Czy jest coś takiego, że można wnioskować do wspólnoty o obniżenie czynszu z powodu nadmiernych hałasów dobiegających z sąsiedniej nieruchomości, które uniemożliwiają i bardzo utrudniają dotychczasowe zamieszkiwanie bo są długotrwałe i codzienne. Wybiegam w przyszłość, jeśli Wspólnota z tym nic nie zrobi, bo nie poszło jeszcze pismo.
Czy zawarta umowa opisywała dochodzący hałas? I jakie to są hałasy? Będzie to trudne działanie.
anonim cytuj
06-01-2024
Żadna umowa, jestem właścicielem tego mieszkania, ale mieszkania przynależą do wspólnoty., a tamci wynajmują. Mieszkamy nad nimi. Są to po prostu głośni i uciążliwi lokatorzy, plus to, że łamią ciszę nocną głośnymi rozmowami.. które słychać u nas.. tak, że musimy spać w korkach. w weekendy zachowują się tak głośno, że zastanawiamy się czy nie wyjeżdżać w ten czas..
anonim cytuj
06-01-2024
Jesteś właścicielem mieszkania?
anonim cytuj
06-01-2024
Tak. jestem właścicielem.
anonim cytuj
06-01-2024
Do wspólnoty czyli też do ciebie. Wszyscy macie z tego tytułu profity. Nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. Rozmawialiście z lokatorami? Zgłaszaliście zakłócanie spokoju na policję? Do dzielnicowego? Rozmawialiście ze swoim zarządem?
anonim cytuj
06-01-2024
Rozmowa dyscyplinująca z dzielnicowym nic nie dała, policja każe nam zrobić zawiadomienie na policji, a sąsiedzi? cóż.. sporo starszych przygłuchawych osób, są tacy co słyszą, przeszkadza im, nikt prócz nas nie mieszka nad nimi, co potęguje te odgłosy.. ci z bocznych mieszkań mogą sobie pójść do pokoju obok, my nie.. Ja nie pytam kto ma jakie profity, ja pytam czy można wystąpić z takim pismem skoro człowiek nie może wysiedzieć u siebie w mieszkaniu.. i nie korzysta w jakieś tam dni z tego.
anonim cytuj
06-01-2024
Wspólnocie nic do tego, że tobie jest za głośno. Poza tym, skoro to mieszkanie własnościowe, to nie płacisz czynszu. Albo kup sobie zatyczki, albo dzwoń na policję - tak czy siak, nikt za ciebie sprawy nie załatwi.
Dzień dobry, jak mogę zabezpieczyć majątek mojej córki (11 lat) na wypadek mojej śmierci przed jej 18-tymi urodzinami ? Czy mogę jakoś prawnie zabezpieczyć (testamentem ??) żeby zarządcą jej spadku po mnie nie był jej ojciec?...
Moja skarga dotyczy dyskryminacji w miejscu pracy oraz spraw związanych z urlopami. Pracuję w systemie zadaniowym 2 na 2 (dwa dni pracy dwa wolnego). Praca w ruchu ciągłym również w weekendy i święta.
Od początku doświadczam dyskryminacji. Nie mam dzieci i jako jedyny jestem singlem. Kiedy któregoś z pracowników nie ma, bo jest na urlopie lub L4, zmienia się grafik i jestem wrzucany na weekend, który akurat mam wolny wg grafiku.
W lipcu był...
Witam. Został przeze mnie przekroczony 6-miesięczny termin na odrzucenie spadku.
W 2022 roku spadek po osobie, o której istnieniu w rodzinie nie mieliśmy pojęcia, odrzucił mój dziadek, następnie mama. Wiedziałam, że w następnej kolejności będę ja. Dziadek dostał wezwanie na rozprawę, na której odrzucił spadek (nie składał wcześniej wniosku o odebranie oświadczenia o odrzuceniu). Moja mama przekazała mi informację po swojej rozprawie, że teraz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: