Żądanie obniżenia wysokości czynszu.

Czy jest coś takiego, że można wnioskować do wspólnoty o obniżenie czynszu z powodu nadmiernych hałasów dobiegających z sąsiedniej nieruchomości, które uniemożliwiają i bardzo utrudniają dotychczasowe zamieszkiwanie bo są długotrwałe i codzienne. Wybiegam w przyszłość, jeśli Wspólnota z tym nic nie zrobi, bo nie poszło jeszcze pismo.
anonim cytuj
06-01-2024
Czy zawarta umowa opisywała dochodzący hałas? I jakie to są hałasy? Będzie to trudne działanie.

anonim cytuj
06-01-2024
Żadna umowa, jestem właścicielem tego mieszkania, ale mieszkania przynależą do wspólnoty., a tamci wynajmują. Mieszkamy nad nimi. Są to po prostu głośni i uciążliwi lokatorzy, plus to, że łamią ciszę nocną głośnymi rozmowami.. które słychać u nas.. tak, że musimy spać w korkach. w weekendy zachowują się tak głośno, że zastanawiamy się czy nie wyjeżdżać w ten czas..

anonim cytuj
06-01-2024
Jesteś właścicielem mieszkania?

anonim cytuj
06-01-2024
Tak. jestem właścicielem.

anonim cytuj
06-01-2024
Do wspólnoty czyli też do ciebie. Wszyscy macie z tego tytułu profity. Nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. Rozmawialiście z lokatorami? Zgłaszaliście zakłócanie spokoju na policję? Do dzielnicowego? Rozmawialiście ze swoim zarządem?

anonim cytuj
06-01-2024
Rozmowa dyscyplinująca z dzielnicowym nic nie dała, policja każe nam zrobić zawiadomienie na policji, a sąsiedzi? cóż.. sporo starszych przygłuchawych osób, są tacy co słyszą, przeszkadza im, nikt prócz nas nie mieszka nad nimi, co potęguje te odgłosy.. ci z bocznych mieszkań mogą sobie pójść do pokoju obok, my nie.. Ja nie pytam kto ma jakie profity, ja pytam czy można wystąpić z takim pismem skoro człowiek nie może wysiedzieć u siebie w mieszkaniu.. i nie korzysta w jakieś tam dni z tego.

anonim cytuj
06-01-2024
Wspólnocie nic do tego, że tobie jest za głośno. Poza tym, skoro to mieszkanie własnościowe, to nie płacisz czynszu. Albo kup sobie zatyczki, albo dzwoń na policję - tak czy siak, nikt za ciebie sprawy nie załatwi.

anonim cytuj
06-01-2024

Sugerowane Tematy

Podstawa prawna do złożenia reklamacji w banku-utrata pieniędzy.
W dniu wczorajszym zostałam oszukana na olx. Wystawiłam ogłoszenie na OLX w sprawie sprzedaży. Odezwała się do mnie kobieta na whatsappie, że jest chętna na zakup i załatwi kuriera. Kazała mi wejść w link, który wyglądał jak strona inpostu, wybrałam swój bank i poproszono mnie o imię, nazwisko, hasło. Pani powiedziała, że przelew powinien dojść wieczorem. Po jakiejś godzinie ponownie do mnie napisała, że transakcja się nie powiodła i ponownie kaz...
Ustalenie kontaktów dziadków z dzieckiem
Rok temu zmarł ojciec dziecka. Przez ten czas nie blokowałam ani nie utrudniałam kontaktów rodziców męża z synem. Byłam wyrozumiała przez ten czas, mając na uwadze sytuację, w której się znaleźliśmy. Natomiast Zaczynają pojawiać się zgrzyty jeśli chodzi o spotkania, wymuszanie kilkudniowych nocowań, na co ja się nie chce zgodzić, ciągły płacz dziadków przy dziecku co nie poprawia zupełnie sytuacji. Po kilku ostatnich spotkaniach dziecko jest zden...
Zatrzymane prawo jazdy i brak zgłoszenia w urzędzie odblokowania w systemie po odbytej karze. (Kolejne zatrzymanie przez policję)
Dzień dobry. Przy zatrzymaniu przez policję okazało się że nie mam uprawnień do prowadzenia pojazdu. Miałam je zatrzymane półtora roku wcześniej na 3 miesiące. Kare odbyłam (3 miesiące nie wsiadałam za kółko). Nie byłam świadoma że muszę pojechać do urzędu żeby mnie odblokowali w systemie. Prawo jazdy fizycznie miałam (kartę) wiec myślałam że wszystko dzieje się automatycznie. Nie przyszło mi nawet do głowy żeby się upewnić czy mogę już prowadzić...
Wyrok za niedokończone pracę społeczne
Witam Mialam zasadzone pracę społeczne, zostało 200h ale skończył się czas na wykonanie ... Kurator wysłał wniosek do sądu o odwieszenie kary . Rozprawa była 4stycznia ... tyle dowiedziałam się od kuratora i że 24.01 wysłano do mnie wyrok który zapadł. Mam pytanie czy jeśli zapadł wyrok i sad odwiesza mi kare i zdecydował o więzieniu to rozumiem że od czasu otrzymania pisma mam 2 tyg aby złożyć wniosek o wstrzymanie i złożyć o dozór elektro...

Wyszukiwarka