Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Chcę złożyć wypowiedzenie w nadchodzącym tygodniu, zostałam zatrudniona w firmie 28.10.2020 - NZOZ, w marcu 2022 firma przekształciła się w spółkę z o.o., nastąpiło rozwiązanie umowy z NZOZ i została zawarta ze mną nowa umowa, w związku z tym byłam pewna, że okres wypowiedzenia wynosi miesiąc, natomiast przeczytałam przed chwilą, że "do stażu pracy pracownika w firmie zalicza się okres poprzedniego zatrudnienia jeśli nastąpiło przejście zakł...
Pożyczyłam od taty kilka dni temu kwotę 9 tysięcy złotych (w gotówce), wg. informacji, które uzyskałam poprzez internet wynika, że od najbliższej rodziny pożyczyka w takiej kwocie nie wymaga zgłoszenia do US i opłacenia podatku, jednak wolę upewnić sie, że to prawda.
Będę bardzo wdzięczna za potwierdzenie/zaprzeczenie tym informacjom....
Witam, alimenty zasądzone na 1900 na dwójkę dzieci. Mój były płaci jak sobie chce więc zagroziłam mu komornikiem. Stwierdził, że skoro mój nowy partner zarabia dobrze i mieszkamy już razem to mam na wszystko pieniądze a dodatkowo przecież wzrosło 500plus to jak go podam do komornika to on zrobi wszystko by obniżyć alimenty na tysiąc na dzieci. Nie widuje ich, nie przesyła prezentów, nie dzwoni i nie pisze. Czy mój nowy związek ma coś do wysokości...