Zawiadomienie do prokuratury.

Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, pamiętaj tylko, że brak zapłaty za fakturę to nie przestępstwo.

anonim cytuj
31-08-2023
Możesz, ale jeśli zostanie wszczęte postępowanie restrukturyzacyjne to co do zasady nie można będzie prowadzić egzekucji.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Małżeństwo X i Y, X umiera. Czy rodzeństwu X należy się coś ze spadku lub zachowek?
Witam, jest małżeństwo X i Y, nie mają dzieci, oboje mają żyjące rodzeństwo. X umiera. W takiej sytuacji wszystko dziedziczy Y? Czy rodzeństwu X należy się coś ze spadku lub zachowek?...
Odrzucenie spadku
Od męża ojciec zmarł w 2019 roku. 7 grudnia tego roku urodziło mi się dziecko. Czy muszę odrzucać spadek? Napisze że ojciec męża miał długi....
Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem
Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie? ...
Czy można pracować na urlopie wychowawczym?
Dzień dobry, chciałam zapytać czy w czasie przebywania na urlopie wychowawczym mogę podjąć pracę zdalną? Jestem na wychowawczym od września zeszłego roku i mam możliwość podjęcia pracy zdalnej na umowę zlecenie. Prawie pełny etat jednak praca na tyle nie zajmująca, że mogę w jej czasie być w córką normalnie w domu....

Wyszukiwarka