Czy prokurator musi wszcząć śledztwo?

Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?
anonim cytuj
05-12-2023
A na czym ten stalking polegał? Ile Pani dostała wiadomości od tej osoby?

anonim cytuj
05-12-2023
Tamta osoba wysyłała nam dziwnej treści wiadomości odnoszące się do jej fetyszy/oceny stanu psychicznego. Jak się go zablokowało nie pisał więcej, za to pisał taką samą dość krępująca treść do kilkudziesięciu osób w wyniku czego usunęliśmy go z grup itp.

anonim cytuj
05-12-2023
Pytam konkretnie, ile Pani osobiście dostała wiadomości? O jakiej treści - proszę zacytować.

anonim cytuj
05-12-2023
Około 15 wiadomości - ale wtedy była to normalna rozmowa. Ucięłam rozmowę, kiedy zaczął pisać "kiedy z Tobą rozmawiam masturbuje się i zakładam damskie ubrania". Nie chciałam brać w tym udziału ani służyć pośrednio zaspokojeniu tej osoby. Wtedy została zablokowana.

anonim cytuj
05-12-2023
Oraz 20 innych osób wiadomości takie i podobnej treści. Czułybyśmy się niekomfortowo na zajęciach. Liczyłyśmy, że Dziekan porozmawia z nim po prostu - kierował to do studentek. Tymczasem bardzo nie chcemy aby z tego wynikło coś głębszego, stąd też pozwoliłam sobie spytać mądrzejsze głowy, czy prokurator w tym wypadku będzie wszczynać śledztwo.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Spadkobierca testamentowy.
Spadkobierca zobowiązuje spadkobiercę testamentowego (brata), do wykonania polecenia poprzez przeniesienia na córkę spadkodawcy własności lokalu mieszkalnego. Pytanie: czy przy obliczaniu zachowku wartość spadku będzie pomniejszona o wartość tego przedmiotu polecenia, tj. lokalu (mniejszy zachowek), czy też wartość tego lokalu nie pomniejsza wartości spadku i podwyższa wysokość zachowku?...
Pracodawca spóźnia się z wynagrodzeniem. Co zrobić
Witam. Mój pracodawca od kwietnia tego roku zaczął spóźniać się z wypłacaniem wynagrodzenia. Termin wypłaty w umowie o pracę wyznaczony jest na 10 dzień miesiąca, a wynagrodzenie na koncie pojawia się dzień, dwa lub trzy dni po tym terminie. Dzisiaj mamy 10 dzień miesiąca, wynagrodzenie znowu na konto nie wpłynęło, czyli będzie najszybciej w poniedziałek. Pracodawca zarzeka się, że przelewy robi w terminie. I teraz pytanie, jak go skutecznie &q...
Alimenty
Proszę powiedzcie jak to ugryźć. Dziewczyna 17 lat zakochała się w 35 letnim mężczyzna jest w niego ślepo wpatrzona i prawdopodobnie omamiona i wyprowadziła się z domu bez zgody matki. Matka nie zgodziła się na ich związek i dlatego małoletnia wyprowadziła się do babci. W czerwcu 2024 kończy 18 lat. Co matka ma w takiej sytuacji zrobić ? Wniosek do sądu ? Córka chce od niej alimentów które dostaje matka i wszystkich pieniędzy które na nią utrzymu...
Służebność gruntowa.
Witam! Proszę o pomoc. Jestem właścicielem nieruchomości była to darowizna od mamy. Podzieliliśmy dużą działkę na 3 mniejsze. Musze dojechać do swojej działki nr 2 przez działkę nr 1. Do swojej działki mam ustaloną nieodpłatnie i na czas nieokreślony objętych Księgą Wieczystą służebność gruntową polegającą na prawie przechodu i przejazdu przez działkę nr 1 pasem szerokości 4m. Jak wygląda to w perspektywie czasu i prawa jeśli w przyszłości dzia...

Wyszukiwarka