Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Dzień dobry.
Chciałbym kupić działkę budowlaną. Koszt to 150k.
Problem jest taki, że mam tylko 50k
Chciałbym wziąć kredyt na 50k i od rodziców dostałbym kolejne 50k.
Jak to wygląda od strony prawnej ? Czy 50k, które dostałbym od rodziców od tak sobie, mogę dostać ? Czy trzeba płacić jakieś wzbogacenie ? A może trzeba oficjalnie gdzieś takie coś zgłaszać czy coś ? Czy po prostu mogą mi dać bez problemu od tak sobie ? Nie chce by skarbówka i i...
Po okresie próbnym podpisałem umowę o pracę na rok. Niestety los chciał że wylądowałem na chorobowym i teraz pracodawca nie chce zapłacić chorobowego, bo jak twierdzi to już ZUS musi zapłacić, a z tego co wyczytałem w Internecie za pierwsze 30 dni płaci pracodawca. Jak to wygląda naprawdę?...
Przed ślubem mąż odziedziczył mieszkanie, w którym potem mieszkaliśmy przesz 3 lata. Już po ślubie, zanim minęło 5 lat, postanowiliśmy to mieszkanie sprzedać i kupić większe. Mąż jako właściciel dopełnił wszystkich formalności, kupił za te pieniądze większe mieszkanie, też jako jedyny właściciel bo tak mówi prawo skarbowe. Kredyt na remont nowego mieszkania wzięliśmy razem. Teraz chcemy wziąć rozwód i powstało pytanie: czy należy mi się połowa za...
Były ex małżonek (rozwód bez orzekania o winie miesiąc temu, była wspólnota majątkowa) założył sprawę o podział majątku, wyznaczając cenę z kosmosu za dom na wsi i oczekując spłaty połowy. Ja tego domu sprzedać nie chce, chętnie go spłacę ale nie mam takich pieniędzy - może macie doświadczenie czy sad może zarządzić raty? Czy jeśli podana cena jest +20% możemy najpierw zweryfikować to na jakiejś wycenie? Nie stać mnie na prawnika który poprowadzi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: