Alimenty na rodzica.

Witam, czy pozbawiona praw matka, która nie interesowała się dzieckiem przez ponad 10 lat oraz nie płaciła zasądzonych alimentów, może nagle ubiegać się o alimenty od pełnoletniego dziecka, które dopiero co ukończyło szkołę zawodową ale nadal się uczy ? Ubiega się ze względu na długi oraz sytuację materialną, brak pracy i to, że ma na utrzymaniu dwójkę dzieci. Dziecko zarabia około 2500 zł na rękę uczy się prywatnie, wynajmuje mieszkanie. Jakie są szanse przyznania alimentów i ewentualnie w jakiej wysokości?
anonim cytuj
08-11-2023
Może się ubiegać oczywiście, ale sprawy nie wygra na szczęście. Byłoby to sprzeczne z zasadami współżycia społecznego.

anonim cytuj
08-11-2023
Ale to matka powinna płacić na Ciebie alimenty, to że pracujesz to nie znaczy że jesteś w stanie sam się utrzymać.

anonim cytuj
08-11-2023

anonim cytuj
17-11-2025

anonim cytuj
17-11-2025
Что такое XCARDS — современное финтех-решение, заслуживающее внимания.

Совсем недавно наткнулся на новый
платформу XCARDS, который помогает создавать виртуальные банковские карты для маркетинга.

Ключевые преимущества:

Выпуск занимает всего несколько минут.

Сервис позволяет оформить неограниченное количество карт.

Есть поддержка в любое время суток
включая живое общение с оператором.

Все операции отображаются без задержек — транзакции,
уведомления, аналитика — всё под рукой.

Возможные нюансы:

Юрисдикция: европейская юрисдикция — лучше проверить, что это соответствует местным требованиям.

Финансовые условия: возможно, есть оплаты за операции,
поэтому рекомендую внимательно прочитать раздел с тарифами.

Реальные кейсы: по отзывам реагируют по-разному — от минуты до
часа.

Безопасность: сайт использует шифрование, но всё
равно советую отслеживать транзакции вручную.

Заключение:
В целом платформа кажется
удобным инструментом для digital-команд.

Платформа сочетает интуитивный контроль и моментальный выпуск карт.

Интересно услышать опыт других
Пользовались ли вы XCARDS?
Поделитесь опытом — будет интересно
сравнить. Виртуальные карты для бизнеса https://tinyurl.com/antarctic-wallet

anonim cytuj
24-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный
несколько кликов. Посетите также мою страничку
Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.ru/category/zhilyo/

anonim cytuj
25-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный несколько кликов.

Посетите также мою страничку Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.store/

anonim cytuj
25-11-2025

Sugerowane Tematy

Co zrobić gdy ojciec dziecka nie płaci alimentów?
Co w sytuacji, gdy ojciec dziecka zwolnił się z pracy żeby nie płacić alimentów? Dziecko niepełnosprawne. Przez ostatnie 3 lata jak wyszedł z wiezienia płacił terminowo, teraz poznał nową kobietę i powiedział, ze płacić nie będzie bo układa sobie życie na nowo. Chce się zrzec ojcostwa (nie wiem czy tak można bo jest biologicznym ojcem), żeby nie mieć nic wspólnego z dzieckiem i być zwolnionym z alimentów. Jego rodzice bronili go gdy ten bił dzie...
Jak wygląda sprawa zmiany nazwiska dziecka?
Dziecko lat 15. Nie chce nosić nazwiska ojca, którego na oczy widziała raz. Ojciec nie interesuje się, nie mieszka w Polsce. Czy łatwo zmienić nazwisko w takiej sytuacji? ...
Podział majątku po rozwodzie.
Czy możemy zrobić między sobą podział majątku bez udziału notariusza? Jesteśmy 4 miesiące po rozwodzie. Chcemy rozpisać że jeden samochód biorę ja, drugi on. A wspólna działkę zostawić bo co do niej, to nie możemy się dogadać....
Czy zachowek należy się przy umowie dożywocia?
Witam. Sprawa wygląda następująco. Moi rodzice mieli dwóch synów czyli mnie i brata. Przed ich śmiercią w darowiźnie mój brat dostał cały majątek czyli domy traktory zabudowy samochody działki itp. Ja nie dostałem nic. Mój brat przepisał wszystko w umowie dożywocia mojemu synowi. Czy ja mogę od syna rościć zachowek z racji że nie dostałem zachowku od brata?...

Wyszukiwarka