Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Okres wypowiedzenia a przekształcenie firmy w trakcie trwania umowy
Chcę złożyć wypowiedzenie w nadchodzącym tygodniu, zostałam zatrudniona w firmie 28.10.2020 - NZOZ, w marcu 2022 firma przekształciła się w spółkę z o.o., nastąpiło rozwiązanie umowy z NZOZ i została zawarta ze mną nowa umowa, w związku z tym byłam pewna, że okres wypowiedzenia wynosi miesiąc, natomiast przeczytałam przed chwilą, że "do stażu pracy pracownika w firmie zalicza się okres poprzedniego zatrudnienia jeśli nastąpiło przejście zakł...
Ile można pożyczyć od rodziców bez podatku?
Pożyczyłam od taty kilka dni temu kwotę 9 tysięcy złotych (w gotówce), wg. informacji, które uzyskałam poprzez internet wynika, że od najbliższej rodziny pożyczyka w takiej kwocie nie wymaga zgłoszenia do US i opłacenia podatku, jednak wolę upewnić sie, że to prawda. Będę bardzo wdzięczna za potwierdzenie/zaprzeczenie tym informacjom....
Czy można obniżyć alimenty?
Witam, alimenty zasądzone na 1900 na dwójkę dzieci. Mój były płaci jak sobie chce więc zagroziłam mu komornikiem. Stwierdził, że skoro mój nowy partner zarabia dobrze i mieszkamy już razem to mam na wszystko pieniądze a dodatkowo przecież wzrosło 500plus to jak go podam do komornika to on zrobi wszystko by obniżyć alimenty na tysiąc na dzieci. Nie widuje ich, nie przesyła prezentów, nie dzwoni i nie pisze. Czy mój nowy związek ma coś do wysokości...
Czy sąsiad ma obowiązek dołożyć się do ogrodzenia?
Czy robiąc ogrodzenie sąsiad musi się dołożyć do połowy kosztów? Jak zrobić aby się dołożył?...

Wyszukiwarka