Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna samochodu.
Kilka dni temu kupiliśmy samochód. Umowa została spisana tylko na moją mamę. Chcemy abym ja była współwłaścicielem czy możemy spisać taką umowę między sobą, na wzór tych co są w Internecie bez spisywania aktu notarialnego ? Jakie koszty wiążą się z zawarciem umowy darowizny spisanej przez nas ? Chciałybyśmy ją zawrzeć pomiędzy sobą czyli matką a córką....
Czy pracownik ma obowiązek wykorzystać urlop wypoczynkowy w taki sposób by jedna część wypoczynku trwała nie mniej niż 14 kolejnych dni?
Czy pracownik ma obowiązek wykorzystać urlop wypoczynkowy w taki sposób by jedna część wypoczynku trwała nie mniej niż 14 kolejnych dni?...
833kpc
jak komornik morze naliczac alimety na dorosle dzieci ...
Wady ukryte po kupnie domu.
W styczniu 2022 roku kupiliśmy dom przy pomocy kredytu hipotecznego. Był to dom do końca użytkowany przez właścicielkę, w ciągu paru miesięcy od zakupu zauważalne były wady ukryte w postaci pleśni na ścianach, wody stojącej w podpiwniczeniu, zagrzybiałej podłogi pod panelami, a teraz jeszcze się okazało, że prawdopodobnie okna od jednej strony domu są niezgodne z prawem bo budynek znajduje się zbyt blisko sąsiadującej działki (2,5m do płotu). W c...

Wyszukiwarka