Czy prokurator musi wszcząć śledztwo?

Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?
anonim cytuj
05-12-2023
A na czym ten stalking polegał? Ile Pani dostała wiadomości od tej osoby?

anonim cytuj
05-12-2023
Tamta osoba wysyłała nam dziwnej treści wiadomości odnoszące się do jej fetyszy/oceny stanu psychicznego. Jak się go zablokowało nie pisał więcej, za to pisał taką samą dość krępująca treść do kilkudziesięciu osób w wyniku czego usunęliśmy go z grup itp.

anonim cytuj
05-12-2023
Pytam konkretnie, ile Pani osobiście dostała wiadomości? O jakiej treści - proszę zacytować.

anonim cytuj
05-12-2023
Około 15 wiadomości - ale wtedy była to normalna rozmowa. Ucięłam rozmowę, kiedy zaczął pisać "kiedy z Tobą rozmawiam masturbuje się i zakładam damskie ubrania". Nie chciałam brać w tym udziału ani służyć pośrednio zaspokojeniu tej osoby. Wtedy została zablokowana.

anonim cytuj
05-12-2023
Oraz 20 innych osób wiadomości takie i podobnej treści. Czułybyśmy się niekomfortowo na zajęciach. Liczyłyśmy, że Dziekan porozmawia z nim po prostu - kierował to do studentek. Tymczasem bardzo nie chcemy aby z tego wynikło coś głębszego, stąd też pozwoliłam sobie spytać mądrzejsze głowy, czy prokurator w tym wypadku będzie wszczynać śledztwo.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Opinia biegłych psychiatrów.
Jestem oskarżona z art. 190 i inne i teraz pytanie bo miałam badanie przez biegłych psychiatrów sadowych. Wystawiono mi opinie na zlecenie Prokuratury ze mam mieć jako środek zabezpieczający terapię czyli leczenie ambulatoryjne. Akta poszły do Sądu mam mieć jeszcze badanie przez biegłego psychologa. Czy sędzia na rozprawie może przychylić się do dwóch takich samych opinii biegłych i zastosować mi środek zabezpieczający w postaci terapii?...
Czy można wymeldować z domu osoby które w nim nie zamieszkują/nie łożą na utrzymanie?
Dzień dobry. Czy można wymeldować z domu osoby które w nim nie zamieszkują/nie łożą na utrzymanie, nie mają praw innych prócz meldunek stały, ale same wymeldować się nie chcą? Jeśli tak, w jaki sposób to uczynić?...
Odstąpienie od umowy
Witam serdecznie, 10 października kupiłam na stronie internetowej 2 komplety dresów. 11 listopada wysłałam odstąpienie od umowy przez pocztę e-mail ponieważ ciągle czekali na dostawę-brak towaru w magazynie. 14 listopada odpisali z informacją o anulowaniu zamówienia oraz prośbą o numer rachunku bankowego do zwrotu. Odpisałam. 18 listopada napisałam przypomnienie, oraz dzisiaj 30.11 ponaglenie. Jaki krok powinien być następny? Jak odzyskać ...
Przejęcie długów.
Witam, moja mama z tytułu spłaty mieszkania miała do spłaty swojemu byłemu mężowi jakąś kwotę , zostało jeszcze 17tysięcy. Niestety, ale ze względu na to, że została sama z dwójką dzieci nie była w stanie oddać reszty pieniędzy, a on nie jest w stanie popuścić ani złotówki mimo, iż ma dwa mieszkania itd. W każdym bądź razie ten człowiek chciał abyśmy zostali bez mieszkania. Moja mama darowała mi mieszkanie (darowizna u notariusza), a ja napisałem...

Wyszukiwarka