Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

wypowiedzenie umowy o pracę
Witam, czy mogę się zwolnić od pracodawcy który skorzystał z tarczy antykryzysowej? Pracodawca twierdzi, że nie mogę się zwolnić ponieważ zapłacę karę. Znalazłam lepszą propozycję pracy, a za 1500zl postojowego ciężko utrzymać siebie i mieszkanie... Chciałabym się zwolnić za porozumiem stron, jakie konsekwencje poniosłabym ja i pracodawca?...
Przyspieszenie terminu rozprawy rozwodowej.
Witam, czy jest tu ktoś kto może doradzić. Jestem w trakcie rozwodu, mąż złożył wniosek o moje ubezwłasnowolnienie w sądzie w Warszawie, sąd w Warszawie przeniósł sprawę do Gdańska ( moje miejsce zamieszkania ) mąż się od tego odwołał - aktualnie sprawa utknęła w sądzie apelacyjnym w Warszawie. Czy da się jakoś poprosić sąd ( napisać wniosek ) o przyspieszenie ?? Chciałabym już mieć ten rozwód za sobą (przeszłam badania że jestem zdrowa psychicz...
Jak napisać testament?
Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć jak mama ma napisać testament? Chce przekazać mi mieszkanie, moje rodzeństwo nie żyje, ojciec też. Mieszkanie jest własnościowe w bloku....
Jak napisać wniosek o wycofanie świadka ze sprawy?
Założyliśmy sprawę o groźby I podaliśmy świadka który jednak nie chce się mieszać do sprawy. Czy możemy go na policji wycofać ze sprawy?...

Wyszukiwarka