Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Czy w jakiś sposób umowa najmu okazjonalnego może być niekorzystna na najemcy? Chodzi o samą formę umowy. Osoby zainteresowane wynajmem nie chcą podpisać umowy najmu okazjonalnego, tłumacząc się komplikacjami prywatnymi, których nie chcą mówić. Czy ta umowa w jakiś sposób różni się od umowy na czas określony dla najemcy? Czy np. po zakończeniu umowy na czas określony trzeba znaleźć lokal zastępczy w sytuacji kiedy najemca nie chce się wyprowadz...
Chciałabym się zorientować czy osoba która dzierzy stanowisko,, szefa'', może bez powodu mnie wyrzucić z pracy mimo że to ona zawiniła. Mianowicie pod koniec miesiąca zgłosiłam nieobecność w pracy w dniu 5.09., wypisałam urlop. Osoba ta widziała ta kartkę, a że mamy wystawiany grafik kilka dni przed końcem miesiąca, zazwyczaj jest to 5 dni to zaraz po dowiedzeniu się ze jest grafik i zapoznaniu z nim zgłosiłam nieobecność (taka zasada w pracy). B...
Witam. W zeszłym tygodniu sprzedałam pewnemu panu przez portal OLX telefon. Pan przelał na moje konto opłatę za telefon + koszt wysyłki do paczkomatu. Po otrzymaniu przelewu od razu nadałam paczkę w paczkomacie i przekazałam panu nr do śledzenia przesyłki. Kiedy paczka już dotarła pan miał 48 godzin na odbiór. Na śledzeniu przesyłki widziałam, że nie odbierał jej, więc kiedy zostało około 6 godzin napisałam do niego, aby odebrał paczkę lub przedł...
Brat stracił pracę z powodu koronowirusa na koniec kwietnia. Zarejestrował się w urzędzie pracy gdzie został przyznany zasiłek dla bezrobotnych od czerwca dostał dodatek solidarnościowy z ZUS. Wczoraj się dowiedział że musi zwrócić zasiłek do urzędu pracy. Czy faktycznie musi oddać bo dodatek solidarnościowy dostał pomniejszony o kwotę zasiłku? Taką informację uzyskał telefonicznie z urzędu pracy....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: