Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Zgubiony paragon, a zwrot pieniędzy.
Witam, dziecko chodzi na basen 9 lat. W czerwcu przedłużyłem karnet. Dostałem paragon i niestety go wywaliłem przez pomyłkę jak pozbywałem się tych niepotrzebnych. Szkółka wypisuje także takie jakieś karnety. Zawsze wchodziło się na karnet więc nie kolekcjonowałem tych paragonów. Dziś przychodzimy i... 1. Szkółka podobno dostała wypowiedzenie od szkoły na korzystanie z basenu. 2. Z rozmowy wyszło, że NIGDZIE już nie będą prowadzić zajęć. Chyb...
Odszkodowanie/Odprawa.
Witam, Miałam umowę o pracę na czas określony od 17-02-2022 do 31-10-2022 oraz następna umowa u tego samego pracodawcy od 1-11-2022 już na czas nieokreślony. Rozwiązałam w dniu dzisiejszym 25.09.2923r. umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia z winy pracodawcy. Czy należy mi jakieś odszkodowanie albo odprawa? Jeśli tak to za ile miesięcy odszkodowanie albo odprawa?...
Podział majątku po latach.
Witam. Mam pytanie, w trakcie trwania małżeństwa kupiłem mieszkanie z żoną 30 tys. za nie daliśmy. Przy rozwodzie nie załatwiliśmy z mieszkaniem nic, ona teraz po 5ciu latach od rozwodu chce 60 tys. za nie. Czy ma rację?...
ile trwa okres próbny i czy mogę iść na l4?
Mam kilka pytań 1. Ile mogą mnie trzymać w pracy na okresie próbnym umowa zlecenie na miesiąc, drugi raz dostałam taka umowę, koleżanka powiedziała że nawet do 3 miesięcy 2. Czy jeśli chciałabym iść na zwolnienie, lekarz chciałby dać mi l4 to czy na zleceniu mogę dać takie zwolnienie czy tylko na umowie o pracę?...

Wyszukiwarka