Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Niewypłacenie pensji w terminie.
Wczoraj był 10 nie wpłynęła wypłata na nasze konta ( umowa o pracę ), kiedy napisaliśmy do pracodawcy ten powiedział, że wczoraj wykonał przelewy, dziś jest 11 i jeszcze nic nie dostaliśmy. Co możemy zrobić czy wolno nam nie przyjść do pracy ? Czy coś grozi pracodawcy ? Czy można porzucić taką pracę?...
Podpisanie umowy przy zwolnieniu.
Poruszam dziś temat, który dotknął mnie osobiście, mianowicie zakończyłem wczoraj stosunek pracy z szefem (informując go w wiadomości sms, że przyjdę omówić warunki mojego odejścia). Pracowałem tam przez 1,5 miesiąca i niestety przez ten czas nie mogłem, mimo nalegań, doczekać się umowy o pracę (w założeniu obiecana była umowa - zlecenie). Dziś, podczas skandalicznie przeprowadzonej rozmowy, zostałem poinformowany, że otrzymam wypłatę 10-tego, al...
Konflikt przy zdaniu wynajmowanego lokalu.
Dzień dobry, zdaje lokal i wyszedł konflikt... chodzi o to, że na ścianach były jakieś półki, kilka dziurek do zaklejenia i pomalowania, baner na zewnątrz wisiał jedna płytka jest zbita na podłodze lekko i właściciel mówi że trzeba położyć całą nowa podłogę bo takich płytek nie ma, ścianę zagipsować i pomalować całą, na zewnątrz elewacje ściągnąć i położyć nową mimo 4 kołków. Dostaje rachunek na naście tysięcy (wymieniłem tylko kilka z tych rzecz...
Odszkodowanie z ZUS.
Dzień dobry. Chciałam się zapytać czy można złożyć do ZUS o odszkodowanie za załamanie " dalszej nasady kości promieniowej ręki" zwolnienie z pracy na okres 2 miesięcy.. w pracy podpisana umowa zlecenie wypadek nie zdążył się w pracy, a na prywatnej posesji....

Wyszukiwarka