Czy prokurator musi wszcząć śledztwo?

Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?
anonim cytuj
05-12-2023
A na czym ten stalking polegał? Ile Pani dostała wiadomości od tej osoby?

anonim cytuj
05-12-2023
Tamta osoba wysyłała nam dziwnej treści wiadomości odnoszące się do jej fetyszy/oceny stanu psychicznego. Jak się go zablokowało nie pisał więcej, za to pisał taką samą dość krępująca treść do kilkudziesięciu osób w wyniku czego usunęliśmy go z grup itp.

anonim cytuj
05-12-2023
Pytam konkretnie, ile Pani osobiście dostała wiadomości? O jakiej treści - proszę zacytować.

anonim cytuj
05-12-2023
Około 15 wiadomości - ale wtedy była to normalna rozmowa. Ucięłam rozmowę, kiedy zaczął pisać "kiedy z Tobą rozmawiam masturbuje się i zakładam damskie ubrania". Nie chciałam brać w tym udziału ani służyć pośrednio zaspokojeniu tej osoby. Wtedy została zablokowana.

anonim cytuj
05-12-2023
Oraz 20 innych osób wiadomości takie i podobnej treści. Czułybyśmy się niekomfortowo na zajęciach. Liczyłyśmy, że Dziekan porozmawia z nim po prostu - kierował to do studentek. Tymczasem bardzo nie chcemy aby z tego wynikło coś głębszego, stąd też pozwoliłam sobie spytać mądrzejsze głowy, czy prokurator w tym wypadku będzie wszczynać śledztwo.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Zaciągnęłam kredyt dla koleżanki.
Witam. Mój problem polega na tym iż pożyczyłem koleżance sumę pieniędzy, ale najpierw musiałem zaciągnąć kredyt specjalnie dla niej. Teraz po dwóch latach spłacania przez nią rat wpłatami na moje konto dowiaduje się że ona ma zamiar spłacić tylko te pieniądze które przelałem jej na konto pomijając koszta kredytu. Umowa ustna była zawarta przy świadku ale potwierdzenie przelewu mam na kwotę bez oprocentowania. Czyli ubezpieczenie i oprocentowanie ...
Sprawa o zaprzeczenie ojcostwa.
Małżeństwo z 2 dzieci. Żona zdradza męża, zachodzi w ciążę z obecnym partnerem. Rodzi dziecko nowego partnera jeszcze w trakcie trwania sprawy rozwodowej. Doszło do sprawy o zaprzeczenie ojcostwa gdyż według prawa dziecko poczęte w trakcie trwania związku małżeńskiego jest dzieckiem męża. Sprawa rozwodowa odbyła się kilka tygodni temu. Sąd orzekł rozwód ale jeszcze nie został do małżonków doręczony prawomocny wyrok rozwodowy z sądu. Teraz mąż d...
Dofinansowanie z Unii Europejskiej.
Witam. Mój brat dostał dofinansowanie unijne 60 tys. na otwarcie firmy i pierwsza transzę dostał 42 tys. kupił wszystko co miał w biznesplanie ale warunkiem przyznania tej dotacji jest to że musi mieć wkład własny 18 tys. za który kupi resztę sprzętów które miał w planie i oni mu to zwrócą. Problem w tym że praca mu nie wypaliła za którą miał sporo zarobić i przeznaczyć na ten wkład ale nie ma teraz skąd wziąć tych pieniędzy i co mu grozi? Wiem ż...
Małoletnia córka nie chce utrzymywać kontaktu z ojcem
Dzień dobry. Nie wiem czy pod dobrym Adresem piszę. Mam córkę 15 letnią która nie chce utrzymywać kontaktu z ojcem który wyszedł zakładu karnego po 6 latach. Córka ma z nim problemy które odbijają się na jej psychice. Nachodzi ją w szkole zmusza do robienia zdjęcie i przytulania.Ojciec córki ma sądownie wyznaczone dni w których może spotkać się z córką lecz córka odmawia widzeń. Proszę mi pomóc gdzie ja mogę z tym problemem iść żeby pomóc córce g...

Wyszukiwarka