Alimenty na rodzica.

Witam, czy pozbawiona praw matka, która nie interesowała się dzieckiem przez ponad 10 lat oraz nie płaciła zasądzonych alimentów, może nagle ubiegać się o alimenty od pełnoletniego dziecka, które dopiero co ukończyło szkołę zawodową ale nadal się uczy ? Ubiega się ze względu na długi oraz sytuację materialną, brak pracy i to, że ma na utrzymaniu dwójkę dzieci. Dziecko zarabia około 2500 zł na rękę uczy się prywatnie, wynajmuje mieszkanie. Jakie są szanse przyznania alimentów i ewentualnie w jakiej wysokości?
anonim cytuj
08-11-2023
Może się ubiegać oczywiście, ale sprawy nie wygra na szczęście. Byłoby to sprzeczne z zasadami współżycia społecznego.

anonim cytuj
08-11-2023
Ale to matka powinna płacić na Ciebie alimenty, to że pracujesz to nie znaczy że jesteś w stanie sam się utrzymać.

anonim cytuj
08-11-2023

anonim cytuj
17-11-2025

anonim cytuj
17-11-2025
Что такое XCARDS — современное финтех-решение, заслуживающее внимания.

Совсем недавно наткнулся на новый
платформу XCARDS, который помогает создавать виртуальные банковские карты для маркетинга.

Ключевые преимущества:

Выпуск занимает всего несколько минут.

Сервис позволяет оформить неограниченное количество карт.

Есть поддержка в любое время суток
включая живое общение с оператором.

Все операции отображаются без задержек — транзакции,
уведомления, аналитика — всё под рукой.

Возможные нюансы:

Юрисдикция: европейская юрисдикция — лучше проверить, что это соответствует местным требованиям.

Финансовые условия: возможно, есть оплаты за операции,
поэтому рекомендую внимательно прочитать раздел с тарифами.

Реальные кейсы: по отзывам реагируют по-разному — от минуты до
часа.

Безопасность: сайт использует шифрование, но всё
равно советую отслеживать транзакции вручную.

Заключение:
В целом платформа кажется
удобным инструментом для digital-команд.

Платформа сочетает интуитивный контроль и моментальный выпуск карт.

Интересно услышать опыт других
Пользовались ли вы XCARDS?
Поделитесь опытом — будет интересно
сравнить. Виртуальные карты для бизнеса https://tinyurl.com/antarctic-wallet

anonim cytuj
24-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный
несколько кликов. Посетите также мою страничку
Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.ru/category/zhilyo/

anonim cytuj
25-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный несколько кликов.

Посетите также мою страничку Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.store/

anonim cytuj
25-11-2025

Sugerowane Tematy

Kupno nieruchomości podczas rozwodu.
Sprawa wygląda następująco i w zasadzie jest dosyć pilna dlatego proszę o poradę, przyjaciółka chce zakupić mieszkanie natomiast jest w trakcie rozwodu (w zasadzie to dopiero początek bo dostała tylko pismo) nie chce brać tego mieszkania na siebie ponieważ w razie podziału majątku zapewne część będzie należała się jej jeszcze obecnemu mężowi, chciała zakupić je (za gotówkę) do czasu zakończenia procesu na jednego z rodziców, i tutaj zaczynają się...
Zmiana nazwiska
Chcę zmienić nazwisko. Aktualnie noszę nazwisko ojca biologicznego, ale nie utrzymuję z nim kontaktu od półtora roku, i relacja z nim jest główną przyczyną mojego wieloletniego leczenia oraz terapii. Także nie chcę być z nim związana przez nazwisko. Nowe nazwisko, jakie wybrałam to nazwisko partnera życiowego mojej mamy, jednak nie są oni małżeństwem. Partner mamy traktuje mnie jak córkę. Nie jest to pospolite, częste nazwisko. Dla niektórych moż...
Wada ukryta auta.
Witam, mam pytanie odnośnie zakupu auta. Wczoraj kupiłem używany samochód z instalacją LPG od osoby prywatnej. Już w trasie powrotnej (150km) zauważyłem, że samochód zaczął spalać również spore ilości benzyny. Dzisiaj po kolejnej trasie do i z pracy (200km) moje obawy się potwierdziły, bo z połowy baku została prawie rezerwa. Nie wnikając w szczegóły, jest to wada instalacji LPG, gdyż samochód na gazie nie powinien przepalać również jednocześni...
Zmiana nazwiska dziecka bez zgody drugiego rodzica.
Mam pytanie, czy jeśli ojciec dziecka ma ograniczone prawa do dzieci i ma zakaz zbliżania i kontaktowania się z nami czy na podstawie tego wyroku mogę zmienić nazwisko dzieci na moje....

Wyszukiwarka