Zasiedzenie gospodarstwa rolnego.

Aby przeprowadzić sprawę o zasiedzenie gospodarstwa rolnego czy muszą być wszyscy współwłaściciele na sprawie ?
anonim cytuj
01-10-2023
Jesteś jednym ze współwłaścicieli, czy próbujesz zasiedzieć coś co ma wielu właścicieli?
Jestem jednym ze współwłaścicieli.

No to temat nie taki prosty. Jesteś absolutnie pewien, ze spełniasz wszelkie przesłanki aby zasiedzieć udziały pozostałych współwłaścicieli? Samo mieszkanie, płacenie podatków i zajmowanie się tym terenem przez 30 lat to za mało w tym przypadku(wszak jako współwłaściciel masz do tego pełne prawo, pozostali współwłaściciel wcale nie musza tego robić). Musisz udowodnić, ze ponad 30 lat temu zamanifestowałes u pozostałych współwłaścicieli, ze uznajesz się za jedynego właściciela a pozostali przez 30 lat w żaden sposób tego nie zakwestionowali. Zasiedzenie udziałów pozostałych współwłaścicieli w polskim prawie jest praktycznie niemożliwe.
Co do twojego pytanie to tak… pozywasz każdego z współwłaścicieli
Czy może odbyć się sprawa za zasiedzenie gospodarstwa rolnego jest pięcioro współwłaścicieli którzy stawią się na sprawę a jedna osoba nie może stawić się na sprawę gdyż uległa wypadkowi za granicą. Mam pytanie czy bez tej osoby może się odbyć sprawa w sądzie ?

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Jak ustalić masę spadkową?
Witam proszę o informację jak mogę namierzyć masę spadkową lub inaczej inwentarz spadkowy ? W styczniu mam termin rozprawy o dział spadku ale nie wiem co wujek miał co było wspólne z ciotką (też nie żyje) wiem tylko o jednym długu jak mogę się dowiedzieć czy nie było więcej długów pożyczek czy mieszkanie w którym mieszkali całe życie było jej, jego ich a może spółdzielni ? Czy nie jest zadłużone ? Potrzebuje wiedzieć co miał czy przyjmować czy si...
czy zachowanie kierownika podchodzi pod mobbing i czy można to zgłosić do PIP?
Poproszę o radę, tylko proszę o niewyśmiewanie, sprawa jest trochę że tak powiem załamująca. Kierowniczka w sklepie sieciówce urządza sobie jawne kpiny na prywatnym czacie na massengerze, do którego dołączeni są inni pracownicy, generalnie jej "pupilkowie". Opisuje błędy innych pracowników, tych nie dołączonych do czatu w sposób karygodny. Przykład: ktoś źle odkleił cenówki, ktoś inny zrobił zdjęcia i jest pojazd wszystkich pracowników ...
Pracodawca wyznacza termin urlopu.
Jeżeli pracodawca wysyła mnie na 2 tyg. urlopu, a on mi w żaden sposób nie pasuje, gdyż jest w kwietniu, to mogę odmówić?. Mam dziecko i wolałabym w okresie wakacyjnym dostać jak inni pracownicy....
dług alimentacyjny
Witam! Mam 23 lata, nie uczę się, pracuje w sklepie spożywczym, gdzie nie zarabiam zbyt wiele. Mój ojciec dalej płaci na mnie alimenty, ponieważ ma dług alimentacyjny który wynosi ponad 100 tyś zł. Alimenty zaczął płacić późno, miał chyba około 8/9 lat, a powinien od mojego urodzenia, a do tego nie zawsze regularnie. Ma zasądzone płacić 250 zł miesięcznie. Ale skoro mam 23 lata a do tego się nie uczę, to ma prawo przestać na mnie płacić mimo że a...

Wyszukiwarka