Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Problem dot. aktu notarialnego.
Dzień dobry, Jakiś czas temu został zawarty akt notarialny o pożyczkę od osoby prywatnej. Teraz pożyczkodawca twierdzi, że akt ten jest unieważniony, sam pojechał do notariusza bez udziału pożyczkobiorcy i unieważnił akt. Problem w tym, że nie ukazał żadnego dowodu unieważnienia aktu, żadnego dokumentu. Moje pytanie brzmi, czy można w jakiś sposób, u prawnika lub notariusza, dowiedzieć się jaki jest aktualny stan tego aktu, czy jest on unieważni...
Czas pracy a dojazd do klienta
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące wliczenia dojazdu do klienta w ramach czasu pracy. Mieszkam w Poznaniu a na mojej umowie o pracę miejscem wykonywania pracy jest "Cała Polska". Czas pracy - 8 godzin dziennie. Firma zajmuje się obsługą i serwisem systemów bezpieczeństwa. Codziennie wraz z resztą kadry spotykamy się na jednym z obiektów, na których mamy stały kontrakt, gdzie wyznaczono nam magazyn oraz pomieszczenie socjalne (nie jest t...
Długi spadkowe.
Witam, potrzebuje porady mój wujek zmarł rok teraz dowiedziałem się ze przed śmiercią nabrał pożyczki i teraz długi przechodzą na jego dzieci i rodzeństwo. Moja mama była jego siostrą lecz nie żyje już 30lat i owe długi przechodzą na nas czyli jej dzieci podobno wystarczy się zrzec i tyle ale czy to wystarczy żebym ja i moje dzieci nie miały długów po nim?...
Spadek po mezu w postaci pola (ingerowanie w sprzedaż)
Dzień dobry, Po mezu odziedziczyłam m.in.spadek w postaci pola. Jest to spadek po teściu. Teść zmarł w marcu 2018r. On dziedziczył z swoim bratem gospodarstwo po rodzicach .Teraz 1/2 ma wuj a druga część jest na rodzeństwo męża na mnie i dzieci oraz teściową. Łącznie z dziećmi mamy 1/ 8 część. Po śmierci męża ( rok temu ) był nacisk rodziny aby to sprzedać. Miało się to odbyc zaraz po żniwach. Z uwagi na to że posiadam nieletnie dzie...

Wyszukiwarka