Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Brak opłacanych składek zdrowotnych.
Sprawa nie dotyczy mnie ,ale kuzyna. Otóż przez rok czasu nie miał opłacanych składek zdrowotnych. Żeby nie nagła wizyta w szpitalu nic by nie wyszło. Kuzyn jest kierowca Międzynarodowym. Dzwonił w tej sprawie do pracodawcy a on go wyśmiał. Przepisał firmę na prawdopodobnie kogoś z rodziny i umywa ręce. Są świadkowie że kuzyn pracował w tej firmie. Pytanie gdzie się udać żeby to zgłosić....
Postępowanie spadkowe.
Chciałbym się dowiedzieć czy postępowanie spadkowe jest potrzebne czy zbędne. Moi rodzice byli właścicielami dwóch mieszkań, jednego spółdzielczego w Sopocie w bloku, które z czasem wykupili na własność oraz drugiego zakupionego bezpośrednio od developera w Gdyni. W obu przypadkach własność potwierdzona jest aktami notarialnymi. Niestety prawie 3 lata temu mój Tata zmarł a Mama żyje i zastanawia się czy zachodzi potrzeba uregulowania prawa własno...
Alimenty i ustalenie opieki nad dzieckiem.
Od 6 lat nie mieszkam z ojcem dziecka. Wtedy tez sad zasądził alimenty w wysokości 450 zł. Syn w tym roku skończy 8 lat. Dotychczas kontakty ojca z synem były przez nas ustalane na bierząco-w sumie pewnie z 97% z podawanych przez ojca terminów dochodziło do skutku-nigdy nie robiłam problemów, bo uważam ze ojciec jest tak samo ważny w życiu dziecka jak matka. Ostatnio niestety tworzą się problemy na zasadzie ciągłego udowadniania mi, że jestem p...
Zdarzenie na drodze.
Jadąc nocą wjechałam w leżący na środku jezdni bieżnik opony od tira. W miejscu nieoświetlonym i dość ruchliwym. Mam uszkodzoną chłodnicę i zderzak przedni. Pytanie jest czy mogę liczyć na odszkodowanie od zarządu dróg? Gdzie mam zgłosić takie zdarzenie?...

Wyszukiwarka