Kradzież wizerunku na instagramie

Dzień dobry. Ktoś wykradł zdjęcia z Instagrama mojej córki i wstawił je pod fałszywym kontem na fotka.pl. . Córka pojechała z tyn ma policję gdzie usłyszała że nie zostanie przyjęte jej zgłoszenie o kradzieży jej wizerunku ponieważ nie ma w tym żadnej szkodliwości. Czy można z tyn problemem jakoś sobie poradzić skoro policja nic nie zrobi?
anonim cytuj
11-10-2021
Policja popełniła błąd. Proszę zgłosić popełnienie przestępstwa opisanego art.190a par.2 kk. "tej samej karze podlega, kto podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek, inne jej dane osobowe lub inne dane, za pomocą których jest ona publicznie identyfikowana, w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej". Policja nie może powoływać się na przełankę znikomej szkodliwości odmawiając przyjęcia zgłoszenia, gdyż aby ocenić motywy sprawcy musi go ustalić i przesłuchać.

anonim cytuj
11-10-2021
Nie muszą ścigać jak za "przestępstwo". Wystarczy niech sporządza notatkę . W momencie kiedy dojdzie do jakiegoś przewinienia z udziałem tego konta córka jest kryta. Oprócz tego zgłaszać konto i zmienić prywatność na insta .

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

wypadek / zwierzę leśne
Witam, dziś w drodze do pracy miałam wypadek, wyleciał mi dzik na głównej drodze wojewódzkiej, samochód mocno uszkodzony, nadaje się do kasacji (przewrócił się na bok, nie miałam nawet jak z niego wyjść), byłam w szpitalu, ponieważ bolała mnie głowa i ręka (zbity mięsień) i mam ślady po pasach. Dzik nie przeżył zderzenia, policja przyjechała i spisała, że było takie zdarzenie. Moje pytanie to: czy mogę się ubiegać o odszkodanie? (Na drodze nie by...
Babcia jako nadawca alimentów na dziecko
Ojciec mojego dziecka, co miesiąc robi przekaz w agencji bankowej. Ja dostając pieniążki dla dziecka mam widoczne w czyim imieniu zostały wpłacone, oraz w tytule: alimenty dla -imie i nazwisko dziecks- miesiąc i rok, za ktory są pieniążki. W tym miesiącu dosta)am pieniążki, w tytule "alimenty dla -imie i nazwisko" (bez daty) zaś wpłacone w imieniu babki dziecka, czyli matki ojca. Proszw o poradę, jak to potraktować? Bo nie ukrywam że...
Zwrot kosztów postępowania od strony przegranej.
Piszę tutaj z zapytaniem o zwrot kosztów postępowania w wygranej sprawie. Zostałem pozwany do sądu o zapłatę przez nieuczciwego przedsiębiorcę który próbował wyłudzić ode mnie pieniądze. Dość powiedzieć, że przegrał z kretesem, sam swoimi dowodami praktycznie siebie uwalił ale to nie meritum sprawy. Sprawę wygrałem, pomimo, iż Powód strasznie ją przedłużał, wnioskował o nowe rozprawy bo musiał się zapoznać z pismami których nie zdążył przeczytać...
Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...

Wyszukiwarka