Czy jest coś takiego, że można wnioskować do wspólnoty o obniżenie czynszu z powodu nadmiernych hałasów dobiegających z sąsiedniej nieruchomości, które uniemożliwiają i bardzo utrudniają dotychczasowe zamieszkiwanie bo są długotrwałe i codzienne. Wybiegam w przyszłość, jeśli Wspólnota z tym nic nie zrobi, bo nie poszło jeszcze pismo.
Czy zawarta umowa opisywała dochodzący hałas? I jakie to są hałasy? Będzie to trudne działanie.
anonim cytuj
06-01-2024
Żadna umowa, jestem właścicielem tego mieszkania, ale mieszkania przynależą do wspólnoty., a tamci wynajmują. Mieszkamy nad nimi. Są to po prostu głośni i uciążliwi lokatorzy, plus to, że łamią ciszę nocną głośnymi rozmowami.. które słychać u nas.. tak, że musimy spać w korkach. w weekendy zachowują się tak głośno, że zastanawiamy się czy nie wyjeżdżać w ten czas..
anonim cytuj
06-01-2024
Jesteś właścicielem mieszkania?
anonim cytuj
06-01-2024
Tak. jestem właścicielem.
anonim cytuj
06-01-2024
Do wspólnoty czyli też do ciebie. Wszyscy macie z tego tytułu profity. Nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. Rozmawialiście z lokatorami? Zgłaszaliście zakłócanie spokoju na policję? Do dzielnicowego? Rozmawialiście ze swoim zarządem?
anonim cytuj
06-01-2024
Rozmowa dyscyplinująca z dzielnicowym nic nie dała, policja każe nam zrobić zawiadomienie na policji, a sąsiedzi? cóż.. sporo starszych przygłuchawych osób, są tacy co słyszą, przeszkadza im, nikt prócz nas nie mieszka nad nimi, co potęguje te odgłosy.. ci z bocznych mieszkań mogą sobie pójść do pokoju obok, my nie.. Ja nie pytam kto ma jakie profity, ja pytam czy można wystąpić z takim pismem skoro człowiek nie może wysiedzieć u siebie w mieszkaniu.. i nie korzysta w jakieś tam dni z tego.
anonim cytuj
06-01-2024
Wspólnocie nic do tego, że tobie jest za głośno. Poza tym, skoro to mieszkanie własnościowe, to nie płacisz czynszu. Albo kup sobie zatyczki, albo dzwoń na policję - tak czy siak, nikt za ciebie sprawy nie załatwi.
Takie pytanie - czy moja mama sprzedając kawałek działki budowlanej. Będzie musiała płacić jakiś podatek od wzbogacenia się /sprzedaży? Działka po mężu ,jeszcze na nią nie przepisana....
Witam serdecznie.
Mam pewien problem, a dokładniej mój chłopak. Otóż podczas przesłuchania w większej sprawie (w której nie brał udziału) jedna osoba pomówiła go o to, że mój chłopak kupował od niego notorycznie w odstępach co 2-3 dni narkotyki (amfetamine, po 1-2g). Łącznie wyliczyli około 75 porcji po 2g. Podejrzany jest o popełnienie przestępstwa z art. 62 ust. 2. Na podstawie nakazu straż graniczna przesłuchała mnie i przeszukała moje mieszk...
Witam. Mam pytanie. Z końcem roku 2023 skończyła mi się umowa o prace. Tydzień po rozwiązaniu rozpocząłem l4 które trwa. Jesli nie zgłosiłem zwolnienia do pracodawcy ani do ZUS czy jest jeszcze szansa na zasiłek chorobowy? Pozdrawiam ...
Przechodzę obecnie przez bardzo trudny okres po rozwodzie z moją byłą żoną, z którą mam dwójkę dzieci.
Moja była żona stara się w każdy możliwy sposób utrudniać mi życie, odmawiając mi regularnych kontaktów z dziećmi, na które mam prawo. Ciągle stawia różne bariery, mówiąc, że dzieci są chore, mają inne plany lub po prostu nie chcą mnie widzieć. Nie jestem pewien, czy to prawda, czy tylko próbuje mnie zranić.
Dodatkowo, sprawa dotyczy alime...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: