Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
W firmie pracuje ponad 3 lata, więc okres wypowiedzenia mam trzymiesięczny. Jednak nie dam rady tak długo tam pracować. Chciałabym skrócić ten czas do maksimum miesiąca. Wiem, że mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron. Jednak obawiam się, że pracodawca może odmówić takiego rozwiązania. Czy mogę jakoś temu zaradzić?
Dodam jeszcze, że przysługuje mi, aż 30 dni urlopu (nie dostarczyłam wcześniej zaświadczenia o ukończeniu studiów i się sk...
Witam. Mam takie pytanie. Wynajmuję mieszkanie od Pani X. I Napisałam jej dzisiaj, że za miesiąc się wyprowadzamy i tak jak w umowie, którą mamy spisana mam miesięczny okres wypowiedzenia, a Pani X mi dzisiaj napisała, że ona podczas naszego mieszkania będzie przyprowadzała ludzi do oglądania mieszkania, i czy to tak może wyglądać? Bo wydaje mi się, że nie powinna, no rozumiem, że chce wynająć mieszkanie bez żadnej luki ale wydaje mi się, że zach...
Witajcie
Zalalismy sasiadow
Moj maz zajmujacy sie na codzien budowlanka zobowiazal sie do naprawy szkod
Mieszkanie to bylo zalane juz 4 lata wczesniej i patrzac na jego stan po tamtym zalaniu nie bylo remontu gdyz zalanie bylo z winy wlasciciela
Okazało się ze własciciel wymaga od nas jeszcze wymiany podłogi w pokoju i drzwi które rzekomo zostały uszkodzone w wyniku naszego zalania
My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć
Jak taka...
Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce.
Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto.
Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinna...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: