Zasiedzenie gospodarstwa rolnego.

Aby przeprowadzić sprawę o zasiedzenie gospodarstwa rolnego czy muszą być wszyscy współwłaściciele na sprawie ?
anonim cytuj
01-10-2023
Jesteś jednym ze współwłaścicieli, czy próbujesz zasiedzieć coś co ma wielu właścicieli?
Jestem jednym ze współwłaścicieli.

No to temat nie taki prosty. Jesteś absolutnie pewien, ze spełniasz wszelkie przesłanki aby zasiedzieć udziały pozostałych współwłaścicieli? Samo mieszkanie, płacenie podatków i zajmowanie się tym terenem przez 30 lat to za mało w tym przypadku(wszak jako współwłaściciel masz do tego pełne prawo, pozostali współwłaściciel wcale nie musza tego robić). Musisz udowodnić, ze ponad 30 lat temu zamanifestowałes u pozostałych współwłaścicieli, ze uznajesz się za jedynego właściciela a pozostali przez 30 lat w żaden sposób tego nie zakwestionowali. Zasiedzenie udziałów pozostałych współwłaścicieli w polskim prawie jest praktycznie niemożliwe.
Co do twojego pytanie to tak… pozywasz każdego z współwłaścicieli
Czy może odbyć się sprawa za zasiedzenie gospodarstwa rolnego jest pięcioro współwłaścicieli którzy stawią się na sprawę a jedna osoba nie może stawić się na sprawę gdyż uległa wypadkowi za granicą. Mam pytanie czy bez tej osoby może się odbyć sprawa w sądzie ?

anonim cytuj
01-10-2023

Sugerowane Tematy

Badania okresowe w czasie pracy.
Jak, pod kątem prawnym, można zachować się w następującej sytuacji: pracownicy wykonują badania okresowe w czasie godzin swojej pracy, zazwyczaj większość pracowników wychodzi na 2-3h i to im wystarcza. Ale jest kilka takich osób, które zawsze potrzebują "zerwać się" na 4-5h i to przez 2 lub 3 dni. Łatwo wyliczyć, że w ten sposób przepada im 1-1,5 dnia pracy. Nie mam możliwości zweryfikować czy rzeczywiście potrzebują tyle czasu: może ...
Urlop macierzyński, w tym czasie podwyżki które mnie ominęły. Czy mogę ubiegać się o wyrównanie stawki?
Witam. Pracuje w firmie 8 lat. Ostatni rok bylam na macierzyńskim. W tym czasie były podwyżki, które mnie ominęły. Po powrocie poszłam o wyrównanie stawki do wysokości stawki pracowników, którzy mają przepracowane podobne lata na tym samym stanowisku. Usłyszałam od szefa odpowiedź " w ostatnim roku nie przyczyniła się Pani do rozwoju firmy." Zaznaczę, że moja stawka równa jest z osobami, które pracują od roku. Czy taka odpowiedź szef...
Czy inwalida jest zwolniony z opłat za abonament RTV??
Witam. Posiadam II grupę inwalidzką. Od listopada jestem właścicielką mieszkania. Wcześniej właścicielem był mój tata. Płacił on abonament RTV. Moje pytanie brzmi. Czy jako osoba z drugą II grupą jestem zwolniona z opłat czy nie? ...
Dziedziczenie długów.
Jak wygląda sprawa dziedziczenia długów? Mama ma długi, które ciągle rosną, czy jestem zagrożona, że coś przejdzie na mnie? zabiorą mi jakąś moją własność? Czy zameldowanie w mieszkaniu, którego właścicielem jest mama, ma jakiś wpływ? ...

Wyszukiwarka