Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Dzień dobry,
Chciałabym prosić o rade do kogo i do jakiej instytucji można się zwrócić o niezwrócone pieniądze za faktury. Już tłumacze: latem w 2022 kolega pracował w restauracji nad Wisłą, przeprowadzał prace konserwatorskie i remontowe. Kolega kupował niezbędne materiały i narzędzia z własnych pieniędzy umawiając się z przełożonym, ze wszystko zostanie mu zwrócone. Kolega brał faktury na firmę. Do dziś księgowość nie zwróciła wszystkich pieni...
Czy jeżeli ktoś w testamencie otrzymuje mieszkanie to jest to równoznaczne z otrzymaniem mieszkania z całym jego wyposażeniem, zawartością, zwierzętami zmarłej osoby?...
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedzi na następujące pytanie:
Jestem z partnerem xxx czasu, wychowuje ze mną moje dzieci ale nie jest opiekunem prawnym. Oboje chcielibyśmy aby został również on opiekunem prawnym a nie tylko ja. Ojciec dzieci pozbawiony władzy rodzicielskiej
Nie chcemy adopcji ponieważ utrace alimenty na dzieci.
Chodzi o to że jak będę na wyjeździe służbowym mógłby np. Pojechać na sor bo corka miała wypadek I podpisać dok...
Umowa trwa do 31 lipca, zostało podpisane na kartce że umowa tego dnia wygaśnie i nie będzie przedłużona. Rozchorowałam się i dostałam l4 na tydzień czyli do 3 sierpnia. Czy te 3 dni pokrywa ZUS czy pracodawca? Czy ja musze składać pracodawcy bądź ZUS jakieś papiery druki etc skoro nie będzie już umowy?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: