Pracodawca wydłuża tydzień pracy z 5 do 6 dni.
pracownicy mają w umowach klauzulę:
"informacja o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy: przeciętnie 8 godzin na dobę, w przeciętnie 5-ciodniowym tygodniu roboczym i przeciętnie 40 godzin tygodniowo"
Za przepracowane soboty docelowo nie będzie można odbierać dnia wolnego,
czy w tych wszystkich "przeciętnie" tkwi jakiś haczyk, czy pracodawca wprost zmienia warunki umowy wedle własnego uznania?
A jak wygląda grafik? Jaki jest okres rozliczeniowy?
Jeśli Ty wnioskujesz o udzielenie dnia wolnego za pracę w godzinach nadliczbowych to pracodawca może Ci udzielić czasu wolnego w stosunku 1:1. Jeśli nie wnioskujesz, a pracodawca sam wyznacza - musi to zrobić do końca okresu rozliczeniowego i w wymiarze półtorakrotnym i nie może to spowodować obniżenia wynagrodzenia (KP Art. 152²).
Dodatkowo jeśli nie ma w regulaminie pracy zapisów dotyczących rocznego wymiaru godzin nadliczbowych to ich ilość nie może przekraczać 150 w skali roku. Skąd informacja, że nie będzie można odbierać dni wolnych za przepracowane soboty?
anonim cytuj
05-12-2023
okres rozliczeniowy: 1 miesiąc
informacja o braku możliwości odbioru przepracowanych sobót - informacja ustnie przekazana przez kierowników działów.
anonim cytuj
05-12-2023
Za prace w dniu wolnym od pracy (jeżeli soboty takie są ) należy się inny dzień wolny udzielony do końca okresu rozliczeniowego.
Jak brak możliwości oddania takiego dnia to należy się dodatkowo dodatek 100% do normalnego wynagrodzenia.
PRZEPIS PRAWNY:
Art. 151². [Czas wolny za pracę w godzinach nadliczbowych]
§ 1. W zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych pracodawca, na pisemny wniosek pracownika, może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego od pracy.
§ 2. Udzielenie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych może nastąpić także bez wniosku pracownika. W takim przypadku pracodawca udziela czasu wolnego od pracy, najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego, w wymiarze o połowę wyższym niż liczba przepracowanych godzin nadliczbowych, jednakże nie może to spowodować obniżenia wynagrodzenia należnego pracownikowi za pełny miesięczny wymiar czasu pracy.
§ 3. W przypadkach określonych w § 1 i 2 pracownikowi nie przysługuje dodatek za pracę w godzinach nadliczbowych.
Czy to prawda, że jeśli ojciec dzieci podczas separacji, nie interesowal sie dziećmi, potem podczas rozwodu z tego tytułu zostal pozbawiony praw rodzicielskich. To w przyszłości nie może podać dzieci o alimenty?....
Witam , jeśli ojciec dziecka ma zasadzone alimenty i wpłacił w terminie tylko połowę i twierdzi ze więcej nie ma to czy mogę zgłosić sytuację do komornika? Co później jeśli po zgłoszeniu wpłaci resztę?...
Dzień dobry, obecnie szukam mieszkania, które chciałbym kupić na kredyt hipoteczny. Wymagana jest ciągłość umów w miejscu pracy (lepsze wyliczenie zdolności kredytowej). Mam zawarta umowę o prace na czas określony jako lekarz stażysta do 1 października, kolejna umowę podpisze w tym samym miejscu najprawdopodobniej 5 października. Czy brak umowy przez 4 dni skutkuje brakiem ciągłości umowy?...
Witam
Pracując jako sprzedawca, pracodawca chce mnie oddelegować do innego miejsca pracy oddalonego o ok 250 km, (codzienny dojazd i przyjazd do domu) przy rozbiórce budynków.
Co mam zrobić w tej sytuacji, jakie prawa mnie chronią i co mogę zrobić w przypadku groźby niezaakceptowania polecenia?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: