Czy prokurator musi wszcząć śledztwo?

Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?
anonim cytuj
05-12-2023
A na czym ten stalking polegał? Ile Pani dostała wiadomości od tej osoby?

anonim cytuj
05-12-2023
Tamta osoba wysyłała nam dziwnej treści wiadomości odnoszące się do jej fetyszy/oceny stanu psychicznego. Jak się go zablokowało nie pisał więcej, za to pisał taką samą dość krępująca treść do kilkudziesięciu osób w wyniku czego usunęliśmy go z grup itp.

anonim cytuj
05-12-2023
Pytam konkretnie, ile Pani osobiście dostała wiadomości? O jakiej treści - proszę zacytować.

anonim cytuj
05-12-2023
Około 15 wiadomości - ale wtedy była to normalna rozmowa. Ucięłam rozmowę, kiedy zaczął pisać "kiedy z Tobą rozmawiam masturbuje się i zakładam damskie ubrania". Nie chciałam brać w tym udziału ani służyć pośrednio zaspokojeniu tej osoby. Wtedy została zablokowana.

anonim cytuj
05-12-2023
Oraz 20 innych osób wiadomości takie i podobnej treści. Czułybyśmy się niekomfortowo na zajęciach. Liczyłyśmy, że Dziekan porozmawia z nim po prostu - kierował to do studentek. Tymczasem bardzo nie chcemy aby z tego wynikło coś głębszego, stąd też pozwoliłam sobie spytać mądrzejsze głowy, czy prokurator w tym wypadku będzie wszczynać śledztwo.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca ma prawo żądać ode mnie oświadczenia, że nie będę korzystać do końca stażu ze zwolnień lekarskich?
Czy pracodawca ma prawo żądać ode mnie oświadczenia, że nie będę korzystać do końca stażu ze zwolnień lekarskich? Odbywam staż organizowany przez urząd pracy. Staż zaczęłam w lipcu. Jestem na drugim zwolnieniu lekarskim, pierwsze zwolnienie miałam 3tygodnie ze względu na zapalenie płuc. Wróciłam po nim do pracy na tydzień i niestety znowu musiałam iść na zwolnienie 2tygodniowe. W poniedziałek wracam do pracy. Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z urz...
Zniszczony pokój po wynajmie. Wysłałam maila z wyliczeniem i żądaniem dopłaty. Proszę o pomoc w kwestii moich dalszych kroków odnośnie tej osoby.
Dzień dobry, wynajęłam pokój młodej dziewczynie, po jej wyprowadzce zastałam pokój zniszczony tzn. ściana podrapana przez zwierzątko w klatce (w umowie jest mowa o zakazie trzymania zwierząt, a ja nie wyraziłam na to zgody), zniszczona przez nie wykładzina, odrapane meble - to pokój. Poza tym osoba ta nie wywiązywała się z obowiązku sprzątania części wspólnych. Rozliczyłam jej kaucję za poniesione straty, sprzątanie pokoju, części wspólnych i zgo...
Wszczęcie egzekucji po latach.
W 2018 roku sąd wydał nakaz zapłaty z zasądzonymi odsetkami od dnia wymagalności faktury do dnia zapłaty. W tym samym roku sprawa poszła do komornika, który wobec bezskuteczności egzekucji ją umorzył w 2020 roku. W przyszłym roku planuję ponownie złożyć wniosek o egzekucję aby sprawa się nie przedawniła. I tutaj mam pytanie o odsetki za opóźnienie. Proszę o informację czy dobrze rozumuję: 1. Odsetki zasądzone przez sąd do dnia uprawomocnienia...
czy urlop wychowawczy jest płatny?
Witam, czy kończąc urlop macierzyński należy mi się urlop wychowawczy i czy jest on również płatny jak zasiłek macierzyński 80%?...

Wyszukiwarka