Dzień Dobry,
Złożyliśmy zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa- niezapłacona faktura. Dłużnik chce złożyć wniosek o restrukturyzację i zorganizował spotkanie z wierzycielami. Czy mogę złożyć jeszcze wniosek do sądu o wydanie nakazu zapłaty ?
Wynajmuje lokal na działalność gospodarczą. Niemal od początku był problem z płatnościami za wynajem, w końcu wręczyłam wypowiedzenie na którym jest napisane że najemca do dnia kiedy rozwiązujemy umowę zobowiązuje się do spłaty zadłużenia. Dziś jadę odebrać klucze, ale wiem od wspólnego znajomego że tych pieniędzy ta osoba nie ma. Co mogę teraz zrobić odbierając lokal?...
Wynajęłam mieszkanie polsko-tunezyjskiej parze, ona Polka on Tunezyjczyk. Zależy im, aby umowa była na nich obojga- ponieważ jemu to jest potrzebne do jakiegoś urzędu ds. cudzoziemców. Zaznaczyli, że będą zgodnie i solidarnie płacić czynsz i wszelkie koszta, oraz zgodnie odpowiadają za mieszkanie. I teraz mam pytanie, bo nigdy nie wynajmowałam cudzoziemcowi- co mi jest potrzebne?
Czy on musi mieć paszport, ważną wizę, czy prawo pobytu? Czy jako ...
Dzień dobry,
mamy razem z żoną małe własnościowe mieszkanie, które aktualnie jest niezamieszkałe, czy będąc współwłaścicielem, mogę swoją część komuś wynająć?
Czy muszę mieć zgodę, oświadczenie żony?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: