Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Kupno działki przed ślubem.
Razem z narzeczonym planujemy zakup działki pod budowę domu z naszych oszczędności. Jak należy uiścić zapłatę za nieruchomość? Każdy po połowie ze swojego prywatnego konta? Czy ma to znaczenie z czyjego wyjdzie przelew? Dodam, że na budowę domu planujemy zaciągnąć wspólnie kredyt....
Zadłużenie w urzędzie skarbowym.
Witam, mężowi zajęli konto z urzędu skarbowego na ponad 8 tys. ze względu na długi jego matki, która nie opłaca podatku za budynki. Dodam, że mąż jest tam tylko zameldowany, nic nie jest na niego zapisane. Jest szansa odzyskać te pieniądze?...
Czy legalne jest robienie zakupów na słupa, na wymyślone dane?
W celu ochrony swoich danych osobowych myślę czy zamawiając coś przez internet do automatów paczkowych nie lepiej podawać wymyślone dane? Z danymi osobowymi w sklepach to wiadomo może być różnie zdarzają się włamania hackerskie i wycieki danych. Moje pytanie jest takie czy zakupy na słupa są legalne w świetle polskiego prawa?...
Wpływ rodzaju umowy na chorobowe w ciąży
Potrzebuje informacji żona moja w jednej i tej samej firmie pracuje, najpierw miała umowę zlecenie miesiąc czasu potem ta umowa zmieniła się na pół etatu i miała ją 2 miesiące i od 1 listopada ma pełen etat tylko, że umowa jest do końca roku z dniem 2 grudnia poszła na zwolnienie chorobowe ciążowe. Co teraz z tym zwolnieniem i dalszym trwaniem umowy chodzi mi o to czy do porodu normalnie, gdy będzie na chorobowym, będzie otrzymywać pieniądze z ZU...

Wyszukiwarka