Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Niezwrócone pieniądze za faktury opłacane z własnych pieniędzy.
Dzień dobry, Chciałabym prosić o rade do kogo i do jakiej instytucji można się zwrócić o niezwrócone pieniądze za faktury. Już tłumacze: latem w 2022 kolega pracował w restauracji nad Wisłą, przeprowadzał prace konserwatorskie i remontowe. Kolega kupował niezbędne materiały i narzędzia z własnych pieniędzy umawiając się z przełożonym, ze wszystko zostanie mu zwrócone. Kolega brał faktury na firmę. Do dziś księgowość nie zwróciła wszystkich pieni...
Dziedziczenie mieszkania.
Czy jeżeli ktoś w testamencie otrzymuje mieszkanie to jest to równoznaczne z otrzymaniem mieszkania z całym jego wyposażeniem, zawartością, zwierzętami zmarłej osoby?...
Jak przysposobić dziecko?
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedzi na następujące pytanie: Jestem z partnerem xxx czasu, wychowuje ze mną moje dzieci ale nie jest opiekunem prawnym. Oboje chcielibyśmy aby został również on opiekunem prawnym a nie tylko ja. Ojciec dzieci pozbawiony władzy rodzicielskiej Nie chcemy adopcji ponieważ utrace alimenty na dzieci. Chodzi o to że jak będę na wyjeździe służbowym mógłby np. Pojechać na sor bo corka miała wypadek I podpisać dok...
Umowa kończy się 31 lipca, jestem na L4 które kończy się 3 sierpnia. Kto pokrywa te 3 dni?
Umowa trwa do 31 lipca, zostało podpisane na kartce że umowa tego dnia wygaśnie i nie będzie przedłużona. Rozchorowałam się i dostałam l4 na tydzień czyli do 3 sierpnia. Czy te 3 dni pokrywa ZUS czy pracodawca? Czy ja musze składać pracodawcy bądź ZUS jakieś papiery druki etc skoro nie będzie już umowy?...

Wyszukiwarka