Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Podział spadku.
Sąd wydał postanowienie i spadek po zmarłym podzielił następująco: 1/2 majątku należy się córce 1/4 należy się wnukowi A 1/4 należy się wnukowi B Nie chce za bardzo komplikować postu pisząc o faktycznych składnikach i wartościach majątku, kwotach darowizn itd, więc zadam pytanie dość ogólnikowo. Uznajmy, że majątek osoby zmarłej wynosił 100 000 zł czyli 50 000 zł ma otrzymać córka, a po 25 000 złotych wnuk A i wnuk B. Wnuk A dostał za...
Apostazja
Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu....
Rozprawa alimentacyjna.
Wkrótce sprawa o alimenty. Mąż prowadzi JDG. Czy wszystko co wrzuca w koszty księgowej uznawane jest za zasadne ? Chodzi mi o to że mam sporo przesłanek by sadzić ze mąż sztucznie zaniża swój dochód generując „koszty”. Cel: 1. Wykazanie mniejszych dochodów przed sądem w kwestii alimentów (wiem ze liczy się tez możliwość zarobkowa, mąż działa na prowizjach wiec nie wiem jak to będzie skalowalne) 2. Być może także obniżenie opłacanych składek...
Znaleziony portfel.
Znalazłam portfel z dokumentami w sklepie, w którym pracuję. Czy mogę napisać do właściciela, gdzie się znajduje, czy RODO tego zabrania? Jeśli nie, to co mam zrobić z portfelem?...

Wyszukiwarka