Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Jak zabezpieczyć się przed lokatorami? Będę wynajmować mieszkanie i nie chciałabym znaleźć się w sytuacji ze ktoś nie będzie płacić i zajmować mieszkanie. Czy można np. spisać taka umowę ze jeśli osoba nie będzie płacić to wyraża zgodę na eksmisję z mieszkania? Czy to będzie poprawne prawnie i obroni mnie?...
Czy w przypadku wykupienia służebności drogi od sąsiada, ponowna opłata za służebność będzie pobrana od nowego właściela (jeśli sąsiad sprzeda działkę na której jest służebność)?...
Hej wszystkim,
Dostałam propozycję pracy na minijob w Niemczech. Obecnie nie pracuje ponieważ jestem na świadczeniu na dziecko niepełnosprawne. W Polsce mam zakaz pracy, a wyjazd raz w tygodniu do pracy dużo podniesie mój budżet i mam osobę chętna do pomocy przy dziecku na ten jeden dzień. Ale jak jest prawnie? Nie chcę stracić świadczenia i narobić sobie problemów?
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc....
Witam, dostałem dziś wezwanie na komisariat jako "świadek" niema wskazanego sprawy, ani wskazanego art. sprawy,, nie mam zielonego pojęcia, czego może dotyczyć sprawa, czy jak zadzwonię, coś mi powiedzą? Powinni wskazać chociaż art, a nie ma nic....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: