Alimenty na rodzica.

Witam, czy pozbawiona praw matka, która nie interesowała się dzieckiem przez ponad 10 lat oraz nie płaciła zasądzonych alimentów, może nagle ubiegać się o alimenty od pełnoletniego dziecka, które dopiero co ukończyło szkołę zawodową ale nadal się uczy ? Ubiega się ze względu na długi oraz sytuację materialną, brak pracy i to, że ma na utrzymaniu dwójkę dzieci. Dziecko zarabia około 2500 zł na rękę uczy się prywatnie, wynajmuje mieszkanie. Jakie są szanse przyznania alimentów i ewentualnie w jakiej wysokości?
anonim cytuj
08-11-2023
Może się ubiegać oczywiście, ale sprawy nie wygra na szczęście. Byłoby to sprzeczne z zasadami współżycia społecznego.

anonim cytuj
08-11-2023
Ale to matka powinna płacić na Ciebie alimenty, to że pracujesz to nie znaczy że jesteś w stanie sam się utrzymać.

anonim cytuj
08-11-2023

anonim cytuj
17-11-2025

anonim cytuj
17-11-2025
Что такое XCARDS — современное финтех-решение, заслуживающее внимания.

Совсем недавно наткнулся на новый
платформу XCARDS, который помогает создавать виртуальные банковские карты для маркетинга.

Ключевые преимущества:

Выпуск занимает всего несколько минут.

Сервис позволяет оформить неограниченное количество карт.

Есть поддержка в любое время суток
включая живое общение с оператором.

Все операции отображаются без задержек — транзакции,
уведомления, аналитика — всё под рукой.

Возможные нюансы:

Юрисдикция: европейская юрисдикция — лучше проверить, что это соответствует местным требованиям.

Финансовые условия: возможно, есть оплаты за операции,
поэтому рекомендую внимательно прочитать раздел с тарифами.

Реальные кейсы: по отзывам реагируют по-разному — от минуты до
часа.

Безопасность: сайт использует шифрование, но всё
равно советую отслеживать транзакции вручную.

Заключение:
В целом платформа кажется
удобным инструментом для digital-команд.

Платформа сочетает интуитивный контроль и моментальный выпуск карт.

Интересно услышать опыт других
Пользовались ли вы XCARDS?
Поделитесь опытом — будет интересно
сравнить. Виртуальные карты для бизнеса https://tinyurl.com/antarctic-wallet

anonim cytuj
24-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный
несколько кликов. Посетите также мою страничку
Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.ru/category/zhilyo/

anonim cytuj
25-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный несколько кликов.

Посетите также мою страничку Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.store/

anonim cytuj
25-11-2025

Sugerowane Tematy

zwrot kosztów leczenia psa
Witam, na spacerze mój pies został zaatakowany przez innego psa. Pies ten wybiegł zza domu, brama była otwarta, a właścicielka zamiast coś zrobić śmiała się tylko. Sprawę zgłosiłam na policję, kobieta została ukarana mandatem. Teraz chciałabym wystąpić do Sądu o zwrot kosztów leczenia psa. Mam karty leczenia oraz faktury. Nie wiem jak prawidłowo do tego się zabrać. Czy mogę prosić o podpowiedź?...
Wypowiedzenie od szefowej czy za porozumieniem stron? Co będzie dla mnie lepsze?
Witam. Mam umowę zlecenie na czas nieokreślony, jednakże Szefowa chce dać mi wypowiedzenie ponieważ stwierdziła ze przerósł ją nowy lokal i musi zamknąć usługi. Co będzie dla mnie lepsze? Wypowiedzenie od niej czy za porozumieniem stron?...
Blokada bankowa.
Dzień dobry, W listopadzie przelałem żonie środki, aby założyła lokatę. Po kilku dniach mój bank (BNP Paribas) wysłał informację do banku żony (ING), że ten przelew jest podejrzany i aby został zwrócony. Oczywiście żona nie wyraziła zgody na zwrot, gdyż przelew był prawidłowy. Bank ING zablokował środki, a po około 3 miesiącach zgłosił sprawę do prokuratury, że podejrzewa, iż żona mnie okradła. Niedługo później zostaliśmy wezwani przez policję d...
Właściciel domu - nie mogę przepisać umowy na gaz po zgonie.
Jestem właścicielem mieszkania, a umowa na gaz była na osobę zamieszkałą, która umarła. Po śmierci tej osoby chciałem przepisać na siebie tę umowę, ale gazownia twierdzi, że nie ma takiej możliwości. Wg nich może to zrobić tylko spadkobierca. Nie interesuje ich, że to ja jestem właścicielem mieszkania, a osoba z umowy gazowej nie żyje. (mam akt zgonu tej osoby i prawo własności). Co mogę zrobić? Spadkobierca nie jest zainteresowany ani zostan...

Wyszukiwarka