Pracodawca wydłuża tydzień pracy z 5 do 6 dni.
pracownicy mają w umowach klauzulę:
"informacja o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy: przeciętnie 8 godzin na dobę, w przeciętnie 5-ciodniowym tygodniu roboczym i przeciętnie 40 godzin tygodniowo"
Za przepracowane soboty docelowo nie będzie można odbierać dnia wolnego,
czy w tych wszystkich "przeciętnie" tkwi jakiś haczyk, czy pracodawca wprost zmienia warunki umowy wedle własnego uznania?
A jak wygląda grafik? Jaki jest okres rozliczeniowy?
Jeśli Ty wnioskujesz o udzielenie dnia wolnego za pracę w godzinach nadliczbowych to pracodawca może Ci udzielić czasu wolnego w stosunku 1:1. Jeśli nie wnioskujesz, a pracodawca sam wyznacza - musi to zrobić do końca okresu rozliczeniowego i w wymiarze półtorakrotnym i nie może to spowodować obniżenia wynagrodzenia (KP Art. 152²).
Dodatkowo jeśli nie ma w regulaminie pracy zapisów dotyczących rocznego wymiaru godzin nadliczbowych to ich ilość nie może przekraczać 150 w skali roku. Skąd informacja, że nie będzie można odbierać dni wolnych za przepracowane soboty?
anonim cytuj
05-12-2023
okres rozliczeniowy: 1 miesiąc
informacja o braku możliwości odbioru przepracowanych sobót - informacja ustnie przekazana przez kierowników działów.
anonim cytuj
05-12-2023
Za prace w dniu wolnym od pracy (jeżeli soboty takie są ) należy się inny dzień wolny udzielony do końca okresu rozliczeniowego.
Jak brak możliwości oddania takiego dnia to należy się dodatkowo dodatek 100% do normalnego wynagrodzenia.
PRZEPIS PRAWNY:
Art. 151². [Czas wolny za pracę w godzinach nadliczbowych]
§ 1. W zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych pracodawca, na pisemny wniosek pracownika, może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego od pracy.
§ 2. Udzielenie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych może nastąpić także bez wniosku pracownika. W takim przypadku pracodawca udziela czasu wolnego od pracy, najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego, w wymiarze o połowę wyższym niż liczba przepracowanych godzin nadliczbowych, jednakże nie może to spowodować obniżenia wynagrodzenia należnego pracownikowi za pełny miesięczny wymiar czasu pracy.
§ 3. W przypadkach określonych w § 1 i 2 pracownikowi nie przysługuje dodatek za pracę w godzinach nadliczbowych.
Jestem spadkobierca ustawowym po ojcu, a obca osoba dostała w testamencie nieruchomość i ziemie.
Czy i jak mogę sprawdzić ,czy na koncie ojciec nie miał pieniędzy [prawdopodobnie za mieszkanie -sprzedaż]
Sprawa o nabycie spadku z wniosku tej obcej osoby w toku.
Ja występuje o spis inwentarza aby mieć większe rozeznanie i wycenę majątku do zachowku.
Czy mogę teraz sprawdzić konto czy nie mam takiej możliwości. Co robić?
Chodzi mi o sprawdzeni...
Czy na grupie FB można ostrzec innych przed nieuczciwym najemcą (wstawiając link do jego profilu), który nie zapłacił za kilka miesięcy, za aktualny wynajem i szuka kolejnego miejsca pod wynajem?...
Dzień dobry,
Syn dostał się do zerówki w przedszkolu publicznym, w związku z tym chcieliśmy złożyć wypowiedzenie w obecnym przedszkolu prywatnym z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jednakże napotkaliśmy na problem. W umowie widnieje zapis:
1. Rodzice/Opiekunowie prawni mogą rozwiązać umowę, bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku zmiany Regulaminu ograniczającej ich dotychczasowe prawa lub prawa dziecka, lub zwiększającej zakres ich obo...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: