Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Dzień dobry,
Jakiś czas temu został zawarty akt notarialny o pożyczkę od osoby prywatnej. Teraz pożyczkodawca twierdzi, że akt ten jest unieważniony, sam pojechał do notariusza bez udziału pożyczkobiorcy i unieważnił akt. Problem w tym, że nie ukazał żadnego dowodu unieważnienia aktu, żadnego dokumentu. Moje pytanie brzmi, czy można w jakiś sposób, u prawnika lub notariusza, dowiedzieć się jaki jest aktualny stan tego aktu, czy jest on unieważni...
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące wliczenia dojazdu do klienta w ramach czasu pracy. Mieszkam w Poznaniu a na mojej umowie o pracę miejscem wykonywania pracy jest "Cała Polska". Czas pracy - 8 godzin dziennie. Firma zajmuje się obsługą i serwisem systemów bezpieczeństwa. Codziennie wraz z resztą kadry spotykamy się na jednym z obiektów, na których mamy stały kontrakt, gdzie wyznaczono nam magazyn oraz pomieszczenie socjalne (nie jest t...
Witam, potrzebuje porady mój wujek zmarł rok teraz dowiedziałem się ze przed śmiercią nabrał pożyczki i teraz długi przechodzą na jego dzieci i rodzeństwo. Moja mama była jego siostrą lecz nie żyje już 30lat i owe długi przechodzą na nas czyli jej dzieci podobno wystarczy się zrzec i tyle ale czy to wystarczy żebym ja i moje dzieci nie miały długów po nim?...
Dzień dobry,
Po mezu odziedziczyłam m.in.spadek w postaci pola. Jest to spadek po teściu. Teść zmarł w marcu 2018r. On dziedziczył z swoim bratem gospodarstwo po rodzicach .Teraz 1/2 ma wuj a druga część jest na rodzeństwo męża na mnie i dzieci oraz teściową. Łącznie z dziećmi mamy 1/ 8 część.
Po śmierci męża ( rok temu ) był nacisk rodziny aby to sprzedać. Miało się to odbyc zaraz po żniwach. Z uwagi na to że posiadam nieletnie dzie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: