Czy jest coś takiego, że można wnioskować do wspólnoty o obniżenie czynszu z powodu nadmiernych hałasów dobiegających z sąsiedniej nieruchomości, które uniemożliwiają i bardzo utrudniają dotychczasowe zamieszkiwanie bo są długotrwałe i codzienne. Wybiegam w przyszłość, jeśli Wspólnota z tym nic nie zrobi, bo nie poszło jeszcze pismo.
Czy zawarta umowa opisywała dochodzący hałas? I jakie to są hałasy? Będzie to trudne działanie.
anonim cytuj
06-01-2024
Żadna umowa, jestem właścicielem tego mieszkania, ale mieszkania przynależą do wspólnoty., a tamci wynajmują. Mieszkamy nad nimi. Są to po prostu głośni i uciążliwi lokatorzy, plus to, że łamią ciszę nocną głośnymi rozmowami.. które słychać u nas.. tak, że musimy spać w korkach. w weekendy zachowują się tak głośno, że zastanawiamy się czy nie wyjeżdżać w ten czas..
anonim cytuj
06-01-2024
Jesteś właścicielem mieszkania?
anonim cytuj
06-01-2024
Tak. jestem właścicielem.
anonim cytuj
06-01-2024
Do wspólnoty czyli też do ciebie. Wszyscy macie z tego tytułu profity. Nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. Rozmawialiście z lokatorami? Zgłaszaliście zakłócanie spokoju na policję? Do dzielnicowego? Rozmawialiście ze swoim zarządem?
anonim cytuj
06-01-2024
Rozmowa dyscyplinująca z dzielnicowym nic nie dała, policja każe nam zrobić zawiadomienie na policji, a sąsiedzi? cóż.. sporo starszych przygłuchawych osób, są tacy co słyszą, przeszkadza im, nikt prócz nas nie mieszka nad nimi, co potęguje te odgłosy.. ci z bocznych mieszkań mogą sobie pójść do pokoju obok, my nie.. Ja nie pytam kto ma jakie profity, ja pytam czy można wystąpić z takim pismem skoro człowiek nie może wysiedzieć u siebie w mieszkaniu.. i nie korzysta w jakieś tam dni z tego.
anonim cytuj
06-01-2024
Wspólnocie nic do tego, że tobie jest za głośno. Poza tym, skoro to mieszkanie własnościowe, to nie płacisz czynszu. Albo kup sobie zatyczki, albo dzwoń na policję - tak czy siak, nikt za ciebie sprawy nie załatwi.
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...
Jestem współwłaścicielem auta razem z tatą, tata zmarł w czerwcu. Czy mogę przekazać darowizną swoją część mamie? Tak by za jakiś czas mogła sprzedać auto bez konieczności robienia sprawy spadkowej ?...
Czy to prawda, że uznanie ojcostwa przed kierownikiem USC może nastąpić tylko przez 6 miesięcy po narodzinach dziecka? Pózniej sprawa o ustalenie ojcostwa odbywa się w sądzie i pod nadzorem prokuratury?...
Sytuacja wygląda następująco: w dzień wolny od pracy dostałem informacje o szkoleniu, które trwało 4h, dzisiaj w pracy kierownik powiedział, że muszę odrobić 8h w kolejny dzień wolny, bo szkolenie trwało tylko 4h a moje zmiany wynoszą po 12h.
Czy może on tego wymagać, żebym stawił się w pracy w moje wolne, już na samo szkolenie musiałem zrezygnować z mojego dnia wolnego?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: