Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Witam,
potrzbuje podpowiedzi. kilka dni temu odbyla sie gala clut mma. wykupilem PPV, zaplacilem chyba 44 zł, albo cos takiego, a pozniej okazalo sie ze przez 80% transmicji nie bylem w stanie nic zrobic. co chwile wyskakiwaly na stronie z playerem inne komunikaty. raz error 403, raz jakis inny, innym razem w ogole nie bylem w stanie sie zalogowac. juz nie chodzi o te pieniadze, tylko ja po prostu kupe nerwow stracilem. bardzo kibicowalem, mia...
Mam pytanie odnośnie okresu wypowiedzenia.
Pracuję 2 lata u jednego pracodawcy, mam umowę na czas nieokreślony, lecz podpisałem ją w czerwcu.
Ile zatem wynosi okres wypowiedzenia? 2 Tygodnie czy miesiąc?
Drugie pytanie to czy można złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron będąc na urlopie wypoczynkowym?...
Sąd wyznaczył opiekuna prawnego (wychowawcę z placówki, brak pokrewieństwa) dla dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej pomimo braku zgody tej osoby. Czy od wyroku sądu rejonowego można się odwołać? Czy wnioskodawca musi wnieść z tego tytułu opłatę (jaką)?...
Kilka dni temu odebrałem mieszkanie od dewelopera. Jedną z usterek wskazanych w protokole odbioru były niewłaściwe drzwi do komórki lokatorskiej (na etapie zakupu deweloper zapewnił w wiadomości e-mail, że komórka posiada murowane ściany oraz pełne drzwi). Niestety deweloper zamontował drzwi ażurowe.
W odpowiedzi na wady wskazane przy odbiorze deweloper napisał:
BRAK ZGODNOŚCI Z DEKLAROWANĄ OFERTĄ DOT. KOMÓRKI LOKATORSKIEJ - DRZWI MIAŁY BYĆ PEŁ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: