Witam, czy pozbawiona praw matka, która nie interesowała się dzieckiem przez ponad 10 lat oraz nie płaciła zasądzonych alimentów, może nagle ubiegać się o alimenty od pełnoletniego dziecka, które dopiero co ukończyło szkołę zawodową ale nadal się uczy ? Ubiega się ze względu na długi oraz sytuację materialną, brak pracy i to, że ma na utrzymaniu dwójkę dzieci. Dziecko zarabia około 2500 zł na rękę uczy się prywatnie, wynajmuje mieszkanie. Jakie są szanse przyznania alimentów i ewentualnie w jakiej wysokości?
Może się ubiegać oczywiście, ale sprawy nie wygra na szczęście. Byłoby to sprzeczne z zasadami współżycia społecznego.
anonim cytuj
08-11-2023
Ale to matka powinna płacić na Ciebie alimenty, to że pracujesz to nie znaczy że jesteś w stanie sam się utrzymać.
anonim cytuj
08-11-2023
anonim cytuj
17-11-2025
anonim cytuj
17-11-2025
Что такое XCARDS — современное финтех-решение, заслуживающее внимания.
Совсем недавно наткнулся на новый
платформу XCARDS, который помогает создавать виртуальные банковские карты для маркетинга.
Ключевые преимущества:
Выпуск занимает всего несколько минут.
Сервис позволяет оформить неограниченное количество карт.
Есть поддержка в любое время суток
включая живое общение с оператором.
Все операции отображаются без задержек — транзакции,
уведомления, аналитика — всё под рукой.
Возможные нюансы:
Юрисдикция: европейская юрисдикция — лучше проверить, что это соответствует местным требованиям.
Финансовые условия: возможно, есть оплаты за операции,
поэтому рекомендую внимательно прочитать раздел с тарифами.
Реальные кейсы: по отзывам реагируют по-разному — от минуты до
часа.
Безопасность: сайт использует шифрование, но всё
равно советую отслеживать транзакции вручную.
Заключение:
В целом платформа кажется
удобным инструментом для digital-команд.
Платформа сочетает интуитивный контроль и моментальный выпуск карт.
Интересно услышать опыт других
Пользовались ли вы XCARDS?
Поделитесь опытом — будет интересно
сравнить. Виртуальные карты для бизнеса https://tinyurl.com/antarctic-wallet
anonim cytuj
24-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный
несколько кликов. Посетите также мою страничку
Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.ru/category/zhilyo/
anonim cytuj
25-11-2025
Исключительно индивидуально приятно веб-сайт.
Великолепный информация доступный несколько кликов.
Посетите также мою страничку Как выбрать жильё посуточно https://tiktur.store/
Co w sytuacji, gdy ojciec dziecka zwolnił się z pracy żeby nie płacić alimentów? Dziecko niepełnosprawne.
Przez ostatnie 3 lata jak wyszedł z wiezienia płacił terminowo, teraz poznał nową kobietę i powiedział, ze płacić nie będzie bo układa sobie życie na nowo. Chce się zrzec ojcostwa (nie wiem czy tak można bo jest biologicznym ojcem), żeby nie mieć nic wspólnego z dzieckiem i być zwolnionym z alimentów. Jego rodzice bronili go gdy ten bił dzie...
Dziecko lat 15. Nie chce nosić nazwiska ojca, którego na oczy widziała raz.
Ojciec nie interesuje się, nie mieszka w Polsce.
Czy łatwo zmienić nazwisko w takiej sytuacji?
...
Czy możemy zrobić między sobą podział majątku bez udziału notariusza? Jesteśmy 4 miesiące po rozwodzie. Chcemy rozpisać że jeden samochód biorę ja, drugi on. A wspólna działkę zostawić bo co do niej, to nie możemy się dogadać....
Witam. Sprawa wygląda następująco. Moi rodzice mieli dwóch synów czyli mnie i brata. Przed ich śmiercią w darowiźnie mój brat dostał cały majątek czyli domy traktory zabudowy samochody działki itp. Ja nie dostałem nic. Mój brat przepisał wszystko w umowie dożywocia mojemu synowi. Czy ja mogę od syna rościć zachowek z racji że nie dostałem zachowku od brata?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: