Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Sąd wydał postanowienie i spadek po zmarłym podzielił następująco:
1/2 majątku należy się córce
1/4 należy się wnukowi A
1/4 należy się wnukowi B
Nie chce za bardzo komplikować postu pisząc o faktycznych składnikach i wartościach majątku, kwotach darowizn itd, więc zadam pytanie dość ogólnikowo.
Uznajmy, że majątek osoby zmarłej wynosił 100 000 zł czyli 50 000 zł ma otrzymać córka, a po 25 000 złotych wnuk A i wnuk B.
Wnuk A dostał za...
Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu....
Wkrótce sprawa o alimenty. Mąż prowadzi JDG. Czy wszystko co wrzuca w koszty księgowej uznawane jest za zasadne ? Chodzi mi o to że mam sporo przesłanek by sadzić ze mąż sztucznie zaniża swój dochód generując „koszty”.
Cel:
1. Wykazanie mniejszych dochodów przed sądem w kwestii alimentów (wiem ze liczy się tez możliwość zarobkowa, mąż działa na prowizjach wiec nie wiem jak to będzie skalowalne)
2. Być może także obniżenie opłacanych składek...
Znalazłam portfel z dokumentami w sklepie, w którym pracuję. Czy mogę napisać do właściciela, gdzie się znajduje, czy RODO tego zabrania? Jeśli nie, to co mam zrobić z portfelem?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: