takie jeżeli rozliczył się z podatku to dlaczego urząd przekierował kwotę do zwrotu do Pani Komornik ? Czy jest w ogóle taka możliwość jeżeli Pani komornik i narzeczony ustalili comiesięczna wpłatę na zadłużenie?
anonim cytuj
26-03-2024
Bo komornik działa na zlecenie wierzyciela. Należało rozmawiać z wierzycielem.

anonim cytuj
26-03-2024
Ale nawet jeżeli komornik nie zajął konta bankowego po wcześniejszej rozmowie, to jest taka możliwość aby pieniądze trafiły do komornika ?

anonim cytuj
26-03-2024
Tak.

anonim cytuj
26-03-2024
A jeżeli skontaktuje się z wierzycielem to jest szansa na zwrot tych pieniędzy na konto, a wpłacać będzie ustaloną kwotę którą podał komornik? Czy raczej nie?

anonim cytuj
26-03-2024
Jeśli zwrot został zajęty to wątpię aby wierzyciel był skłonny oddać Wam pieniądze i czekać, aż mu dobrowolnie spłacicie. On jest zainteresowany przecież jak najszybszą spłatą.

anonim cytuj
26-03-2024
Tak zwrot został przekierowany na konto do Pani Komornik.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Czy radca prawny sporządzając pozew do sądu powinien udostepnic go osobie, którą reprezentuje?
Witam. Proszę o pomoc... Czy radca prawny sporządzając pozew do sądu powinien udostepnic go osobie, którą reprezentuje przed złożeniem dokumentu w sądzie czy nie ma takiego obowiązku z powodu ochrony praw autorskich?...
Sprzedaż pojazdu po nabyciu spadku.
Mama, siostra i ja otrzymałyśmy spadek po tacie -motor(bez testamentu). Chcemy go sprzedać szwagrowi( ogólnie on go kupił i mieszka za granicą tylko zarejestrowany był na tatę) bo żadna z nas nie ma prawa jazdy. Żadna z nas nie pomyślała żeby zgłosić śmierć taty do ubezpieczalni i po 10 miesiącach odezwała się ubezpieczalnia. Co mamy zrobić w tej sytuacji? Jakie dokumenty potrzebne są i czy musimy być wszystkie do sprzedaży?...
Kiedy powiadomić pracodawcę o ciąży?
Witam, Jestem zatrudniona w oparciu o umowę zastępstwo. Jestem w ciąży, nie zgłosiłam tego jeszcze pracodawcy, a w międzyczasie pracodawca zaproponował podpisanie umowy na czas nieokreślony od stycznia. Czy mogę podpisać umowę będąc w ciąży, nie informując pracodawcy? Czy muszę go powiadomić? Po jakim czasie od podpisania umowy mogę pójść na zwolnienie ?...
Czy można dopisać kogoś do aktu notarialnego jeżeli nie jest się małżeństwem?
Witam. Sytuacja wygląda tak: chcieliśmy kupić wspólnie z partnerem mieszkanie skorzystaliśmy z pomocy doradcy kredytowego. Przeanalizował naszą sytuację i stwierdził że najkorzystniej będzie dla nas jeśli kredyt będzie tylko na mojego partnera. Teraz mieszkanie jest już kupione w akcie notarialnym widnieje tylko mój partner. Chciałabym jednak być dopisana do tego aktu notarialnego. Będę w końcu razem z partnerem remontować urządzać mieszkanie i s...

Wyszukiwarka